X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola dowiedz sie w Urzedzie Pracy. Tam czasami maja fajne kursy na które kieruja bezrobotnych wiec moze by Ci sie udalo za darmo zrobic. Przynajmniej w PUP w moim miescie maja takie kursy w ramach aktywizacji zawodowej. A na staż nie chcialabyś iść?
    Sama tez kiedys myślalam o podobnym kursie z tym, ze ja mam tylko licencjata i to ni kij ni w d**e z turystyki i rekreacji to jakbym sie zdecydowala na mgr to wlasnie z administracji. Ale to jeszcze nie moj czas ii troszke szkoda mi wydawac kilka stów miesiecznie na szkole.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć jaka dziś u was pogoda? Podobno w niektórych częściach Polski śnieg spadł, u mnie świeci słoneczko :)

miszkaaa lubi tę wiadomość

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb

Wysłany: 12 marca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez słonecznie chociaz nastrój burzowy i deszczowy :(

Niestety to wszystko przez prace, ktorej mam dośc i w której zwyczajnie sie juz nie wyrabiam. Nadal ciagna mi sie zaległosci po mojej chorobie, terminy mijaja a ja w lesie. Boje sie szefom mówic o ciazy i rycze tu jak głupia od rana przez nadmiar obowiazków. Niby powinnam jak najszybciej isc pogadac i moze by cos zdziałali a ja jak głupia siedze i boje sie odezwac bo nie wiadomo jak zareaguja na taka wiadomosc. Cholera nooo :(
    sorka musiałam sie wygadac :(

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.

U mnie dzisiaj nijako. Czyje sie kiepsko, jakaś jestem nie do życia. Do tego sie nie wyspałam.... Wrrr..

Ale mam jeszcze siłę żeby Cie Dorotko kopnąć w du.. Żebyś wreszcie poszła i powiedziała o ciąży. Płakanie spraw nie podgoni, a Ty się tylko denerwujesz. Czy powiesz teraz czy za miesiąc, nie zmieni to ich reakcji ani tego co dalej postanowią. na to nie masz wpływu!

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki:)

U mnie słonecznie:) i ciepło w miare:) tylko troche wieje:)

miszkaaa lubi tę wiadomość

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

U mnie dzisiaj szaro i nieprzyjemnie.

Dorcia, Kochanie... Może jednak lepiej załatwić sprawę już teraz, bo stresy nie posłużą dobrze maluchowi.

U nas w rodzinie wczoraj zdarzyła się tragedia :/ Wujostwo od strony męża straciło dom w pożarze. Prawdziwy dramat. Szczegółów jeszcze nie znamy, ciocia na razie w szoku. Ale jak sobie pomyślę, że człowiek wraca z pracy, a domu nie ma... Dom to najważniejsze co człowiek ma w życiu (oczywiście poza bliskimi ludźmi). Na szczęście nikomu nic się nie stało.

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko nie ma na co czekać powinnaś powiedzieć o ciąży i tak nie masz wpływu na ich decyzję, zrobią co postanowią.

Pola strasznie współczuje to naprawdę wielka tragedia, ciekawe czy coś udało im się uratować.

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to nie. Podejrzewam, że byli w pracy, bo to koło 15:00 się stało. Ale dokładnie się dopiero dowiemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 10:15

0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc

Wysłany: 12 marca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, kurcze współczuje im strasznie :/ na prawde cos strasznego stracic cały dorobek życia :/ i tak na prawde co dalej, gdzie sie podziać, gdzie mieszkać tak przyszłosciowo. Masakra :/

A ja próbuje dodzwonic sie do inspekcji pracy zeby upewnic sie jakie mam prawa. Chce zapytac czy jak wczesniej wezme macierzynski to czy zasiłek na pewno dostane z zusu i czy pracodawca musi sie zgodzic na taki wczesniejszym macierzynski czy to jego "widzi mi sie" bedzie. Z drugiej strony mysle czy nie poczekac do srody bo we wtorek mam gina i bym wiedziala czy jest wszystko ok z malcem. Cholera jakie to wszystko jest poj****e :(

klz9io4pkfldzhbc.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.kobieta.diagnostyka.pl/#!iii-etap---dbam-o-dziecko/c5xv

Słyszałyście o tej akcji?
    Można wykonać badania za 99 zł. Zastanawiam się czy jest sens zaczynać u mnie od takich badań czy zacząć od podstawowych (jeszcze nic nie robiłam). Cenowo na pewno warto bo normalnie płacąc wyszłoby ok 250 zł.
    Jak myślicie? Doradźcie coś :)

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, u mnie z tego co widać nic nie wyszło w tym cyklu :( temp. spadła :(

dreambaby chyba lepiej zacząć od postaw, ale to tylko moje zdanie.

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia2526 twoja temperatura jeszcze nie jest tak nisko, ale lepiej sie nie nastawiaj, ja w tamtym cyklu mialam piekny wykres z ktorego nic nie wyszlo, w tym miesiacu jest podobnie ale nie wiaze z tym wielkich nadziei ze sie uda, bo skoro ciagle sie nie udaje to czemu teraz byloby inaczej

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreambaby Trzeba być dobrej myśli i mieć dobre nastawienie...
    Wmawianie sobie że będzie źle nie jest wskazane
    Udać się musi !! jak nie teraz to następnym razem!

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masz rację ale do tej pory zawsze miałam przeczucie że teraz na pewno się udało a potem było wielkie rozczarowanie, teraz wolę się nie nastawiać i czekać na rozwój sytuacji, chyba wkraczam w następny etap staraczki kiedy te wszystkie urojone objawy odchodzą :) dziewczyny kiedyś o tym pisały że z czasem to przechodzi :) oczywiście nadal ciągle myślę o ciąży ale nie nastawiam się że tym razem się udało :)

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co prawda dopiero zaczynam sie starac ale w pierwszym miesiacu to zakladalam ze musi sie udac w sensie że wydawało mi sie to łatwiejsze. bo tak mysle jak ludzie tak latwo wpadaja to latwo zajsc w ciąże , mialam takie cisnienia ale szybko ochłonęłam... staram sie nie myslec o tym tak natarczywie...
    Mam jednak nadzieje ze uda się szybko...

Ale jak czytam forum to zdaje sobie sprawe ze to nie takie proste...
    w kazdym razie nie mam narazie zadnych problemow jak opisują niektore osoby, nie mam bo dopiero zaczynam i nie robilam badan tak szczegolowych... jak pisalam wczesniej daje sobie czas do czerwca, jak sie nie uda to wtedy bede sie martwic..

chyba ze powinnam zrobic jakies badania na wlasna reke?

17u9i09kie6sdzrt.png
  • kata89 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wyszłam z takiego założenia. Badania zrobimy dopiero jeśli po jakimś czasie się nie uda :) trzeba być dobrej myśli :)

dmuchawiec lubi tę wiadomość

a55a0765ad.png
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja od początku miałam inne podejście do badań. To, co mogę powiedzieć z własnego doświadczenia: w 4cs hsg - udrożnienie prawego jajowodu, 7cs ciąża z prawego jajnika. Co prawda ciąża biochemiczna, ale gdyby nie udrożnili mi jajowodu to w ogóle by jej nie było. Ja wychodzę z założenia, że lepiej wcześniej wykluczyć ewentualne przeszkody, albo wykryć je jak najszybciej i szybko zacząć leczyć niż zmarnować czas, a później zastanawiać się "a gdybym wcześniej zrobiła badania to może byłabym już mamą". Ale to indywidualna sprawa. Aha, no i w 5cs mąż badał nasienie - okazało się, że ma słabą ruchliwość plemników i dostał suplementy na poprawę jakości nasienia. Gdyby nie zrobił badania to pewnie też nie byłoby ciąży. A teraz, jak już raz się udało to mam cień nadziei, że skoro oba jajowody mam drożne, a mąż podkurował nasienie to może nie będziemy musieli długo czekać na powrót naszego skarba.

0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • kata89 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz ja mam inny przypadek, bo już raz byłam w ciąży, a teraz staramy sie o rodzeństwo. Z reguły przy 2-gim dziecku starania są dłuższe. Ja mam ten komfort, że wiem ze zdrowotnie jest ok, choć mogło coś ulec zmianie.

a55a0765ad.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem jeszcze zielona w tych waszych definicjach wiec nie wszystko rozumiem.
    Pola wiec jakie badania powinno się zrobić?

17u9i09kie6sdzrt.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kata89 wrote:
    Widzisz ja mam inny przypadek, bo już raz byłam w ciąży, a teraz staramy sie o rodzeństwo. Z reguły przy 2-gim dziecku starania są dłuższe. Ja mam ten komfort, że wiem ze zdrowotnie jest ok, choć mogło coś ulec zmianie.

To chyba zalezy bo mam znam kilka przypadków ze znajomych ze drugie dziecko mieli bardzo szybko jedna znajoma po 7 miesiacach od piewszego porodu.

17u9i09kie6sdzrt.png
‹‹ 457 458 459 460 461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: