Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nastroju to faktycznie już tak o tym wszystkim nie myślę. Przypuszczam, że to dzięki stażowi. Zawsze te pare godzin dziennie jestem zajęta, później obiad itd więc w sumie nie mam czasu w ciągu dnia wszystkiego analizować :) Co do inseminacji to i tak zdaję sobie sprawę, że to może potrwać, ale przynajmniej wiem na co czekam i że coś konkretnego robię w stronę ewentualnej ciąży. U poprzedniej gin straciłam w sumie rok.

kwiatuszek789 lubi tę wiadomość

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola bardzo się cieszę :) chyba trafiłaś do dobrego lekarza. A jak w ogóle na stażu? Są jakies szanse zatrudnienia,jakieś wolne etaty?

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszkaaa wrote:
    A mam do Was jeszcze jedno pytanie. Dostalam od lekarza zdjęcia usg prawego, lewego jajnika oraz macicy. Na zdjęciu macicy oznaczone są trzy wymiary: D1= 46,9mm D2=28,8mm oraz D3=9,8mm. Z tego co widzę to d1 oraz d2 to wymiary samej macicy. Czy mogę domniemywać, że ta ostatnia wartość to grubość endometrium? Kompletnie zapomniałam o to zapytać lekarza

Dobry lekarz to podstawa, ja ze swojego tez jestem zadowolona, wszystko zawsze tłumaczył.

Pola ja w pracy dziś...a potem umowilismy sie ze znajomymi i jutro lenistwo:)

Nie rozumiem dlaczego mi tak temperatura rosnie powoli..

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • kata89 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja za to jest cały czas wysoka. Dziwny ten cykl :/

a55a0765ad.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kata rzeczywiscie wysoka ta twoja tempka...
    przeciwienstwo mojej:P

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • kata89 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U ciebie niedługo owu. U mnie nie wiadomo czy cykl jest owulacyjny :/

a55a0765ad.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że przyjdz jutro lub w pondziałek:) bo jak później to już tylko nadzieją zostaje w chłopaka czy przetrwają :). I ile przetrwają:). Myślicie że jest szansa ? A ty długo się starasz? Jakieś problem masz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 16:35

17u9i09kie6sdzrt.png
  • kata89 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to dopiero 3 cs. Nie badałam się jeszcze, wiec na razie nie wiem czy zdrowotnie jes ok :)

a55a0765ad.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola super ze lekarz konkretnie podszedl do tematu. Oby stymulacja szybko pomogla w wyhodowaniu pieknego pecherzyka a inseminacja byla owocna :-)

U mnie dzis sliczna pogoda, pochodzilam troche z mama po miescie, pozniej na podworku lapalam sloneczko a teraz leze z rosnaca temperatura pod kocem. Niech to szlag trafi :-/ wczoraj mnie juz gardlo zaczelo bolec to niepotrzebnie sie krecilam dzis tak na dworzu. Ale az zal bylo nie skorzystac z pogody jak na codzien taka sie widzi zza okna w pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 17:03

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Pragnąca Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko współczuje. Niby się wydaje że jest cieplutko a powietrze zdradliwe jest :( Miejmy nadzieję że jutro poczujesz się lepiej. Wygrzewaj się i odpoczywaj :)

• dreambaby Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola super że trafiłaś na takiego lekarza!

Dorotko zdrowiej!

Miszka a ty już zdrowa?

Pola działajcie <3 owocnych starań <3

a ja dziś byłam na badaniach z tego pakietu, Pani kuła mnie 2 razy bo za pierwszym razem coś źle się jej pobrało, aż zasłabłam ale dałam radę :) ogólnie Pani była bardzo miła więc jej to wybaczam :)

ogólnie wszystko w normie morfologia, glukoza ok, CRP 0,01 mg/dl (nie wiem co to jest... wie ktoś? )
    TSH 0,859 µIU/ml, więc chyba gites jak dla staraczki prawda?
    Czekam na resztę badań

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dream ja nie wiem jaki zwiazek ma CRP ze staraniami. Poczytalam teraz w necie i mozna tym badaniem stwierdzic czy jest jakis stan zapalny albo cos naczyniowo jakies. Niewiele mi to mowi, nigdy nie badalam tego.
    Wspolczuje podwojnego klucia. Ja mam strasznie delikatne zyly i jak ostatnio mi krew brali tydzien temu tak do dzis mnie w tym miejscu reka boli.
    Tsh dla staraczki powinno byc okolo 1 wiec mysle ze masz ladny wynik :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 22:39

klz9io4pkfldzhbc.png
  • jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszka co do stażu to niestety nie ma szans na zatrudnienie. A w szkole w mojej miejscowości nauczycielka z biologii poszła na urlop, bo jest w ciąży, a druga z geografii odchodzi na emeryturę. Zanosiłam tam cv bo mogę uczyć tych dwóch przedmiotów, ale oczywiście nie zadzwonili, bo nie mam znajomości. Tak to jest niestety w małych miejscowościach. Całe familie pracują. Nie znasz nikogo to żeby nie wiem jak potrzebowali osób z takim wykształceniem jak Ty to i tak Cię nie przyjmą. A ja tu mieszkam krótko więc nie wiem nawet z kim gadać.

• Pola 89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Jolu, tak jest nie tylko w małych miejscowościach. U mnie bez znajomości można dostać się call center, albo na produkcję czy do magazynu :/

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Też zaćmienie oglądaliśmy w pracy, ba nawet na kamerę nagraliśmy :)

Jolu - super, że trafiłaś wreszcie do dobrego lekarza :) Trzymam za Ciebie kciuki.

Miłej niedzieli wam życzę dziewczyny :)

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • Pragnąca Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreambaby korzystając z tego pakietu wyniki miałaś w ten sam dzień?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 12:06

• dreambaby Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam tylko wyniki morfologii glukozy tsh i crp. Reszty jeszcze nie mam. Przez to ze robiłam w sobotę to będę trochę dłużej czekać. Babka mówiła ze cześć wysyłają w poniedziałek o 15 i w poniedziałek wieczorem mogą być. Plusem jest ze wyniki sprawdzam przez internet. I można je wydrukować ze wszystkimi pieczatkami

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewyczyny powiedzcie mi dlaczego nie dostaje punktów za udostepnienie wykresu ? JEstem tu juz prawie 3 miesiace i zadnych punktów nie mam :( chyba to jest jakaś wielka sciema. Proszę o odppowiedź:)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa, to nie ściema, powinnaś dostać 20pkt za każdy cykl, ale tylko jeśli przez jego większość mierzysz temp. Ja za którymś razem przestałam mierzyć po owulacji i otrzymałam wiadomość, ze dokonałam zbyt mało pomiarów w tym cyklu i nie mogę go udostępnić. Jeżeli coś nie działa jak należy to napisz do obsługi OF. Ja pisałam już kilkakrotnie w różnych sprawach i zawsze odpisują. Być może coś się u Ciebie zablokowało - niech sprawdzą i rozwiążą problem.

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje za odpowiedz kochana :) Teraz rozumiem. Nie dostawałam pkt bo nie mierzyłam temp. w tym cyklu zaczęłam więc zobaczymy co będzie :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
‹‹ 470 471 472 473 474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ