Roślinne staraczki - weganki i wegetarianki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Więc tak
Jest pęcherzyki 17mm, endometrium 7 mm.
Trzeba działać, chociaż po wczorajszej kłotni... Po ok 7 latach wizyt u ginekologa nareszcie trafiłam na Panią, która zbadała moje piersi i nie stwierdziła, że nie ma potrzeby badania. Dzisiaj mam wolny dzień, który zaczął się tymi dobrymi info. Teraz chwila relaksu dla siebie i dwa dni wolnego. Muszę wreszcie odpocząć.
Pełnia nadziei
#16 dzień cyklu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 14:05
Nikusiia -
Lagertha wrote:Melduje sie jako wegetarianska staraczka Pozdrawiam bratnie, czy tez raczej siostrzane dusze i zycze powodzenia w staraniach
Lagertha, witaj w gronie roślinożerek!
I Tobie również powodzenia życzę!Szczęście po prawie dwóch latach starań... Niech trwa!
#30 lat #hashimoto #wegemama
-
Cześć Dziewczyny!
Chciałabybm nieśmiało dołączyć do klubu starających się wege! Z dużą ciekawością przebrnęłam przez ten wątek i pomyślałam, że przyłączę się do grupy.
Jem wegańsko od ponad 2 lat. Nigdy nie czułam się lepiej a przy okazji pozbyłam się anemii (!) oraz innych niedoborów, które towarzyszyły mi od dzieciństwa. Jednak moje problemy z endometriozą nie dają mi spokoju na to warzywka nie działają niestety (chociaż znacznie złagodził mi się okres).
Od tego cyklu będziemy się starać z mężem "na poważnie" - tak znalazłam tę stronę i forum. Po raz pierwszy będę notować temperaturę i inne objawy, wcześniej nigdy się nad tym nie zastanawiałam, że może to być pomocne. Jeśli nam się nie uda w najbliższym czasie będę musiała zrobić drugą laparoskopię, bo znów się coś dzieje na prawym jajniku.
Jesteśmy jednak pełni nadziei, że się uda
Pozdrawiam i trzymam kciuki za każdą z Was!
Rucola lubi tę wiadomość
👱♀️ 30 lat
Endometrioza
Laparoskopia #1 - 2011
Lucrin shots - 2016
Laparoskopia #2 - 2017
AMH 0.75
🧔 32 lata
morfologia 0%
#1 IVF InviMed Wrocław
🍀 start 26.06.2019 - protokół długi
🍀 punkcja - 9.10.2019: pobrano 8 komórek z czego zapłodniło się 7
🍀 transfer 2 zarodków 2-dniowych - 11.10.2019
🍀 bHCG 12 dpt (23.10) - 494 mIU/ml 💪🏼
🍀 bHCG 14 dpt (25.10) - 1144 mIU/ml 💪🏼
🍀 bHCG 17 dpt (28.10) - 3389 mIU/ml 💪🏼
🍀 USG 07.11 - mamy dwa 💕
Termin 1.07.2020 👶👶
Mamy jeszcze 2 ❄️ -
cestlavie wrote:Cześć Dziewczyny!
Chciałabybm nieśmiało dołączyć do klubu starających się wege! Z dużą ciekawością przebrnęłam przez ten wątek i pomyślałam, że przyłączę się do grupy.
Jem wegańsko od ponad 2 lat. Nigdy nie czułam się lepiej a przy okazji pozbyłam się anemii (!) oraz innych niedoborów, które towarzyszyły mi od dzieciństwa. Jednak moje problemy z endometriozą nie dają mi spokoju na to warzywka nie działają niestety (chociaż znacznie złagodził mi się okres).
Od tego cyklu będziemy się starać z mężem "na poważnie" - tak znalazłam tę stronę i forum. Po raz pierwszy będę notować temperaturę i inne objawy, wcześniej nigdy się nad tym nie zastanawiałam, że może to być pomocne. Jeśli nam się nie uda w najbliższym czasie będę musiała zrobić drugą laparoskopię, bo znów się coś dzieje na prawym jajniku.
Pozdrawiam i trzymam kciuki za każdą z Was!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 07:12
cestlavie lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Lagertha wrote:Melduje sie jako wegetarianska staraczka Pozdrawiam bratnie, czy tez raczej siostrzane dusze i zycze powodzenia w staraniach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 07:13
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Cześć Lagherta
Cestlavie jeśli szukasz jakiś info o diecie przy endometriozę to wczoraj widziałam że na blogu towśrodku coś się akurat pojawiło http://www.towsrodku.pl/home/gluten-przy-endometriozie/ w ogóle polecam tego bloga, pełen nadzieji i fachowych informacji.
Nikusia idziemy łeb w łeb u mnie wczoraj 12dc endometrium 7,5 i pęcherzyk 19mm. Wg gin owulacja wczoraj/dziś.
Ja jestem chora. Niby nic a ból głowy nie daje mi żyć. Wg lekarza zapalenie nerwu twarzowego. Mam się wygrzewać, gin przy staraniach powiedziała że najlepiej już brać teraz tylko takie leki jakbym w ciąży była przez co dostałam tylko paracetamol i sinupret. Jak nie przejdzie do poniedziałku to będę musiała po antybiotyk pójść. Ale liczę że przejdzie! Mąż przeziębiony. Ale mino wszystko, gin powiedziała że nie pozostaje nam nic innego tylko działać. Zabroniła mi póki co robić badań na własną rękę i sugeruje testowanie koło 23.10...! Nie wiem czy wytrzymam. Ale planuje najwcześniej 20 testować ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 07:53
cestlavie lubi tę wiadomość
-
Rucola wrote:Witaj, niewiele nas tu jest, ale jeśli będziesz miała jakiekolwiek pytania, wątpliwości, to pisz śmiało. Pomożemy I jeśli masz wykres, to udostępnij
Dziękuję za miłe powitanie
Na razie wykres pusty - 1 dzień cyklu. Dopiero dzisiaj kupiłam sobie termometr owulacyjny i testy. Także od jutra mierzenie Wszystko to dla mnie jest takie nowe... nigdy wcześniej tego nie robiłam.
Nie wiem czy to nie zabrzmi bardzo naiwnie ale naprawdę wierzyłam w to, że się bez wykresów i temperatury obejdzie ale nie mam za dużo czasu bo moja ginekolog dała mi chwilę na zajście w ciążę, jeśli się nie uda będę musiała zrobić drugą laparoskopię, więc chcę mieć pewność, że zrobiłam wszystko aby się udało
Wrzucam wykres poniżej. W ciągu najbliższych dni powinien się powoli zapełnić.
Pozdrawiam :*
👱♀️ 30 lat
Endometrioza
Laparoskopia #1 - 2011
Lucrin shots - 2016
Laparoskopia #2 - 2017
AMH 0.75
🧔 32 lata
morfologia 0%
#1 IVF InviMed Wrocław
🍀 USG 07.11 - mamy dwa 💕
Termin 1.07.2020 👶👶
Mamy jeszcze 2 ❄️ -
pilik wrote:Cestlavie jeśli szukasz jakiś info o diecie przy endometriozę to wczoraj widziałam że na blogu towśrodku coś się akurat pojawiło http://www.towsrodku.pl/home/gluten-przy-endometriozie/ w ogóle polecam tego bloga, pełen nadzieji i fachowych informacji.
Cześć Pilik! Dziękuję za miłe powitanie
Nie znam tego bloga, ale na pewno się zapoznam Kiedyś już próbowałam diety bezglutenowej i nie zaobserwowałam u siebie znaczących zmian. U mnie największym problemem jest powracająca i powiększająca się cysta. Szczerze przyznam, że wiązałam z weganizmem duże nadzieje na wylecznie, ale niestety w moim przypadku to nie zadziałało.
Dziękuję za linka, już przechodzę do lektury
Pozdrawiam :-*
👱♀️ 30 lat
Endometrioza
Laparoskopia #1 - 2011
Lucrin shots - 2016
Laparoskopia #2 - 2017
AMH 0.75
🧔 32 lata
morfologia 0%
#1 IVF InviMed Wrocław
🍀 USG 07.11 - mamy dwa 💕
Termin 1.07.2020 👶👶
Mamy jeszcze 2 ❄️ -
Rucola wrote:Cestlavie masz jakies objawy endomedy ?
Od zawsze miałam bolesne @ oraz powracająca torbiel czekoladowa (wypełniona krwią) na prawym jajniku. Na szczęście tylko na jednym
Kilka razy w życiu prawie zemdlałam z bólu podczas okresu także nieprzyjemna sprawa.
👱♀️ 30 lat
Endometrioza
Laparoskopia #1 - 2011
Lucrin shots - 2016
Laparoskopia #2 - 2017
AMH 0.75
🧔 32 lata
morfologia 0%
#1 IVF InviMed Wrocław
🍀 USG 07.11 - mamy dwa 💕
Termin 1.07.2020 👶👶
Mamy jeszcze 2 ❄️ -
cestlavie wrote:Cześć Dziewczyny!
Pozdrawiam i trzymam kciuki za każdą z Was!
Cestlavie witaj w naszym niewielkim, ale sympatycznym gronie
No i powodzenia! Co by "starania na poważanie" zaowocowały prędko dzidziusiemcestlavie lubi tę wiadomość
Szczęście po prawie dwóch latach starań... Niech trwa!
-
A ja dzisiaj 4dpo, tempka dość wysoka jak na inne porównywalne dni, 36,90.
No i chyba mnie jakaś bateria złapała: mam zapchany ciągle nos, zatkane uszy i drapie mnie w gardle.
To pewnie efekt tej paskudnej pogody...
Zaraz sobie zrobię na gorąco napar z imbiru z cytrynąSzczęście po prawie dwóch latach starań... Niech trwa!
-
pilik wrote:...a podrzuciłam posta bo obserwuje na ig towśrodku i ostatnio jej snapy oglądałam i tak mi utkwiło w pamięci
Przejrzałam sobie Towśrodku i faktycznie bardzo fajna strona! Znalazłam na niej bardzo merytoryczny artykuł o ogólnej diecie przy endometriozie, kilka wskazówek na pewno zaaplikuję u siebie.
Przechodząc na weganizm zauważyłam "osłabienie" się okresu, co w moim przypadku było zbawienne - ilość krwi i długość krwawienia się zmniejszyła. Jednak nie zauważyłam osłabienia bólu miesiączkowego, co jest moim największym utrapieniem.
Dodatkowo na samą torbiel nie działa nic...
👱♀️ 30 lat
Endometrioza
Laparoskopia #1 - 2011
Lucrin shots - 2016
Laparoskopia #2 - 2017
AMH 0.75
🧔 32 lata
morfologia 0%
#1 IVF InviMed Wrocław