SIERPNIOWE BRZUSZKI - tu zachodzimy w ciążę!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama_Ali:
mam monitoring i po wykryciu dużych pęcherzyków dostaję Pregnyl, endo jest ok, jajowody drożne, hormony ok, ale brałam dupka "w razie czego" i nadal nic.
Teraz jeszcze odbiorę wynik badania rezerwy jajnikowej i zobaczymy...Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... -
nick nieaktualny
-
Mama_Ali wrote:Kurka, to faktycznie...
Aaaa, jeszcze czytałam coś o wrogim śluzie- robi się takie badania bo czasem okazuje się ze środowisko kobiety jest na tyle niesprzyjajace ze zanim plemnik dotrze do jaja to ginie...
Wtedy wyjściem jest inseminacja.
Ale jak się robi takie badanie? Wiesz coś?
Słyszałam też o tym, ale mój gin nic nie mówił...
Może podpytam go na najbliższej wizycie...Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
nick nieaktualnyPodpytaj się, za chwilę minie rok, skoro starania są bezskuteczne to lekarz powinien poszukać przyczyny.
Wpisz sobie w dr googla- test na wrogość śluzu
Jest mnóstwo informacji na ten temat. Bo generalnie skoro wszystko jest ok, współżyjecie w okresie okołoowulacyjnym to powinno już coś zaskoczyć. dodatkowo masz podawane hormony stymulujące owulacje, wiec już w ogóle. A być moze faszerujesz się nimi na darmo. ten test robi się chyba dość szybko, a będziesz miała zobrazowaną sytuacje i jakby co, kolejny czynnik który bedziecie mogli potem wyeliminować.
A ile razy mąż miał badanie nasienia? My kiedys badalismy i lekarz powiedział ze badanie powinno się powtarzac, bo niestety, ale morfologia męska podlega wielu czynnikom i moze się baaaardzo wahać. To że w jednym miesiącu jest super nie oznacza ze ciagle tak jest. Może wystarczy ze mąż bedzie przyjmował witaminy itp zeby wyrównac poziom? -
Mama_Ali:
poczytałam troszkę i rzeczywiście podpytam gina o to. On mi już powiedział, że jak jeszcze z 2 cykle nie wyjdzie to wyśle mnie do kliniki leczenia bezpłodności i podejrzewam, że tam takie badanie na wrogość śluzu zrobią od razu, ale zapytam.
Mąż miał raz badane nasienie i gin powiedział, że nie ma potrzeby znów go badać, bo to się tak szybko nie zmienia i jakby coś to za dłuższy czas można powtórzyć to badanie.Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
nick nieaktualny
-
Pytałam Go już, ale on takie ma nastawienie, że konkretne badania i specjalistyczne leczenie, to klinika, a on to co może to już zlecił - a to niby najlepszy gin w mieście i ordynator ze szpitala
Oby Twoje kciuki pomogłyZanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
kredeczka91 wrote:Ja juz po becie ale wyniki dopiero jutro, musze uzbroic sie w cierpliwosc
To trzymamy kciuki i daj znać jaki wynikkredeczka91 lubi tę wiadomość
Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny, które miały testować na początku listy:
- Siemka
- Mandolina
- JennyXS
- wroclawianka83
- fala dunaju
Jeśli nie dacie znać co u Was, będziecie usunięte z listy. Piszę tak, ponieważ widzę, że na innych wątkach się udzielacie do dzisiaj, ale tu, po zapisaniu się na listę słuch o Was przepadł i nie wiadomo czy macie @ czy w ciążę zaszłyście. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhej dziewczynki Czy wy też macie takie anomalie przed @? ja już sama nie wiem czy się udało. w tym miesiącu objawy na owulke miałam dwa razy (wiadomo że może byc tylko raz). dzisiaj zrobiłam test i negatyw. jeśli wystąpiła w drugim terminie to do @ mam 4-5 dni.... zwariować idzie.... jajnik boli mnie cały czas i delikatnie ćmi brzuch, ponadto mam więcej śluzu niż zwykle przed @. I bądź tu mądra.............