X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie okresu nadal brak I robiłam dziś test taki co dodają do testów owu i wyszła bledziutka ale to bardzo bledziutka druga kreska (albo mam juz zwidy :< ) Nic mnie nie boli jak na okres tylko lekko łaskocze podbrzusze Staram sie nie nakręcac ale wiecie jak to jest :) Za 2-3 dni zrobić powtórkę?

• jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie do szpitala się umawiałam na 1 października, bo myślałam, że ten cykl będzie długi jak zwykle czyli minimum 40 dni. Dlatego sie tak wcześnie umawiałam na to HSG, bo zwykle nie mają miejsc jak dzwonie w pierwszym dniu @. A tu 20 dc i ... Kurde już nie wiem... Nigdy nie uda mi się zrobić tego badania :(. Załamka totalna. :| A wolałabym iść do szpitala i je zrobić, bo to prywatnie to takie podstawowe, a w moim przypadku lepiej zrobić pod znieczuleniem ogólnym... :(

• jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistia który dc masz? Może zrób betę będziesz miała pewność. Bo z tymi sikaczami nigdy nie wiadomo... Ale jak jest druga kreseczka to chyba jednak jesteś w ciąży. Juz nie raz dziewczynom tak wychodziło i okazywało się, że są w ciąży :)
    Trzymam kciuki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 34 dc :) Jutro lece krew pobrac i sie zobaczy :) Było by cudownie gdyby sikacz mnie nie okłamał bo akurat w tym czasie w zeszłym roku zaszłam z dziewczynkami :)

Jola ja też robiłam gdzieś 2 miesiące temu HSG na nfz i moja lekarka mi porostu wypisała skierowanie do szpitala i jak tylko skończyłam okres poszłam i mnie bez problemu przyjęli :) Nie mogła by i Twoja tak zrobić?

• jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam skierowanie, ale w tym szpitalu zawsze brak miejsc. Oni tylko w czwartki robią HSG więc może dlatego... Od kwietnia się próbuję umówić bezskutecznie... Już brak mi sił. :( Brzuch mnie pobolewa, ale oprócz tych plam brak okresu... Już sama nie wiem... Dzwoniłam do szpitala pytać czy da radę przenieść to HSG na 18.09. Powiedzieli, żeby zadzwonić za godzinę, bo wtedy będzie pielęgniarka oddziałowa i zobaczy czy da radę mnie gdzieś jeszcze wcisnąć na tego 18, bo ogólnie mają dużo ludzi... Już ja znam bardzo dobrze to ich "proszę zadzwonić za godzinę" to mniej więcej oznacza "kobieto daj nam spokój mamy ważniejsze sprawy"

• jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistia w takim razie trzymam kciukasy już od dziś :)

• jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przeniosłam to badanie na 18.09. Prawie błagałam. Zgodziła się pielęgniarka i wpisała mnie, ale zaznaczyła, że jutro wraca dyrektor i może ją powiesić, a mnie wykopać w sensie zadzwonić i powiedzieć, że z badania nici... Będę się modlić żeby nie zadzwonił. Ewentualnie nie będę odbierała telefonu...:)

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistia trzymam kciuki aby to bylo TO! :-)

Jola a moze to owulka? Moze implantacja? Jestem na tel teraz i ciezko mo zajrzec czy prowadzisz wykres i noe ogarniam za bardzo czy juz jestes po owulce ale kto wie co sie szykuje tym bardziej, ze piszesz ze to doslownie 2 kropeczki nna bieliznie. Za Cb tez kiukam mocno :-)

A my wlasnie wracamy juz do domu znad morza. Ehh co dobre szybko sie konczy ale mam nadzieje ze malego lokatora wieziemy. Szanse minimalne ale nadzieje trzeba miec :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie prowadzę niestety wykresu... Jakoś mało systematyczna jestem, ale obiecuję poprawę od następnego cyklu... U mnie to ogólnie dziwna sytuacja. bo te 20 dni temu to miałam brązowe plamienie dosłownie 3 dni zero bólu brzucha itp. Ale byłam akurat u lekarza. Powiedziała, że traktujemy to jako miesiączkę. No i teraz po 20 dniach ból jak na okres, ale rano tylko te plamy teraz już nic... Normalnie głupieję już. Jeszcze napiszę, że jak zaszłam w pierwszą ciążę to ten okres przed też miałam takie plamienie brązowe jak ostatnio i wcale to okresu nie przypominało, a jednak okazało się później, że ciąża... No ale 20 dc to chyba za wcześnie na implatacyjne plamienie przy moich długich cyklach... Już myślałam, że w miarę ogarniam moje ciało i wiem co i jak... Ale jednak chyba się mylę... 1 raz w życiu miałam cykl 28 dniowy a tak to dużo dłuższe. A teraz 20 to już całkowicie zbaraniałam. No chyba, że to ostatnie plamienie 20 dni temu nie było miesiączką... tylko w takim razie czym?... Eh... ja nie ogarniam już tego wszystkiego...

• jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sorry dziewczyny, że ja tu tak truję o mnie... Ale nie mam kogo zapytać o moje problemy... a dziś już totalnie nie wiem co jest ze mną grane... W każdym razie trochę jestem spokojniejsza, bo gdy to @ to jestem umówiona na HSG (nie zamierzam dać się wykreślić z terminu a razie czego) a najbardziej stresowałam się tym, że znów mi się nie uda go zrobić... A gdy to implatacyjne plamienie jak pisze Dorota to będę najszczęśliwszą kobietą na świecie :D... wszystko się dopiero okaże czy @ się rozkręci czy nie...

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola, ciężko Ci coś pomóc bo to może być miesiączka, implantacja albo owulacja albo nic. Mi się w tym cyklu zdarzyło właśnie plamienie, które nie wiadomo czym było.

Mistia, mówią że nieważne jaka kreska na teście byle by była. Mój pierwszy test był bardzo bladziutki, ledwo widoczny. Trzymam bardzo mocno kciuki! Daj koniecznie znać!

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Niecierpliwa Pola Ekspertka

Wysłany: 8 września 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistia moim zdaniem jeśli kreska testowa faktycznie jest widoczna, nawet bardzo blada, ale widoczna to jesteś w ciąży :) Chyba, że bardziej ją sobie tam wyobrażasz :P :P Myślę, że będzie pozytywnie. A ja czekam... Do 18 jeszcze 4 godziny.

• Natka89 Koleżanka

Wysłany: 8 września 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistia trzymam kciuki ! :)
    Ja już po pracy, obiad zrobiony i czeka na męża. A ja odpoczywam :D

• Rubi Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem! :) u mojego małego misia wszystko w porządku..;) Nt 1,8 wszystkie markery genetyczne są ok, maluszek mierzy 72mm i machał do nas jedną rączką, a drugą trzymał przy buzi:) popłakałam się na tej leżance jak pokazywał te śliczne małe rączki i skrzyżowane stópki...i bijące 150/min. serduszko..dostaliśmy płytkę na pamiątkę i oczywiście pierwsze co jak wróciłam do domu to oglądałam...;)

aha i ciąża starsza bo mówi, że 13t3d ale terminu porodu mi nie powiedział a ja....oczywiście zapomniałam zapytać....ale wyszłam z gabinetu z wypiekami bo wrażenie po usg jest niesamowite...

kwiatuszek789, Niecierpliwa Pola, LidziA89, natt, Januszkowa, jolaaa89 lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️

Wysłany: 8 września 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola teraz przez myśl mi jeszcze przeszło to, że skoro miałas ostatnio 3 dni plamienia to moze to byla implantacja a teraz to malutkie plamienia, ktore niekoniecznie musi cos oznaczac. A moze serduchowaliście wczoraj i to po <3 plamienie lekkie?

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 8 września 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa Rubii ciesze sie bardzo, ze Twoja kruszynka zdrowiutka :) jak masz jakies foto to dawaj tu szybciuteńko, chce napawać wzrok małym cudeńkiem :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Natka89 Koleżanka

Wysłany: 8 września 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi - wzruszające :) też tak chce :P
    Pokaż nam coś! :D

• jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi to musi być niesamowite przeżycie :) No i super, że wszystko ok :)
    *
    U mnie to raczej @. Tak przynajmniej się czuję. A wtedy to nie mogło być implatacyjne, bo robiłam betę po plamieniu, no bo miałam iść na HSG i wyszło, że nie jestem w ciąży... Teraz już sama nie wiem, ale raczej myślę w kierunku @. Zobaczę jutro jak będzie wyglądała moja "miesiaczka"... A jeśli będzie dalej tylko plamienie to zaczne panikować i od razu do lekarza. Bo ostatnim razem u mnie takie plamienie tylko że w okolicach 28 dc okazało sie niestety ciążą pozamaciczna... :( Aż boję się i tym wszystkim myśleć.

Wysłany: 8 września 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh Jola to czekamy na rozwój sytuacji i oby dobrze sie skonczyło. Ale głowa do góry bo musi byc dobrze :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam zbyt wyraźnych tych fotek...ta jest jeszcze najlepsza..

5970b2a3d09c78ecm.jpg

Natka89, kwiatuszek789, natt, LidziA89, jolaaa89 lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ