X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STARACZKI 2026
Odpowiedz

STARACZKI 2026

Oceń ten wątek:
  • stokroteczka25 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka15 wrote:
    Ja pierdziele dziewczyny ja byłam u tej nawiedzonej lekarki 🙈 serio, masakra. Na początku mnie opieprzyła co ja tu robię, jak ja USG miałam tydzień temu i NFZ USG refunduje tylko raz na 30 dni 🙈 kazała mi kuźwa patrzeć w komputer w moją karte, że no nie mogę mieć tak wizyt 🙈 no po prostu dramat. Koniec końców zrobiła mi to USG pisząc w kartę że mam siły ból brzucha 🙈 Pęcherzyk zapadnięty, płyn w zatoce więc owulacja była. I zaskoczyło mnie endometrium, bo ma 14mm. Czat gpt powiedział mi, że to bardzo dobre endometrium 😁

Masakra, ale przynajmniej masz owu potwierdzone i endometrium chyba bardzo ładne. To teraz wielkie odliczanie do testu

👩‍❤️‍👨 33&34
    🍀 starania od 04.2025

⏳️ październik 2025 - stymulacja (aromek + ovitrelle)

Suple 💊
    prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D
  • stokroteczka25 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka15 wrote:
    No to ładnie ☺️ oby się nam udało, żebyśmy nie musieli tych chłopów wysłać na badanie 😁🤞

Nie powiem, pierwsza stymulacja a ja mam nadzieję, że wszystko skończy się pozytywnie, 8 lat temu też zaszłam w ciąże w październiku.

Kiedy planujesz testować?

👩‍❤️‍👨 33&34
    🍀 starania od 04.2025

⏳️ październik 2025 - stymulacja (aromek + ovitrelle)

Suple 💊
    prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D
  • Eliora Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokroteczka25 wrote:
    Nie powiem, pierwsza stymulacja a ja mam nadzieję, że wszystko skończy się pozytywnie, 8 lat temu też zaszłam w ciąże w październiku.

Ja w poprzednia tez w październiku

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:25

202107055365.png

👩 30 lat (PCOS, IO)
    👨 37 lat
    Starania o 2 dziecko od 08.2025
    Stymulacja: Lametta + Ovitrelle/Pregnyl
    CS1 – owulacja potwierdzona, brak ciąży
    CS2 – ⏸️10 dpo i 11 dni po zastrzyku. Od 7-8 dpo testy blade lub negatywne.
    Beta hcg - 10.75 (zastrzyk?)
  • Paula-1407 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliora gratulacje oby beta rosła!!🩷🩵⏸️
    Ja aktualnie z mężem remontujemy dom i dopiero nadrabiam co się tu działo 😁
    Już coraz bliżej do czwartkowej wizyty ,nie mogę się doczekać i tak już zaczęłam robić owulaki,ale narazie to kreska jest bladziutka...
    Zamówiłam easyhome z Amazon pakiet owulaki plus ciążowe zobaczymy ,tak bym chciała w końcu zobaczyć te dwie kreski..

Eliora lubi tę wiadomość

Poważne starania od 08/25
    Czekamy na ⏸️🩵🩷
  • Roxana93 Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny od 3 miesięcy staram się z.mezem o dziecko , w tym cyklu jak i w poprzednim ko trolowalam kiedy mam owulacje testami owulacyjnym 3 i 4 październik testy pozytywne 5 październik już test negatywny. wspolzylismy 1,2,3,4,6,8 ,9,10,11,12 październik na okrągło z końcem we mnie. Mam regularne 26-28 dniowe cykle , robiłam test ciazowy 10 ,11,12,13 i dziś ale wszystkie wychodzą negatywne były wszystkie czulosci 25 ostatni czulosci 10 ten z wczoraj .. mam objawy jak przed okresem prócz 2 objawów które wcześniej nie były tak nasilone mianowicie wech i zmęczenie, dodam jeszcze że 7,8,9 październik miałam co jakiś czas mocne klucie w jajniku ale ustało. Kupiłam 2 testy o czulosci 10 jednym z nich jest pink test a drugi facelle z Rossmanna myślę czy testować znowu jutro czy zaczekac chociażby do czwartku . Poszłabym na bete bo tak mnie już denerwuje to oczekiwanie . Mam wrażenie że to totalna karma za to że kiedyś zrobiłam coś strasznego teraz nie mogę zajsc w ciaze .. Dajcie znać co byście zrobiły na moim miejscu ? i czy którejś która miała podobne cykle wyszedł pozytywny test na 4-5 dni przed miesiaczka oraz czy wogole jest możliwe że zarodek się zagnieździł i po prostu jeszcze za wczas na wynik z moczu ?..

• PA Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxana93 wrote:
    Hej dziewczyny od 3 miesięcy staram się z.mezem o dziecko , w tym cyklu jak i w poprzednim ko trolowalam kiedy mam owulacje testami owulacyjnym 3 i 4 październik testy pozytywne 5 październik już test negatywny. wspolzylismy 1,2,3,4,6,8 ,9,10,11,12 październik na okrągło z końcem we mnie. Mam regularne 26-28 dniowe cykle , robiłam test ciazowy 10 ,11,12,13 i dziś ale wszystkie wychodzą negatywne były wszystkie czulosci 25 ostatni czulosci 10 ten z wczoraj .. mam objawy jak przed okresem prócz 2 objawów które wcześniej nie były tak nasilone mianowicie wech i zmęczenie, dodam jeszcze że 7,8,9 październik miałam co jakiś czas mocne klucie w jajniku ale ustało. Kupiłam 2 testy o czulosci 10 jednym z nich jest pink test a drugi facelle z Rossmanna myślę czy testować znowu jutro czy zaczekac chociażby do czwartku . Poszłabym na bete bo tak mnie już denerwuje to oczekiwanie . Mam wrażenie że to totalna karma za to że kiedyś zrobiłam coś strasznego teraz nie mogę zajsc w ciaze .. Dajcie znać co byście zrobiły na moim miejscu ? i czy którejś która miała podobne cykle wyszedł pozytywny test na 4-5 dni przed miesiaczka oraz czy wogole jest możliwe że zarodek się zagnieździł i po prostu jeszcze za wczas na wynik z moczu ?..
    Moim zdaniem za wcześnie testujesz. Skoro 4.10 miałeś test pozytywny to owulacja była 5-6.10. Wychodzi na to, że dziś jesteś Ok 9dpo. Wstrzymaj sie jakieś 3-4dni do testu. I na razie na spokojnie do tego podchodź. Starasz się dopiero 3 cykle. Spróbujcie współżyć co 2 dzień wtedy plemniki są lepszej jakości 🙂

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
    06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
    07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
    26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 ✅️
    09/25 lametta+ ovaleap+ ovitrelle
    10/25 wyciszenie jajników
    11/25 inseminacja?
  • Roxana93 Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź. Ja już mam 2 dzieci i nigdy nie kończył we mnie w środku a jak już to zrobił w odpowiedni dzień od razu byłam w ciazy dlatego jestem w szoku że teraz nam to tyle zajmuje z tą różnicą ze ja mam 32 lata on 40 ...może to też wpływa na to ze jest trudniej.

• Pani Bocianowa Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxana93 wrote:
    Dzięki za odpowiedź. Ja już mam 2 dzieci i nigdy nie kończył we mnie w środku a jak już to zrobił w odpowiedni dzień od razu byłam w ciazy dlatego jestem w szoku że teraz nam to tyle zajmuje z tą różnicą ze ja mam 32 lata on 40 ...może to też wpływa na to ze jest trudniej.

Mam to samo przemyślenie … w dwie pierwsze „wpadkowe” ciąże zaszłam za pierwszą „nieuważnością” 😅 a teraz nic mimo starań, wielkich chęci i celowania w dni płodne w każdym miesiącu.

• Nutka15 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokroteczka25 wrote:

20.10 zacznę. Będę 10/11 dpo. Dzisiaj zakupiłam 4 testy 🤣
    Ja się 1.06, w dzień dziecka, dowiedziałam o 1 ciąży 🥹 piękny prezent ❤️ pamiętam jak mąż wrócił z pracy i mu powiedziałam, że mam dla niego prezent na dzień dziecka i wręczyłam mu test 😁

• Anuska94 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja współżyłam 8 października kiedy zrobiłam test owulacyjny i wyszedł pozytywny.W następny dzień miałam dopiero takie mocne bóle podbrzusza.Czekam co z tego wyniknie.Koleżanka właśnie zaciążyła aż jej zazdroszczę.

‹‹ 116 117 118 119 120
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ