Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
futuremama wrote:Lepiej niech się teraz po trochę wszystko dzieje I potem łatwiej pójdzie🤣
Prawda to że trzeci poród szybszy ale też bardziej bolesny?
a dwa wcześniejsze ze znieczuleniem
futuremama lubi tę wiadomość
-
Hejka. Ja jutro mam wizyte kontrolna u mojego lekarza po akcji ze szpitalem, ciekawe na ile mi mała wyliczy, bo pewnie będzie wazyl. No i ciekawe jak z ułożeniem malej bo w czwartek 33 tydzien zaczynam a ona może dalej miednicowo ułożona.
Mam nadzieje, ze sie jakims cudem jeszcze obroci bo nawet jak sie zglosze na obrot reczny, czyli sie na niego umowie w tym 36 tygodniu to moze byc ze nie zdążę go doczekac bo sie szybciej akcja porodowa zacznie. A finalnie nie chcialabym ostatniego porodu zaliczyc cc po dwoch takich super porodach snKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
edka85 wrote:O, Anna Maria, odezwałaś się wreszcie 😁
edka, podczytywałam czasem i kciuki były za każdą z was, ale pisząc tu na wątku staraczek z działu poronienie, i na drugim typowo staraczkowo-ciażowym, już mi czasu zabrakło na wszystkie wątki!
futuremama, cieszę się, że tak ładnie i zdrowo się dokulałaś do końca, niech poród bedzie sprawny i szybki -
Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty, ja też mam jutro, zobaczymy jak się ma szyjka. Czy ten pessar wisi w powietrzu coraz bardziej czy może jednak nie.
Ja urodziłam najstarszego 37+4 a średniaka 40+0 teraz zobaczymy jak to będzie. Ona porody bolesne,ale szybkie. Chłopaki odwróceni już było na tym etapie głową w dół, księżniczka czasem bywa odwrócona ale generalnie jeszcze fika.👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
futuremama wrote:Sallvie to znowu mamy w tym samym dniu wizytę🤣 jak ma miejsce to będzie miała dużo czasu na obrót jeszcze. Mnie tak wcześniej młoda stresowała bo jakoś w 32tc się obróciła a do najmniejszych nie należała... Syn bardzo szybko się obrócił i teraz mała też już od dawna główkowo, ostatnio tylko z prawej strony na lewą się przerzuciła. Dla mnie najłatwiej poznać po czkawce😉 No i nogi ewidentnie czuć gdzie wciska🙈
Na którą jutro masz wizytę?
Oo znowu się zgrałyśmy z wizytami 😂
Ja wizytuje o 11:20
Ciekawa czy rozwarcie nie zrobilo sie wieksze bo od tygodnia juz na 1cm jest 😅
Śmieje się że lekarz jutro tak wymierzy mała, że wyjdzie mu mniejsza niż tydzień temu w szpitalu 😂Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Powiem Ci, że biore dużą poprawke jutro na te wymiary co mu wyjdą. Jakoś bardziej ufam tym ze szpitala.
Patrzyłam nawet sobie na opinie o tej lekarce co mnie przyjmowala na znanylekarz.pl i ma 5 gwiazdek same dobre opinie. A moj prowadzacy u nas w mieście no niestety nie ma idealnej opinii, ale chodzę do niego, bo jako jedyny ma wszystkie certyfikaty zwiazane z prenatalnymi itp. No i jakoś tak dwie ciąże mi poprowadził teraz ta trzecia, chyba lepszego mimo wszystko tu nie znajde 🙈Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Ja na 19.15 także to ja zamykam jutrzejsze emocje.
Mam nadzieję,że u Ciebie szybki poród lada chwila. U sallvie dzidziuś ładnie rośnie i przybiera nawet jeśli z natury jest drobniaczkiem. A moja szyjka jest niezmieniona.
💪💪💪👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Eve wrote:Ja na 19.15 także to ja zamykam jutrzejsze emocje.
Mam nadzieję,że u Ciebie szybki poród lada chwila. U sallvie dzidziuś ładnie rośnie i przybiera nawet jeśli z natury jest drobniaczkiem. A moja szyjka jest niezmieniona.
💪💪💪
Jutro same dobre wieści będą na naszych wizytach, nie ma innej opcji ☺Eve lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs