Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
Odpowiedz

Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀

Oceń ten wątek:
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Ale przy dzieciach serio... Co posprzątałam to "wow mam takie zabawki i tyle miejsca, trzeba je wyciągnąć" sprzątałam np jej pokój to w salonie sajgon, ogarnęłam salon to wszystkie zabawki do salonu itd. Odpuściłam. Zazwyczaj wieczorem przed spaniem ogarniamy. A jak mamy gości to sprzątanie zostaje na koniec tuż przed gośćmi, bo jak zrobisz to dzień wcześniej to i tak zaraz coś nakruszą, wyleją i nie widać że cokolwiek było sprzątane🤣
    Ja się już przyzwyczaiłam, że co chwilę na coś muszę nadepnąć. Jak nie na zabawkę, to na pozostawiony chrupek, który z zamachem zamienia się w milion okruchów. Do tego liczne ślady rąk na oknach, lustrach i ścianie. A najlepiej mój szwagier, który niedawno się ożenił i jeszcze nie ma dzieci - stwierdził, że u niego w domu będzie inaczej. Porządek, dyscyplina. On nauczy tego dzieci. To tylko ja sobie tak nie radzę. Hihi :D

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 10:32

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    Edka Twój Szwagier zrobił mi dzień 😂
    Pamiętam jak syn miał jakiś rok i siedząc w krzesełku wyrzucał na podłogę wszystkie zabawki. Wtedy szwagier zdegustowany powiedział, że nie wie, dlaczego na to pozwalam. Powinnam zwrócić uwagę małemu, że tak nie wolno :)

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

futuremama lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Cocolino1 Koleżanka

Wysłany: 7 października 2021, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie wszystkie ogarniające i nieograniające - ciężarne i przyszłe ciężarne :)

Ja lubię jak jest czysto i nie ma zbędnych rzeczy porozstawianych po całym domu ale... sprzątać nie lubię.
    Na szczęście sporo obowiązków związanych ze sprzątaniem ogarnia maż tyle, że on działa na zasadzie: śmierdzi? - trzeba sprzątnąć łazienkę :)
    Ja mam już duże dzieci (13 i 10 lat) więc przyznając, że przydzielam im trochę obowiązków. Po pierwsze z lenistwa, po drugie, żeby potrafili cokolwiek zrobić jak już opuszczą dom.

Przypuszczam, że jak pojawi się (kiedyś mam nadzieję) Maluszek - to będzie niezły rozgardiasz :)
    Ale ja to lubię - widać, że dom żyje, że ktoś się bawi.

Jeszcze taka info - plamię. To 10 dpo. Ja pierdzielę, jak ja się wkręciłam, że to implantacyjne... Jak ja będę płakać za 4 dni po takim wkręceniu. Oczywiście test ciążowy ujemny, żeby nie było, że udało mi się dzisiaj powstrzymać.

Ja 39
    Mąż 43
    Syn 13
    Córcia 10
    Synek 6
    Starania o czwartego Maluszka :)
  • melisa Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2021, 09:31

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:
    Porządki ostatnio moja zmora, nie chce mi się totalnie,a wiem że sporo tego mam do przerzucenia żeby to miało ręce i nogi. Na razie znalazłam sobie wytłumaczenie że zwolniłam bo szyjka i czekamy co z nią dalej. Ale nawet teraz jak tak siedzę to coś zrobię bo u mnie podobnie cyrk na kółkach. Nie tyle syf ci bałagan.
    Ja sprzątam codziennie, mniej więcej dwa razy... Rano przed pracą i wieczorem...
    A i tak z dziećmi jest wiecznie syf 🙄🤯🤯

age.png
  • Cocolino1 Koleżanka

Wysłany: 8 października 2021, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kolejnego dnia :)

Dziś 11 dpo. Po plamieniu ani śladu. Test ciążowy ujemny. Bolą mnie cycki ale to chyba tak jest w drugiej połowie cyklu. Brzuch natomiast mnie ciągnie i nie tak jak na miesiączkę, jakoś inaczej.
    Temperatura wysoko więc jak to się mówi: piłka w grze ;)
    Nastrój świetny. Bo oczywiście jestem nakręcona, że to plamienie to jak nic implantacja bo wcześniej tak nie miałam. I że test może być jeszcze ujemny.

I dobrze - będę się karmić tą wizją. Trudno.

Ja "ogarniam" też codziennie przed wyjściem do pracy. Odnoszę na miejsce rzeczy, które się jakimś cudem znalazły w kuchni lub dużym pokoju (piórniki, zeszyty, ubrania, zabawki dziecięce i psie) i odkurzam. I uważam, że jest ogarnięte ;)
    Mąż ogarnia kuchnię rano (taki podział).

Ale ściany w moim rodzinnym domu też się myło przed każdymi świętami. Wywracało się cały dom do góry nogami np. szafy z ubraniami: wszystkie ubrania układało się na nowo. Odsuwało meble, trzepało dywany, myło okna. Ale to trauma była. Tydzien-dwa wyjęty z życiorysu. Nie cierpiałam tego. Ja nigdy nie robię takich akcji przed świętami. Staram się raz na jakiś czas coś tam głębiej uporządkować, żeby było po prostu "ogarniete" Ścian nie myłam nigdy. Okna też rzadko myje.

Miłego dnia Wam życzę :)

Ja 39
    Mąż 43
    Syn 13
    Córcia 10
    Synek 6
  • Eve Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cocolino ale napięcie,trzymam oczywiście bardzo mocno kciuki!

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • melisa Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2021, 09:32

• Eve Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak Wy, ale ja w cyklach za każdym razem kiedy się udało czułam,że jest coś na rzeczy. Tzn. przy pierwszej ciazy nie,bo to wpadka była. Ale przy drugiej tak i teraz też.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Cocolino1 Koleżanka

Wysłany: 8 października 2021, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym wysikać jutro II...
    Ale czy tak będzie? Czy sobie tylko wszystko to wmawiam. Dzisiaj w pracy musiałam poluzować sznurek w spodniach (ubranie robocze) bo czułam taki ucisk... I już wyobraźnia szybuje, że na bank ciąża i macica się powiększa.
    No ale cycki serio czuję.
    Jutro 12 dpo - zobaczymy. Kupiłam jeszcze dziś w Rossmanie dwa testy różnych firm. W domu miałam Testeo strumieniowe z allegro i postanowiłam, że jutro rano zrobię dwa różnych firm i w niedzielę też :)

Eve, futuremama lubią tę wiadomość

Ja 39
    Mąż 43
    Syn 13
    Córcia 10
    Synek 6
  • Eve Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Futuremama to już duża dziewczynka,super. Życzę Wam jeszcze tego tygodnia w dwupaku i co po tym już szybkiego spotkania 🙂

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Snowflake no lekarka (w sumie jak każdy lekarz na tych etapach) to pierwsze co czy cukrzyca jest🙈 Także ja już przyzwyczajona.
    Raczej Natalka zostanie. Mąż już tylko tak mówi, dla mnie ok ale jak to mówią "nie czuje tego"🤣 może jak ja zobaczę to jakiegoś olśnienia doznam ale jakoś z pierwsza dwójką było łatwiej😁

Po pierwsze gratuluje dużej cory :D ja bardzo bym chciala urodzic takie dziecko chociaz 3200-3300 a nie 😅
    Co do imienia to Ci powiem, ze mam podobnie. Z Kornelia nie bylo problemu. Jestem od zawsze zakochana w tym imieniu ale to bylo jedyne imie ktore mialo dla mnie to cos. Dlatego zawsze mowilam ze samych synów bede miala bo mam och i ach do wielu meskich imion. A tu niespodzianka i druga dziewczynka. No niby będzie Roksana. Na pewno juz tego nie zmienie ale nie czuje tego co przy Kornelce ze takie cudowne to imię. Wybrane raczej z tego musu niż jakiegos zauroczenia.

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 10:33

sallvie lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Cocolino1 Koleżanka

Wysłany: 9 października 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pracy jestem dzisiaj i dopiero na forum weszłam.

No niestety ani cienia cienia. Zapelnie nic. I chyba to nic już zostanie. Wstałam bez żadnych objawów cyckowych. Brzucha też nie czuję. I rano znów niewielkie plamienie. Temperatura niby wysoko ale w poprzednim cyklu też w 12 dpo było jeszcze wysoko a w 13 dpo już mega spadek i okres 14 dpo.
    No żal oczywiście i złość o dziwo. No ale cóż- mówi się trudno i żyje się dalej.
    Dzięki za wsparcie Dziewczyny. Dużo mi daje jak tak sobie wypisze tutaj te swoje emocjony.

Znikam na jakieś 3 tygodnie. Muszę uwolnić mysli. Zrobić jakiś alkoholowy reset ;) i za 2 tygodnie wrócić do działania.

Trzymajcie się :)

Ja 39
    Mąż 43
    Syn 13
    Córcia 10
    Synek 6
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 10:33

melisa lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cocolino1 wrote:
    W pracy jestem dzisiaj i dopiero na forum weszłam.

No niestety ani cienia cienia. Zapelnie nic. I chyba to nic już zostanie. Wstałam bez żadnych objawów cyckowych. Brzucha też nie czuję. I rano znów niewielkie plamienie. Temperatura niby wysoko ale w poprzednim cyklu też w 12 dpo było jeszcze wysoko a w 13 dpo już mega spadek i okres 14 dpo.
    No żal oczywiście i złość o dziwo. No ale cóż- mówi się trudno i żyje się dalej.
    Dzięki za wsparcie Dziewczyny. Dużo mi daje jak tak sobie wypisze tutaj te swoje emocjony.

Znikam na jakieś 3 tygodnie. Muszę uwolnić mysli. Zrobić jakiś alkoholowy reset ;) i za 2 tygodnie wrócić do działania.

Trzymajcie się :)

Nie lubie dawac zludnych nadziei ale moje dwie ciaze z tego roku to takie biele vizira w 12dpo a 14dpo fajne kreseczki juz.
    Pamietaj poki nie ma okresu, wszystko jest mozliwe. Trzymam mocno kciuki zeby jednak sie te kreseczki pojawily na dniach ☺

Wiedźma lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ