X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
Odpowiedz

Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀

Oceń ten wątek:
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 18:09

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • kalo Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2021, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Kalo chyba nikt nie da Ci konkretnej odpowiedzi :) ja tak miałam w ciąży i bez ciąży też miewam ale z mniejszym natężeniem ;) jeśli gin nic niepokojącego nie widzi to raczej nie ma się co stresować :)
    Dzięki za odpowiedź.
    I od początku cyklu badam sobie szyjkę nie jest to codziennie ale raz na 2 lub 3 dni od 6 dni jest ona wysoko i zamknięta. Dzisiaj jest wysoko zamknięta i taka bardzo rozpulchniona co to znaczy że możliwa ciąża bo czytałam że może tak być do @ zostały 3 dni nie licząc dzisiejszego dnia

monia
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • kalo Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2021, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Z tym czy otwarta czy zamknięta to sie nie wypowiadam bo po dwóch porodach to u mnie już nie jest obiektywne.
    Odnośnie "rozpulchnienia" to może też na owu być więc pytanie czy jesteś pewna że owu była wcześniej;) Jeśli tak to trzymam kciuki żeby @ nie było. U mnie ona obniża się całkiem i jest taka naprawdę twarda w dniu @ a tak to z nią różnie bywa więc tym się nie sugeruje. Ale też nie jestem jakaś dobra w jej ocenie :)
    Robisz test czy czekasz to terminy @? :)
    Wiesz co odnośnie tego rozpulchniona to właśnie w 11 i 12 dc miałam plamienia takie brązowe a na drugi dzień żywa krew więc podejrzewam wtedy owu. Ale testów nie robiłam.
    Ostatnia @ miałam 21 grudnia więc to nie możliwe by tak puzno była owu.
    Odnośnie testu to czekam do dnia spodziewanej @ a tylko dlatego że w zeszłym cyklu zrobiłam test 3 dni przed @ wyszły 2 kreski a @ i tak przyszła 3 dni po terminie załamałam się i teraz wolę poczekać.

monia
  • kalo Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomniałam dopisać ze dzisiaj to jest jakoś tak bardzo wysoko nawet trudno dosięgnąć jest twarda no i mam dylemat bo tego nie umiem określić czy krotka czy długa ale wydaje mi się być długa no i zamknięta a co do śluzu to taki biały gesty i lepiący sie

monia
  • MeiMei Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2021, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Z tym czy otwarta czy zamknięta to sie nie wypowiadam bo po dwóch porodach to u mnie już nie jest obiektywne.
    Odnośnie "rozpulchnienia" to może też na owu być więc pytanie czy jesteś pewna że owu była wcześniej;) Jeśli tak to trzymam kciuki żeby @ nie było. U mnie ona obniża się całkiem i jest taka naprawdę twarda w dniu @ a tak to z nią różnie bywa więc tym się nie sugeruje. Ale też nie jestem jakaś dobra w jej ocenie :)
    Robisz test czy czekasz to terminy @? :)

Dziewczyny kiedy testujecie? Ja 28.01 powinnam, ale na bank nie wytrzymam tak długo 🙈 na razie jestem 3 dni po owu, objawów brak jakichkolwiek. Jedynie to zawsze po owu jak nic nie było bardzo ciągnęły mnie jajniki, aż ból promieniował do nogi, zaraz na następny dzień. Teraz cisza. Ale nie wkręcam sobie, bo się boję rozczarowania. A u Was jakieś objawy?? Który to Wasz dc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 10:37

• melisa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2021, 22:37

futuremama lubi tę wiadomość

• Annamaria Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:

U mnie też nie.. po 4 porodach miałam wrażenie, że w normalnych cyklach moja szyjka miała rozwarcie na 1 palec w ogóle, przez cały czas ;) dopiero teraz w ciaży się zamknęła bardziej ..

Ale was się zrobiło dużo do testowania, fajnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 12:07

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • kalo Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2021, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Kalo 3 dni to już niedaleko :) Wiem że ciężko wytrzymać, a radość z dwóch kresek i potem rozczarowanie niestety też ostatnio przerabiałam.
    Także tym razem nawet nie planuję testować (no chyba że jakimś cudem @ nie przyjdzie).
    Oj ciężko te 3 dni tak się ciągną jak by tydzień minol. Jak zobaczyłam na teście 2 kreski to uwierzyć nie mogłam taka byłam szczęśliwa nawet mój się ucieszył ze w końcu się udało a tu rozczarowanie. Więc teraz testuje w dzień spodziewanej @ nie wcześniej

monia
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • melisa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• MeiMei Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2021, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja testuję za 8 dni, to będzie niby 12 dpo według aplikacji 🤭 no ciakawe, czy coś tam zaskoczyło 😀 zawsze dzień po owu jak cykl był na straty miałam mega ból jajnika, teraz cisza...może to jakiś znak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 20:21

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

melisa lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • MeiMei Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2021, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake oczywiście, że sobie wizualizuję 😂😀😂😀 haha, a tak na poważnie, no mam trochę nadzieję, ale jednak też boje się kolejnego rozczarowania, w końcu wiek już nie ten 🙈

Snowflake, melisa lubią tę wiadomość

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • melisa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• kalo Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2021, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja testuje chyba jako pierwsza 🙈bo za niecałe 3 dni ciekawe co to będzie już wytrzymać nie mogę. Chodzę szukam sobie zajęcia by nie myśleć o testowaniu.

Snowflake lubi tę wiadomość

monia
  • MeiMei Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2021, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalo wrote:
    To ja testuje chyba jako pierwsza 🙈bo za niecałe 3 dni ciekawe co to będzie już wytrzymać nie mogę. Chodzę szukam sobie zajęcia by nie myśleć o testowaniu.

Trzyma kciuki za pozytywny test 😊 daj znać i mam nadzieję, że zapoczątkujesz wysyp szczęścia w tym miesiącu 😍

‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ