X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja także widziałam, pożyczyłam na chwile okulary.
    Fajne zjawisko:)
    Odnośnie badań za 99 zł mogłbyście wysłać jeszcze raz ten link, może bym się wybrała:)

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W niedziele nie bardzo bede mogla zmierzyc sobie temperatury tak jak zwykle , bede u znajomych wiec nie bede paradować z termometrem.. czy jak zmierze jak w łazience a nie w łożku jak zwykle to robie to czy to moze być duża zmiana?

Pytanie brzmi również czy jak dzien wcześniej wypije nie dużą ilość alkoholu to coś zmieni?

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym odpuściła pomiar skoro nie chcesz robić tego w łóżku, to tylko jeden dzień więc luz :)

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziś dowiedziałam się że mąż wyjeżdża na delegacje więc... od wtorku go nie będzie, wraca w piątek...
    Niby OF pokazuje mi początek Owu w niedziele do czwartku, a temperatura tak jak widać..

17u9i09kie6sdzrt.png
  • Pragnąca Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.kobieta.diagnostyka.pl/#!pakiet-przed-ciaza/c7w5

Po prawej stronie trzeba wypełnić formularz ;)

dmuchawiec lubi tę wiadomość

• dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dreambaby wrote:
    ja bym odpuściła pomiar skoro nie chcesz robić tego w łóżku, to tylko jeden dzień więc luz :)

właśnie tak też myślałam aby nie mierzyć wcale bo może mnie wprowadzić w błąd wiec sama nie wiem ... wezmę ze sobą termometr i zobaczę jak to wyjdzie..

Lekko się zdenerwowałam że we wtorek a nie czwartek...ehh...

17u9i09kie6sdzrt.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca wrote:
    http://www.kobieta.diagnostyka.pl/#!pakiet-przed-ciaza/c7w5

Po prawej stronie trzeba wypełnić formularz ;)

Dziękuje:)

Zerknełam na proponowane badania i z tych co podają nie robiłam
    Glukozy,Przeciwciała anty-HCV, Przeciwciała anty-HCV,Przeciwciała anty-HCV, CRP

Pozostałe zrobiłam, więc nie wiem czy mam robić czy nie.
    Do kiedy jest ważny ten bon?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 13:37

17u9i09kie6sdzrt.png
  • Pragnąca Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 30.06.2015 ;)

• dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca wrote:
    Do 30.06.2015 ;)

Czyli nawet w maju mogę pobrać ten kupon czy lepiej teraz?

17u9i09kie6sdzrt.png
  • Pragnąca Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejrzewam że kiedy Ci pasuje :)

• dreambaby Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    życzę miłego weekendu i owocnych <3

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :-) fajny ten pakiecik, korzystny. Ja za badania hormonalne tj 6 hormonów zapłaciłam 160 zł, jeden hormon jakieś 30zł. Większość badań zrobiłam ale zainteresowało mnie to CRP :-) muszę poczytać w necie bo nie słyszałam.

Jak mija piąteczek? Która w pracy a która już przywitała weekend? Ja w domku, dziubam słonecznik :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 17:08

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ja niedawno wróciłam od ginekologa. Pierwszy raz byłam u tego lekarza i musze powiedzieć ze jestem zadowolona. Człowiek rzeczowy i konkretny, wyczerpująco odpowiada na pytania i dokładnie bada. Dostałam luteine dopochwowo od 16dc przez 10 dni na skrócenie plamienia oraz poprawę krwawienia, gdyż do tej pory męczyłam sie z bardzo gęstym krwawieniem. Pozatym stwierdził ze wszystko jest ok. Jestem juz po owulacji z prawego jajnika. Jedyny problem jest z lewym jajnikiem jest mniejszy i z niego raczej juz dawno nic nie wyskoczyło. Pracuje tylko prawy jajnik. Zreszta ja zawsze czuje tylko prawy jajnik. Ale dobre i to. :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam do Was jeszcze jedno pytanie. Dostalam od lekarza zdjęcia usg prawego, lewego jajnika oraz macicy. Na zdjęciu macicy oznaczone są trzy wymiary: D1= 46,9mm D2=28,8mm oraz D3=9,8mm. Z tego co widzę to d1 oraz d2 to wymiary samej macicy. Czy mogę domniemywać, że ta ostatnia wartość to grubość endometrium? Kompletnie zapomniałam o to zapytać lekarza

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszka to fajnie ze lekarz konkretny i rzeczowy :-) wiem, ze poruszany byl u mas temat inofolicu ale nie pamietam czy go pijesz ale jesli nie to polecam na rozujanie pracy jajnika. Wielu dziewczynom w takiej sytuacji pomogl.
    Co do wymiarow to niestety nie pomoge bo sie nie znam na tym. Ale mysle ze eujrk google by pomogl w tej kwestii.
    Tez mam lutke dopochwowa. Jeny jak ja nie lubie jej aplikowac... :-/

klz9io4pkfldzhbc.png
  • jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po wczorajszej wizycie u gin :) Nie miałam już czasu wczoraj pisać, bo Mąż robi dziś imprezę urodzinową więc mam urwanie głowy. Co do dalszych planów to ustaliliśmy z lekarzem, że w pierwszej kolejności i to jak najszybciej przebadać męża. Pewnie w środę uda mu się zrobić te badania. Już od wczoraj zaczyna przeżywać. No i jak jego wyniki będą ok to wtedy jakaś stymulacja mnie i inseminacja. Powiedział, że jak na razie to najlepsze wyjście dla nas. Oczywiście zanim inseminacja to pewnie minie pół roku, bo niestety po clo pracuje mój lewy jajnik, a to nas nie interesuje więc trzeba jakoś rozruszać ten prawy. A no i wczoraj 14 dc i owulacji ani widu ani słychu więc bez clo się nie obejdzie. Dostałam też skierowanie do szpitala na 3 dni (piątek, sobota, niedziela) na taki pakiet diagnostyczny. Wszystkie badania hormonów. Ale to w tak zwanym międzyczasie. Na razie badania męża i z wynikami się zgłosić do lekarza.
    Po wizycie jestem mega zadowolona. W końcu ktoś się mną zajął tak jak trzeba i nie olewa. A co do tamtej gin to doktor był zdziwiony, że:
    1.Przepisywała mi inofolic po stwierdzeniu pcos TYLKO na podstawie usg. Przy pco ważniejsze są hormony.
    2.Kazała brać mężowi salfazin itd bez żadnych badań nasienia.
    Powiedział, że owszem to nie zaszkodzi, ale bez sensu jest tym wszystkim się faszerować, wydawać pieniądze bez żadnych badań.
    O matko, ale się spisałam. :)

dżelka lubi tę wiadomość

• Pola 89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Miszka super, że trafiłaś na dobrego lekarza ;) Z wymiarami niestety nie pomogę, bo się nie znam.

A u mnie dzisiaj skok... trochę wcześnie. W środę pęcherzyk 12mm, a tu nagle tak przyspieszył? Jeżeli to faktycznie owulka to obstawiam, że dzisiaj a nie wczoraj. Zakładając, że nagle zacząłby rosnąć 2mm na dobę to dzisiaj mógłby mieć 18 i teoretycznie faktycznie pęknąć. No nic, zobaczę jak temp w najbliższych dniach będzie się kształtowała no i w poniedziałek podgląd :)

Jakie macie plany na weekend? My dzisiaj jedziemy na rynek kupić mężowi spodnie, a później do moich rodziców. Za to jutro dzień lenistwa i dużo przytulasków (lekarz obstawiał owu na jutro - przy założeniu, że pęcherzyk przyspieszy :P)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 08:38

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia, infolicu nie pije, ale złożyłam juz zamówienie w aptece na inofem, gdyż 60 saszetek bardziej sie opłaca i od następnego cyklu bede pic. Narazie zaczne od jednej saszetki dziennie. Oczywiście szukałam w Google czy to moze być grubość endometrium ale niestety nic nie znalazłam

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola, to super wieści i widzę że pozytywny nastrój wrócił do Ciebie :-)
    Bardzo się cieszę oby teraz było z górki :-)

Miłego Weekendu Wam życzę :-)
    Ja spadam dziś do pracy. Buźka :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola super! Podstawa to dobry lekarz! ;)

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
‹‹ 469 470 471 472 473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ