Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
futuremama wrote:Kalo chyba nikt nie da Ci konkretnej odpowiedzi
ja tak miałam w ciąży i bez ciąży też miewam ale z mniejszym natężeniem
jeśli gin nic niepokojącego nie widzi to raczej nie ma się co stresować
I od początku cyklu badam sobie szyjkę nie jest to codziennie ale raz na 2 lub 3 dni od 6 dni jest ona wysoko i zamknięta. Dzisiaj jest wysoko zamknięta i taka bardzo rozpulchniona co to znaczy że możliwa ciąża bo czytałam że może tak być do @ zostały 3 dni nie licząc dzisiejszego dniamonia -
futuremama wrote:Z tym czy otwarta czy zamknięta to sie nie wypowiadam bo po dwóch porodach to u mnie już nie jest obiektywne.
Odnośnie "rozpulchnienia" to może też na owu być więc pytanie czy jesteś pewna że owu była wcześniej;) Jeśli tak to trzymam kciuki żeby @ nie było. U mnie ona obniża się całkiem i jest taka naprawdę twarda w dniu @ a tak to z nią różnie bywa więc tym się nie sugeruje. Ale też nie jestem jakaś dobra w jej ocenie
Robisz test czy czekasz to terminy @?
Ostatnia @ miałam 21 grudnia więc to nie możliwe by tak puzno była owu.
Odnośnie testu to czekam do dnia spodziewanej @ a tylko dlatego że w zeszłym cyklu zrobiłam test 3 dni przed @ wyszły 2 kreski a @ i tak przyszła 3 dni po terminie załamałam się i teraz wolę poczekać.monia -
A zapomniałam dopisać ze dzisiaj to jest jakoś tak bardzo wysoko nawet trudno dosięgnąć jest twarda no i mam dylemat bo tego nie umiem określić czy krotka czy długa ale wydaje mi się być długa no i zamknięta a co do śluzu to taki biały gesty i lepiący siemonia
-
futuremama wrote:Z tym czy otwarta czy zamknięta to sie nie wypowiadam bo po dwóch porodach to u mnie już nie jest obiektywne.
Odnośnie "rozpulchnienia" to może też na owu być więc pytanie czy jesteś pewna że owu była wcześniej;) Jeśli tak to trzymam kciuki żeby @ nie było. U mnie ona obniża się całkiem i jest taka naprawdę twarda w dniu @ a tak to z nią różnie bywa więc tym się nie sugeruje. Ale też nie jestem jakaś dobra w jej ocenie
Robisz test czy czekasz to terminy @?
Dziewczyny kiedy testujecie? Ja 28.01 powinnam, ale na bank nie wytrzymam tak długo 🙈 na razie jestem 3 dni po owu, objawów brak jakichkolwiek. Jedynie to zawsze po owu jak nic nie było bardzo ciągnęły mnie jajniki, aż ból promieniował do nogi, zaraz na następny dzień. Teraz cisza. Ale nie wkręcam sobie, bo się boję rozczarowania. A u Was jakieś objawy?? Który to Wasz dc?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 10:37
-
U mnie też nie.. po 4 porodach miałam wrażenie, że w normalnych cyklach moja szyjka miała rozwarcie na 1 palec w ogóle, przez cały czasdopiero teraz w ciaży się zamknęła bardziej ..
Ale was się zrobiło dużo do testowania, fajnieWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 12:07
-
futuremama wrote:Kalo 3 dni to już niedaleko
Wiem że ciężko wytrzymać, a radość z dwóch kresek i potem rozczarowanie niestety też ostatnio przerabiałam.
Także tym razem nawet nie planuję testować (no chyba że jakimś cudem @ nie przyjdzie).monia -
Ja testuję za 8 dni, to będzie niby 12 dpo według aplikacji 🤭 no ciakawe, czy coś tam zaskoczyło 😀 zawsze dzień po owu jak cykl był na straty miałam mega ból jajnika, teraz cisza...może to jakiś znak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 20:21
-
kalo wrote:To ja testuje chyba jako pierwsza 🙈bo za niecałe 3 dni ciekawe co to będzie już wytrzymać nie mogę. Chodzę szukam sobie zajęcia by nie myśleć o testowaniu.
Trzyma kciuki za pozytywny test 😊 daj znać i mam nadzieję, że zapoczątkujesz wysyp szczęścia w tym miesiącu 😍