X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 18:42

Marzec x 2 <3 <3
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polu, współczuje z powodu straty pracy.
    I życzę z całego serca, aby nie można było się już wycofać :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 13:21

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) Już od kilku cykli zaglądam na Ovu. Za 1 cyklem mierzyłam temperature ale za bardzo mnie to wciąga a przez to stresuje. Teraz tylko obserwuję śluz i kontroluje współzycie tak aby w okolicach owulacji było sporo serduszek. Od wakacji się nie zabezpieczamy. Mam nadzieję ze w końcu się uda :) u ginekologa byłam w wakacje powiedział ze wszytko w normie ale nie zlecił żadnych badań. Przyjmuję kwas foliowy a od tego cyklu olej wiesiołkowy. I czekam cierpliwie na małe szczęscie :)

Przede wszystkim chciałam się przywitać. Rocznik 89 - marzec :)

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj lipss! Powodzenia w staraniach :)

Pola super, ze masz takie wsparcie w mężu. Zobaczysz, ze wszytko sie ułoży :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Lipss! na pewno się uda, lecz może warto pomyśleć o wizycie kontrolnej u gina. jak mu powiesz jak sprawa wygląda on już będzie wiedział czy robić badania, jeżeli tak to jakie.

Pola, super, że Twój mąż ma takie podejście do sprawy. Z pewnością poradzicie sobie w każdej sytuacji. Miejmy nadzieje, że ten cykl rozwikła Twoje wszelkie wątpliwości i okaże się, że przez prawie 2 lata będziesz miała finansowy spokój!
    PS. kobieta już od pierwszego dnia poczęcia jest chroniona prawnie, nawet w przypadku upadłości firmy :-)

Ja z moim mężem zakopaliśmy w końcu topór wojenny :-) wyjaśniliśmy sobie wszystkie nieporozumienia i teraz życie wróciło do normy.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 01:31

miszkaaa lubi tę wiadomość

klz920mm8wuzprdr.png

Wysłany: 7 stycznia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszka ciesze sie bardzo, ze wszystko juz jest dobrze :-)

miszkaaa lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ja włsnie wróciłam od mojego doktorka. Dostałam skierowania na badania progesteronu testostseron prolaktyna i inne. Mam teraz dylemat bo na skierowaniu mam pieczątke od lekarza ginekologa. Przyjmuje on prywatnie ale tez pracuje w szpitalu. Zastanawiam się czy za te badania będe musiała płacic czy sa one pokryte przez nfz. Jezlei tak to jak moge to sprawdzić,żeby nie wyjsc na debila w labolatrium?

24afed3688.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 01:31

klz920mm8wuzprdr.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie się zastanawiam.bo przeczytałam ,ze różnie to rozpatruja

24afed3688.png
  • Niecierpliwa Pola Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Miszka, ciesze się, że się dogadaliście :)

Blumen, ja również chodzę prywatnie do ginekologa, który pracuje w szpitalu. To, jakie mam zrobić badania zaznaczył mi na takim samym druczku, jaki dostaje się w przychodni, ale to nie znaczyło, że mogę zrobić te badania na nfz. Tylko ja go od razu o to spytałam, jak mi podał kartkę. Powiedział, że jeżeli jakiś lekarz, który mnie przyjmie na nfz da mi skierowanie na te badania to wtedy ok. Nie miałam czasu i ochoty latać i szukać, więc po prostu zapłaciłam za badania.

• pleasure Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 18:43

Marzec x 2 <3 <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydaje, że kazda wizyta prywatna u lekarza wiąże sie z tym że i recepty i badania będą 100% płatne.

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 8 stycznia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem zdania że jeżeli dane skierowanie jest tak jakby z wizyty prywatnej to zapłacisz za badania. Gdybyś była na wizycie na i lekarz dałby skierowanie to było by za darmo.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Toa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierowanie od prywatnego lekarza niestety nie upoważnia do wykonania badania na NFZ. Miałam skierowanie na RTG od ortopedy prywatnego i musiałam zapłacić za badanie.

3917bd3e8d73a01ab1b83b758246ebe4.png
    c55f3e3kmvx0lmmb.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 01:32

klz920mm8wuzprdr.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro się dowiem tylko zastanwia mnie teraz taka rzecz progesteron i tsh mam zrobic w 21 dnc testosteron i progesteron obojetne w jakim. FSH i LH w 11 dnc cyklu a estriadol w 9 a nie tak jak wszedzie napisane 2-4 dniem.

24afed3688.png

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blumen bo niestety tak jest, ze kazdy lekarz działa po swojemu, chociaż czasmi wydaje sie nam to nan dziwne i takie niemedyczne. Rób tak jak zalecił Ci lekarz, zapewne wie co robi :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Niecierpliwa Pola Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, powiedzcie mi czy któraś z Was miała kiedykolwiek kremowy śluz w kolorze jasnobeżowym albo kawy z mlekiem? Nawet nie wiem czy to można nazwać plamieniem. Trzy dni temu miałam jednorazowo, podczas wizyty w toalecie kremowy śluz zabarwiony na różowo krwią - zaznaczyłam plamienie, następnego dnia śluz miał tą samą konsystencję, ale był bardzo jasnobeżowy. Wczoraj z rana był nadal jasnobeżowy, a wieczorem już w kolorze kawy z mlekiem (z dużą ilością mleka :P). I dzisiaj do południa też ten kawowy. Nie wiem jak teraz, musiałabym sprawdzić. Co prawda jutro mam USG kontrolne, czy po Clo nie zrobiły się torbiele i na pewno spytam lekarza, ale jestem ciekawa czy kiedykolwiek doświadczyłyście czegoś podobnego. Dziś jest mój 11dpo więc naiwnie łudzę się, że może to objaw zagnieżdżenia, skoro pojawiło się coś nowego, ale pewnie tak nie jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzednim cyklu miałąm podobnie. Z tym że miałam taki właśnie różowawy sluz tylko 1 dzień i też to było tak 10 dpo. I Oczywiście wyszukiwarka i jazda: pierwsze objawy ciaży:) i sie przez to nastawiłam. A poźniej rozczarowanie. Myśle że nie wolno na siłe doszukiwać się objawów. Chociaż wiem po sobie ze sie tak nie da :)

A ja mam inne pytanie. Czy zrezygnować z ćwiczeń w II fazie cyklu? Ćwicze w domu na dywanie ale są to ćwiczenia o duzej intensywności i sporo napieć brzucha. Przeczytałam że sport jest wskazany ale nie chce przedobrzyć bo moje zestawy zawieraja sporo brzuszków. Co o tym myślicie?

‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ