Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
futuremama wrote:Jestem po wizycie i po owu ale zrobiła się torbiel krwotoczna. Przynajmniej wiem że dobrze czułam owu a to że jajnik znów zaczął boleć to właśnie przez tą torbiel. Także kontrola za 6tyg chyba że by się coś działo.
Kurcze a to nie jest ta torbiel co powstaje jak nie dojdzie do zapłodnienia i prawdopodobnie znika wraz z okresem ?
Bo ja ze dwa miesiące przed druga ciąża miałam taką właśnie torbiel, dostałam jakieś leki (zabij mnie nie pamiętam nazw) na 10 dni i po 14 dniach kontrola u gina i już nie było śladu po tej torbieli 🤔🤔Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
futuremama wrote:A robiliście jakieś badania? 2 lata to strasznie długo...
Ja o zmianie od poprzednich wakacji myślę dlatego już mi się wydaje że i tak to jest długo odwlekana decyzja. Ale wiadomo też czasy niepewne były, przedszkole otwierane i zamykane, sezon chorobowy i dzieci odsyłane z byle kichnięciem... i ja też się bardziej bałam.
U mnie jutro wizyta, zobaczymy co będzie. Choć póki co nawet nie wiem co mam mu powiedzieć🙈
Żadnych badań nic a nic. Dlatego szukam wsparcia gdzie indziej w piątek mam wizytę u nowego lekarza zobaczymy co powie. -
Tak potwierdzona ale ja karmie piersia i pamietam ze przy poprzednich staraniach podczas karmienia piersia miałam bardzo krotka faze lutealną , juz 5 dnia po owu dostawałam okres, ale udało się zajsc w ciążę w 4 cyklu. Teraz jeśli nie dostane tak szybko okresu to juz będzie dobry znak.
Snowflake, futuremama lubią tę wiadomość
👩35🧔♂️35
7cs udany
Termin na 16 wrzesnia 2025
Na stanie trójeczka dzieci i Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
Liliowa wrote:A umnie 3 dzuen po owulacji. Myslicie ze kiedy najlepiej by było zrobić test? 11 dni po owu?
Mi przy drugiej ciąży 9dpo wieczorem wyszedł dość wyraźny cień. Ale miałam tak wyraźne objawy ze wiedziałam, że ten test to tylko formalność.
Tak to myślę, że 11/12 dzień po owulacji najwcześniej, o ile owulacja na pewno była konkretnego dnia
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
futuremama, torbiel krwotoczna może powstać niezależnie od owulacji, więc nie czytaj więcej. Jak gin ją widział i nazwał tak, to nie ma co podważać.. Jestem świeżo po obgadanym temacie, bo moja koleżanka też ją ma, ale jej ciągle rośnie niestety i jej cykl obecnie trwa, uwaga....... 56 dni!!!! Masakra.
No właśnie, a co gin powiedział na biochemy i nieutrzymywanie ciaży? Mówiłaś mu? -
futuremama, na razie nie, czekają i raz w tygodniu ma usg kontrolne. Ona źle reaguje na leki hormonalne (a to się leczy chyba antykoncepcyjnymi przez 2-3 miesiące), jest tycia szansa, że się zacznie wchłaniać, ale nieduża. Ostatecznie będzie cięcie tego chirurgicznie.. Ona ma o tyle dobrze, ze pracuje w szpitalu i ma szybko pomoc w razie czego.
-
Hej dziewczyny. U mnie dzisiaj 7dc a już czuję kłucie z lewego jajnika 🙈🙈Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Snowflake wrote:Dzień dobry! 🙂
Czy mamy jakieś Testujące w najbliższych dniach? 😀
ja dopiero w najbliższych dniach działać będętestowanie dopiero za 18 dni ( cała wieczność )
U mnie dziś 23 dc już boli brzuch i głowa jak na okres, więc znowu nici z tego...dodatkowo cykle zaczęły mi się skracać z 28-30 dni do 24, także nie wiem czy nie trzeba się wybrać do lekarza, co i jak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2021, 14:47
-
MeiMei wrote:U mnie dziś 23 dc już boli brzuch i głowa jak na okres, więc znowu nici z tego...dodatkowo cykle zaczęły mi się skracać z 28-30 dni do 24, także nie wiem czy nie trzeba się wybrać do lekarza, co i jak
Ja miałam przed druga ciąża cykle 25-26 dni a mimo wszystko było wszystko okej faza lutealna 13-14 dni. I złoty strzał za pierwszym razem
Teraz wydawało mi się że też jest okej a jak tak analizuje sobie ostatni cykl 27 dni to dni płodne miałam między 12 a 15dc i wychodzi na to że faza lutealna miała TYLKO jakieś 11 dni prawdopodobnie.
Dlatego teraz będę jechać na testach owulacyjnych żeby sobie coś więcej zobrazować. Od jutra zaczynam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2021, 15:38
futuremama, MeiMei lubią tę wiadomość
Hejka. Dzisiaj 10dc więc zaczęłam maraton z testami i szok . Patrzcie jaka już gruba kreska jak na 10dc
https://naforum.zapodaj.net/fa4c3f09253d.jpg.htmlKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs