X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • karo_line Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jak Dziewczyny mówią: dopóki wyniki są ok, to tylko kwas foliowy. Kurcze bardzo się cieszę, że się udało :) oby dalej pozostałym szło tak dobrze :)

f412f7c64b1357bf99044a4395d60171.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już głupieje...dlaczego jak udało się zajść to nagle przestało serduszko bić.
    Zajść zaszłam ale utrzymać ciąże i doprowadzić ja do szczęśliwego rozwiązania to jest dopiero Cud...banajmniej dla mnie.

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekoladko współczuje Ci bardzo więm że jest ci ciężko pogodzić się ze stratą ja myślałam że jak usłyszę serduszko będe spokojna ale tak nie jest przed każdą wizytą zastanawiam się czy na pewno biję oszaleć można ze strachu w głebi serca wierze że będzie dobrze bo wiem że nie poradziła bym sobie gdyby coś złego się stało. wiem że żadne słowa ci nie pomogą ale wierze że następnym razem Ci się uda będe trzymać kciuki za Ciebie pamiętaj że twój Aniołek czuwa nad wami w niebie nie pozwoli byście cierpieli i ześle wam wkrótce dzidziusia;)

czekolada lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladko niekiedy w pełni zdrowe kobiety poronią we wczesnej ciąży. Nie ma reguły na ta. Bardzo Ci współczuje straty i mam nadzieję, że w niedługim czasie uda Ci się zajść i urodzić zdrowiutkiego dzidziusia ;*

Marzec x 2 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamila:* gratuluje dbajcie o siebie :-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ja biorę Femibion Natal 1 to witaminy i kwas do 12 tc. :-)

Dopadły mnie mdłości. Straszne to jest ale przeżyję byle by tylko z Kropeczkiem było ok.
    Jutro wielki dzień, trzymajcie proszę kciuki. ;)

• czekolada Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa otuchy :-) wiem, że mój Skarb czuwa nad nami i nie pozwoli mi cierpieć bardziej niż bym zniosła...Może to głupie ale jak czuję jego obecność i wiem, że jest ze mną.

natt lubi tę wiadomość

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natt wrote:
    Kamila ja biorę Femibion Natal 1 to witaminy i kwas do 12 tc. :-)

Dopadły mnie mdłości. Straszne to jest ale przeżyję byle by tylko z Kropeczkiem było ok.
    Jutro wielki dzień, trzymajcie proszę kciuki. ;)

Ale mdłości tylko czy rzyganko poszło? ;)

Tak się wlaśnie zastanawiam czy na czas pobytu w egipcie chociażby nie zakupić jakiś witamin bo raczej unikam tam surowych warzyw i owoców żeby ustrzec się przed biegunką. Pomyślę jeszcze a tymczasem życzę dobrej nocy Paniom :)
    Przytulajcie dzisiaj swoich wybranków serca szczególnie mocno bo dziś w nocy będą spadać gwiazdy :*

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety pocałunki z kibelkiem też były. A co najlepsze, że to nawet nie z rana tylko po tym jak umyłam zęby, wsiadłam do auta i wtedy jazda na całego! Ledwo do kibelka w pracy doleciałam i na dodatek musiałam uważać żeby mnie nikt nie widział bo nie wie nikt oprócz przyjaciółki z pracy. :D

Kamila na warzywa i owoce też uważaj i to bardzo. Mnie ten Femibion poleciła farmaceutka jako dla staraczki ale dodatkowo ma witaminy potrzebne w ciąży więc wierzę, że jest ok. ;)

Też uciekam spać bo już ledwo żyję, kolorowych snów dziewczynki. :*

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adk gratulacje!!! Wiedziałam, że tak będzie:)
    Wystarczy kwas foliowy, mój lekarz mówi to samo co Rubi napisała. Jeśli później wyjdą złe wyniki badań to dają dodatkowe wit. Ja mam bardzo dobre wyniki i nadal nic nie biorę.
    Uważaj na siebie w Egipcie, cień będzie odpowiednim miejscem dla Ciebie i piękny kapelusik dla przyszłej mamy koniecznie:)
    Pozdrawiam

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagladam tylko oficjalnie pogratulowac Kamilce :-* nudnej ciazy Kochana :-* i wstaje do pracy, ciagle w biegu ostatio :-(
    Milego dnia :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w środę a'la czwartek :) Już niedługo weekend i upragniony urlop :) Także Kwiatuszku znajdziesz wreszcie chwilę spokoju i będzie mogła się zatrzymać w tym swoim szaleńczym biegu :*

Natt ściskam Cię baaardzo mocno i trzymam z całych sił kciuki za dzisiejszą wizytę, daj znać co u Was słychać :*

Dziękuję za wszystkie miłe słowa. Nie wierzę jeszcze w to, że dzieje się to naprawdę.Oddałam krew na kolejną betę. Wyniki jutro (jak to możliwe, że w byłym mieście wojewódzkim trzeba czekać na wyniki tyle czasu? nawet w szpitalu? Masakra!) Zmierzyłam dzisiaj temperaturę i to był mój błąd bo spadła. Teraz jestem cała w stresie, dlatego chowam termometr najgłębiej jak się tylko da i chyba poćwiczę jakąś medytację żeby się uspokoić... Bo tylko spokój może nas uratować, teraz i tak nic nie zależy ode mnie...

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adk u mnie temp. też spadła później. Zerknij na mój wykres, ale poniżej 37 na pewno. Nie stresuj się!!! Będzie ok!!!

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że może spadać i że nie musi to wcale oznaczać niczego złego. Głupotę zrobiłam, że zmierzyłam. Jestem po prostu teraz w takim dziwnym stanie emocjonalnym i robię głupie rzeczy.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Niecierpliwa Pola Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami Dziewczęta :)

Ja już po porannej przejażdżce rowerem z mężem :) Ostatnio zaczęłam go "odprowadzać do pracy" :P W sumie to nie do samej pracy, ale tak z połowę drogi z nim robię i wracam do domu. Przyjemny początek dnia. Jutro już czwartek, a w piątek wolne :D będziemy mieli gości, a w sobotę jedziemy do Warszawy na mecz Realu Madryt. W niedzielę powrót do domu.
    natt wrote:
    Mnie ten Femibion poleciła farmaceutka jako dla staraczki ale dodatkowo ma witaminy potrzebne w ciąży więc wierzę, że jest ok.

Mi go zalecił lekarz już na czas starań i do 12 tyg. ciąży, bo ma dużo większą zawartość kwasu foliowego niż inne specyfiki.

Kamilko postaraj się cieszyć urlopem :) Wiem, że łatwo się mówi, to tak, jak mi wszyscy powtarzają "nie myśl tyle o tej ciąży to wtedy łatwo zajdziesz"... Ale szkoda, żebyś przez cały urlop się zamartwiała, a wypoczęta i zadowolona mama to zdrowe i szczęśliwe dziecko :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 09:33

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UUU super, dbasz o kondycję :) Ja swojego co najwyżej do drzwi odprowadzam ale ponieważ wychodzi duuużo wcześniej ode mnie do pracy to prawda taka, że czasami nawet nie wiem, że już wyszedł.

Łudzę się, że jutrzejsza beta mnie uspokoi ale pewnie nie :P Szkoda, że taki zwariowany czas teraz, przed urlopem to w pracy wiadomo jak jest, długi weekend się zaczyna więc piątek mi odpada gdyby trzeba było na gwałt załatwiać jakąś luteinę czy duphaston a mój gin jest na urlopie od jutra a przecież dzisiaj po wyniku jednej bety nie będzie mógł mi nic powiedzieć... Pozostaje mi tylko wierzyć, że wszystko będzie dobrze...

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila przestań panikować! Wszystko będzie dobrze. Teraz to masz się cieszyć ciążą i urlopem z mężem. :-)

Marzec x 2 <3 <3
  • Tolcia25 Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny mam pytanie donosnie tego iz jestem po ovu od wczoraj mam dziwne bole podbrzusza promieniujace asz po pachwiny do tego dziwne uczucie choby ktos mi balon do macicy wrzucil czy to normalne?

" To one sa przyszloscia-
    tak nieskazitelne, niewinne, doskonale,
    niosace tak wielkie nadzieje"
    425b3eaaa3f5c5f0239a4983fd78c0a9.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tolcia, a nigdy wcześniej tak nie miałaś? Po raz pierwszy taki objaw po owu u Ciebie wystąpił?

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAaaa! Za 50 min wizyta a ja trzęsę gaciami i aż sraczki dostałam ze strachu!
    Co za pała ze mnie ! :D

‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ