X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Siedlce też się starają :]
Odpowiedz

Siedlce też się starają :]

Oceń ten wątek:
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Króciutko, zaszliśmy w 2cs. No i mamy wymarzonego Synka :)
    To spóźnienie @ to pewnie przez wakacje, zmianę klimatu itd. Tydzień temu wróciliśmy z Turcji, a wczesniej zaczełam brać tabletki anty, ale przerwałam po 10 dniach, bo nie mógł mi się skończyć okres.
    I tak nie do końca jestem pewna, czy aby na pewno powinna być w piątek. Także nie stresuję się, nawet nie planuję na razie testu.

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to rzeczywiście cykl się rozregulował.

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszytsko wróciło do normy, przyszła @, trwała normalnie, wracam do termometru i obserwacji :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    U mnie wszytsko wróciło do normy, przyszła @, trwała normalnie, wracam do termometru i obserwacji :)
    powodzenia w nowym cyklu

• Lejdi Znajoma

Wysłany: 25 października 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    nawet nie wiecie jak bardzo się cieszę,ze znalazłam to forum, chciałabym do Was dołączyć:-).
    Krótko o sobie: Mam 30 lat, o dzidziusia staramy się od ponad roku. Może nie jest to długo,ale biorąc pod uwagę fakt,że w metryce mam już "trójkę" z przodu to jestem już zaniepokojona.Na razie jestem na etapie poszukiwania dobrego lekarza, co niestety nie jest proste:-(. Wiem, że ten wątek wielokrotnie przewijał się na forum (przyznam,że nie przeczytałam go od początku-tylko pobieżnie,ale jak będę miała wolniejszą chwilę to na pewno to zrobię) mimo to proszę Was o pomoc. Zastanawiam się nad dr Kornilukiem i dr Łazuką. A może kogoś innego polecacie? Ostatni lekarz,u którego byłam powalił mnie wręcz swoją niekompetencją jeśli chodzi o pomoc takiej osobie jak ja,czyli starającej się o dzidziusia.

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Lejdi, ja mogę Ci polecić dr Sprawkę, pracuje w wojewódzkim z dr Kornilukiem i dr Łazuką. Ma prywatny gabinet na Szkolnej. Bardzo dobry specjalista do problemów z zajściem w ciąże i przede wszystkim ma super podejście do pacjentek.

Przejrzyj sobie wcześniejsze wpisy, dziewczyny chyba sporo pisały o lekarzach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 19:03

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Lejdi Znajoma

Wysłany: 25 października 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Wiola za info. A nie wiesz czy ten Sprawka to przyjmuje też gdzieś na NFZ? Bo z tego co wiem to np. Korniluk i Łazuka oprócz tego, że mają prywatne gabinety przyjmują też w przychodni na Poniatowskiego na NFZ. Bo gdyby się dało chciałabym chodzić na wizyty raz prywatnie raz na NFZ,żeby trochę kasy przyoszczdzić

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.szpital.siedlce.pl/pl/szpital/poradnie/dla-doroslych/ginekologiczno---poloznicza.htm
    Z tego co na stronie piszą to ani dr Sprawka ani dr Łazuka nie przyjmują w przychodni

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Lejdi Znajoma

Wysłany: 25 października 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem,że na stronie internetowej nie ma Łazuki,ale jak dzwoniłam aby zapisać się na wizytę do Korniluka to kobieta powiedziała mi,że przyjmuje w tej przychodni też Okliński,właśnie Łazuka i jeszcze ktoś,ale nie pamiętam kto. Sama się zdziwiłam, tylko że na ten rok nie ma już zapisów ani do Korniluka ani do Łazuki. Niedługo mają się zacząć zapisy na styczeń...

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Ci tak powiedzieli to pewnie info na stronie nieaktualne

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pierwszej wizycie ciążowej byłam u Łazuki w szpitalnej poradni, potem chodziłam prywatnie. ALe to było w IV 2014, więc nie wiem jak jest teraz.

Łazuka do prowadzenia ciąży (przynajmniej bezproblemowej jak u mnie) jest ok, nie wiem jak radzi sobie z prowadzeniem pacjentek z problemami z zajściem w ciążę...

• Lejdi Znajoma

Wysłany: 25 października 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby ktoś wiedział czy dr Sprawka przyjmuje też na NFZ,będę wdzięczna za informację. Rzeczywiście sporo jest pozytywnych opinii o nim na forum

• rewelka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lejdi z tego co wiem to nie przyjmuje na NFZ, niestety do dobrego lekarza na NFZ się nie dostaniesz :\ a przynajmniej nie prędko :\

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Lejdi Znajoma

Wysłany: 26 października 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm.. raczej się tego spodziewałam, a ile kosztuje wizyta u dr Sprawki?

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płaciłam w czerwcu 100 zł

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Qluseczka Debiutantka

Wysłany: 26 października 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mam nadzieje ze nie uraze nikogo pytajac o to, ale.. nie wiem czy wmawiam sobie pewne objawy czy poprostu bede mamusia :) Otoz, moje pytanie czy takie objawy jak np. biegunka, zaparcia, dziwne bole w podbrzuszu (nigdy wczesniej nie mialam takich), rwace, dzisiaj jedzac mojego ulubionego paczka stwierdzilam ze jest strasznie slodki, gdzie wczesniej tego nie zauwazylam. No i czesto korzystam z toalety co wydaje mi sie ze nie wystepuje na poczatku ciazy.. Powinnam dostac okres kilka dni temu, mam wrazliwe piersi no i pojawil sie tradzik. Moze to okres? Jak myslicie. wspomne ze kochalam sie z chopakiem bez zabezpieczenia.

Qluseczka
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qluseczka zrób test i będziesz wiedziała my tu czarodziejskiej kuli nie mamy niestety, ale to mogą być objawy ciąży

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qluseczka możesz być w ciąży, albo Ci się spóźnia okres... nikt z nas tu Ci nie wywróży z fusów...

Lejdi Ja niestety nie pomogę, bo chodzę do innego lekarza, ale raz byłam u dr. S. i wziął 150 zł za usg (z tym że to było usg połówkowe z pomiarami dokładnymi itp. więc każdy lekarz wtedy bierze więcej)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Lejdi Znajoma

Wysłany: 27 października 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. W piątek chcę zrobić badania hormonów w Centrum tzn. prolaktyna,progesteron,testosteron i androstendion. I z wynikami chcę iść do lekarza. Hormony tarczycowe mam ok. W piątek będę miała 21 dc, sama nie wiem czy to jest odpowiedni dzień cyklu na badania tych hormonów,bo to chyba ma znaczenie,ale wyczytałam,że raczej tak.
    W ogóle to chyba to już pisałam :-),ale ogromnie się cieszę,że tu trafiłam :-).

Wiola90 lubi tę wiadomość

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w temacie badania hormonów jestem zielona, tylko progesteron robiłam w 7 czy 8 dniu po owulacji o ile dobrze pamiętam. Ja po @ wybieram się do lekarza niech zobaczy czy wszystko ok, może zleci jakieś badania, nie chcę czekać roku :/ Może mnie nie odeśle bo to w sumie 4 cykl starań będzie, ale jestem po poronieniu i trochę się martwię czy wszystko wróciło do normy.

Lejdi daj znać jak wyniki wyszły

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ