X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakos ostatnio nie mam ochoty na te cale starania, wszystko mnie wkurza, przerasta i mam dosc i to tak ogolnie nie chodzi tylko o wykresy temperatury i cykle. Niech sie koncza te cholerne kredyty to wszystko sie ulozy. Jak narazie to chyba mi obojetne jak ten cykl sie zakonczy, jakos nie spinam sie z tymi pomiarami temperatury. Ehh jakis dol bez dna :-\

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! :)
    Ufff jak cudownie obudzić się z rana po imprezie bez kaca! :D
    Wypiłam dwa piwa i jakoś dalej mi nie szło... Przyznam, że marzyłam tylko żeby porwać M do domu i w końcu się poseksić. :D

Zaczynam nowy cykl, zmieniłam godz mierzenia temp na wcześniejszą i zwiększyłam dawkę donqa na 4 tabletki. Na cuda nie liczę ale jestem jakoś tak aż nadzwyczaj spokojna. Cykl zaczęłam w dzień matki więc może to znak. ;) hehe

Sara ja wiem, że fajnie się gada żeby się nie denerwować ale naprawdę nic już teraz nie zrobisz. Twoje nerwy nic nie pomogą a mogą Fasolce zaszkodzić więc ładnie proszę myśl pozytywnie. Uwielbiam te suwaczki, jakoś tak mnie rozczulają. :)

Ania my mieszkamy sami ale za 24 dni przylatuje do mnie młodsza siostra na trzy tygodnie a moje metalowe łóżko przy bzykaniu trzeszczy tak że chyba wszyscy sąsiedzi wiedzą co robimy i będzie ciężko. Na dokładkę potem lecimy z rodzicami i wujkami na wielką rodzinną wyprawę do lasu na dwa tygodnie więc tam też utrudnione warunki będą także lipiec chyba odpuścimy całkowicie. :D

Dorotko głowa do góry! :) Wszystko się ułoży! :)

Aaaa no i wszystkiego dobrego z okazji dnia dziecka! Dużo dzieci Wam życzę! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko głowa do góry :) Każda z nam ma takie chwile, że najchętniej zasnęłaby i obudziła się, jak to wszystko się skończy, ułoży itp. Myślę, że do Twojej doliny przyczyniła się choroba pieska, pewnie cały czas coś się dzieje, że się martwisz, a to kredyt, a to z psem, a to z pracą, a to z cyklem. Cały czas coś i zwyczajnie człowiek ma dosyć. Trzymaj się, na pewno będzie lepiej :) Zawsze kiedyś wychodzi słońce :) :) :)
    Natalia to może to i dobrze, że będziesz miała tak wypełniony czas :) Nie będziesz miała okazji żeby za dużo myśleć, doszukiwać się objawów itp itd :)
    A wiesz jak to jest, człowiek na chwile zapomni, odpuści i bach fasolina :) :) :)

natt lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Ania! Nawet się cieszę, że będę miała dużo do roboty bo moja głowa wtedy odpocznie i w sierpniu wrócę jak bumerang z podwójną siłą! :D

Wysłany: 1 czerwca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje Ania, ciagle cos i cos i ciagly stres. Teraz czekam z nadzieja ze sunia zacznie trawic jedzonko. Mimo kroplowki zjadla troszke i czekam na efekty. Jak bedzie ok tzn ze wracamy do zywych.

Mojego siostra juz pojechala. Niby nie jest upierdliwa ale jakos inaczej chcialam spedzic weekend i pokrzyzowala mi te plany. Trudno

W piatek mamy impreze integracyjna z pracy i niby mi sie chce jechac na nia ale wolalabym spokojnie polezec i pospac. Chyba sie starzeje :-P

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak siedzę przeglądam moje wyniki badań patrzę co by mi się przydało idę 9.06 na wizytę do kolejnego lekarza z tym co mam, chce zapisać co bym chciała zrobić jeszcze i o co zapytać, mam wrażenie że ten mój lekarz zbagatelizował za wysoką insulinę, która właśnie blokuje mi zajście w ciążę :|
    naczytałam się że to częsta przyczyna a po daniu leków kobiety w pierwszym cyklu zachodzą w ciążę nie wiem co mam wymagać od lekarza u tylu byłam i podejście co niektórych mnie zniechęca do walki, Tą Panią doktor poleciła mi mama mojego przyjaciela, podobno konkretna Babka zadowolona Ona jest!

2.06.2019 <3 mama Marysi nasz cud :*

phv3n5q.png

Wysłany: 1 czerwca 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria a jakbys poszla z insulina do lekarza rodzinnego?

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    Daria a jakbys poszla z insulina do lekarza rodzinnego?
    no nie wiem byłam u diabetologa odrazu i nic z tym nie zrobił :/
    kazała czekać tylko nie wiem na co :/
    pozatym jestem strasznie senna kiedyś w dzień nie spałam a teraz potrafię spac 20 do 6 rana i dalej być zmęczona :/

Myślisz ze lekarz coś zrobi? a nie odeśle mnie dalej bo Oni nigdy nic nie moge poradzić?

phv3n5q.png
  • jaskolka89 Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki :) dopadłam kompa po weekendzie :) Wczoraj mój N wział mnie najpierw na sushi, potem na meeeega lody z bita smietana i na dłuuuuugi spacer po starym miescie ;)
    A dzis rano rowerami pojechalismy na bunkry i sie powspinalismy i pozjezdzalismy na linkach :) Jestem strasznie zadowolona z weekendu ;)

W piatek miałam pierwsza wizyte u nowej Pani endokrynolog i nawet zadowolona jestem. Na poczatku skupiła sie wlasnie na insulinie i jutro ide na test obciazeniowy na glukoze i insuline w 0 minucie i 120. W srode mam wizyte u gina w tej samej klinice i maja sie lekarze konsultowac, wiec fajnie :)
    Ogolnie strasznie duzo mnie wypytala o wszysko i na wyjsciu dala diete 1200 kalorii na 3 tygodnie wiec spoko ;)

20141018620520.png
    200710173338.png

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria mysle ze warto sprobować, a jesli nie to moze sprobuj inofolic o ktorym pisalysmy bo on tez reguluje troszke cukry i w ciazy zapobiega rozwojowi cukrzycy ciazowej. Na pewno nie zaszkodzi a moze pomoc.

Jaskółka rzeczywiscie świetny weekend :) fajnie, ze tak wspolnie spedziliscie go :) a co do lekarzy to fajnie ze tak przyłożyli sie od razu do badan i konsultacji bez zbednego czekania i liczenia na cud :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota dzięki rzeczywiście poczytałam trochę i za tydzień zapytam lekarza czy moge brać i kupię chyba że sama Pani dr mi coś zapisze.

phv3n5q.png

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw pogadaj z dr a jesli nic nie zapisze to jako ostatecznosc zapytaj o inofolic bo zeby nie bylo tak ze zrezygnuje z lepszech leków na rzecz inofolicu, który jakby nie patrzec jest suplementam diety.

sliczny ten Twoj kocur :) Ja mam mruczka w tym samym wieku co Twój :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2014, 19:49

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Aniiusiaaa5 Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki:)
    jaskolka świetnie zorganizowany weekend miałaś:) ja niestety w szkole byłam wczoraj i dziś:( mój M pojechał o 17 do swojej mamy i jeszcze go nie ma... zła jestem ale nie dam mu tego odczuć:) chciał żebym jechała z nim, bo zawsze razem jeździliśmy ale ostatnio mnie tak wkur.....ła że nie mam ochoty jej oglądać. Niech wie, żeby nie wtrącać nosa tam gdzie nie trzeba:) sorki że wam o tym mówie ale muszę się komuś wygadać, mojemu M tego nie powiem bo to jednak jego mama i nie chce mu sprawiać przykrości i mówić co o niej sądze...

Miłego wieczorku:)

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teściowe... :/
    Mój wie ze jego mamy nie trawie. Dziś ma urodziny ale nie składałam jej zyczen.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    Najpierw pogadaj z dr a jesli nic nie zapisze to jako ostatecznosc zapytaj o inofolic bo zeby nie bylo tak ze zrezygnuje z lepszech leków na rzecz inofolicu, który jakby nie patrzec jest suplementam diety.

sliczny ten Twoj kocur :) Ja mam mruczka w tym samym wieku co Twój :)
    tak zrobię!
    Dziękuję kocur pozbędzie się męskości :P

phv3n5q.png
  • jaskolka89 Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh z tymi teściowymi to najczęściej jest tak, że jest dobrze tylko na odległość :)

A z tą szwagierką, to aż dziwne, że się decydowała na 3 dziecko po 2 cesarkach... Tzn oczywiście jej gratuluję i życzę szczęśliwego rozwiązania - ale z tego co rozmawiałam z położnymi ( a mam ciotkę)i czytałam ksiązki i różne artykuły, to po 1 cesarce są duże zrosty a po 2 to już kolejny poród jest bardzo niebezpieczny - no bo jak by nie patrzeć, to macica nie jest nieograniczona i każde szwy na niej ją osłabiają i może pękać przy porodzie.

20141018620520.png
    200710173338.png
  • kiniucha89 Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez miałam cesarke z córcią, mimo że bardzo mocno chcialam rodzic silami natury. Oby drugie nie zrobilo mi takiego psikusa jak Suzana i grzecznie siedzialo glowa w dol :) nie chce drugiej cesarki chocbym dobe musiala rodzic!
    Ja mialam paskudny weekend i ciesze sie ze sie juz konczy.
    dzis zrobilismy naszej dwulatce super dzien dziecka. Doslownie mogla wszystko i obwiezlismy ja po placach zabaw co uwielbia :)
    Co do rodzinki to uwazam ze czy to od mojej strony czy od strony A. najlepiej jest gdy zachowuje sie zdrowy dystans.
    januszkowa wszystko jest mozliwe. Trzeba tylko mocno wierzyc . Trzymam kciuki i podgladam cie :)

Januszkowa, Ana89 lubią tę wiadomość

Nie pozwól, by szczęście musiało Cię prosić o otworzenie mu drzwi...
    fd0ede5c044799a4d2a03e4d4e253034.png
  • jaskolka89 Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńko no to w takim razie rozumiem i życzę jej spokojnej ciąży i dobrego, spokojnego porodu.

20141018620520.png
    200710173338.png

Wysłany: 1 czerwca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa trzymam kciuki z całych sił :)

A co do cesarek to moja babcia miala 3 i to nie cieli tak jak tna teraz tylko tak wzdłuż od gory do dołu. Nie wiem jak duże to były naciecia ale mama mi mowila ze tak bylo. Jakos u mnie w rodzinie wiekszosc ma cesaki :/

Januszkowa lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • kiniucha89 Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie polecam tego mega bolu po cieciu cesarskim. Czlowiek chodzi przez kilka dni zgiety w pol i do tego musi lezec i wszyscy dookoła musza pomagac :/ dolowal mnie ten brak samodzielnosci na szczęście moj A. Byl ze mna przez te 4 doby w szpitalu i mi pomagal. Nigdy tego nie zapomne. Wykazal sie mega zaradnoscia i w szoku bylam jak mu to wszystko szlo przy niuni, przebieranie kompanie itd.

Nie pozwól, by szczęście musiało Cię prosić o otworzenie mu drzwi...
    fd0ede5c044799a4d2a03e4d4e253034.png
‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ