Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
futuremama wrote:Nie mam ale się na nią już dawno czaiłam. Tylko właśnie w ciąży nie wolno także zobaczymy potem😊
Wiadomo że nie tak od razu ale wiem że wszystko wróci na swoje miejsce jak ona przestanie mi się tam wbijać w różne zakamarki i hormony przestaną działać.
Ja byłam nacięta za pierwszym razem, szycie porażka i długo mi dokuczała blizna. Może coś w tym jest że kolejny poród rozciąga tam wszystko bo jeszcze przed drugą ciążą rozmawiałam z ginem co można z tym zrobić a teraz jakoś już nie narzekam. Aczkolwiek dochodzenie do siebie po nacięciu i bez to zupełnie inna bajka.
Mała ma już główkę jak moi przy porodzie, wagowo podobnie powinna być więc może jakby niedługo się urodziła to by nie było większych szkód bo już ma "przetarte szlaki"🙈
Za drugim też.
A teraz...zszyła mnie za luźno. Niestety mój gin ze względu na ekspresowy poród nie zdążył dojechać😪
W zasadzie nie daje to żadnych objawów poza tym że to wiem...
Może przy 4 się uda żeby był mój gin i mi poprawi 😉 -
Hej ja jestem po wizycie. Moja mala wazy tylko 1257g i jest 3 tygodnie za mala. Podejrzenie hipotrofii, mam skierowanie do szpitala na patologieKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Snowflake wrote:Sallvie, ale przepływy, łożysko ok? Może po prostu będzie Calineczka na oddziale 🙂 Wiercipięta urodziła się jako hipotrofik i niczego się nie doszukali. Miała 2230g w 38+2.
A poza tym to może błąd pomiaru? W przeddzień porodu Trzeciego miałam wizytę. Miał mieć dobre 3200g, a wyszedł z 2890g 🤪
Dużo spokoju dla Ciebie ❤️
Błąd pomiaru to na pewno nie. Ona do konca pierwszego trymestru byla okej idealnie w miesiaczke wpadala. Potem na polowkowych w 20 tygodniu byla 9 dni do tylu, na tych badaniach w 25 tygodniu z echem serca byla 14 dni a teraz az 19 dni do tylu.
Od razu stwierdzil ze lepiej jechac na szpital. Nawet nie u siebie w miescie mam skierowanie a do uck do Gdańska.
Wiesz u mnie jest problem taki ze dzieci wlasnie tak nie wiadomo z jakiego powodu rodzily sie nagle w 37 tygodniu a dodatkowo do tego mój synek przestał rosnąc w ostatnich tygodniach w 33+3 mial 2600 i taki tez sie urodził w 37+0Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Snowflake wrote:Rozumiem... U mnie też nie wiadomo dlaczego Wiercipięta mało przybierała. Lekarz prowadzący stwierdził, że najwyraźniej genetyka namieszała.
To jedziesz jeszcze dzisiaj tak? Wiadomo, lepiej sprawdzić co i jak i być pod opieką.
Daleko masz do Gda?
Tak zaraz jade. Jestem przerazona tym ze z mala moze byc cos nie tak i tym, ze moze tyle czasu bede z daleka od dzieci 😭
Do Gdańska mam jakieś 70km od siebie.Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Sallvie - trzymam kciuki, żeby sytuacja rozwiązała się korzystnie. I przytulam Cię mocno - wiem jaki to lęk jeśli chodzi o dobro dzieci.
Jedziesz do szpitala specjalistycznego. Porobią badania - może coś z tego wyniknie co trochę Cię uspokoi. Będziesz pod dobrą opieką i Twoje Maleństwo też. Lepiej w takiej sytuacji mieć stały nadzór.
Trzymaj się jakoś.Ja 39
Mąż 43
Syn 13
Córcia 10
Synek 6
Starania o czwartego Maluszka -
Ja też się zastanawiałam właśnie nad tą wydra żeby była pod choinką dla małej co prawda jeszcze mam nadzieję,że w brzuchu , ale chłopaki na pewno ujma ją pisząc list do Mikołaja.👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
My wracamy do domu 😍
Lekarka dwa razy mierzyła mała wyszło jej 1522g. Nie jest ogromna ale na 25 centylu sie znajduje, roznica wzgledem om to jakies 4 dni a nie jak to u mojego lekarza wyszlo 19 dni 🙊
Polozenie miednicowe wiec czekamy do 36 tygodnia czy sie obroci jak nie to mowila zeby sie do nich zglosic sprobuja recznie ja obrocic.
Szyjka z zewnatrz rozwarcie na 1cm ale ujscie wewnetrzne zamkniete
Co sie nasiedzialam dzisiaj na tej izbie przyjec to moje 🙄Betti37, Niebieska Gwiazda, Eve, futuremama, Snowflake lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
sallvie wrote:My wracamy do domu 😍
Lekarka dwa razy mierzyła mała wyszło jej 1522g. Nie jest ogromna ale na 25 centylu sie znajduje, roznica wzgledem om to jakies 4 dni a nie jak to u mojego lekarza wyszlo 19 dni 🙊
Polozenie miednicowe wiec czekamy do 36 tygodnia czy sie obroci jak nie to mowila zeby sie do nich zglosic sprobuja recznie ja obrocic.
Szyjka z zewnatrz rozwarcie na 1cm ale ujscie wewnetrzne zamkniete
Co sie nasiedzialam dzisiaj na tej izbie przyjec to moje 🙄
-
Betti37 wrote:Niezła różnica...
Przeogromna. Az 265g !Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs