X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Co do testów to ja kiedyś używałam - ginekolog kazał mi robić mi robić jak miałam robiony monitoring. Najpierw raz dziennie koło 17-18, a jak się pojawiła jasna druga kreska kazał robić dwa razy dziennie (10 i 17) tak aby nie przegapić skoku :)

A co do termometru to ja zawsze mierzę o tej samej porze - niezależnie od niczego. Nawet jak nad ranem wstawałam to nie miało to zbyt dużego wpływu.
    I zawsze mierzę nie do zapipania termometru tylko 5 minut go tam trzymam - tak na ulotce termometru pisało.

Mrlenko - trzymam kciuki :)

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • Niecierpliwa Pola Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie Madzia, też kojarzę, że była taka informacja, żeby trzymać dłużej. Sama po sobie zauważyłam, że po pikaniu jeszcze rośnie.

Dorotko, nie będę miała monitoringu w trakcie cyklu, ale mam przyjść na usg po wzięciu ostatniej tabletki dupka, żeby się upewnić, że nie robią się torbiele. A tak to między clo, a dupkiem mamy się starać, ale tylko co 2 dni :(

Edit:
    A co do samopoczucia po clo, to u mnie nie wywołał żadnych skutków ubocznych. Czuję się normalnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2014, 12:22

• jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Żadko tu zaglądam, bo wpadłam w wir świątecznych przygotowań.
    Co do testów owulacyjnych to nie wiem czy pisałam, ale mi gin powiedziała, że z nimi to tak różnie. Mi nigdy nie wyszła ciemna druga kreska. Powiedziała, że to nie znaczy, że nie było skoku. Powinno się na przykład ok 3 godzin przed zrobieniem nic nie pić, bo kawa czy coś może oszukać wynik. Także mi powiedziała, żeby sobie z tym dać spokój, żeby się niepotrzebnie nie stresować. Natomiast temperaturę mierzyłam całe 3 dni. Różnie wstaje poza tym nie jestem systematyczna w tym :)
    *
    Marlena trzymam kciuki
    *
    Ja jutro idę na usg zobaczyć co tam się u mnie dzieje bez clo ba samym inofoliku i witaminach no i dongu i ziołach. Niby czuję jajniki jak mi pikają, ale nie nakręcam się. Już nie raz tak było i dupa. W każdym razie jutro się okaże co i jak. Jak kolejny cykl będzie bez szans na ciążę to chyba zapytam moją gin o in vitro. Żeby później się nie okazało, że przysługuje mi dofinansowanie, ale nie ma już pieniędzy i będę musiała czekać nie wiadomo ile. długo.

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jola koniecznie daj znać po wizycie co i jak.

Powodzenia!

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane...

co prawda na śnieg nie mamy co liczyć...ale w te nadchodzące święta, życzę Wam żeby spełniły się Wasze marzenia...żeby w rodzinnym gronie odpocząć i zapomnieć na chwilę o smutkach i rozczarowaniach, a żeby po nowym roku uzbroić się w nową siłę do nowych działań..a poza tym życzę Wam dużo zdrowia, spokoju i samych radosnych chwil w nadchodzącym roku 2015.

Ja już wszystko wysprzątałam nic nie muszę gotowć bo na święta nie ma nas w domku...kupiłam tylko słodkości i upiekłam mięsko do chlebka...jutro ubieram choinkę...:) pogoda średnio nastraja na te święta...ale pewnie gdy usiąde do mojej ukochanej grzybowej to poczuje magię świąt :P

ja testów używałam, ale nie za bardzo w nie wierzyłam..głównie opierałam się na temp. a to tylko był taki dodatek...nie mierzyłam też szyjki- bo nie umiałam...śluzu nie miałam wcale więc na nim też nie bazowałam...;/

Dorotko ja też to czytałam...że takie huśtawki i nieunormowane temp mogą być sygnałem, że nasze hormony fiksują...

mimo popapranej pogody miłego dnia...ja zaraz robię kawę i jem ciastka żeby jakoś podreperować tą depresyjną aurę...

miszkaaa, Januszkowa, perelka89 lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jestem po monitoringu. I uwaga. Dziś 13 dc i jestem po owulacji. Ciałko żółte na prawym jajniku więc wszystko na dobrej drodze. :) Przytulanki były w sobotę i czwartek. Mam nadzieję, że starczy. Ogólnie to jestem w szoku, bo nigdy tak wcześnie nie miałam owulacji. Przy moich 60-cio dniowych cyklach bez wspomagaczy to jest mega zaskoczenie. Przypuszczam, że to dzięki dongu. Na razie zbytnio się nie nakręcam (przynajmniej się staram) i czekam. Mam luteinę od dziś.
    Dziewczynki bardzo Was proszę o trzymanie kciuków za mnie.

Januszkowa, natt, miszkaaa, adk_1989, kwiatuszek789 lubią tę wiadomość

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również życzę Wam spokojnych, zdrowych i rodzinnych Świąt.
    Dużo odpoczywajcie i niech pozytywne myśli będą z Wami cały czas!
    Ściskam Was mocno :*

PS. Ja używałam testów ovu, najzwyklejszych, najtańszych z allegro. Pokazały owulacje (II grube krechy) w cyklu, w którym się udało.
    We wcześniejszych miesiącach też pokazywały, ale nie udawało się wtedy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 19:16

czekolada, perelka89 lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 01:26

klz920mm8wuzprdr.png
  • jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka89 w takim razie do dzieła :) i również trzymam kciuki za Ciebie:)

perelka89 lubi tę wiadomość

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola bardzo sie cieszę z Twojej owulacji oby była owocna!:) trzymam za to mocno kciuki

Ja Wam wszystkim również życzę Wesołych świąt, przede wszystkim spełnienia marzeń oraz żeby przyszły rok byl pełen nowych nadziei koniecznie z zielonym finałem!:) a brzuchatym życzę zdrowych i pięknych maluszków <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 21:01

natt, Januszkowa lubią tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jolaaa89 wrote:
    dziewczyny jestem po monitoringu. I uwaga. Dziś 13 dc i jestem po owulacji. Ciałko żółte na prawym jajniku więc wszystko na dobrej drodze. :) Przytulanki były w sobotę i czwartek. Mam nadzieję, że starczy. Ogólnie to jestem w szoku, bo nigdy tak wcześnie nie miałam owulacji. Przy moich 60-cio dniowych cyklach bez wspomagaczy to jest mega zaskoczenie. Przypuszczam, że to dzięki dongu. Na razie zbytnio się nie nakręcam (przynajmniej się staram) i czekam. Mam luteinę od dziś.
    Dziewczynki bardzo Was proszę o trzymanie kciuków za mnie.

Normalnie jak bym mogła to bym kliknęła "Lubię" z 1000 razy! Świetne wieści! Ale się cieszę! :D :D :D To teraz będziemy czekać :)

jolaaa89, natt lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja też Wam życzę Radosnych Świat, pełnych Miłości i Nadziei no i oczywiście Zdrowych. Ciężarnym życzę zdrówka dla nich i maluszków i bezbolesnych porodów. A tym jeszcze nie zafasolkowanym żeby spełniło się ich największe marzenie w postaci dzidziusiów w brzuszkach :)

natt, Januszkowa lubią tę wiadomość

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jala świetne wiadomości! :) Ciesze sie bardzo i mam nadzieje, że bedzie owocnie u Was :)

Ja dzis lece na monit zobaczyc jak po CLO. Dopiero 7dc ale bede wiedzuala czy rosną :)

Dziewczynki i ja Wam życze spokojnych, radosnych i rodzinnych swiąt, odpoczynku i dużo miłości :) W sumie wszystko napisałyście w życzeniach aż nie ma co dodawać :) A życze wszystkiego co najlepsze :)

natt lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolu - super wiadomości :) Trzymam kciuki :)

Dorotko - powodzenia na monitoringu :)

A myśmy wczoraj wreszcie kupili choinkę :D Ledwo do mieszkania się zmieściła :P Teraz nam w sypialni cudnie pachnie :)

I ja wam również dziewczyny chciałam życzyć wesołych i spokojnych świąt :) A przede wszystkim tego jednego wymarzonego prezentu :)

natt, jolaaa89 lubią tę wiadomość

6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Wysłany: 23 grudnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) jak tu się świątecznie zrobiło :D

Życzę Wam Kochane wszystkiego, co najlepsze! Tym czekającym na swój mały-wielki skarb życzę nowych pokładów cierpliwości, nadziei i wytrwałości oraz, żeby każda z nas - nadal czekających doczekała się swojego maleństwa jak najszybciej. Tym brzuchatym życzę zdrowych, pięknych dzieci, lekkich porodów i sporo energii w momencie, jak dziecko się już pojawi :D

Jolu bardzo się cieszę, że owulka poszła po Twojej myśli :) Mam nadzieję, że będzie owocna :)

natt, czekolada, Januszkowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh... Wiecie co... chyba miękka pipa jestem bo czytając te wszystkie życzenie normalnie się wzruszyłam i zmoczyło mi się oko. ;) :D :D <3

Ja życzę Wam żebyście były zdrowe, otoczone przez kochających Was ludzi i żeby spełniły się Wasze marzenia a wtedy na pewno będziecie szczęśliwe. <3

miszkaaa, czekolada lubią tę wiadomość

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak na szybciutko.

7 dc pecherzyk 16mm na lewym jajniku :)

Wracam do garów :P

czekolada lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia to chyba dobrze nie. ;)

• Marronek Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super Dorotko :)
    Teraz się mocno starajcie na święta :)

Wysłany: 23 grudnia 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi rowniez zdarzylo sie niechcacy polubic wpis :P Marlenko Twoj. Tak to jest, jak sie przeglada na telefonie ;)

czekolada lubi tę wiadomość

‹‹ 359 360 361 362 363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ