X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne SIERPNIOWE BRZUSZKI - tu zachodzimy w ciążę!!!
Odpowiedz

SIERPNIOWE BRZUSZKI - tu zachodzimy w ciążę!!!

Oceń ten wątek:
  • Andzia87 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    Witajcie :)

Od wielu miesiecy siedze tutaj, czytam Wasze posty i wzruszam się :) Zawsze marzyłam o dziecku ale tak sie boje poronienia...
    @ miałam 10.07, mój cykl trwa 29-30 dni. 23 i 24 lipca- bolały mnie piersi i brzuch, odrobine sluzu płodnego.. Mam niedoczynosć tarczycy i Hashimoto. teraz Moje THS wynosi 1,20. Biore eutyrox 88 przez 6 dni i jeden raz w tyg 100. lekarz powiedział ze jak tylko zobacze 2 kreski na tescie ciazowym to mam brac tylko eutyroxu 100( przez 7 dni).
    Dzisiaj) 26dc) zrobiłam test ciazowy pink strumieniowy, w ciagu 5 min zobaczyłam druga kreske bardzo ale to bardzo słaba- tylko cien. poszłam zrobic bete hgc i wyszla mi :24,19. Ucieszyłam się, popłakałam. Ale nie wiem dokładnie czy wynik jest dobry, który to jest tydz. nie rozumiem tych parametrów. bardzo prosze o pomoc
    ojej, jakbym czytała o sobie. Trzymam za Ciebie mocno kciuki, wynik bety świadczy o tym że zaskoczyło. Powtórz ją za 48h żeby zobaczyć czy prawidlowo przyrasta i myśl pozytywnie!

km5scwa1hx65oe99.png
    relggu1r0laeq3qv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    Poproszę o @ ;)
    Mam jeszcze pytanie, dzis 4dc - czy moge zrobic jakieś konkretne badania, np tsh? Lub coś więcej? (jesli tak- to co ewentualnie? )

Niestety dopiero od jutra moge cos wiecej podzialac w temacie badań, ehhh
    Miedzy 3-5 dniem cyklu zbadaj sobie podstawowe hormony czyli prolaktyne, estradiol, fsh, lh, testosteron oraz TSH. Choc tarczyce mozesz tez zbadac innego dnia, bo do tego trzeba byc na czczo. 7 dni po owu zbadaj progesteron, zeby zobaczyc czy w ogole owulujesz. To taki zestaw na sam poczatek. Dalej pokieruje Cie lekarz.

Jagah lubi tę wiadomość

• Lorka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 15:48

Monikkk, Paulette lubią tę wiadomość

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorka wrote:
    Wiem co mówie - jestem kosmetologiem :)
    Z tej strony rowniez pani kosmetolog sie klania :)

Monikkk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    Witajcie :)

Od wielu miesiecy siedze tutaj, czytam Wasze posty i wzruszam się :) Zawsze marzyłam o dziecku ale tak sie boje poronienia...
    @ miałam 10.07, mój cykl trwa 29-30 dni. 23 i 24 lipca- bolały mnie piersi i brzuch, odrobine sluzu płodnego.. Mam niedoczynosć tarczycy i Hashimoto. teraz Moje THS wynosi 1,20. Biore eutyrox 88 przez 6 dni i jeden raz w tyg 100. lekarz powiedział ze jak tylko zobacze 2 kreski na tescie ciazowym to mam brac tylko eutyroxu 100( przez 7 dni).
    Dzisiaj) 26dc) zrobiłam test ciazowy pink strumieniowy, w ciagu 5 min zobaczyłam druga kreske bardzo ale to bardzo słaba- tylko cien. poszłam zrobic bete hgc i wyszla mi :24,19. Ucieszyłam się, popłakałam. Ale nie wiem dokładnie czy wynik jest dobry, który to jest tydz. nie rozumiem tych parametrów. bardzo prosze o pomoc

a dlaczego boisz sie poronienia? Przez to tsh? Jeśli tak,to odpowiednio dobrane leki na pewno wszystko utrzymają ;).
    No i beta ponad 20 to juz jest dobry wynik- to pewnie młoda ciąża, nie masz udostępnionego wykresu wiec nie wiadomo kiedy miałaś owulacje i który to dzien po, ale jak juz ktoś pisał, zrób bete za 48h. Nie wartość początkowa bety a jej przyrost jest najważniejszy. Ja cały czas powtarzam- moja 1 beta wynosiła lekko ponad 7! To było w 11dpo. 12dpo było juz 21 i wiedziałam ze bedzie ok.
    A niska beta to podobno na dziewczynkę ;) U mnie się sprawdziło :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w końcu jest biedronka!!
    Gratuluję Lorka!

• kasza Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja gratuluję :)

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 15:48

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje;)

Ja słyszałam, z kolei, ze niski przyrost bety to chłopiec. Ja miałam raz wysoki (pierwsza ciaza), raz niski i bedą dwie córki;)

Mama_Ali lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, masz juz wyniki bety? Mialy byc dzis wieczorem :)

• bizona Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorka gratulacje :)

Ja właśnie czekam na skok temperatury..test owulacyjny z dziś mega pozytyw..mysle ze owulacja może być jutro, max pojutrze.
    Ogólnie wykres w tym syklu jakiś dziwny jest..duże skoki temepratur w pierwszej fazie..nie wiem czy ma na to wypł, że zaczęłam teraz brać euthyrox i glucophage..a może to, że przeszłam na diete...a może po prostu taka moja "uroda", mierzę temperatury dopiero drugi cykl.
    Mam nadzieje, ze w końcu się uda;)

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie @. Może uda mi się jeszcze testować 31 lub jeśli znowu się przesunie to tak 5 września.
    Dziewczynom które zobaczyły 2 kreseczki gratuluje!!!! :-)

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Gratulacje;)

Ja słyszałam, z kolei, ze niski przyrost bety to chłopiec. Ja miałam raz wysoki (pierwsza ciaza), raz niski i bedą dwie córki;)

No bo pewnie to takie samo wróżenie z fusów jak np. chiński kalendarz planowania płci ;)
    Według niego miał być synek a jest córka :) I bardzo dobrze!

Summerka lubi tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    U mnie @. Może uda mi się jeszcze testować 31 lub jeśli znowu się przesunie to tak 5 września.
    Dziewczynom które zobaczyły 2 kreseczki gratuluje!!!! :-)
    O nie! :( przykro mi bardzo, liczyłam, że Ci się udało :(

Kjopa3 lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można mi wpisać @

• cachaarel Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mewka nie lubię tego :(

• Angela B-D Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny można mi wpisać @ co prawda jeszcze jej nie ma ale wynik bety mówi samo za siebie że lada dzień przyjdzie. niestety nie udało się :(

pozdrawiam Was gorąco i trzymam kciuczki <3

Bartuś <3 (15.12. poród CC 3750g 56cm)
    201612151778.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorka wrote:
    Beta 321,3 :)

Gratuluję. !!! <3 :) :P

• Alicja92 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorka gratuluje!!!! Bardzo ladna beta!
    Mewka Ty tez na bete smigaj bo tam widze cien! I to wyrazny ;*

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorka gratuluje! OBY BYŁO W TYM MIESIĄCU DUŻO BIEDRONEK!

lprkuay3dehqwb0g.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ