Roślinne staraczki - weganki i wegetarianki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kreatorka wrote:Cestlavie witaj w naszym niewielkim, ale sympatycznym gronie
No i powodzenia! Co by "starania na poważanie" zaowocowały prędko dzidziusiem
Dzięki wielkie!
Potwierdzam - bardzo sympatyczne grono
Mam nadzieję, że wszystkie wkrótce będziemy się cieszyć z efektów październikowych starań!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 19:31
👱♀️ 30 lat
Endometrioza
Laparoskopia #1 - 2011
Lucrin shots - 2016
Laparoskopia #2 - 2017
AMH 0.75
🧔 32 lata
morfologia 0%
#1 IVF InviMed Wrocław
🍀 start 26.06.2019 - protokół długi
🍀 punkcja - 9.10.2019: pobrano 8 komórek z czego zapłodniło się 7
🍀 transfer 2 zarodków 2-dniowych - 11.10.2019
🍀 bHCG 12 dpt (23.10) - 494 mIU/ml 💪🏼
🍀 bHCG 14 dpt (25.10) - 1144 mIU/ml 💪🏼
🍀 bHCG 17 dpt (28.10) - 3389 mIU/ml 💪🏼
🍀 USG 07.11 - mamy dwa 💕
Termin 1.07.2020 👶👶
Mamy jeszcze 2 ❄️ -
Kreatorka kuruj się za wczasu! mnie dopadło za późno i gin jednak zaleca żeby nie brać już leków od owu...
Cestlavie tam same meroteryczne treści Pani Ania robi świetną robotę, jeszcze przed staraniami ją podczytywałam i obserwowałam. Mamaginekolog też jest w porządku, ale takie luźniejsze tematy mam wrażenie. -
Pilik, mnie niestety też dopadło za późno. Dzisiaj już 5dpo, więc tylko naturalne sposoby leczenia przeziębienia wchodzą w grę...
Macie może jakieś sprawdzone metody, zwłaszcza na katar, który zatyka cały czas nos, a do tego uszy?
Biorę wit. C i piję napar z imbiru z cytryną i kurkumą... Nie wiem, co jeszcze możnaby...Szczęście po prawie dwóch latach starań... Niech trwa!
#30 lat #hashimoto #wegemama
-
Dziewczyny. Mam dylemat. Mam wyjazd integracyjny z pracy do SPA, będzie można korzystać z basenu, sauny, jaccuzi. Zaużmy, że ten cykl będzie szczęśliwy. Powinnam sobie odpuścić te przyjemności? Nie jest to dla mnie problem.
#19 dzień cyklu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 23:34
Nikusiia -
Nikusia dokładnie! Są globulki i maści które aplikujesz zaraz po takich przyjemnościach na wszelki wypadek, koleżanka tak całą ciąże na basen chodziła . Saunę i ciepłe jacuzzi jednak bym odpuściła. Najlepiej gin zapytaj jak masz możliwość i podpytaj o ten lek
Sprawdziłam, koleżanka w ciąży brała provag, kapsułki. Ale żel chyba też jest. Ginekolog jej to polecił . To probiotyk więc na pewno nie zaszkodzi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 08:53
-
pilik wrote:Ja polecam złote mleko
http://agnieszkamaciag.pl/zlote-mleko-i-fenomenalna-pasta-z-kurkumy/
Do tego duże dawki witaminy D3, a od kilku dni ratuje mnie amol polecam! Smaruje się na noc i dużo lepiej śpie.
Dzięki Pilik!
Na początku przeczytałam, że złote mleko robi się ze zwykłego mleka, ale potem zobaczyłam, że można też je przyrządzić w wersji wegańskiej
Zaraz spróbuję to zrobić, oby pomogłoSzczęście po prawie dwóch latach starań... Niech trwa!
-
Kreatorka wrote:Pilik, mnie niestety też dopadło za późno. Dzisiaj już 5dpo, więc tylko naturalne sposoby leczenia przeziębienia wchodzą w grę...
Macie może jakieś sprawdzone metody, zwłaszcza na katar, który zatyka cały czas nos, a do tego uszy?
Biorę wit. C i piję napar z imbiru z cytryną i kurkumą... Nie wiem, co jeszcze możnaby...
Moja siostra piła w ciąży sok z czarnego bzu na wszelakie przeziębienia i podobno jej pomagał. Kupowała koncentrat chyba i rozcieńczała z ciepłą wodą.
Kreatorka lubi tę wiadomość
👱♀️ 30 lat
Endometrioza
Laparoskopia #1 - 2011
Lucrin shots - 2016
Laparoskopia #2 - 2017
AMH 0.75
🧔 32 lata
morfologia 0%
#1 IVF InviMed Wrocław
🍀 USG 07.11 - mamy dwa 💕
Termin 1.07.2020 👶👶
Mamy jeszcze 2 ❄️ -
Hej dziewczyny mam niecodzienne pytanie. Oboje z mężem przchodzimy na zdrowa dietę szczególnie pod katem poprawy jakości nasienia. Czy któraś z was kiedykolwiek slyszala lub probowala prozdrowotnych właściwościach morskich alg i glonów np o spirulinie i chlorelli? Po przeczytaniu ich właściwości ma ie wrażenie jakby leczeyla wszystko nawet raka jestem ciekawa czy to jest szerzej znane czy nie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2017, 08:48
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Britty wrote:Hej dziewczyny mam niecodzienne pytanie. Oboje z mężem przchodzimy na zdrowa dietę szczególnie pod katem poprawy jakości nasienia. Czy któraś z was kiedykolwiek slyszala lub probowala prozdrowotnych właściwościach morskich alg i glonów np o spirulinie i chlorelli? Po przeczytaniu ich właściwości ma ie wrażenie jakby leczeyla wszystko nawet raka jestem ciekawa czy to jest szerzej znane czy nie.
Hej Britty. Ja kiedyś jadłam spirulinę w proszku, miała ochydny smak, pomimo tego, że mieszałam ją z sokami i koktajlami
Teraz przymierzam się do Baobabu, bo dostałam, on jest na pewno bezpieczny, jeśli chodzi o ewentualną ciążę.
Widzę, że Twój mąż też ma asthenozoospermię. Bierze jakieś suplementy? Ja swojemu kupiłam Profertil, zobaczymy, czy pomoże...Szczęście po prawie dwóch latach starań... Niech trwa!
-
Kretorka a zauważylas cos lepszego po tej spirulinie?
My wlasnie zakupilismy baobab. Jest rewelacyjny! Po 1 zażyciu przezedl mi calkowicie bol gardła co normalnie byloby niemożliwe.
Moj mąż ma zalecone od mojego ginekologa fertilman plus,ma lepszy sklad niż pozostałe suplementy polecam do tego L-kartynine 500 + ACL na ruchliwość. Musimy tez wybrac się do urologa sprawdzić czy nie ma jakis żylaków.
Tak na własną rękę mąż bierze maca w proszku i chcemy zeby pil sporo soku z granatu podobno bardzo dobrze wpływa na morfologię nasienia a z tym mamy duży problem. Ale czy zadziała zobaczymy za dwa miesiące02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Britty - ja za krótko jadłam tę spirulinę, żeby zobaczyć efekty, niestety...
Mój mąż musiał brać antybiotyki, bo własnie miał jakieś bakterie, ale nie wiem, kiedy powtórzyć badanie nasienia, minęło już na pewno z 1,5 miesiąca od poprzedniego, a może nawet 2...Szczęście po prawie dwóch latach starań... Niech trwa!
-
Dziewczyny, a znacie może normy progesteronu i prolaktyny?
Dzisiaj, czyli w 22dc sobie zrobiłam badanie i wyszło mi:
Progesteron 14,28 ng/ml
Prolaktyna 19,52 ng/ml
Wiecie może czy to dobrze, czy to źle?Szczęście po prawie dwóch latach starań... Niech trwa!
-
Kreatorka wrote:Dziewczyny, a znacie może normy progesteronu i prolaktyny?
Dzisiaj, czyli w 22dc sobie zrobiłam badanie i wyszło mi:
Progesteron 14,28 ng/ml
Prolaktyna 19,52 ng/ml
Wiecie może czy to dobrze, czy to źle?
Na ABC Zdrowie znalazłam taką informację:
---
Normy progesterony są następujące:
po owulacji 1 - 28 ng/ml;
do 12. tygodnia ciąży 9 - 47 ng/ml;
12.-28. tydzień ciąży 17 - 146 ng/ml;
powyżej 28. tygodnia ciąży 55 - 200 ng/ ml.
Normy prolaktyny:
5-25 ng/ml - prawidłowa norma,
powyżej 25 ng/ml - nieregularne miesiączki i cykle bezowulacyjne,
powyżej 50 ng/ml - zdarza się zupełne zatrzymanie miesiączkowania,
powyżej 100 ng/ml - istnieje ryzyko guza przysadki.
---
Wygląda na to, że u Ciebie wszystko dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 15:31
👱♀️ 30 lat
Endometrioza
Laparoskopia #1 - 2011
Lucrin shots - 2016
Laparoskopia #2 - 2017
AMH 0.75
🧔 32 lata
morfologia 0%
#1 IVF InviMed Wrocław
🍀 USG 07.11 - mamy dwa 💕
Termin 1.07.2020 👶👶
Mamy jeszcze 2 ❄️ -
Kreatorka progesteron ok. Pokazuje że była owulacja. Mógłby był lepszy - jakby się z ciążą udało będzie trzeba suplementowac, ale jest ok (wiem bo mam miedzy 12 a 14 zawsze :p)
A prolaktyna w górnej granicy, ale jest ok skoro była owu i nie ma się co przejmowaćKreatorka, Rucola lubią tę wiadomość