SIERPNIOWE BRZUSZKI - tu zachodzimy w ciążę!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
28latkaa wrote:Witajcie
Od wielu miesiecy siedze tutaj, czytam Wasze posty i wzruszam się Zawsze marzyłam o dziecku ale tak sie boje poronienia...
@ miałam 10.07, mój cykl trwa 29-30 dni. 23 i 24 lipca- bolały mnie piersi i brzuch, odrobine sluzu płodnego.. Mam niedoczynosć tarczycy i Hashimoto. teraz Moje THS wynosi 1,20. Biore eutyrox 88 przez 6 dni i jeden raz w tyg 100. lekarz powiedział ze jak tylko zobacze 2 kreski na tescie ciazowym to mam brac tylko eutyroxu 100( przez 7 dni).
Dzisiaj) 26dc) zrobiłam test ciazowy pink strumieniowy, w ciagu 5 min zobaczyłam druga kreske bardzo ale to bardzo słaba- tylko cien. poszłam zrobic bete hgc i wyszla mi :24,19. Ucieszyłam się, popłakałam. Ale nie wiem dokładnie czy wynik jest dobry, który to jest tydz. nie rozumiem tych parametrów. bardzo prosze o pomoc
-
nick nieaktualnyJagah wrote:Poproszę o @
Mam jeszcze pytanie, dzis 4dc - czy moge zrobic jakieś konkretne badania, np tsh? Lub coś więcej? (jesli tak- to co ewentualnie? )
Niestety dopiero od jutra moge cos wiecej podzialac w temacie badań, ehhhJagah lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny28latkaa wrote:Witajcie
Od wielu miesiecy siedze tutaj, czytam Wasze posty i wzruszam się Zawsze marzyłam o dziecku ale tak sie boje poronienia...
@ miałam 10.07, mój cykl trwa 29-30 dni. 23 i 24 lipca- bolały mnie piersi i brzuch, odrobine sluzu płodnego.. Mam niedoczynosć tarczycy i Hashimoto. teraz Moje THS wynosi 1,20. Biore eutyrox 88 przez 6 dni i jeden raz w tyg 100. lekarz powiedział ze jak tylko zobacze 2 kreski na tescie ciazowym to mam brac tylko eutyroxu 100( przez 7 dni).
Dzisiaj) 26dc) zrobiłam test ciazowy pink strumieniowy, w ciagu 5 min zobaczyłam druga kreske bardzo ale to bardzo słaba- tylko cien. poszłam zrobic bete hgc i wyszla mi :24,19. Ucieszyłam się, popłakałam. Ale nie wiem dokładnie czy wynik jest dobry, który to jest tydz. nie rozumiem tych parametrów. bardzo prosze o pomoc
a dlaczego boisz sie poronienia? Przez to tsh? Jeśli tak,to odpowiednio dobrane leki na pewno wszystko utrzymają .
No i beta ponad 20 to juz jest dobry wynik- to pewnie młoda ciąża, nie masz udostępnionego wykresu wiec nie wiadomo kiedy miałaś owulacje i który to dzien po, ale jak juz ktoś pisał, zrób bete za 48h. Nie wartość początkowa bety a jej przyrost jest najważniejszy. Ja cały czas powtarzam- moja 1 beta wynosiła lekko ponad 7! To było w 11dpo. 12dpo było juz 21 i wiedziałam ze bedzie ok.
A niska beta to podobno na dziewczynkę U mnie się sprawdziło -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lorka gratulacje
Ja właśnie czekam na skok temperatury..test owulacyjny z dziś mega pozytyw..mysle ze owulacja może być jutro, max pojutrze.
Ogólnie wykres w tym syklu jakiś dziwny jest..duże skoki temepratur w pierwszej fazie..nie wiem czy ma na to wypł, że zaczęłam teraz brać euthyrox i glucophage..a może to, że przeszłam na diete...a może po prostu taka moja "uroda", mierzę temperatury dopiero drugi cykl.
Mam nadzieje, ze w końcu się uda;)
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
nick nieaktualnySummerka wrote:Gratulacje;)
Ja słyszałam, z kolei, ze niski przyrost bety to chłopiec. Ja miałam raz wysoki (pierwsza ciaza), raz niski i bedą dwie córki;)
No bo pewnie to takie samo wróżenie z fusów jak np. chiński kalendarz planowania płci
Według niego miał być synek a jest córka I bardzo dobrze!Summerka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny