X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ruszamy ciałem - czyli dbanie o formę przed ciążą
Odpowiedz

Ruszamy ciałem - czyli dbanie o formę przed ciążą

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakaś taka chodzę skapciała, padam w ciągu dnia spać razem z dzieckiem, wieczorem też o 21 śpię ostatnio :/ nie wiem o co kaman :/

Miałam wczoraj niby zacząć ćwiczyć i dupa znowu :/ wrrrr zła jestem sama na siebie.

Ale dopóki dziecko nie śpi nie mam szans na ćwiczenia :/

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula mnie taka senność dopadla jak bylam w ciąży mogłam wtedy spać cały dzien za to budziłam się o 4 rano i bylo po spaniu :(

Rutelka lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ja w ciazy z Michasiem tez non stop spałam, ale teraz w ciąży nie jestem, więc to chyba ogólne zmęczenie :]

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Gosia86 :)

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma za co :)
    masz zamiar robić te treningi?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak zaczelam od wczoraj :) troszke mam juz dzis zakwasy,ale nie dam sie :)

gosia86 lubi tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj pierwszy raz w życiu miałam rolki na nogach :) No szczerze mówiąc myślałam, że to będzie łatwiejsze :) Ale nie daję się i dziś też idę :) Mam nadzieję, ze nikogo nie spotkam znajomego :D

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze mam zakwasy ale już mi pomału przechodzą

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rolki sa super!! I wrotki tez są mega :D

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak macie zakwasy to mimo wszystko cwiczycie dalej czy odpoczywacie np jeden dzien?

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja olewam zakwasy :) Jak się poćwiczy zakwasy są mniejsze :)

Czarnula87 lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chętnie dołączę do ćwiczeń, także możecie mnie dopisać do listy. Mam sporo do zrzucenia, bo ważę 95 kg przy 170 cm wzrostu. O dziecko staramy się od 3 miesięcy na razie bez skutku, także chętnie schudnę i wspomogę "poczęcie" plus zrobię coś dla siebie.

Ja bardzo intensywnie ćwiczyłam od 22 grudnia 2013 do 5 lutego 2014. 6x w tygodniu po 1 godzinie do 1,5 godziny. Były to ćwiczenia SKALPEL Chodakowskiej, Shreded z Jilian Michaels i inne znalezione na youtube + orbitrek, bo mam w domu. Powiem szczerze, że sylwetka się poprawiła już po 2 tygodniach, ale znaczące efekty osiągnęłam dopiero jak wprowadziłam zdrową dietę. Wtedy ćwiczenia w połączeniu z dietą spowodowały, że w ciągu miesiąca schudłam 5 kg. Oczywiście cellulit znacznie się zmniejszył przy tym i pośladki poszły w górę. Ćwiczenia przerwałam, bo mój dziadek umarł 5 lutego. Jakoś ciężko to przeżyłam.

Ale dziś mam nowy zapał... Przyjmiecie mnie do waszego grona ???
    :)

smileys-fitness-416486.gif smileys-fitness-745633.gif smileys-fitness-247037.gif

Czarnula87, Kaśka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne że przyjmiemy :] Już wpisuję cię na listę :]

Ja teżnigdy nie patrzyłam na zakwasy tylko ćwiczyłam dalej :]

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    mój mąż jest mistrzem metafor
    wczoraj patrzył jak ćwiczę i mówi do mnie że już mi się inny brzuch zrobił
    ja się pytam tzn jaki?
    no taki kaloryfer się kształtuje ale na razie to taki zapowietrzony kaloryfer :D
    padlam jak to usłyszałam
    ale widzę że on się cieszy że coś z sobą robie i że pomalu dochodzę do siebie
    Ruletka rozumiem Twoje załamanie przechodzilam to rok temu gdy zmarł mój ojciec, też odechciało mi się wszystkiego

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 fajnie, że mąż Cię wspiera. :) Mój też jak ćwiczyłam to wspierał. Kupował mi co chciałam do ćwiczeń. Zestaw porządnych hantli, karimata, piłka do ćwiczeń... No i codziennie "obmacywał" brzuszek i twierdził, że jakiś wklęsły się zrobił (choć wisiał, hehe). Był nawet moment, że zaczął ćwiczyć ze mną, także istnieje duże prawdopodobieństwo, że dołączy.

A ja dziś wracam do domu (3 ostatnie dni u teściowej) i zamierzam zrobić sobie wieczorną sesję ze Skalpelem i orbitrekiem. Dam znać.

Oprócz tego, staram się nie obżerać no i od ginka pod koniec czerwca dostałam Metforminę, po której zgodnie z tym, co ginek mówił, schudnę.

Mam więc mega motywację i wsparcie. Tabsy, Wy, mąż, ćwiczenia, dieta, lato, plaża, potencjalna fasolka.

• Magic Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć :) ja też zaczęłam dbać o siebie i dziś 40 min biegu na orbitreku :) spociłam się jak szczur :) warto zadbać o kondycje, bo w ciąży częśto się oszczędzamy ;) potem będzie nam łatwiej ;)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę temat na sportowo ;) dopisuję się i ja bo akurat od poniedziałku mam zamiar ruszyć ze zdrowym odżywianiem i więcej ruchu.. ogólnie nienawidzę ćwiczyć w miejscu skłony, przysiady itp. wrr.. ale bardzo lubię biegać, mam fajną trasę obcykaną równe 5km i tak co dziennie po pracy chcę a do tego czasem rowerek u mnie to minimum 20km jazdy :) a w parku obok fany sprzęt do ćwiczeń zrobili i z tym też nie pogardzę :) mój cel na start 6 kg stopniowo oddać.

• Magic Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 6 kg przytyłam, ale teraz lepiej wyglądam :)
    mnie nawet nie zależy na zgubieniu wagi, ale ten celulit, widoczny już bez ściskania :( nierówności na udach widać gołym okiem :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA IDE ZARAZ ćwiczyć:0 45min z Ewką:) troche zmęczona po pracy ale dam rade:)

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Mam pytanie do gosia86...jak cwiczylas z Chodakowska to tylko ten skalpel czy zmienialas cwiczenia co jakis czas?
    Kochana na początku ćwiczy tylko skalpel.Od tego też zaczynałam i Ewa też proponowała by od tego zaczynać..Potem po miesiącu możesz sobie ćwiczyć mieszanke..Killer,turbo itp:) urozmaić sobie troszkę:)Ja od tych ćwiczeń mam już uzależnienie.

Maniuś, gosia86 lubią tę wiadomość

‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ