Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
Odpowiedz

Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀

Oceń ten wątek:
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    A jeszcze dziś do 16 biegała skakała i bawiła się. A po 16 nagle ją tak ścięło, że leżała pół żywa. Ciekawa noc się zapowiada. Moja mama mnie dodatkowo dobiła mówiąc, że na razie choruje dwójka, a już niedługo będą w trójkę chorować.

Oj tam oj tam... po rodzinnej koronie z trójką na pokładzie mówię Ci dacie radę 😉💗 zdrówka dla dzieciaków A Ty się tam szprycuj Wit C i herbata lipową ewentualnie Prenalen na zaś.

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

Marzenia o dużej rodzinie - rozważania nad staraniami o 5te dziecko ;)

f2w3skjozzxcodm4.png
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:
    Bierz sprawy w swoje ręce i dziś Ty się ruszaj 😉💪

Tak myślę że dosiad zrobię...oby się nie bronił 🤣

Eve, melisa, Cocolino1, futuremama lubią tę wiadomość

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

f2w3skjozzxcodm4.png
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Wiedźma to mówisz że masz aktywną noc za sobą?🤣

Ja mogę tylko zazdrościć bo przez wszystkie dolegliwości ostatnio ten temat kuleje strasznie u nas. Pod tym względem tęsknię do czasu sprzed ciąży kiedy nic nie dokuczało i nie było strachu, bo brzuch się spina.

Ta a propo aktywności, Snowflake i jak te ćwiczenia od fizjo? Udaje Ci się trochę poćwiczyć przy swojej gromadce?
    Ja się czuję jak emerytka i jak ostatnio jogę odpaliłam to tylko to potwierdziło🙈 ale przyniosło też mega ulgę.

właśnie nie mam i jestem dziś sfrustrowana w poczuciu całkowicie straconego cyklu bo małżonek zasnął jak się kąpałam owu była wg mnie wczoraj choć dziś skoku tempki nie ,zauważyłam ale dolegliwości ustąpiły 😥😥 nie wiem czy się próbować porywac dziś na cokolwiek...zauważam ostatnio u niego mniejsze zapotrzebowanie i spadek libido ...W przeciwieństwie do moich potrzeb

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

f2w3skjozzxcodm4.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 10:29

Wiedźma lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • melisa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2021, 09:22

• melisa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2021, 09:22

• edka85 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Futuremama, córka w ogóle już w wózku nie jeździ? Bo mój syn z września 2018 i bardzo chętnie jeździ. Ja mam taki dwuosobowy i jak gdzieś idziemy, to muszę go siłą wyciągać z wózka, żeby trochę się przeszedł 🤦‍♀️

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

melisa lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 10:30

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Futuremama, córka w ogóle już w wózku nie jeździ? Bo mój syn z września 2018 i bardzo chętnie jeździ. Ja mam taki dwuosobowy i jak gdzieś idziemy, to muszę go siłą wyciągać z wózka, żeby trochę się przeszedł 🤦‍♀️

Mój syn styczeń 2019 i też wozka już nie uzywamy. Od wielkiego dzwonu jak ide z nimi na dlugi spacer i wiem, że bede wracala w porze kiedy bedzie zbieral sie do spania :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam. Witam się w 24 tygodniu :)
    Za chwile badania trzeciego trymestru i tak myślę czas szykować na porządnie wyprawke. Bo zostalo mi właściwie tylko 10 tygodni żeby na spokojnie sie ogarnąć 🙈
    Witam tez nowe dziewczyny. Nie mam teraz tak czasu zagladac i cos naskrobac bo dzieci w domu a szykujemy sie na wyjazd w sobote tez 😅

futuremama, Wiedźma lubią tę wiadomość

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 10:30

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety ja Was podziwiam z tymi żłobkami i przedszkolami 🙈😹 cieszę się że tego nie muszę powtarzać. Ja z wózkiem miałam przy młodszych 2 l i 4 m-ce różnicy i córka mi drzemala tylko po długim spacerze w wózku więc na pół roku miałam podwójny wózek...taran totalny ...Dziś nie musimy się tym przejmować...bo dzieci duże...mówię do męża że może się uda brata dla syna zorganizować...mąż twierdzi ze syn już duży i nie będą się bawić tak jak starsza córka z młodsza mniej się bawią... to sobie myślę po cichu "to zrobimy piąte " 🤣😂🤣😂😉🙈

A tak serio mój wykres się pokręcił... zwykle owu wypada mi 13/14 dzień i zaraz jest skok temp z mniej wiecej 36.6 do 37.1 . Dzis 15 dc temp dalej 36.5 choc wg mnie owu była 13 dc ... niezależnie od "opłakanych" (nie no nie płakałam 🤣😅) straconych szans w tym cyklu poszłam wczoraj za Waszą radą choć po 20 km chodzenia nie było łatwo...no ale wczoraj był 14 dc więc choć wykres pokazuje inaczej wskazując owu na 12 dc to liczę że szanse są... nie wiem czy dziś15 dc próbować jeszcze ...skoro temp niska nadal może spróbuje..może owu jakoś się przesunęła...choć sluz totalnie owulacyjny był 13 dc.

Testowanie wypadnie mi na 5/6 września...syna testowałam 10 września 2016 roku i wyskoczył 12 mają 2017 ...A się rozmarzyłam .... Ale co tam pomarzyć trzeba .

Jak tam owu i testowania u reszty?

Sallvie na urlop jedziecie?

futuremama lubi tę wiadomość

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

f2w3skjozzxcodm4.png
  • Cocolino1 Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze przed owy ale kurcze na urlopie w górach jesteśmy. Rezerwowalam późno i mamy mieszkanie dwupokojowe ale bez drzwi - tak jakbyśmy wszyscy spali w jednym pokoju. Nie powiem, że sprzyja to naszym planom prokreacyjnym ;)
    Zwłaszcza, że nastolatek najchętniej chodzi spać o 2...
    Na szczęście owu pokazuje 3 września a wracamy do domu 31 sierpnia więc teoretycznie będzie jeszcze czas.
    Kurcze pasowałoby mi zajść w ciążę w tym cyklu.
    Idealnie by było. No ale pomarzyć to jedno a życie swoje :) No ale 3x się udało to może i czwarty się uda :)

Wiedźma, futuremama lubią tę wiadomość

Ja 39
    Mąż 43
    Syn 13
    Córcia 10
    Synek 6
    Starania o czwartego Maluszka :)
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma wrote:
    Sallvie na urlop jedziecie?

taak. na 4 dni na mazury. Trzeba w końcu wykorzystać te bony turystyczne, bo zaraz nam przepadną.

ale miałam dzisiaj sen, poszłam na prenatalne 3 trymestru a tam mi lekarz mówi, że syn jednak i mi nawet w 3d pokazywał wszystko, aż się popłakałam w tym śnie bo nastawiona na córkę byłam.
    Myślę, że jakby tak było to też by mi ręce odpadły bo mam ciuszki wszystkie gotowe, trochę na nie kasy poszło a wszystkie pod dziewczynkę kupione :D
    ogólnie to właśnie do mnie dotarło, że patrząc na tempo moich porodów, jest ogromna szansa, że urodzę w domu, a co więcej jak się nie wyrobię na 37+0 to będę musiała jechać do szpitala w mieście oddalonym o ponad 30km od naszego bo u nas ze względu na pandemię i zwiększoną liczbę rodzących z okolicznych miejscowości przyjmują dopiero od 37+0. Najbliższy szpital, który mnie przyjmie to właśnie ten 35km dalej.

Wiedźma, melisa lubią tę wiadomość

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cocolino1 wrote:
    Ja jeszcze przed owy ale kurcze na urlopie w górach jesteśmy. Rezerwowalam późno i mamy mieszkanie dwupokojowe ale bez drzwi - tak jakbyśmy wszyscy spali w jednym pokoju. Nie powiem, że sprzyja to naszym planom prokreacyjnym ;)
    Zwłaszcza, że nastolatek najchętniej chodzi spać o 2...
    Na szczęście owu pokazuje 3 września a wracamy do domu 31 sierpnia więc teoretycznie będzie jeszcze czas.
    Kurcze pasowałoby mi zajść w ciążę w tym cyklu.
    Idealnie by było. No ale pomarzyć to jedno a życie swoje :) No ale 3x się udało to może i czwarty się uda :)

Trzymam kciuki... na nastolatka jest sposób... on na dwór z rodzeństwem w zamian za coś... Ty stwierdzasz że musisz wziąć prysznic bo jakaś taka upocona jesteś... mąż wpada do Ciebie pod prysznic i robicie dzidziusia 😂🙈 z nami syn 4l śpi w pokoju.

Sallvie to udanego urlopu...też w tym roku wykorzystaliśmy na urlopie te bony .

futuremama, Cocolino1 lubią tę wiadomość

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

f2w3skjozzxcodm4.png
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Cocolino to ja się śmieję że przy 6latku ciężko i drzwiach zamkniętych na klucz a co dopiero przy nastolatku🤣 Także niech owu rzeczywiście chwilkę poczeka😁
    U nas jakoś ostatnio wydawało mi się że wszystko cicho w miarę było a dzieciaki do drzwi zapukały czy mamę coś boli🙈 Także ten... młodego pokój za ścianą, nasze łóżko przy ścianie a ściany cienkie...Ale 🤣

Wiedźma no tak mówią żeby nie odpuszczać nawet jeszczr jak temp skoczy bo nigdy nie wiadomo jak to rzeczywiście z tą owu jest. Więc jak będą chęci to korzystajcie😁

Hahaha no cóż...co za czujność dzieci... nasza nastolatka ma mieć pokój za ścianą naszej sypialni 🤣🙈🤣 nic przeniesiemy sexy na inna porę dnia chyba . Co do chęci to ja ostatnio mam cały czas 🙈😂🤣😂 jakbym w wiecznej owulacji trwała 🙈🤣😉😅

melisa lubi tę wiadomość

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

f2w3skjozzxcodm4.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-20210826-181320.jpg

Pozdrawiamy z Mazur 😘😘😘😘😘

Marti1984, futuremama, edka85 lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Marti1984 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 7dpo i tak sobie siedzę i czekam, myślę i myślę... Żartuję, zapierniczam 💁‍♀️ dzisiaj coś mnie z lewej strony pobolewa, coś podbrzusze ciągnie, ale ze to cykl po poronieniu, to wiecie - nadzieję jakieś są, ale szans sobie jakiś gigantycznych nie daję 😉 zobaczymy, co wyjdzie. Najgorsze to czekanie - ocipieć idzie.

No z tymi kumatymi to już nie takie hop siup 😂 czajenie się i czekanie na okazję. Prawie tak jak się samym było młodym 😂 a tak serio - obozy to nie jest głupi pomysł 🤔

Wiedźma, futuremama lubią tę wiadomość

age.png

Rocznik '84

Trojka dzieci na stanie :
    👨‍👩‍👦 2008 Jakub
    👨‍👩‍👦‍👦 2011 Michał
    👨‍👨‍👧‍👦 2022 Alicja

Niedoczynność tarczycy (letrox 75, TSH 1,5)
    Hashimoto (anty TPO >600 🤦‍♀️)

13.05.2022 Alicja ❤️

Joga 🧘‍♀️ taniec 💃 vege 🥦
‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ