Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
-
WIADOMOŚĆ
-
W niedziele nie bardzo bede mogla zmierzyc sobie temperatury tak jak zwykle , bede u znajomych wiec nie bede paradować z termometrem.. czy jak zmierze jak w łazience a nie w łożku jak zwykle to robie to czy to moze być duża zmiana?
Pytanie brzmi również czy jak dzien wcześniej wypije nie dużą ilość alkoholu to coś zmieni?
-
Dziś dowiedziałam się że mąż wyjeżdża na delegacje więc... od wtorku go nie będzie, wraca w piątek...
Niby OF pokazuje mi początek Owu w niedziele do czwartku, a temperatura tak jak widać..
-
dreambaby wrote:ja bym odpuściła pomiar skoro nie chcesz robić tego w łóżku, to tylko jeden dzień więc luz
właśnie tak też myślałam aby nie mierzyć wcale bo może mnie wprowadzić w błąd wiec sama nie wiem ... wezmę ze sobą termometr i zobaczę jak to wyjdzie..
Lekko się zdenerwowałam że we wtorek a nie czwartek...ehh...
-
Pragnąca wrote:http://www.kobieta.diagnostyka.pl/#!pakiet-przed-ciaza/c7w5
Po prawej stronie trzeba wypełnić formularz
Dziękuje:)
Zerknełam na proponowane badania i z tych co podają nie robiłam
Glukozy,Przeciwciała anty-HCV, Przeciwciała anty-HCV,Przeciwciała anty-HCV, CRP
Pozostałe zrobiłam, więc nie wiem czy mam robić czy nie.
Do kiedy jest ważny ten bon?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 13:37
-
Witam się fajny ten pakiecik, korzystny. Ja za badania hormonalne tj 6 hormonów zapłaciłam 160 zł, jeden hormon jakieś 30zł. Większość badań zrobiłam ale zainteresowało mnie to CRP muszę poczytać w necie bo nie słyszałam.
Jak mija piąteczek? Która w pracy a która już przywitała weekend? Ja w domku, dziubam słonecznikWiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 17:08
-
Hej
Ja niedawno wróciłam od ginekologa. Pierwszy raz byłam u tego lekarza i musze powiedzieć ze jestem zadowolona. Człowiek rzeczowy i konkretny, wyczerpująco odpowiada na pytania i dokładnie bada. Dostałam luteine dopochwowo od 16dc przez 10 dni na skrócenie plamienia oraz poprawę krwawienia, gdyż do tej pory męczyłam sie z bardzo gęstym krwawieniem. Pozatym stwierdził ze wszystko jest ok. Jestem juz po owulacji z prawego jajnika. Jedyny problem jest z lewym jajnikiem jest mniejszy i z niego raczej juz dawno nic nie wyskoczyło. Pracuje tylko prawy jajnik. Zreszta ja zawsze czuje tylko prawy jajnik. Ale dobre i to. -
A mam do Was jeszcze jedno pytanie. Dostalam od lekarza zdjęcia usg prawego, lewego jajnika oraz macicy. Na zdjęciu macicy oznaczone są trzy wymiary: D1= 46,9mm D2=28,8mm oraz D3=9,8mm. Z tego co widzę to d1 oraz d2 to wymiary samej macicy. Czy mogę domniemywać, że ta ostatnia wartość to grubość endometrium? Kompletnie zapomniałam o to zapytać lekarza
-
Miszka to fajnie ze lekarz konkretny i rzeczowy wiem, ze poruszany byl u mas temat inofolicu ale nie pamietam czy go pijesz ale jesli nie to polecam na rozujanie pracy jajnika. Wielu dziewczynom w takiej sytuacji pomogl.
Co do wymiarow to niestety nie pomoge bo sie nie znam na tym. Ale mysle ze eujrk google by pomogl w tej kwestii.
Tez mam lutke dopochwowa. Jeny jak ja nie lubie jej aplikowac... -
Witam się i ja po wczorajszej wizycie u gin Nie miałam już czasu wczoraj pisać, bo Mąż robi dziś imprezę urodzinową więc mam urwanie głowy. Co do dalszych planów to ustaliliśmy z lekarzem, że w pierwszej kolejności i to jak najszybciej przebadać męża. Pewnie w środę uda mu się zrobić te badania. Już od wczoraj zaczyna przeżywać. No i jak jego wyniki będą ok to wtedy jakaś stymulacja mnie i inseminacja. Powiedział, że jak na razie to najlepsze wyjście dla nas. Oczywiście zanim inseminacja to pewnie minie pół roku, bo niestety po clo pracuje mój lewy jajnik, a to nas nie interesuje więc trzeba jakoś rozruszać ten prawy. A no i wczoraj 14 dc i owulacji ani widu ani słychu więc bez clo się nie obejdzie. Dostałam też skierowanie do szpitala na 3 dni (piątek, sobota, niedziela) na taki pakiet diagnostyczny. Wszystkie badania hormonów. Ale to w tak zwanym międzyczasie. Na razie badania męża i z wynikami się zgłosić do lekarza.
Po wizycie jestem mega zadowolona. W końcu ktoś się mną zajął tak jak trzeba i nie olewa. A co do tamtej gin to doktor był zdziwiony, że:
1.Przepisywała mi inofolic po stwierdzeniu pcos TYLKO na podstawie usg. Przy pco ważniejsze są hormony.
2.Kazała brać mężowi salfazin itd bez żadnych badań nasienia.
Powiedział, że owszem to nie zaszkodzi, ale bez sensu jest tym wszystkim się faszerować, wydawać pieniądze bez żadnych badań.
O matko, ale się spisałam.dżelka lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Miszka super, że trafiłaś na dobrego lekarza Z wymiarami niestety nie pomogę, bo się nie znam.
A u mnie dzisiaj skok... trochę wcześnie. W środę pęcherzyk 12mm, a tu nagle tak przyspieszył? Jeżeli to faktycznie owulka to obstawiam, że dzisiaj a nie wczoraj. Zakładając, że nagle zacząłby rosnąć 2mm na dobę to dzisiaj mógłby mieć 18 i teoretycznie faktycznie pęknąć. No nic, zobaczę jak temp w najbliższych dniach będzie się kształtowała no i w poniedziałek podgląd
Jakie macie plany na weekend? My dzisiaj jedziemy na rynek kupić mężowi spodnie, a później do moich rodziców. Za to jutro dzień lenistwa i dużo przytulasków (lekarz obstawiał owu na jutro - przy założeniu, że pęcherzyk przyspieszy )Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 08:38
-
Dorcia, infolicu nie pije, ale złożyłam juz zamówienie w aptece na inofem, gdyż 60 saszetek bardziej sie opłaca i od następnego cyklu bede pic. Narazie zaczne od jednej saszetki dziennie. Oczywiście szukałam w Google czy to moze być grubość endometrium ale niestety nic nie znalazłam