X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Siedlce też się starają :]
Odpowiedz

Siedlce też się starają :]

Oceń ten wątek:
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lejdi nie pamiętam dokładnie musisz doczytać, ale prolaktyne (z obciążeniem rób od razu) się robi na początku cyklu, a progesteron tak jak Wiola napisała 7 dni po owulacji, poczytaj, żebyś nie robiła bez sensu

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Lejdi Znajoma

Wysłany: 28 października 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam sporo na ten temat i są opinie,że prolaktynę bada się w 3-5 dc, a są też opinie ze 20-22 dc. Sama już nie wiem :-(.
    Rewelka mogę zapytać,Ty chodzisz nadal do dr Zydlewskiego?

• rewelka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lejdi wrote:
    Czytam sporo na ten temat i są opinie,że prolaktynę bada się w 3-5 dc, a są też opinie ze 20-22 dc. Sama już nie wiem :-(.
    Rewelka mogę zapytać,Ty chodzisz nadal do dr Zydlewskiego?

Nie szybko z niego zrezygnowałam, bo w ogóle nie miał na mnie pomysłu dawał tylko tabletki nawet bez monitoringu.... Teraz chodzę do dr. Bragoszewskiego

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Lejdi Znajoma

Wysłany: 2 listopada 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobiłam w piątek badania hormonów, dziś miały być wyniki,ale odbiorę je pewnie jutro. Zrobiłam też tak jak radziłaś Rewelka prolaktynę po obciążeniu. W zasadzie to dzięki Waszym wpisom na tym forum dowiedziałam się że korzystniej finansowo zrobić takie badania w Siedlcach w Centrum. Na jednym hormonie jest 5 zł różnicy w porównaniu do laboratorium na Sokołowskiej. Zawsze to jakaś oszczędność.
    Rewelka ten lekarz do którego chodzisz przyjmuje w Siedlcach? Bo nie słyszałam o tym nazwisku. Znalezienie dobrego lekarza mam wrażenie graniczy z cudem, chciałabym tym razem trafić na kogoś bardziej kompetentnego dlatego drążę temat:-)

• Lejdi Znajoma

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, no i mam wyniki hormonów (na androstendion jeszcze czekam)

prolaktyna: 627,800 uIU/ml (wart.ref. 102,00-496,00)
    prolaktyna po obciążeniu: 9299,00 uIU/ml
    progesteron: 10,70 ng/ml (wart. ref lutealna 1,70-27,00 N)
    testosteron: 0,293 ng/ml (wart. ref. 0,060-0,820)

dziewczyny co o tym myślicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 17:25

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się na tym bardzo nie znam, ale prolaktyna to chyba do zbicia będzie. Umówiłaś się już do jakiegoś lekarza? Prolaktyną się nie przejmuj, dostaniesz leki i spadnie, podobno łatwo się ją zbija.

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Lejdi Znajoma

Wysłany: 7 listopada 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam u ginekolog-endokrynolog, dostałam Bromocorn na zbicie prolaktyny, pozostałe wyniki-ok. Lekarz stwierdziła, że owulacja była w tym miesiącu także nie jest źle:-)

• santoocha Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lejdi a jak Twój facet? Badał nasienie? Może to tu tkwi problem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 23:04

• Lejdi Znajoma

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie badał jeszcze, ale mam to na uwadze. Myślę, że poczekamy do końca roku z tym badaniem, a póki co skupię się na zbiciu tej podwyższonej prolaktyny bo ona też może być przyczyną. Następną wizytę mam po @ bo trzeba sprawdzić czy wszystko się oczyściło, ginka stwierdziła przerośniętą śluzówkę, w sumie to zawsze mam obfite krwawienia

• santoocha Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem poprawienie jakości nasienia trwa dłużej. Moi znajomi zaczęli od nasienia, walczą już 1,5 roku i wyniki x beznadziejnych doszły do niedużo poniżej norm. Teraz ona zabija prolaktyne, ale idzie kiepsko, bo ma gruczolaka przypadki i słabo reaguje na leki....

• Lejdi Znajoma

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dałaś mi do myślenia :-)

• santoocha Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mówię, że musi być problem, ale często para skupia się na leczeniu kobiety, a faceta nawet nie podejrzewa się o problemy z nasieniem. U mężczyzn jedno proste badanie i wiadomo na czym się stoi. U babeczki jest gorzej, chodzą, non stop badania, klucie, rozkładanie nóg, płacenie za wizyty itp. My jak zaczynaliśmy starać się o Szymka ustaliliśmy, że po 3 mies jeśli nie zaskoczymy, to T bada nasienie. Akurat nie byli trzeba, ale wg mnie to punkt wyjścia.

• Lejdi Znajoma

Wysłany: 10 listopada 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz w 100% rację,ale trochę jestem w szoku,że tak długo może trwać poprawa jakości nasienia. Wiem że może tu tkwić problem, ale chyba tak jest, że kobieta jest bardziej zdeterminowana od faceta na posiadanie maleństwa i dlatego zaczyna od siebie szukać różnych przyczyn. Chyba rzeczywiście nie ma co odkładać badania nasienia. Hmm jak narazie to @ powinna już się pojawić

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lejdi może @ się nie pojawi ;)

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola gratulacje! :)

• Lejdi Znajoma

Wysłany: 11 listopada 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety dziś się @ pojawiła:-(. Ja również bardzo, bardzo mocno gratuluję:-) !!

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć ;)

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola i jak się czujesz? Doskwiera Ci coś już? Kiedy idziesz na pierwszą wizytę?

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na pierwszej 19 listopada to był 5t 2d więc jeszcze zarodka nie było widać. Teraz idę 30 listopada na uzg sprawdzić czy się serduszko pokazało :)
    Mam straszne mdłości, szczególnie rano i wieczorem, ale póki co (odpukać) chociaż nie wymiotuję.

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie serduszko było widać jakoś w 6t4d o ile dobrze pamiętam.
    Mdłości są paskudne, przez nie zarzekalam się że to pierwsza i ostatnia ciąża, wymioty meczyły mnie do 17tc.
    Ale tak samo jak ból porodu, tak samo zapomina się dolegliwości ciążowe ;)
    Czekamy na wieści z wizyty, dużo zdrówka, rosnijcie sobie pięknie!

Wiola90 lubi tę wiadomość

‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ