X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nastroju to faktycznie już tak o tym wszystkim nie myślę. Przypuszczam, że to dzięki stażowi. Zawsze te pare godzin dziennie jestem zajęta, później obiad itd więc w sumie nie mam czasu w ciągu dnia wszystkiego analizować :) Co do inseminacji to i tak zdaję sobie sprawę, że to może potrwać, ale przynajmniej wiem na co czekam i że coś konkretnego robię w stronę ewentualnej ciąży. U poprzedniej gin straciłam w sumie rok.

kwiatuszek789 lubi tę wiadomość

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola bardzo się cieszę :) chyba trafiłaś do dobrego lekarza. A jak w ogóle na stażu? Są jakies szanse zatrudnienia,jakieś wolne etaty?

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszkaaa wrote:
    A mam do Was jeszcze jedno pytanie. Dostalam od lekarza zdjęcia usg prawego, lewego jajnika oraz macicy. Na zdjęciu macicy oznaczone są trzy wymiary: D1= 46,9mm D2=28,8mm oraz D3=9,8mm. Z tego co widzę to d1 oraz d2 to wymiary samej macicy. Czy mogę domniemywać, że ta ostatnia wartość to grubość endometrium? Kompletnie zapomniałam o to zapytać lekarza

Dobry lekarz to podstawa, ja ze swojego tez jestem zadowolona, wszystko zawsze tłumaczył.

Pola ja w pracy dziś...a potem umowilismy sie ze znajomymi i jutro lenistwo:)

Nie rozumiem dlaczego mi tak temperatura rosnie powoli..

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • kata89 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja za to jest cały czas wysoka. Dziwny ten cykl :/

a55a0765ad.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kata rzeczywiscie wysoka ta twoja tempka...
    przeciwienstwo mojej:P

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • kata89 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U ciebie niedługo owu. U mnie nie wiadomo czy cykl jest owulacyjny :/

a55a0765ad.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że przyjdz jutro lub w pondziałek:) bo jak później to już tylko nadzieją zostaje w chłopaka czy przetrwają :). I ile przetrwają:). Myślicie że jest szansa ? A ty długo się starasz? Jakieś problem masz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 16:35

17u9i09kie6sdzrt.png
  • kata89 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to dopiero 3 cs. Nie badałam się jeszcze, wiec na razie nie wiem czy zdrowotnie jes ok :)

a55a0765ad.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola super ze lekarz konkretnie podszedl do tematu. Oby stymulacja szybko pomogla w wyhodowaniu pieknego pecherzyka a inseminacja byla owocna :-)

U mnie dzis sliczna pogoda, pochodzilam troche z mama po miescie, pozniej na podworku lapalam sloneczko a teraz leze z rosnaca temperatura pod kocem. Niech to szlag trafi :-/ wczoraj mnie juz gardlo zaczelo bolec to niepotrzebnie sie krecilam dzis tak na dworzu. Ale az zal bylo nie skorzystac z pogody jak na codzien taka sie widzi zza okna w pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 17:03

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Pragnąca Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko współczuje. Niby się wydaje że jest cieplutko a powietrze zdradliwe jest :( Miejmy nadzieję że jutro poczujesz się lepiej. Wygrzewaj się i odpoczywaj :)

• dreambaby Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola super że trafiłaś na takiego lekarza!

Dorotko zdrowiej!

Miszka a ty już zdrowa?

Pola działajcie <3 owocnych starań <3

a ja dziś byłam na badaniach z tego pakietu, Pani kuła mnie 2 razy bo za pierwszym razem coś źle się jej pobrało, aż zasłabłam ale dałam radę :) ogólnie Pani była bardzo miła więc jej to wybaczam :)

ogólnie wszystko w normie morfologia, glukoza ok, CRP 0,01 mg/dl (nie wiem co to jest... wie ktoś? )
    TSH 0,859 µIU/ml, więc chyba gites jak dla staraczki prawda?
    Czekam na resztę badań

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dream ja nie wiem jaki zwiazek ma CRP ze staraniami. Poczytalam teraz w necie i mozna tym badaniem stwierdzic czy jest jakis stan zapalny albo cos naczyniowo jakies. Niewiele mi to mowi, nigdy nie badalam tego.
    Wspolczuje podwojnego klucia. Ja mam strasznie delikatne zyly i jak ostatnio mi krew brali tydzien temu tak do dzis mnie w tym miejscu reka boli.
    Tsh dla staraczki powinno byc okolo 1 wiec mysle ze masz ladny wynik :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 22:39

klz9io4pkfldzhbc.png
  • jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszka co do stażu to niestety nie ma szans na zatrudnienie. A w szkole w mojej miejscowości nauczycielka z biologii poszła na urlop, bo jest w ciąży, a druga z geografii odchodzi na emeryturę. Zanosiłam tam cv bo mogę uczyć tych dwóch przedmiotów, ale oczywiście nie zadzwonili, bo nie mam znajomości. Tak to jest niestety w małych miejscowościach. Całe familie pracują. Nie znasz nikogo to żeby nie wiem jak potrzebowali osób z takim wykształceniem jak Ty to i tak Cię nie przyjmą. A ja tu mieszkam krótko więc nie wiem nawet z kim gadać.

• Pola 89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Jolu, tak jest nie tylko w małych miejscowościach. U mnie bez znajomości można dostać się call center, albo na produkcję czy do magazynu :/

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Też zaćmienie oglądaliśmy w pracy, ba nawet na kamerę nagraliśmy :)

Jolu - super, że trafiłaś wreszcie do dobrego lekarza :) Trzymam za Ciebie kciuki.

Miłej niedzieli wam życzę dziewczyny :)

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • Pragnąca Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreambaby korzystając z tego pakietu wyniki miałaś w ten sam dzień?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 12:06

• dreambaby Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam tylko wyniki morfologii glukozy tsh i crp. Reszty jeszcze nie mam. Przez to ze robiłam w sobotę to będę trochę dłużej czekać. Babka mówiła ze cześć wysyłają w poniedziałek o 15 i w poniedziałek wieczorem mogą być. Plusem jest ze wyniki sprawdzam przez internet. I można je wydrukować ze wszystkimi pieczatkami

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewyczyny powiedzcie mi dlaczego nie dostaje punktów za udostepnienie wykresu ? JEstem tu juz prawie 3 miesiace i zadnych punktów nie mam :( chyba to jest jakaś wielka sciema. Proszę o odppowiedź:)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa, to nie ściema, powinnaś dostać 20pkt za każdy cykl, ale tylko jeśli przez jego większość mierzysz temp. Ja za którymś razem przestałam mierzyć po owulacji i otrzymałam wiadomość, ze dokonałam zbyt mało pomiarów w tym cyklu i nie mogę go udostępnić. Jeżeli coś nie działa jak należy to napisz do obsługi OF. Ja pisałam już kilkakrotnie w różnych sprawach i zawsze odpisują. Być może coś się u Ciebie zablokowało - niech sprawdzą i rozwiążą problem.

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje za odpowiedz kochana :) Teraz rozumiem. Nie dostawałam pkt bo nie mierzyłam temp. w tym cyklu zaczęłam więc zobaczymy co będzie :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
‹‹ 470 471 472 473 474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ