Roślinne staraczki - weganki i wegetarianki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja 2 pierwsze cykle z Luteiną w ogóle źle znosiłam... pod koniec każdego cyklu miałam już infekcje... ale potem już było lepiej. Może mój organizm przyzwyczaił się do niej.
Ech, te tabletki, suplementy... też nigdy nie podejrzewałam, że będę ich tyle brała. Zawsze to była tylko wit. B12 i D w ciągu zimy, a teraz mnóstwo tych tabsów biorę, jak jakaś lekomanka. Mam nadzieję, że wrócę kiedyś do normalności.Szczęście po prawie dwóch latach starań... Niech trwa!
#30 lat #hashimoto #wegemama
-
Zawsze można siknąć dla spokojnej głowy Nikusia a moze przezywasz to wszystko bardzo mocno. ja tez na początku miałam takie cykle. Ale każdy sam musi to przejść... Staraj się tak bardzo nie przejmowac. Teraz musisz się diagnozować, badać i leczyć, zeby jak najszybciej mieć maluszka :*
Nikusiia lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Nikusiia, przynajmniej teraz nie zachodzisz w głowę, co się dzieje.
U mnie 11dpo, niby za 2 dni ovufriend pokazuje mi okres, ale wiadomo, że dopóki biorę luteinę, dopóty go nie będzie. Może zatestuję we wtorek z sikanym testem, będę miała w ten dzień właściwie wizytę u gina, więc najwyżej poproszę też o skierowanie na betę na wszelki wypadek.
A czuję się tak, jak zawsze pod koniec cyklu, czyli fatalnie (już nie będę opisywać co mnie boli, bo wyjdę na hipochondryczkę).
W środę wieczorem z kolei mój mąż testuje nasienie, więc też zobaczymy, co z tego wyjdzie, choć zdziwili nas, że trzeba aż 5 dni czekać na wyniki...
Taki plan na najbliższe dni.
Trudno byłoby mi opisać ogrom radości, której doznałabym, gdybym zobaczyła pozytywny test...Szczęście po prawie dwóch latach starań... Niech trwa!
-
Nikusia nie charcika ale bliziutko! Whippeta. Mojego osobistego ulubionego
Dziewczyny badanie nasienia pewnie tak jak posiew, często na coś tam trzeba poczekać po podaniu jakiś czynników żeby wynik był wiarygodny trzeba być cierpliwym ze wszystkim niestety . -
A ja dzisiaj po wizycie u kardiologa. Mam małą arytmię, jak się okazało, ale nieszkodliwą. I choć poziom potasu mam raczej w normie, ale bliżej dolnej granicy, to zalecił mi suplementację magnezu z potasem. Ogólnie od kilku dni przestałam pić kawę (choć piłam zwykle tylko jedną z dużą ilością mleka gryczanego) i serce przestało mi tak nawalać.
Więc kolejny lekarz za mną. Jutro zaś gin, zobaczymy co ona powie, co robimy teraz. A może i siknę sobie na test z rana, choć nie nakręcam się, żeby coś z tego wyszło...Szczęście po prawie dwóch latach starań... Niech trwa!
-
Przecież whippet to też charcik tyle , że angielski Te psy są u mnie w rodzinie już od prawie 30 lat Obecnie mam dwa. Tzn ja z mężem jednego i rodzice
Kreatorka
Jak nie zachodze w głowę? Da się tak hihi.
W sobotę idę do gina żeby powiedziała co tam u mnie się dzieje, może ten cykl będzie owocny
PozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 18:22
Nikusiia -
No to niestety, beta negatywna
Poza tym po dzisiejszej wizycie gin znów powtórzyła, że anatomicznie jest wszystko w porządku, owuluję, to też sama czas czuję i widać na wykresach i po testach.
Jutro idziemy na badania nasienia, mąż widać że się denerwuje, że coś może być po jego stronie, skoro u mnie niby już ok... Napięcie ogólnie wzrasta.
A ja staram się myśleć pozytywnie.
Potem czeka mnie pewnie w najbliższych dniach sono-hsg.
Ech, kolejne testy, badania, żeby nas to ku czemuś prowadziło...Szczęście po prawie dwóch latach starań... Niech trwa!
-
Nikusia - tak tak, miałam bardziej w głowie że charcik to włoski, a mój angielski już chart ;p. Cudowne psiaki. Mój niedługo skończy trzy lata, nie mogłabym sobie lepszego przyjaciela wymarzyć!!
Kreatorka przykro mi i trzymam kciuki żeby badania coś wykazały!! -
Nikusiia wrote:Dziewczyny jak przedluzacie abonament na tej stronie? Tzn tj bezpieczne nie przeleje kasy jakiemuś oszustowi? Oraz z jakich abonament korzystacie tzn np ten za 35 16?#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021