X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Co do testów to ja kiedyś używałam - ginekolog kazał mi robić mi robić jak miałam robiony monitoring. Najpierw raz dziennie koło 17-18, a jak się pojawiła jasna druga kreska kazał robić dwa razy dziennie (10 i 17) tak aby nie przegapić skoku :)

A co do termometru to ja zawsze mierzę o tej samej porze - niezależnie od niczego. Nawet jak nad ranem wstawałam to nie miało to zbyt dużego wpływu.
    I zawsze mierzę nie do zapipania termometru tylko 5 minut go tam trzymam - tak na ulotce termometru pisało.

Mrlenko - trzymam kciuki :)

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • Niecierpliwa Pola Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie Madzia, też kojarzę, że była taka informacja, żeby trzymać dłużej. Sama po sobie zauważyłam, że po pikaniu jeszcze rośnie.

Dorotko, nie będę miała monitoringu w trakcie cyklu, ale mam przyjść na usg po wzięciu ostatniej tabletki dupka, żeby się upewnić, że nie robią się torbiele. A tak to między clo, a dupkiem mamy się starać, ale tylko co 2 dni :(

Edit:
    A co do samopoczucia po clo, to u mnie nie wywołał żadnych skutków ubocznych. Czuję się normalnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2014, 12:22

• jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Żadko tu zaglądam, bo wpadłam w wir świątecznych przygotowań.
    Co do testów owulacyjnych to nie wiem czy pisałam, ale mi gin powiedziała, że z nimi to tak różnie. Mi nigdy nie wyszła ciemna druga kreska. Powiedziała, że to nie znaczy, że nie było skoku. Powinno się na przykład ok 3 godzin przed zrobieniem nic nie pić, bo kawa czy coś może oszukać wynik. Także mi powiedziała, żeby sobie z tym dać spokój, żeby się niepotrzebnie nie stresować. Natomiast temperaturę mierzyłam całe 3 dni. Różnie wstaje poza tym nie jestem systematyczna w tym :)
    *
    Marlena trzymam kciuki
    *
    Ja jutro idę na usg zobaczyć co tam się u mnie dzieje bez clo ba samym inofoliku i witaminach no i dongu i ziołach. Niby czuję jajniki jak mi pikają, ale nie nakręcam się. Już nie raz tak było i dupa. W każdym razie jutro się okaże co i jak. Jak kolejny cykl będzie bez szans na ciążę to chyba zapytam moją gin o in vitro. Żeby później się nie okazało, że przysługuje mi dofinansowanie, ale nie ma już pieniędzy i będę musiała czekać nie wiadomo ile. długo.

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jola koniecznie daj znać po wizycie co i jak.

Powodzenia!

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane...

co prawda na śnieg nie mamy co liczyć...ale w te nadchodzące święta, życzę Wam żeby spełniły się Wasze marzenia...żeby w rodzinnym gronie odpocząć i zapomnieć na chwilę o smutkach i rozczarowaniach, a żeby po nowym roku uzbroić się w nową siłę do nowych działań..a poza tym życzę Wam dużo zdrowia, spokoju i samych radosnych chwil w nadchodzącym roku 2015.

Ja już wszystko wysprzątałam nic nie muszę gotowć bo na święta nie ma nas w domku...kupiłam tylko słodkości i upiekłam mięsko do chlebka...jutro ubieram choinkę...:) pogoda średnio nastraja na te święta...ale pewnie gdy usiąde do mojej ukochanej grzybowej to poczuje magię świąt :P

ja testów używałam, ale nie za bardzo w nie wierzyłam..głównie opierałam się na temp. a to tylko był taki dodatek...nie mierzyłam też szyjki- bo nie umiałam...śluzu nie miałam wcale więc na nim też nie bazowałam...;/

Dorotko ja też to czytałam...że takie huśtawki i nieunormowane temp mogą być sygnałem, że nasze hormony fiksują...

mimo popapranej pogody miłego dnia...ja zaraz robię kawę i jem ciastka żeby jakoś podreperować tą depresyjną aurę...

miszkaaa, Januszkowa, perelka89 lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jestem po monitoringu. I uwaga. Dziś 13 dc i jestem po owulacji. Ciałko żółte na prawym jajniku więc wszystko na dobrej drodze. :) Przytulanki były w sobotę i czwartek. Mam nadzieję, że starczy. Ogólnie to jestem w szoku, bo nigdy tak wcześnie nie miałam owulacji. Przy moich 60-cio dniowych cyklach bez wspomagaczy to jest mega zaskoczenie. Przypuszczam, że to dzięki dongu. Na razie zbytnio się nie nakręcam (przynajmniej się staram) i czekam. Mam luteinę od dziś.
    Dziewczynki bardzo Was proszę o trzymanie kciuków za mnie.

Januszkowa, natt, miszkaaa, adk_1989, kwiatuszek789 lubią tę wiadomość

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również życzę Wam spokojnych, zdrowych i rodzinnych Świąt.
    Dużo odpoczywajcie i niech pozytywne myśli będą z Wami cały czas!
    Ściskam Was mocno :*

PS. Ja używałam testów ovu, najzwyklejszych, najtańszych z allegro. Pokazały owulacje (II grube krechy) w cyklu, w którym się udało.
    We wcześniejszych miesiącach też pokazywały, ale nie udawało się wtedy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 19:16

czekolada, perelka89 lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 01:26

klz920mm8wuzprdr.png
  • jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka89 w takim razie do dzieła :) i również trzymam kciuki za Ciebie:)

perelka89 lubi tę wiadomość

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola bardzo sie cieszę z Twojej owulacji oby była owocna!:) trzymam za to mocno kciuki

Ja Wam wszystkim również życzę Wesołych świąt, przede wszystkim spełnienia marzeń oraz żeby przyszły rok byl pełen nowych nadziei koniecznie z zielonym finałem!:) a brzuchatym życzę zdrowych i pięknych maluszków <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 21:01

natt, Januszkowa lubią tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jolaaa89 wrote:
    dziewczyny jestem po monitoringu. I uwaga. Dziś 13 dc i jestem po owulacji. Ciałko żółte na prawym jajniku więc wszystko na dobrej drodze. :) Przytulanki były w sobotę i czwartek. Mam nadzieję, że starczy. Ogólnie to jestem w szoku, bo nigdy tak wcześnie nie miałam owulacji. Przy moich 60-cio dniowych cyklach bez wspomagaczy to jest mega zaskoczenie. Przypuszczam, że to dzięki dongu. Na razie zbytnio się nie nakręcam (przynajmniej się staram) i czekam. Mam luteinę od dziś.
    Dziewczynki bardzo Was proszę o trzymanie kciuków za mnie.

Normalnie jak bym mogła to bym kliknęła "Lubię" z 1000 razy! Świetne wieści! Ale się cieszę! :D :D :D To teraz będziemy czekać :)

jolaaa89, natt lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja też Wam życzę Radosnych Świat, pełnych Miłości i Nadziei no i oczywiście Zdrowych. Ciężarnym życzę zdrówka dla nich i maluszków i bezbolesnych porodów. A tym jeszcze nie zafasolkowanym żeby spełniło się ich największe marzenie w postaci dzidziusiów w brzuszkach :)

natt, Januszkowa lubią tę wiadomość

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jala świetne wiadomości! :) Ciesze sie bardzo i mam nadzieje, że bedzie owocnie u Was :)

Ja dzis lece na monit zobaczyc jak po CLO. Dopiero 7dc ale bede wiedzuala czy rosną :)

Dziewczynki i ja Wam życze spokojnych, radosnych i rodzinnych swiąt, odpoczynku i dużo miłości :) W sumie wszystko napisałyście w życzeniach aż nie ma co dodawać :) A życze wszystkiego co najlepsze :)

natt lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolu - super wiadomości :) Trzymam kciuki :)

Dorotko - powodzenia na monitoringu :)

A myśmy wczoraj wreszcie kupili choinkę :D Ledwo do mieszkania się zmieściła :P Teraz nam w sypialni cudnie pachnie :)

I ja wam również dziewczyny chciałam życzyć wesołych i spokojnych świąt :) A przede wszystkim tego jednego wymarzonego prezentu :)

natt, jolaaa89 lubią tę wiadomość

6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Wysłany: 23 grudnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) jak tu się świątecznie zrobiło :D

Życzę Wam Kochane wszystkiego, co najlepsze! Tym czekającym na swój mały-wielki skarb życzę nowych pokładów cierpliwości, nadziei i wytrwałości oraz, żeby każda z nas - nadal czekających doczekała się swojego maleństwa jak najszybciej. Tym brzuchatym życzę zdrowych, pięknych dzieci, lekkich porodów i sporo energii w momencie, jak dziecko się już pojawi :D

Jolu bardzo się cieszę, że owulka poszła po Twojej myśli :) Mam nadzieję, że będzie owocna :)

natt, czekolada, Januszkowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh... Wiecie co... chyba miękka pipa jestem bo czytając te wszystkie życzenie normalnie się wzruszyłam i zmoczyło mi się oko. ;) :D :D <3

Ja życzę Wam żebyście były zdrowe, otoczone przez kochających Was ludzi i żeby spełniły się Wasze marzenia a wtedy na pewno będziecie szczęśliwe. <3

miszkaaa, czekolada lubią tę wiadomość

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak na szybciutko.

7 dc pecherzyk 16mm na lewym jajniku :)

Wracam do garów :P

czekolada lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia to chyba dobrze nie. ;)

• Marronek Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super Dorotko :)
    Teraz się mocno starajcie na święta :)

Wysłany: 23 grudnia 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi rowniez zdarzylo sie niechcacy polubic wpis :P Marlenko Twoj. Tak to jest, jak sie przeglada na telefonie ;)

czekolada lubi tę wiadomość

‹‹ 359 360 361 362 363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ