Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale tak jest dziewczyny z tymi porodami,nie zanosi się mija parę godzin i akcja się rozkręca. A z tym,że dzieci są bardziej leniwe przed porodem to akurat święta prawdau mnie 2 razy tak było. Także może to cisza przed burzą 💪👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Ja właśnie czekam na wizyte 😅 wchodze nastepna.
U mnie przed porodami nie pamietam szczerze mowiac jak z aktywnoscia syna ale corka była bardzo aktywna dzien przed 😅
Z synem to przeciez sie bronilam rekami i nogami ze jeszcze nie bo skurcze sa slabe, krotkie i nieregularne i cale szczescie zdazylam jeszcze do tego szpitala dojechac ostatecznie. No i dobrze ze mi wtedy z nim wody nie odeszly w domu 🙈Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Futuremama. To ja nie mialam czegos takiego jak kryzys 7cm 🙈 z synem przeciez dojechalam z 10cm nawet nie wiem kiedy. Z córka najgorzej bylo przy pelnym juz rozwarciu jak mnie laskawie polozna poszla sprawdzic chociaz twierdzila ze to jeszcze nie to i okazalo sie ze jest juz tez pelne rozwarcie 😂😂Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Ja z najstarszym też dojechałam z pełnym rozwarciem. Ze średniakiem kryzys gdzieś koło 8 cm gdzie skurcze pisały się na poziomie 50 a mnie skręcało dosłownie. Ale trzy parcia później i się ewakuował.👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Wyszlam od tego mojego nieszczesnego lekarza. Smiech na sali ogolnie. Jedyna dobra wiadomosc to, ze mala sie obrocila glowa w dół ❤
Ale sluchajcie wyszlo mu ze mala ma niecale 1400g. 8 dnie temu w szpitalu miala 1522g 😂
Jeszcze patrzy na ten wypis i cytuje "no widze ze im tu podobnie wyszlo"
No faktycznie podobnie 😂😂 jedyne 265g rozicy bylo tydzien temu a teraz wychodzi 122g mniej niz ten tydzien temu 🙈Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
futuremama wrote:Czyli wg niego przybrała niecałe 200g w ponad tydzień? Patrząc na to co on wtedy wymierzył?
I teraz niewiadomo na ile w ogóle wierzyć w te jego pomiary🙈
W ogole nie wierzyć chyba wiesz.
Moja kuzynka rok temu dzien przed porodem u niego byla i syna jej wymierzyl na 3300. Dzien pozniej urodzila 4300. I jeszcze bym zrozumiala, zeby maly mial nie wiem 53cm ze mu te 3300 wyszlo bo kosc udowa krotka i w ogole. Ale on mial az 63cm. To jak mu te 3300 wyszlo 💁
Ale tak jak Eve pisze w tym wszystkim chyba najwazniejsze ze i u niego cos tam urosla przez ten tydzien czyli ze nie stoi w miejscu na pewnoEve lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
To że nic się nie dzieje nie znaczy, że się nie zadzieje👍trzymam kciuki żeby jednak tak. A wody,to trzeba pić,ale myślę,że na tym etapie nie jest to już aż tak istotna,bo bliżej niż dalej.👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Ok jestem.
Szyjka 23-24 mm, niby na tym etapie mogłaby ją zostawić ale stwierdziła,że nie wyglądam na taką żebym się położyła i leżała i tu ma racje. Wysłała mnie do apteki po pessar i założyła od ręki. I co...hmm...samo zakładanie zupełnie bezbolesne,bo mnie zagadała. Po założeniu czuję dyskomfort,że coś tam jednak mam ale nie ból. Także przeżył,jest ok i niech się trzyma do stycznia. Klara głową w dół.sallvie, futuremama lubią tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Mała odwróciła się już głową w dół i prze na tą szyjkę,więc pessar daje nam jednak zabezpieczenie. Niech spełnią swoją funkcję. Podobno 2-3 dni i już go nie czuć. Wcześniej musi się ułożyć wszystko i jednak to ciało obce więc tym bardziej trzeba się przyzwyczaić. Nie ma co narzekac. Lepsze to niż szpital i szew.👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
futuremama wrote:Oczywiście też się zestresowałam że za mało przybrała ale lekarz mnie uspokajał, mówi że mam się nie przejmować bo wszystko inne jest ok a wystarczy że wcześniej leksrce się wynik nieco zawyżył, u niego nieco zanizył i już to będzie tak wyglądać. A przepływy itd są ok tylko wód trochę mało, mam pić więcej🙈 jak wcześniej u jeigo byłam to afi było 10 a teraz 7 także jeszcze norma ale bez szału.
Mała waży ok 3200g.
futuremama, ona może juz też NIC nie przybrac. Czasem dziecko w brzuchu dochodzi do momentu w którym powinno się już urodzić i ten proces się już zatrzymuje.. mnóstwo znam historii takich, łącznie z moim ostatnim porodem. Mała się zatrzymała z wagą i koniec, i taka się po prostu miała urodzić.
U ciebie może mało piłaś, a może też to jest już proces w drugą stronę, że środowisko twojego układu rozrodczego kieruje się już w drugą stronę, nie na rozwój, ale na wydobycie płodu z brzucha, więc i afi moze byc mniejsze.. kiedy masz kolejną wizytę jakąś z usg? -
Dziewczyny wczoraj myślałam,że dostanę cholery z tym pessarem tak mnie irytował i mi przeszkadzał cały wieczór,że masakra. Szczyt osiągnęłam jak się położylam do łóżka i w każdej pozycji czułam jakby mi ktoś tam załadował coś wielkiego. W nocy co się przebudziłam to czułam nowego dowcipnego ziomka. Rano wstałam i jakby się ułożył, ufff.👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Eve wrote:Sallvie jak się czujecie?
Futuremama bujacie się w dwupaku?
Ktoś testuje? Ktoś owuluje?
Miłego dnia 🙂
Jak słonica 🙈
Najgorzej funkcjonuje ze wszystkich swoich ciąż. Powróciły plamienia a do tego lekarzem nie jestem ale wczoraj patrzylam jak szyjka a tam do srodka bez problemu prawie 2 palce wchodza, domyslam sie, ze rozwarcie idzie do przodu. Raczej do grudnia nie dotrwamy i bedzie listopadowa dziewczyna.Eve lubi tę wiadomość
sallvie wrote:Raczej do grudnia nie dotrwamy i bedzie listopadowa dziewczyna.
sallvie lubi tę wiadomość
-
futuremama wrote:Ja dalej w pakiecie😉 szczególnych oznak nadal brak. Coś tam wiadomo czasem jest ale na tym etapie to norma więc może ktoś ma jakieś bardziej ekscytujące wieści, jakieś testy?😁
Sallvie jak tam się tak dzieje to może lepiej tej szyjki nie badać za często? Skoro "porzadne" badanie może przyspieszyć poród a tu jeszcze trochę czasu jest...
Choć właśnie z ginem gadałam że z wielorodkami nigdy niewiadomo bo np. ostatnio na oddziale mieli pacjentkę chyba z piątym dzieckiem, 35-36tc, rozwarcie na 4cm... I tak 3 tyg leżała bo nie wiedzieli co zrobić, mogło w każdej chwili się tak naprawdę zacząć więc nikt nie chciał się podjąć decyzji żeby ją wypisać a ona też bezpieczniej się już w szpitalu czuła... a jednak dotrwali do bezpiecznego terminu. Także tak to jest z tymi szyjkami🙈
Mi jak sie pojawil 1cm rozwarcia to urodzilam 3 tygodnie pozniej 😅 a jak bylam na wizycie i mialam 4cm to tego samego dnia sie porod zaczal.
Wiec wolalabym zeby tym razem tak nie bylo bo prawie 2 tygodnie temu w szpitalu bylo juz 1cm 🙈