X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaa wrote:
    dziewczyny jakaś tragedia :(
    chyba złamałam sobie palec u reki wczoraj zamykając dzwi źle ręke położylam i na jednym palcu pociągnełam do siebie z calej siły :( ja pierdziu :/ zrobil mi się krwiak pod paznokciem nie rusze palcem a jak boli nie macie pojęcia :/na szczescie to lewa reka ale i tak wiele rzeczy przez to nie zrobie z moimi słabymi kosciami i stawami na bank złamany :( buuuuuuuuuuuu

To na pogotowie ale już! Prześwietlenie i w gips aby się dobrze zrósł!

A mnie się rano humor "popsuł" jak wiadomości słuchałam... Jakiś ojciec w Rybniku miał zawieść córkę do przedszkola a potem jechać do pracy, ale... córeczka zasnęła on o niej zapomniał i pojechał prosto do pracy. Po czym zostawił 3 letnie dziecko w zamkniętym samochodzie na 8 godzin! Jak się łatwo domyśleć dziewczynka zmarła...
    Potem komentator dodał, że to nie jedyny przypadek. Że gdzieś tam, jakaś para poszła na spacer i zostawiła w samochodzie śpiące niemowle! Policji tłumaczyli się, że wyszli na godzinę i przecież zostawili szyby uchylone!
    W takich chwilach uważam, że takich (za przeproszeniem) bezmózgów powinno się obowiązkowo sterilizować, aby przypadkiem nie doprowadzili do kolejnych tragedii...

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • Aniiusiaaa5 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria biegnij do lekarza z ta ręką... niestety ale wiem co to za ból, ja niedawno miałam kostkę skręconą i do tej pory mnie jeszcze boli, a najgorzej było w nocy przewrócić się na bok. Oczywiście mój mąż cały czas o niej zapominał, a on ma taki nawyk, że w nocy lubi się napić wody... i nie postawi oczywiście butelki z woda po swojej stronie tylko po mojej, a jak wstaje się napić to co? siada na moich nogach :P

Natalka czasem takie ciche dni w związku dobrze robią :) wiem coś o tym... z tym, że jest to przybijające jak akurat ma się je w dni płodne...

Marronek niestety ale o takich sytuacjach coraz więcej się słyszy :( to jest przykre, jak można zapomnieć o swoim dziecku :(

• Rubi Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAmila, ja tez dokładnie tak wyobrażałam sobie ciąże...w ogóle nie przewidziałam, że mogę napotkać jakieś trudności...; /

u mnie spadek i plamienie...; / znów polka z tą @...; /

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wyborcza.pl/1,75477,14338693,Jak_umiera_dziecko_w_nagrzanym_samochodzie__Zobacz.html

a propo dzieci zostawionych w samochodzie...chyba rok temu to wyszło bardzo przejmujący filmik

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    http://wyborcza.pl/1,75477,14338693,Jak_umiera_dziecko_w_nagrzanym_samochodzie__Zobacz.html

a propo dzieci zostawionych w samochodzie...chyba rok temu to wyszło bardzo przejmujący filmik

Widziałam... w wiadomościach pokazywali fragmenty tego... Od razu przełączyłam... Nigdy takich ludzi nie zrozumiem...
    Tak samo jak nie zrozumiem jak można psa zostawić w samochodzie... Do psa zdarzyło mi się już wzywać policję i potem jako świadek występować (gdy policjanci zbili szybę).

6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

• pleasure Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 18:50

Marzec x 2 <3 <3
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też rano oglądałam wiadomości kiedy mówili o tej dziewczynce. Straszna tragedia. Ale muszę powiedzieć, że bardzo współczuję temu ojcu. Całe rodzinie. Nie chcę go tłumaczyć ale jestem pewna, że nie zrobił tego świadomie. (Mój ojciec kiedyś zapomniał mnie odebrać ze szkoły - czekałam na niego 6h pod budynkiem) Zresztą mówili, że został przewieziony do szpitala psychiatrycznego. On już nigdy nie będzie mógł normalnie żyć a ta rodzina nie ma szans na to żeby to przetrwać razem.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Aniiusiaaa5 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marronek mam podobnie do Ciebie :) jak widzę chore, zaniedbane dzieci to od razu przełączam. Po prostu nie mogę patrzeć na krzywdę tych małych istot, od razu mi się takie łzy do oczu cisną, że za chwile się bym rozpłakała jak bóbr. Nawet filmów nie mogę takich oglądać, choć wiem że to tylko głupi scenariusz...

• Rubi Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to nie głupi scenariusz, bo właśnie takie rzeczy dzieją si naprawdę...dlatego jest to takie ujmujące...

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Też rano oglądałam wiadomości kiedy mówili o tej dziewczynce. Straszna tragedia. Ale muszę powiedzieć, że bardzo współczuję temu ojcu. Całe rodzinie. Nie chcę go tłumaczyć ale jestem pewna, że nie zrobił tego świadomie. (Mój ojciec kiedyś zapomniał mnie odebrać ze szkoły - czekałam na niego 6h pod budynkiem) Zresztą mówili, że został przewieziony do szpitala psychiatrycznego. On już nigdy nie będzie mógł normalnie żyć a ta rodzina nie ma szans na to żeby to przetrwać razem.

Zgodzę się - mógł zapomnieć. Ale ta para co poszła na spacer raczej nie zapomniała, przecież zostawili okna uchylone!

• pleasure Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 18:50

Marzec x 2 <3 <3
  • jaskolka89 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)

O tym facecie z Rybnika, to ja uważam, że nie mógł tego zrobić specjalnie. Gdzieś na forach, na komentarzach przeczytałam wpis, który najpierw mnie zagotował ze złości, że znów mieszają do tego politykę, ale z drugiej strony trochę mnie otrzeźwiło.
    Nie wiemy jaka była sytuacja i nie dowiemy się pewnie dokładnie, ale wiele ludzi pracujących i mających w Polsce dzieci i natłok obowiązków aby te dzieci utrzymać, czasem po prostu psychicznie nie wyrabiają. Wystarczy, że naprawdę miał jakiś problem, czy w pracy czy gdziekolwiek, zamyślił się, dziecko zasnęło i doszło do niewyobrażalnej tragedii.

On sam już dostał za to karę, podejrzewam że nie da rady z tym żyć...

20141018620520.png
    200710173338.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dla mnie jest niewyobrazalne zeby zapomniec o dziecku w samochodzie. Mial je zawiezc do przedszkola wiec i o przedszkolu zapomnial i o dziecku? Ludzie nie widzieli tego dziecka? Nikt nie zaparkowal na tym parkingu co i on? W miiedzy czasie nie przypomnial sobie ze dziecko w samochodzie? Niee mowie ze specjalnie to zrobil ale dla mnie tak jak napisalam jest to niewyobrazalne. Fakt, ze teraz cale zycie bedzie odbijalo sie na nim piętno tej sytuacji ale i tak jakos nie ogarniam tego.
    Z moim wczoraj nie pogadalam bo zasnal ale napislaam mu esa zeby przemyslal temat staran.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marronek wrote:
    Zgodzę się - mógł zapomnieć. Ale ta para co poszła na spacer raczej nie zapomniała, przecież zostawili okna uchylone!

Masz rację, Ci byli po prostu nienormalni z brakiem wyobraźni.

Ale tego Pana z Rybnika naprawdę mi żal. Serdecznie całej rodzinie współczuję i nawet nie chce się zastanawiać co ta dziewczynka musiała przeżywać przed śmiercią i jak bardzo musiała się bać kiedy się obudziła sama w samochodzie. Pewnie jak by to był parking gdzieś w mieście ktoś mógłby usłyszeć jak płacze albo ją zobaczyć a jak to było pod jakimś dużym zakładem gdzie raczej się nikt w ciągu dnia nie kręci i ruch jest tylko rano i po robocie to nie było takiej opcji.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    A dla mnie jest niewyobrazalne zeby zapomniec o dziecku w samochodzie. Mial je zawiezc do przedszkola wiec i o przedszkolu zapomnial i o dziecku? Ludzie nie widzieli tego dziecka? Nikt nie zaparkowal na tym parkingu co i on? W miiedzy czasie nie przypomnial sobie ze dziecko w samochodzie? Niee mowie ze specjalnie to zrobil ale dla mnie tak jak napisalam jest to niewyobrazalne. Fakt, ze teraz cale zycie bedzie odbijalo sie na nim piętno tej sytuacji ale i tak jakos nie ogarniam tego.
    Z moim wczoraj nie pogadalam bo zasnal ale napislaam mu esa zeby przemyslal temat staran.

Jeżeli wożenie dziecka do przedszkola nie było jego codziennym obowiązkiem to sobie pomyśl a jaką rutynę potrafią wpaśc ludzie wykonując te same czynności codziennie. Ja jak się czasem zamyślę to dopiero wkładając klucz w zamku w biurze się orientuję, że nie mam najmniejszego pojęcie jak do pracy doszłam. Potrafię się tak zamyślić, że nie wiem czy nie przeszłam na czerwonym świetle, nie poznaję ludzi, tylko prę do przodu na autopilocie. Niestety rutyna zabija czujność. I potem, abstrahując od sytuacji z Rybnika, ludzie powodują np. stłuczki bo jeżdżą na pamięć a organizacja ruchu się zmienia.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:

Pewnie był zmęczony, czy coś. Może w weekend jak będzie więcej luzu to na spokojnie usiądziecie i obmyślicie "plan działania" :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria leć do lekarza, może nie jest złamany ale tylko stłuczony lub pęknięty i trzeba będzie szynę założyć.

U mnie dziś po jednym dniu w miarę normalności choroba wróciła. Miałam ciężko noc ,praktycznie nieprzespaną a łeb mam taki obolały jakbym miała kaca.
    Pociągnę ten wykres do końca ale myślę, że przez tą chorobę będzie trochę pokręcony.
    Na dodatek z M dalej nic bo wróciłam wczoraj do domu o pierwszej w nocy a on miał na rano i nie chciałam go budzić. Dziś rano zawiozłam go do pracy ale to nie był czas na takie rozmowy. Powiem Wam, że w pewnym momencie zaczęłam mieć wyrzuty, że może to wyolbrzymiłam ale pogadałam z koleżanką i ona utwierdziła mnie w tym ,że mam rację. Pogadamy pewnie dopiero późnym wieczorem jak wrócę z pracy. Na bank skończy się na płaczu... Ehhh , do dupy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania możemy sobie podać rękę.
    Siedzimy w tym samym bagnie po uszy. Chore, zrezygnowane i pokłócone z chłopami. Nic tylko się upić!

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natt wrote:
    Ania możemy sobie podać rękę.
    Siedzimy w tym samym bagnie po uszy. Chore, zrezygnowane i pokłócone z chłopami. Nic tylko się upić!
    Dokładnie, ręce opadają jak się na to patrzy :( Niestety już wczoraj załapałam doła i trzyma cały czas :( Mam nadzieję, że po lekarzu mi się poprawi.

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Jeżeli wożenie dziecka do przedszkola nie było jego codziennym obowiązkiem to sobie pomyśl a jaką rutynę potrafią wpaśc ludzie wykonując te same czynności codziennie. Ja jak się czasem zamyślę to dopiero wkładając klucz w zamku w biurze się orientuję, że nie mam najmniejszego pojęcie jak do pracy doszłam. Potrafię się tak zamyślić, że nie wiem czy nie przeszłam na czerwonym świetle, nie poznaję ludzi, tylko prę do przodu na autopilocie. Niestety rutyna zabija czujność. I potem, abstrahując od sytuacji z Rybnika, ludzie powodują np. stłuczki bo jeżdżą na pamięć a organizacja ruchu się zmienia.

Jesli codziennie nie wozil to tym bardziej powinien pamoetac a jesli codziennie to powienien odruchowo jechac najpierw z dzieckiem. Szkoda dziecka, ciezka sytuacja ale na szczeszcie nie my go bedziemy oceniac za pewnie nieumyslne spowodowanie smierci.

klz9io4pkfldzhbc.png
‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ