STARACZKI 2026
-
WIADOMOŚĆ
-
Nutka15 wrote:Ja pierdziele dziewczyny ja byłam u tej nawiedzonej lekarki 🙈 serio, masakra. Na początku mnie opieprzyła co ja tu robię, jak ja USG miałam tydzień temu i NFZ USG refunduje tylko raz na 30 dni 🙈 kazała mi kuźwa patrzeć w komputer w moją karte, że no nie mogę mieć tak wizyt 🙈 no po prostu dramat. Koniec końców zrobiła mi to USG pisząc w kartę że mam siły ból brzucha 🙈 Pęcherzyk zapadnięty, płyn w zatoce więc owulacja była. I zaskoczyło mnie endometrium, bo ma 14mm. Czat gpt powiedział mi, że to bardzo dobre endometrium 😁
Masakra, ale przynajmniej masz owu potwierdzone i endometrium chyba bardzo ładne. To teraz wielkie odliczanie do testu👩❤️👨 33&34
🍀 poważne starania od 04.2025
👦 OAT, morfologia 0%, ruch 4%, koncentracja 6mln
hormony i usg ✅️
⏳️ styczeń 2025 - badania kontrolne
🔜 wizyta w klince
Suple 💊
prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D -
Nutka15 wrote:No to ładnie ☺️ oby się nam udało, żebyśmy nie musieli tych chłopów wysłać na badanie 😁🤞
Nie powiem, pierwsza stymulacja a ja mam nadzieję, że wszystko skończy się pozytywnie, 8 lat temu też zaszłam w ciąże w październiku.
Kiedy planujesz testować?👩❤️👨 33&34
🍀 poważne starania od 04.2025
👦 OAT, morfologia 0%, ruch 4%, koncentracja 6mln
hormony i usg ✅️
⏳️ styczeń 2025 - badania kontrolne
🔜 wizyta w klince
Suple 💊
prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D -
stokroteczka25 wrote:Nie powiem, pierwsza stymulacja a ja mam nadzieję, że wszystko skończy się pozytywnie, 8 lat temu też zaszłam w ciąże w październiku.
Kiedy planujesz testować?
Ja w poprzednia tez w październikuWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października, 17:25

👩 1995 (PCOS, IO)
👨 1988
🌼 Córka – 2021
💫 Starania o drugie maleństwo: od 08.2025
💊 Leczenie: Lametta + Ovitrelle
⸻
🩵 CS1:
Owulacja potwierdzona – brak efektu
⸻
🩷 CS2:
🧪 Beta-hCG:
• 10 dpo (14.10) – 10.75
• 12 dpo (16.10) – 63.65
• 14 dpo (18.10) – 208.56
• 24 dpo (28.10) – 6412.54 🌟
📸 USG 29.10: 5+3 – pęcherzyk ciążowy, pęcherzyk żółtkowy
📸 USG 07.11: 6+5 – zarodek 7.3 mm
📸 USG 18.11: 8+2 – zarodek 1.59 cm 💓
📸 USG 01.12: 10+1 - 3.5 cm dzieciorka FHR 175
Ciąża z toksoplazmozą.
⸻
🤍 I prenatalne USG: 17.12.2025
„Jeśli nasz Bóg jest przy nas, już nic nas nie zatrzyma!”
„Każdy wschód słońca Ciebie zapowiada,
nie pozwól nam przespać poranka.” -
Eliora gratulacje oby beta rosła!!🩷🩵⏸️
Ja aktualnie z mężem remontujemy dom i dopiero nadrabiam co się tu działo 😁
Już coraz bliżej do czwartkowej wizyty ,nie mogę się doczekać i tak już zaczęłam robić owulaki,ale narazie to kreska jest bladziutka...
Zamówiłam easyhome z Amazon pakiet owulaki plus ciążowe zobaczymy ,tak bym chciała w końcu zobaczyć te dwie kreski..
Eliora lubi tę wiadomość
🐝🤞🏻⏸️
11.25🩷
🩵CS1(Owulacja potwierdzona -bez rezultatu)
12.25🩷
CS2( Lametta + ovitrelle) Grudniu bądź łaskawy ⏸️🤞🏻 -
Hej dziewczyny od 3 miesięcy staram się z.mezem o dziecko , w tym cyklu jak i w poprzednim ko trolowalam kiedy mam owulacje testami owulacyjnym 3 i 4 październik testy pozytywne 5 październik już test negatywny. wspolzylismy 1,2,3,4,6,8 ,9,10,11,12 październik na okrągło z końcem we mnie. Mam regularne 26-28 dniowe cykle , robiłam test ciazowy 10 ,11,12,13 i dziś ale wszystkie wychodzą negatywne były wszystkie czulosci 25 ostatni czulosci 10 ten z wczoraj .. mam objawy jak przed okresem prócz 2 objawów które wcześniej nie były tak nasilone mianowicie wech i zmęczenie, dodam jeszcze że 7,8,9 październik miałam co jakiś czas mocne klucie w jajniku ale ustało. Kupiłam 2 testy o czulosci 10 jednym z nich jest pink test a drugi facelle z Rossmanna myślę czy testować znowu jutro czy zaczekac chociażby do czwartku . Poszłabym na bete bo tak mnie już denerwuje to oczekiwanie . Mam wrażenie że to totalna karma za to że kiedyś zrobiłam coś strasznego teraz nie mogę zajsc w ciaze .. Dajcie znać co byście zrobiły na moim miejscu ? i czy którejś która miała podobne cykle wyszedł pozytywny test na 4-5 dni przed miesiaczka oraz czy wogole jest możliwe że zarodek się zagnieździł i po prostu jeszcze za wczas na wynik z moczu ?..
-
Moim zdaniem za wcześnie testujesz. Skoro 4.10 miałeś test pozytywny to owulacja była 5-6.10. Wychodzi na to, że dziś jesteś Ok 9dpo. Wstrzymaj sie jakieś 3-4dni do testu. I na razie na spokojnie do tego podchodź. Starasz się dopiero 3 cykle. Spróbujcie współżyć co 2 dzień wtedy plemniki są lepszej jakości 🙂Roxana93 wrote:Hej dziewczyny od 3 miesięcy staram się z.mezem o dziecko , w tym cyklu jak i w poprzednim ko trolowalam kiedy mam owulacje testami owulacyjnym 3 i 4 październik testy pozytywne 5 październik już test negatywny. wspolzylismy 1,2,3,4,6,8 ,9,10,11,12 październik na okrągło z końcem we mnie. Mam regularne 26-28 dniowe cykle , robiłam test ciazowy 10 ,11,12,13 i dziś ale wszystkie wychodzą negatywne były wszystkie czulosci 25 ostatni czulosci 10 ten z wczoraj .. mam objawy jak przed okresem prócz 2 objawów które wcześniej nie były tak nasilone mianowicie wech i zmęczenie, dodam jeszcze że 7,8,9 październik miałam co jakiś czas mocne klucie w jajniku ale ustało. Kupiłam 2 testy o czulosci 10 jednym z nich jest pink test a drugi facelle z Rossmanna myślę czy testować znowu jutro czy zaczekac chociażby do czwartku . Poszłabym na bete bo tak mnie już denerwuje to oczekiwanie . Mam wrażenie że to totalna karma za to że kiedyś zrobiłam coś strasznego teraz nie mogę zajsc w ciaze .. Dajcie znać co byście zrobiły na moim miejscu ? i czy którejś która miała podobne cykle wyszedł pozytywny test na 4-5 dni przed miesiaczka oraz czy wogole jest możliwe że zarodek się zagnieździł i po prostu jeszcze za wczas na wynik z moczu ?..👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 ✅️
09/25 lametta+ ovaleap+ ovitrelle
10/25 wyciszenie jajników
11/25 cykl naturalny
12/25 IUI
19.12.25 2 wizyta Program OZP -
Dzięki za odpowiedź. Ja już mam 2 dzieci i nigdy nie kończył we mnie w środku a jak już to zrobił w odpowiedni dzień od razu byłam w ciazy dlatego jestem w szoku że teraz nam to tyle zajmuje z tą różnicą ze ja mam 32 lata on 40 ...może to też wpływa na to ze jest trudniej.
-
Roxana93 wrote:Dzięki za odpowiedź. Ja już mam 2 dzieci i nigdy nie kończył we mnie w środku a jak już to zrobił w odpowiedni dzień od razu byłam w ciazy dlatego jestem w szoku że teraz nam to tyle zajmuje z tą różnicą ze ja mam 32 lata on 40 ...może to też wpływa na to ze jest trudniej.
Mam to samo przemyślenie … w dwie pierwsze „wpadkowe” ciąże zaszłam za pierwszą „nieuważnością” 😅 a teraz nic mimo starań, wielkich chęci i celowania w dni płodne w każdym miesiącu. -
stokroteczka25 wrote:Nie powiem, pierwsza stymulacja a ja mam nadzieję, że wszystko skończy się pozytywnie, 8 lat temu też zaszłam w ciąże w październiku.
Kiedy planujesz testować?
20.10 zacznę. Będę 10/11 dpo. Dzisiaj zakupiłam 4 testy 🤣
Ja się 1.06, w dzień dziecka, dowiedziałam o 1 ciąży 🥹 piękny prezent ❤️ pamiętam jak mąż wrócił z pracy i mu powiedziałam, że mam dla niego prezent na dzień dziecka i wręczyłam mu test 😁▫️Starania o drugie szczęście od 04/2025🍀⏳ -
Roxana93 wrote:właśnie zrobiłam dwa testy i jest blada kreska , powiedzcie mi czy to normalne że zagniezdzanie trwało tak długo martwię się czy z zarodkiem wszystko ok , jestem 10dpo .
10 dpo to wcześnie, ja się dziwię że mi wychodzą tak wcześnie teraz z córką miałam cień cienia 12dpo.
👩 1995 (PCOS, IO)
👨 1988
🌼 Córka – 2021
💫 Starania o drugie maleństwo: od 08.2025
💊 Leczenie: Lametta + Ovitrelle
⸻
🩵 CS1:
Owulacja potwierdzona – brak efektu
⸻
🩷 CS2:
🧪 Beta-hCG:
• 10 dpo (14.10) – 10.75
• 12 dpo (16.10) – 63.65
• 14 dpo (18.10) – 208.56
• 24 dpo (28.10) – 6412.54 🌟
📸 USG 29.10: 5+3 – pęcherzyk ciążowy, pęcherzyk żółtkowy
📸 USG 07.11: 6+5 – zarodek 7.3 mm
📸 USG 18.11: 8+2 – zarodek 1.59 cm 💓
📸 USG 01.12: 10+1 - 3.5 cm dzieciorka FHR 175
Ciąża z toksoplazmozą.
⸻
🤍 I prenatalne USG: 17.12.2025
„Jeśli nasz Bóg jest przy nas, już nic nas nie zatrzyma!”
„Każdy wschód słońca Ciebie zapowiada,
nie pozwól nam przespać poranka.” -
Trzymam kciuki 🩵Roxana93 wrote:poszlam na bete właśnie i mam.nadzieje ze ona to potwierdzi bo skoro wyszla blada kreska na tescie to i beta powinna wyjść.🐝🤞🏻⏸️
11.25🩷
🩵CS1(Owulacja potwierdzona -bez rezultatu)
12.25🩷
CS2( Lametta + ovitrelle) Grudniu bądź łaskawy ⏸️🤞🏻 -
Hej dziewczyny jestem nowa na grupie. 05.10 mialam podany ovitrelle od 8.10 po potwierdzonej owulacji biore duphaston.. od wczoraj okropnie sie czuje, nudnosci pewnie spowodowane są przypływem progesteronu. Czy jak zrobie test w piatek 17.10 bedzie juz wiarygodny tzn nie pokaze resztek zastrzyku? Jak myslicie kiedy najlepiej go wykonac? Nie chce robic sobie zbednych nadzieji bo staramy sie juz 3 lata a dwie kreski na tescie napewno by mi ja zrobiły
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października, 11:11
👰♀️'95 (PCOS)
🤵♂️'94 ✅
Starania od 01/2022 -
Cześć dziewczyny. Jestem nowa na grupie. Mam 32 lata (rocznikowo 33 lat) mąż ma 37 lat. Ja mam niedoczynność tarczycy (biorę leki, poziom unormowany poniżej 2), IO (nie biorę leków bo mi nie służą, wyniki w normie - ostatnio brak IO z wyników). Zaczęliśmy starania od sierpnia tego roku. W czerwcu dostałam zielone światło od gin. Teraz jest mój trzeci cykl starań. Przyjmuje pregna start i inofem, witaminę D3, mąż pregna start on. Aktualnie przebywam na l4 bo miałam zabieg na cieśnie nadgarstka w lipcu. Przeszłam epizod depresyjny i wiem że dużo złego samopoczucia było przez pracę, bo na zwolnieniu głową jest całkiem inna. Bardzo chciałabym aby ten cykl przyniósł upragnione ⏸️.
Ale do sedna. Cykle średnio 25 dni (zdarza się 24/26) Według aplikacji Flo owu miałam 6.10, według ovu był to 8.10. Serduszkowalismy 5 i 7.10. Od dnia owulacji mam bolesność w dole pleców, bóle jajników na zmianę i taką ciężkość w brzuchu. Mam też wzdęcia, zdarzały się zaparcia. Śluz kremowy. We wcześniejszych cyklach po owu przechodziły bóle jajników. Dzisiaj jest 21 dc. Okres przypada na 21.10. Myślicie że mogę już zacząć testować? W piątek i sobotę szykuje mi się impreza i tak się zastanawiam czy moje napić się drinka czy lepiej być pewnym i zrobić test/beta. Dzisiaj jak kichałam miałam takie mocne ciągnięcie z dwóch stron jajników. Nigdy tak nie miałam. Temperatury nie mierzę i nie badam szyjki. Testów owu też nie używam.
Będę wdzięczna za podpowiedzi ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października, 13:24
👩🏻32
Niedoczynność tarczycy (unormowana przez leki)
IO (badania pod kontrolą - na ten moment brak IO)
🤵🏻37
25.10 Beta 498 ♥️
28.10 beta 1901 ♥️
03.11 beta 14 779 ♥️
05.11 beta 26 441 ♥️
07.11 Kropek ma 0,41 cm i bije 💗
Starania o pierwsze bobo rozpoczęte 08/25🩷🩵 -
Dzeza2023 wrote:Cześć dziewczyny. Jestem nowa na grupie. Mam 32 lata (rocznikowo 33 lat) mąż ma 37 lat. Ja mam niedoczynność tarczycy (biorę leki, poziom unormowany poniżej 2), IO (nie biorę leków bo mi nie służą, wyniki w normie - ostatnio brak IO z wyników). Zaczęliśmy starania od sierpnia tego roku. W czerwcu dostałam zielone światło od gin. Teraz jest mój trzeci cykl starań. Przyjmuje pregna start i inofem, witaminę D3, mąż pregna start on. Aktualnie przebywam na l4 bo miałam zabieg na cieśnie nadgarstka w lipcu. Przeszłam epizod depresyjny i wiem że dużo złego samopoczucia było przez pracę, bo na zwolnieniu głową jest całkiem inna. Bardzo chciałabym aby ten cykl przyniósł upragnione ⏸️.
Ale do sedna. Cykle średnio 25 dni (zdarza się 24/26) Według aplikacji Flo owu miałam 6.10, według ovu był to 8.10. Serduszkowalismy 5 i 7.10. Od dnia owulacji mam bolesność w dole pleców, bóle jajników na zmianę i taką ciężkość w brzuchu. Mam też wzdęcia, zdarzały się zaparcia. Śluz kremowy. We wcześniejszych cyklach po owu przechodziły bóle jajników. Dzisiaj jest 21 dc. Okres przypada na 21.10. Myślicie że mogę już zacząć testować? W piątek i sobotę szykuje mi się impreza i tak się zastanawiam czy moje napić się drinka czy lepiej być pewnym i zrobić test/beta. Dzisiaj jak kichałam miałam takie mocne ciągnięcie z dwóch stron jajników. Nigdy tak nie miałam. Temperatury nie mierzę i nie badam szyjki. Testów owu też nie używam.
Będę wdzięczna za podpowiedzi ☺️
Ja jestem za testowaniem najszybciej 10dpo. Mimo że zdarzyło mi się testować 9dpo 🙈 ja jestem niecierpliwa bardzooo. Więc myślę, że możesz spróbować w piatek zatestować.
Dzeza2023 lubi tę wiadomość
▫️Starania o drugie szczęście od 04/2025🍀⏳