X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rozmawiamy o wszystkim - wspólnie dążymy do spełnienia marzeń.
Odpowiedz

Rozmawiamy o wszystkim - wspólnie dążymy do spełnienia marzeń.

Oceń ten wątek:
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K22. Nie masz się czym martwić :*vwszystko jest dobrze

Milka, mi dziś skoczyla temperatura.
    Dobrze mówisz.. cuda się zdarzają. Jesteś tego przykładem :-)
    Dzięki Tobie mam też więcej siły żeby się nie poddawać w żadnym cyklu :-)

• Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam za was kciuk w tym cyklu! Musi sie udać :*

K22 - słyszałam, że ruchy to dopiero w 20 tygodniu zaczyna się czuć, więc sądzę, że nie masz co się martwić :) Twoja dzidzia sjest grzeczna (jeszcze) :P

No ja Wam powiem, że serio czuję się rewelacyjnie :) tylko czasem się martwię czy za nadto się nie cieszę.. Jak usłyszę bicie seruszka i gin powie że jest ok to będę spokojna. Podpytywałam moją mamę a ona mówiła, że jak była w ciąży to też się dobrze czuła... może to rodzinne :P Ja to jestem straszną panikarą :p to moje pierwsze dzidzi i dlatego nie wiem jak to jest...

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • K22 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia - w pierwszej ciąży możesz czuć ruchy nawet dopiero w 22tc. U wieloródek ruchy są odczuwalne wcześniej i ja czułam od zeszłej soboty do środy. Od czwartku zupełnie nic. I jeszcze to przeziębienie. Syn ma kaszel i temperaturę a ja kaszel i straszny ból pleców. Nie mam temperatury i nie wiem czy jechać do ambulatorium i pogadać z lekarzem co ewentualnie mogę wziąść czy czekać, że może przejdzie.

zem3j44jc7tr2m3s.png

Wysłany: 14 stycznia 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K22 wrote:
    Karolcia - w pierwszej ciąży możesz czuć ruchy nawet dopiero w 22tc. U wieloródek ruchy są odczuwalne wcześniej i ja czułam od zeszłej soboty do środy. Od czwartku zupełnie nic. I jeszcze to przeziębienie. Syn ma kaszel i temperaturę a ja kaszel i straszny ból pleców. Nie mam temperatury i nie wiem czy jechać do ambulatorium i pogadać z lekarzem co ewentualnie mogę wziąść czy czekać, że może przejdzie.

hmmm to może faktycznie skontaktuj się z lekarzem...

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• K22 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w ambulatorium. Mogę brać tylko paracetamol w razie temperatury albo bólu a na kaszel nic. Herbatka z miodem, imbirem, malinkami i inhalacje :(

zem3j44jc7tr2m3s.png

Wysłany: 14 stycznia 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K22 wrote:
    Byłam w ambulatorium. Mogę brać tylko paracetamol w razie temperatury albo bólu a na kaszel nic. Herbatka z miodem, imbirem, malinkami i inhalacje :(

Tulę kochana :*

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• K22 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko. Tak mnie dusi kaszel, że chyba nie zasnę :( Z inhalatorem nie da się spać, bo wyje a nawilżacza nie mam. Właśnie wygrzebałam stary podgrzewacz do butelek i zamierzam go włączyć na gotowanie i użyć jako nawilżacza powietrza :) Mąż stwierdził, że mi odbiło :D

zem3j44jc7tr2m3s.png

Wysłany: 15 stycznia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K22 - jeżeli pomoże to włączaj :P jeju współczuję ci tego kaszlu :(

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• Aaagata85 Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie natomiast ponownie mąż zaskoczył. Wyszło w rozmowie, że jak będzie pracował we Wrocławiu, to za 6 miesięcy podejmiemy temat dzidziusia :) a wczoraj na zakupach żartował, że jak będzie kolejny "dziurawiec " to chyba zwariuje ;)
    Ja od piątku mam skurcze żołądka, co mąż też skomentowal: może w ciazy jesteś?

Wysłany: 15 stycznia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata może on ma przeczucie i faktycznie jesteś :)

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:05

Wysłany: 15 stycznia 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vieritaserum - nie zawiodłaś go na pewno ! kochana nie możesz tak nawet myśle! Przecież to nie twoja wina, że tak się układa :( musisz myśleć pozytywnie kochana:* tulę cię mocno :* Zobaczysz, że zanim się obejrzysz dołączysz do mnie na fioletowej stronie :*

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• Aaagata85 Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, przekonam się za tydzień. Ale dziś podczas ćwiczeń i potem czułam wyraźne klucie z lewej strony, a owulka była z lewego jajnika.

Co do anty to faktycznie nie ma co generalixowac. Ja po studiach wychodziłam się tak, że zanikl mi okres. Zaczęłam brać anty, na początku żeby coś ruszyć, a potem poznałam męża i brałam dalej wiec wyszło parę lat brania. Po odstawieniu miałam cykle dwumiesieczne i do tego nieregularne. Zaczęliśmy się starać w listopadzie, zaszłam na początku maja.

• K22 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam tabletki anty jako siedemnastolatka. Miałam tak bolesne okresy, że pewnego dnia w ciągu doby zjadłam 6 tabletek od bólu i dalej się zwijałam. Mama z ciężkim bólem serca dała mi tramal. Miałam taką bombę, że nie byłam w stanie zrobić kroku. Gin nic dziwnego nie znalazł i dał mi tabletki anty. Brałam je ze 3 lata. Takie bóle nie wróciły. Cykle były jak w zegarku poza 1 razem a z zajściem w ciążę też były problemy.

zem3j44jc7tr2m3s.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnjiee temperatura w górę... Zostało czekać :)

• K22 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia - no i pięknie :) Zakiełkuje :D

zem3j44jc7tr2m3s.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K22 wrote:
    Marcia - no i pięknie :) Zakiełkuje :D

No nie wiem... Bardziej mam przeczucia ze może marzec nie wiem dlaczego hahah

• Aaagata85 Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze wczoraj miałam przeczucie, że się udało, a dziś juz mam przeczucie, że jednak nie :(
    Jestem dziś pierwszy dzień w pracy i jak szalona tęsknię za córka :( poza tym dziś jest blue monday - najbardziej depresyjny dzień w roku

• K22 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata - wiem co czujesz. Ja też myślałam, że zwariuję jak musiałam iść do pracy i zostawić małego. I tak te 5 lat temu byłam w dobrej sytuacji, bo mały zostawał u mojej mamy ale oj było ciężko.

zem3j44jc7tr2m3s.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wróciłam wczoraj ze zjazdu i nie mogłam wstać do pracy :(
    a dziś boli mnie głowa; /

‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ