X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STARACZKI 2026
Odpowiedz

STARACZKI 2026

Oceń ten wątek:
  • stokroteczka25 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolczii wrote:
    Hej dziewczyny jestem nowa na grupie. 05.10 mialam podany ovitrelle od 8.10 po potwierdzonej owulacji biore duphaston.. od wczoraj okropnie sie czuje, nudnosci pewnie spowodowane są przypływem progesteronu. Czy jak zrobie test w piatek 17.10 bedzie juz wiarygodny tzn nie pokaze resztek zastrzyku? Jak myslicie kiedy najlepiej go wykonac? Nie chce robic sobie zbednych nadzieji bo staramy sie juz 3 lata a dwie kreski na tescie napewno by mi ja zrobiły

Wydaje mi sie, ze test powinien być wiarygodny, bo ovitrelle utrzymuje sie okolo 10 dni w organizmie. Aczkolwiek czytalam tutaj na forum ze u niektórych cienie wychodziły na czułych testach nawet 12-13 dni po zastrzyku

👩‍❤️‍👨 33&34
    🍀 starania od 04.2025

⏳️ październik 2025 - stymulacja (aromek + ovitrelle)

Suple 💊
    prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D
  • Ewa15997 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes98 wrote:
    Witam
    Mogę doliczyć do dyskusji waszej ?
    Jak najbardziej. Tylko uważaj bo koleżanki mogą lekceważyć twoje wpisy tak jak lekceważ od miesiąca moje.

Wysłany: Dzisiaj, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes98 wrote:
    Witam
    Mogę doliczyć do dyskusji waszej ?

Hej, pewnie 🙂 opowiedz cos o was, jak długo sie staracie i na jakim etapie jesteście

👩‍❤️‍👨 33&34
    🍀 starania od 04.2025

Suple 💊

Wysłany: Dzisiaj, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxana93 wrote:
    poszlam na bete właśnie i mam.nadzieje ze ona to potwierdzi bo skoro wyszla blada kreska na tescie to i beta powinna wyjść.

I jak wynik bety? Trzymam kciuki 🍀🤞

Roxana93 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 33&34
    🍀 starania od 04.2025

Suple 💊
  • Ewa15997 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może w końcu któraś odpowie czy jest w podobnej sytuacji jak na w czerwcu odstawienie antykoncepcji i biel na bieli

Wysłany: Dzisiaj, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa15997 wrote:
    Może w końcu któraś odpowie czy jest w podobnej sytuacji jak na w czerwcu odstawienie antykoncepcji i biel na bieli

Ja akurat nie odstawiałam antykoncepcji, ale od kwietnia też mam biel na bieli 😅 Niestety nikt z nas nie stwierdzi, co się dokładnie dzieje – dopiero monitoring owulacji daje odpowiedź, czy i kiedy w ogóle do niej dochodzi. Lekarze mówią, że zdrowa para może starać się nawet do roku, zanim się uda, więc trzeba trochę cierpliwości 😉 A Ty robiłaś może jakieś podstawowe badania albo monitoring owulacji, żeby sprawdzić, co się dzieje i jak wyglada cykl?

👩‍❤️‍👨 33&34
    🍀 starania od 04.2025

Suple 💊
  • Paula-1407 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa15997 wrote:

Ja też nie odstawiałam antykoncepcji więc niestety się nie wypowiem ,ale możesz nam trochę bardziej zobrazować swoją sytuację ,tak jak pisze stokroteczka robiłaś jakieś badania ? Może monitoring to rozwieje trochę więcej.
    U mnie tak samo tylko że od sierpnia jak narazie biel...

Poważne starania od 08/25
    Czekamy na ⏸️🩵🩷

Wysłany: Dzisiaj, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki jutro na 10 wizyta u gina na pierwszy monitoring dziś na teście easyhome LH ( miałyście rację ,wybarwiają się cudownie🥹😁) oby ciążowy w tym miesiącu się tak pięknie wybarwił ,to już pojawiła się lekka kreseczka na lh , zainstalowałam tą aplikację premom i będę codziennie sprawdzać ,jedyne co zapomniałam w tym cyklu to mierzyć temperaturę ,ale idę na monitoring co myślę że będzie bardziej wiarygodne...
    A ty jak tam stokroteczko bo mam wrażenie że praktycznie niewiele mamy w naszych cyklach różnicy ,fajnie że idziemy tak we dwie praktycznie jesteśmy w tym samym momencie cyklu 🥹🥹
    Mam nadzieję że zobaczymy dwie kreseczki ⏸️🩷🩵

Oby ta torbiel była wchłonięta 🫤🫤

stokroteczka25 lubi tę wiadomość

Czekamy na ⏸️🩵🩷
  • Wiolczii Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa15997 wrote:

Ja po roku bezskutecznych starań udałam się z mężem do kliniki leczenia niepłodności i skorzystaliśmy z programu diagnostyki niepłodności w ramach funduszu społecznego. Przepadani od stóp do głow. Wynik -PCOS. Od 17 cykli biel na bieli.. stymulacje, leki zastrzyki. Lekarz sprawdzał też drożność. Udaj sie do ginekologa sprobuj tez zbadać może przy antykoncepcji cos się "zatkało" w jajowodach. Albo monitoring? Sprawdzałas na usg czy masz owulacje?

stokroteczka25 lubi tę wiadomość

👰‍♀️'95 (PCOS)
    🤵‍♂️'94 ✅

Starania od 01/2022
  • Ewa15997 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolczii wrote:
    Ja po roku bezskutecznych starań udałam się z mężem do kliniki leczenia niepłodności i skorzystaliśmy z programu diagnostyki niepłodności w ramach funduszu społecznego. Przepadani od stóp do głow. Wynik -PCOS. Od 17 cykli biel na bieli.. stymulacje, leki zastrzyki. Lekarz sprawdzał też drożność. Udaj sie do ginekologa sprobuj tez zbadać może przy antykoncepcji cos się "zatkało" w jajowodach. Albo monitoring? Sprawdzałas na usg czy masz owulacje?
    W pierwszym cyklu starań owulacja była w kolejnych nie miałam bo robiłam testy owulacyjne ale pani doktor powiedziała że to normalne że mam nie liczyć na nic do 3 cykli.

• Ewa15997 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ze niektóre kobiety jak odstawia antykoncepcję yo nagle zachodzą

• Eliora Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula-1407 wrote:
    Trzymajcie kciuki jutro na 10 wizyta u gina na pierwszy monitoring dziś na teście easyhome LH ( miałyście rację ,wybarwiają się cudownie🥹😁) oby ciążowy w tym miesiącu się tak pięknie wybarwił ,to już pojawiła się lekka kreseczka na lh , zainstalowałam tą aplikację premom i będę codziennie sprawdzać ,jedyne co zapomniałam w tym cyklu to mierzyć temperaturę ,ale idę na monitoring co myślę że będzie bardziej wiarygodne...
    A ty jak tam stokroteczko bo mam wrażenie że praktycznie niewiele mamy w naszych cyklach różnicy ,fajnie że idziemy tak we dwie praktycznie jesteśmy w tym samym momencie cyklu 🥹🥹

Oczywiście ze monitoring

Paula-1407 lubi tę wiadomość

202107055365.png

👩 30 lat (PCOS, IO)
    👨 37 lat
    Starania o 2 dziecko od 08.2025
    Stymulacja: Lametta + Ovitrelle/Pregnyl
    CS1 – owulacja potwierdzona, brak ciąży
    CS2 – ⏸️10 dpo i 11 dni po zastrzyku. Od 7-8 dpo testy blade lub negatywne.
    Beta hcg - 10.75 (zastrzyk?)
  • Eliora Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa15997 wrote:
    Tylko ze niektóre kobiety jak odstawia antykoncepcję yo nagle zachodzą

To jest loteria, jak z każdym innym cyklem ok 30% szans. Jakie badania zrobiłaś? Monitoring miałaś

202107055365.png

👩 30 lat (PCOS, IO)
    👨 37 lat

Wysłany: Dzisiaj, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliora jak tam u ciebie? Jak się czujesz? Idziesz jutro sprawdzić betę?

Czekamy na ⏸️🩵🩷

Wysłany: Dzisiaj, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula-1407 wrote:

Milo ze o mnie pamiętasz 🥰 wczoraj wstrzyknelam sobie ovitrelle w południe. Pierwszy raz sobie podawałam zastrzyk w brzuch, ale nic nie bolało. Przestały mnie juz kluc jajniki wiec wydaje mi sie, ze dzis wieczorem byla owulacja. Od soboty mam brac luteine i bede odliczać dni do testu.

Daj znac co i jak po wizycie jutro. Ja tez mam taka nadzieje, ze to bedzie dla nas szczęśliwy cykl 🩵🩷

Te testy easyhome sa dla mnie o wiele lepsze niż domowe labolatorium ktore wczesniej używałam. Zamowilam tez ciążowe tej firmy i juz czekaja 😅

Paula-1407 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 33&34
    🍀 starania od 04.2025

Suple 💊

Wysłany: Dzisiaj, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie,że jak jutro już torbiel będzie wchłonięta to mogę w tym miesiącu pewnie w przyszłym tygodniu przyjąć ovitrelle? Czy w tym cyklu dać jeszcze szansę naturze a Ovi zostawić na listopad?

Czekamy na ⏸️🩵🩷
  • Eliora Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokroteczka25 wrote:
    Milo ze o mnie pamiętasz 🥰 wczoraj wstrzyknelam sobie ovitrelle w południe. Pierwszy raz sobie podawałam zastrzyk w brzuch, ale nic nie bolało. Przestały mnie juz kluc jajniki wiec wydaje mi sie, ze dzis wieczorem byla owulacja. Od soboty mam brac luteine i bede odliczać dni do testu.

Daj znac co i jak po wizycie jutro. Ja tez mam taka nadzieje, ze to bedzie dla nas szczęśliwy cykl 🩵🩷

Te testy easyhome sa dla mnie o wiele lepsze niż domowe labolatorium ktore wczesniej używałam. Zamowilam tez ciążowe tej firmy i juz czekaja 😅

Polecam ciążowe z tej firmy. 😑

202107055365.png

👩 30 lat (PCOS, IO)
    👨 37 lat
  • Dzeza2023 Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka15 wrote:
    Ja jestem za testowaniem najszybciej 10dpo. Mimo że zdarzyło mi się testować 9dpo 🙈 ja jestem niecierpliwa bardzooo. Więc myślę, że możesz spróbować w piatek zatestować.

No właśnie ja też jestem niecierpliwa i wolałam się dopytać doświadczonych koleżanek 🙂
    Bardzo dziękuję Ci za odpowiedź ☺️

A mam jeszcze pytanie, jak zacząć z temperaturą? Domyślam się że zaczyna się mierzyć dzien po owulacji, ale jakie termometry polecacie? Prosiłabym o wszystkie informacje jak zacząć.

👩🏻32
    Niedoczynność tarczycy (unormowana przez leki)
    IO (badania pod kontrolą - na ten moment brak IO)
    🤵🏻37

Starania o pierwsze bobo rozpoczęte 08/25🩷🩵
  • Wiolczii Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa15997 wrote:
    W pierwszym cyklu starań owulacja była w kolejnych nie miałam bo robiłam testy owulacyjne ale pani doktor powiedziała że to normalne że mam nie liczyć na nic do 3 cykli.

Mysle ze najlepiej udac sie na monitoring 2/3 razy w miesiacu zobaczyć jak pecherzyki sie zachowuje. Moze byc ze zrobilas test owulacyjny a wyrzut LH mialas np 3h pozniej albo na kolejny dzień i pominełaś ten moment. Mi lekarz tlumaczył ze to moze być chwila moment. Na monitoringu jednak widać to czarno na bialym czy jest pecherzyk dominujacy, mozna go zmierzyc i mniej wiecej wyliczyć dzień w ktorym peknie i nastapi owulacja.

👰‍♀️'95 (PCOS)
    🤵‍♂️'94 ✅

Starania od 01/2022
  • Roxana93 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tyle co tu dołączyłam dziś byłam na becie odebrałam wyniki beta 53 :) chyba mam się z czego cieszyć ale razem ze szczęściem przyszło mnóstwo obaw oby one się rozwiały z biegiem czasu .. jakby nie patrzec mam już 2 dzieci . Wiecie ile powinna wzrosnac beta za 48 g z tego co wiem to 100 procent ale jeśli zrobię badania w innym laboratorium to czy wyniki nie będą si3 rozjeżdżać?

Wiolczii lubi tę wiadomość

‹‹ 118 119 120 121 122
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ