Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne ***S I E R P N I O W E 2 K R E S K I***
Odpowiedz

***S I E R P N I O W E 2 K R E S K I***

Oceń ten wątek:
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Nie straszcie długimi cyklami. Ważna jest odpowiednia długość II fazy cyklu.
    Zawsze powtarzam: ja jestem poczęta w chyba 46 dc, a moje 1 dziecko w 36, w 1 cyklu.
    No wlasnie ja tez slyszalam o tym i o tym i juz teraz sama nie wiem ... bo jesli chodzi o 2fc to wiem ze min. 10 a co do poznych dni owulacji to slyszalam ze dobrze i ze nie ma znaczenia... wlasciwie jak to sie dzieje ze az niektorzy tyle musza czekac? Cos nie tak z pecherzykami?

10.09.2019 Marcel
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tęczova wrote:
    Sung, ja nie straszę. Po prostu długi cykl to pierwsze na co u mnie już drugi ginekolog zwrócił uwagę. Ale, tak jak napisałam, różne są przypadki.
    Ja dopiero do gina mam wizyte pod koniec sierpnia i pojde na monitoring... jesli dalej bedzie jak teraz to zarzadam wrecz :-) jakiegos leku na to! A Tobie co poradzili oprocz zbadania hormonow, ktorych niestety nie bede miala jak zrobic...

10.09.2019 Marcel
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez slyszalam ze dluga faza cyklu nie jest za dobra :/ ma nadzieje ze moj cykl 28 dniowy powroci owulka przesunela sie na 18 / 19 dc a okres w okolicy 32dni ale ponoc duzo ciaz biochemicznych jest przy wlasnie dlugich nie wiem:/

makalotia lubi tę wiadomość

• tęczova Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2019, 09:07

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tęczova wrote:
    Poza uregulowaniem TSH które podskoczyło dwukrotnie w jakieś 2-3 miesiące to poradził mi brać ovarin. Ale czy któryś z tych sposobów działa to nie wiem bo dopiero pierwszy cykl z tabletkami na tsh i drugi z ovarinem :) mi raz do 45 dni wydłużył się cykl, moim zdaniem przez stres związany z mierzeniem temperatury - tak się zafiksowałam żeby o dobrej godzinie zmierzyć, że budziłam się 2h przed budzikiem. I owu przyszła dopiero jak wyjechałam na kilka dni nie biorąc ze sobą termometru :)
    Ale wracając do sedna - może spróbuj z Ovarinem, dużo dziewczyn go chwali.
    Ten lek to na recrpte?
    A clo? Poleca ktos? Bo tez duzo o nim slyszalam.

Ja co do mierzenia temp to juz jest okej. Robie to automatycznie... jak siku w toalecie :-) a jesli dnia wczesniej popije i za dlugo posiedze to poprostu wylaczam budzik!

JennyXS lubi tę wiadomość

10.09.2019 Marcel
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety ovarinu nie moge mamm wysoka homocysteine i tylko znowu by mi wzrosla

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 19:20

• JennyXS Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    To ja wstępnie poproszę na 13.08 :)
    Lubię 13tki :) choć termin @ mam na 11 :)
    A jutro czyli 13dc idę sprawdzić czy pecherzyk pękł :) trzymajcie kciuki

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Ten lek to na recrpte?

Ja co do mierzenia temp to juz jest okej. Robie to automatycznie... jak siku w toalecie :-) a jesli dnia wczesniej popije i za dlugo posiedze to poprostu wylaczam budzik!

Ja biorę clo. W pierwsza ciąże udało mi się zająć w 6tym cyklu. Teraz jest 5ty. Ja mam owulacje Ale biorę żeby poprawić jej jakość i żeby pewniejsze było że jest.

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z clo zaszłam w pierwszym cyklu. Z 42 dniowego miałam ok.31 dniowy ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli clo jednak pomaga. A tyle sie naczytalam ze to zly lek.

JennyXS lubi tę wiadomość

10.09.2019 Marcel
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się ze zależy na co nie każdy lek jest dla każdego.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • speakyourmind93 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak z innej beczki. Czy ktoraś z Was używała Ovarin + Castagnus? Albo słyszała o takim połączeniu, czy wogóle można je łączyć? :)

eikts65gz0i70ci6.png
  • SylwiaLu Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Ten lek to na recrpte?

Clo pomoże przy owulacji, ale osłabia endometrium, jak któraś ma słabe, to musi tego dodatkowo pilnować. Mi tam zawsze do 10/11 mm urosło. Nie wolno go brać więcej niż 6 cykli. Jest na receptę. Dla mnie był też początkiem przybierania na wadze.

Ovarin to suplement, bez recepty, zawiera: Inozytol, Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B6, Kwas pantotenowy i Witamina B12.
    60 tabl. kosztuje ok. 50 zł. Czyli mniej więcej opakowanie na cykl wystarcza. Mi polecała brać 2x dziennie, 1 rano i 1 wieczorem.
    Ja czuje, że pozytywnie wpływa. Oczywiście może sam ovarin cudu nie zdziała, ale może dopomóc w uregulowaniu cyklu.

22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • Andii Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovarin mi wyregulował cykl, miałam 26-34dni a ostatnie cykle równe 29dni.
    Ja zamiast clo mam letrozol

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 15:08

Starania o drugie dziecko
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaLu wrote:
    Clo pomoże przy owulacji, ale osłabia endometrium, jak któraś ma słabe, to musi tego dodatkowo pilnować. Mi tam zawsze do 10/11 mm urosło. Nie wolno go brać więcej niż 6 cykli. Jest na receptę. Dla mnie był też początkiem przybierania na wadze.

Ovarin to suplement, bez recepty, zawiera: Inozytol, Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B6, Kwas pantotenowy i Witamina B12.
    60 tabl. kosztuje ok. 50 zł. Czyli mniej więcej opakowanie na cykl wystarcza. Mi polecała brać 2x dziennie, 1 rano i 1 wieczorem.
    Ja czuje, że pozytywnie wpływa. Oczywiście może sam ovarin cudu nie zdziała, ale może dopomóc w uregulowaniu cyklu.
    Ooo a ten ovarin to jakies hormony czy poprostu jakis suplement? Ja myslalam o ziolach ojca sroki nr.3 ale dopytam gina czy moze mozna to polaczyc czy cos... albo co bedzie lepsze... bo na ten cykl owu sie nie zapowiada... szyjka juz jest nisko i jest twarda, takze bezowulacyjny jak niic.... :-( no ale coz ;-) musze sie zabrac za regulowanie moich cykli a jesli to nie pomoze to bedzie trzeba poszukac innej przyczyny. :-)

10.09.2019 Marcel
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Ooo a ten ovarin to jakies hormony czy poprostu jakis suplement? Ja myslalam o ziolach ojca sroki nr.3 ale dopytam gina czy moze mozna to polaczyc czy cos... albo co bedzie lepsze... bo na ten cykl owu sie nie zapowiada... szyjka juz jest nisko i jest twarda, takze bezowulacyjny jak niic.... :-( no ale coz ;-) musze sie zabrac za regulowanie moich cykli a jesli to nie pomoze to bedzie trzeba poszukac innej przyczyny. :-)
    Piłam zioła ojca Sroki ( oryginalna mieszankę, sama robiłam kupiłam ziółka i mieszkałam) brałam ovarin , jest to suplement diety z kwasem foliowym i byłam na stymulacji clo. Mam pcos. Nie wiem czy to kombo podziałało, czy wprowadzenie leków na tsh i prolaktyne.
    Zioła są ok. Dobre w smaku. Piliśmy obydwoje . Pierwszy raz 3 miesiące ciągiem, bo nie miałam owulacji . A po miesiącu przerwy tylko do owulacji

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Piłam zioła ojca Sroki ( oryginalna mieszankę, sama robiłam kupiłam ziółka i mieszkałam) brałam ovarin , jest to suplement diety z kwasem foliowym i byłam na stymulacji clo. Mam pcos. Nie wiem czy to kombo podziałało, czy wprowadzenie leków na tsh i prolaktyne.
    Zioła są ok. Dobre w smaku. Piliśmy obydwoje . Pierwszy raz 3 miesiące ciągiem, bo nie miałam owulacji . A po miesiącu przerwy tylko do owulacji
    A ziolka pilas z jakimis lekamu? Chodzi mi o to czy owulacje zawdzieczasz wlasnie nim, czy raczej bralas wszystko na raz i sama nie wiesz?:-)

10.09.2019 Marcel
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    A ziolka pilas z jakimis lekamu? Chodzi mi o to czy owulacje zawdzieczasz wlasnie nim, czy raczej bralas wszystko na raz i sama nie wiesz?:-)
    Brałam wszystko naraz. Uważam że owu to zasługa clo i unormowania tarczycy z prolaktyna i zastrzyku . Ziółka to wspomagacze w moim wypadku.

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Brałam wszystko naraz. Uważam że owu to zasługa clo i unormowania tarczycy z prolaktyna i zastrzyku . Ziółka to wspomagacze w moim wypadku.
    No tak... przy pcos same ziolka faktycznie mogly nie pomoc to bardziej skomplikowane. Ale grunt ze tobie sie udalo. :-)

A co to za zastrzyk? Na co? I jak on dziala?

10.09.2019 Marcel
  • Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)
    Czy wszystkie Wasza druga faza cyklu ma zawsze taką samą długość? Ja się ostatnio cieszyłam, że mój cykl będzie trwał 28 dni- tak sugerował pomiar temperatury, bo faza lutealna zawsze trwała 11 dni. Teraz jest już 13 dzień wyższych temperatur i okresu nie widać :(

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ