X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STARACZKI 2026
Odpowiedz

STARACZKI 2026

Oceń ten wątek:
  • Paula-1407 Ekspertka

Wysłany: 24 października, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokroteczka25 wrote:
    Najwyzej dołączę do was - Paula, Nutka i moze to listopad bedzie dla nas tym szczęśliwym miesiącem. Mocno to afirmuje
    Afirmuje razem z tobą ,zapisałam się do fryzjera na zmianę koloru włosów z blondu na troszkę ciemniejszy ale się bojeeee samej swojej reakcji 🤣🤣 ale potrzebuje zmiany w życiu jakiejś ,chciałam się również zapisać na jogę ,czytałam że można się uspokoić wewnętrznie..

Starania o pierwsze maleństwo od 08.25♥️🥹
    Czekamy na ⏸️🤞🏻🍍🍍
    08.25r.-niepękniety pęcherzyk (bez owulacji)
    09.25r.-brak okresu wywołanie luteina
    10.25r.- dwa pęcherzyki prawy jajnik zmalały (bez owulacji)
    11.25🩷🩵CS1(Lametta+ovitrelle)afirmuje udany cykl! ⏸️🤞🏻

„Zanim cię ujrzałam, już cię kochałam. Zanim cię usłyszałam, już cię znałam.” – Nieznany autor
  • Paula-1407 Ekspertka

Wysłany: 24 października, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,a macie fejsa? Może sobie założymy grupę na fejsie? Tam łatwiej wysyłać zdjęcia i wszytsko inne ,co wy na to?

Wiolczii, stokroteczka25 lubią tę wiadomość

Czekamy na ⏸️🤞🏻🍍🍍

„Zanim cię ujrzałam, już cię kochałam. Zanim cię usłyszałam, już cię znałam.” – Nieznany autor
  • Nutka15 Ekspertka

Wysłany: 24 października, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokroteczka25 wrote:
    Spróbuj zrobic cos dla siebie w weekend, tez jak sie wkręce w czytanie to konca nie widać, ale czasem warto, zeby glowa odpoczęła 😉

Idę do roboty jutro na 9h to głowa od tego odpocznie haha 😅

▫️Starania o drugie szczęście od 04/2025🍀⏳
  • Nutka15 Ekspertka

Wysłany: 24 października, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula-1407 wrote:
    Ja też jeszcze na twoim miejscu bym się nie załamywała tymi testami ,poczekaj jeszcze 10)11)12 dpo to będą takie bardziej świadczące o tym,ale nie załamuj się proszę , choć sama mam depreche totalna na myśl o kolejnym cyklu to wiem co czujesz ,ale Eliorze też się udało zajść w drugim cyklu stymulowanym może zamiast aromku spróbować coś innego? Właśnie może tą Lamette dziś spędziłam cały dzień czytając o tym ,aż mnie normlanie boli brzuch od tego wszystkiego...
    Do tego męczy mnie zgaga...

A gdzie pracujesz Nutka? Ja wcześniej pracowałam w typowym markecie to nie ukrywam robota była ciężka,ale dało się przeżyć ,szefowa głównie mobbingowala ,zgłoszenia wyżej nie pomogły ,zwolnił się cały poprzedni zespół (w tym ja ) i została na lodzie,teraz są tam same nowe osoby

Też handel, obsługa klienta itd... Robota fizyczna i umysłowa. Nie jest łatwo. Ja mam w ogóle inne wykształcenie, medyczne, ale brałam co było, bo mieszkając w małej miejscowości nie ma w czym wybierać... Jakbym chciała w zawodzie, to bym musiała dojeżdżać do większego miasta. A to mi się nie uśmiecha. Godzina jazdy w jedną stronę... Przed ciążą pracowałam w zawodzie, ale po macierzyńskim niestety nie miałam już gdzie wrócić...

• Paula-1407 Ekspertka

Wysłany: 24 października, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka15 wrote:
    Też handel, obsługa klienta itd... Robota fizyczna i umysłowa. Nie jest łatwo. Ja mam w ogóle inne wykształcenie, medyczne, ale brałam co było, bo mieszkając w małej miejscowości nie ma w czym wybierać... Jakbym chciała w zawodzie, to bym musiała dojeżdżać do większego miasta. A to mi się nie uśmiecha. Godzina jazdy w jedną stronę... Przed ciążą pracowałam w zawodzie, ale po macierzyńskim niestety nie miałam już gdzie wrócić...

Ja tak samo brałam co było bo kupowaliśmy z mężem mieszkanie i była potrzebna gotówka,a teraz jesteśmy w trakcie remontu domu a ja bez pracy ....
    Mój mąż twierdzi że nie muszę iść ,dobrze zarabia i radzimy sobie z jednej wypłaty ,ale ja po prostu nie mam zajęcia w domu .co innego gdyby było już dziecko na pokładzie wtedy obowiązki są cały czas.
    Namawiam męża na szczeniaka żeby zaadaptować ale ciężki orzech do zgryzienia 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października, 20:57

Czekamy na ⏸️🤞🏻🍍🍍

• Wiolczii Znajoma

Wysłany: 24 października, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka❤️
    Dziś 1 dzień miesiączki. Najgorzej ze piątek, bo nie mogę skontaktować się z lekarzem a w niedziele powinnam brać lamette, myślicie żeby powtórzyć tą samą dawkę jak działała poprawnie? To byłby drugi cykl po przerwie

A po teście z tym lekkim cieniem troszkę się podłamałam, ale koleżanka z pracy specjalnie kupiła ten sam i zrobiła go. Faktycznie one są jakieś "wadliwe". też miała kreskę nawet mocniejsza niż ta co mi się pojawiła mimo ze nie jest aktywna w tych sprawach, bo akurat jej partner zagranica przesiaduje.

👰‍♀️'95 (PCOS)
    🤵‍♂️'94 ✅

Starania od 01/2022
  • Anuska94 Autorytet

Wysłany: 25 października, 04:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolczii wrote:
    Hejka❤️
    Dziś 1 dzień miesiączki. Najgorzej ze piątek, bo nie mogę skontaktować się z lekarzem a w niedziele powinnam brać lamette, myślicie żeby powtórzyć tą samą dawkę jak działała poprawnie? To byłby drugi cykl po przerwie

A po teście z tym lekkim cieniem troszkę się podłamałam, ale koleżanka z pracy specjalnie kupiła ten sam i zrobiła go. Faktycznie one są jakieś "wadliwe". też miała kreskę nawet mocniejsza niż ta co mi się pojawiła mimo ze nie jest aktywna w tych sprawach, bo akurat jej partner zagranica przesiaduje.
    A jakiej firmy?

• Dzeza2023 Znajoma

Wysłany: 25 października, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Byłam dzisiaj na badaniach i wyniki w poniedziałek. Coś nie tak mam z tą krwią bo dzisiaj też nie chciała lecieć (finalnie Pani pobrała mi z grzbietu dłoni). Piję dużo wody i nawet przed badaniem dużo piłam i nie chciała lecieć. Wiecie czym może być to spowodowane? Są jakieś specyfiki oprócz wody by ją rozrzedzic?

👩🏻32
    Niedoczynność tarczycy (unormowana przez leki)
    IO (badania pod kontrolą - na ten moment brak IO)
    🤵🏻37

25.10 Beta 498 ♥️
    28.10 beta 1901 ♥️

Starania o pierwsze bobo rozpoczęte 08/25🩷🩵
  • Eliora Autorytet

Wysłany: 25 października, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzeza2023 wrote:
    Hej dziewczyny. Byłam dzisiaj na badaniach i wyniki w poniedziałek. Coś nie tak mam z tą krwią bo dzisiaj też nie chciała lecieć (finalnie Pani pobrała mi z grzbietu dłoni). Piję dużo wody i nawet przed badaniem dużo piłam i nie chciała lecieć. Wiecie czym może być to spowodowane? Są jakieś specyfiki oprócz wody by ją rozrzedzic?

Zbadaj sobie może czas potrombinowy (inr/pt), aptt u fibrynogen.

Dzeza2023 lubi tę wiadomość

preg.png

👩 30 lat (PCOS, IO)
    👨 37 lat
    🌼 Córka – 4 lata

💫 Starania o drugie maleństwo od 08.2025
    💊 Lametta + Ovitrelle

🩵 CS1: owulacja potwierdzona – brak efektu

🩷 CS2:
     • 10 dpo (14.10) – β-hCG: 10.75
     • 12 dpo (16.10) – β-hCG: 63.65
     • 14 dpo (18.10) – β-hCG: 208.56
     • 16 dpo (20.10) – β-hCG: 405.09
     • 18 dpo (22.10) – β-hCG: 730.15
     • 20 dpo (24.10) – β-hCG: 1374.21
     • 24 dpo (28.10) – β-hCG: 6412.54 🌟
     • 29.10 – pęcherzyk ciążowy 11 mm, żółtkowy 4 mm 💛

📅 I prenatalne: 17.12.2025 🤍

Psalm 62,6
    „Jedynie w Bogu szukaj spokoju, duszo moja,
    bo od Niego pochodzi moja nadzieja.”
  • stokroteczka25 Autorytet

Wysłany: 25 października, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umowilam meza na badanie nasienia na przyszły czwartek, wiec chociaz tyle pocieszenia, bo to zawsze molejny krok do przodu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października, 12:02

👩‍❤️‍👨 33&34
    🍀 starania od 04.2025

⏳️ listopad 2025 - druga stymulacja (aromek + ovitrelle)

Suple 💊
    prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D
  • Paula-1407 Ekspertka

Wysłany: 25 października, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokroteczka25 wrote:
    Umowilam meza na badanie nasienia na przyszły czwartek, wiec chociaz tyle pocieszenia, bo to zawsze molejny krok do przodu

Ile będziecie płacić za badanie nasienia? U nas cena waha się w granicy 900-1500 zł.

Czekamy na ⏸️🤞🏻🍍🍍

• Remedios Ekspertka

Wysłany: 25 października, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula-1407 wrote:
    Ile będziecie płacić za badanie nasienia? U nas cena waha się w granicy 900-1500 zł.

Ale takiego zwykłego badania nasienia czy z jakimiś fragmentacjami, HBA itp? Bo to strasznie dużo 😱 ja w Warszawie widzę ceny do 250 zł za badanie takie podstawowe czyli: koncentracja, ruch, morfologia. Mieszkasz za granicą Paula?

🤷🏽‍♀️29 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112), plamienia przed miesiączką
    🤷🏻‍♂️35 lat
    Obniżone wyniki badania nasienia
    10.25: koncentracja 10 mln, morfologia 2%, ruch postępowy 20%

7 cs o pierwszą 🤰

Inozytol, Prenacare complete, wit. B6, Wit. C, wit. E, niepokalanek, melatonina, zioła O. Sroki 3

30.07.25 progesteron 7dpo 15,23 ng/ml
    8.08.25 prolaktyna 17.8 ng/mL, po obciążeniu 243.8 ng/mL
    29.08.25 progesteron 6? dpo 11,36 ng/ml, estradiol 148,6 pg/ml
    15.09.25 MUCHa - ✅

Wysłany: 25 października, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula-1407 wrote:

Lekarz kazał na razie zrobic badanie ogólne nasienia i morfologie plemnikow. W bocianie w Warszawie 220zl kosztuje. To juz chyba bardziej rozszerzone badania za taka kase co podałaś 😱

Maalwii lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 33&34
    🍀 starania od 04.2025

Suple 💊
  • Wiolczii Znajoma

Wysłany: 25 października, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska94 wrote:
    A jakiej firmy?
    Bejbi home check

👰‍♀️'95 (PCOS)
    🤵‍♂️'94 ✅

Starania od 01/2022
  • Paula-1407 Ekspertka

Wysłany: 25 października, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to cena z fragmentacjami ,HBA. ,najtańsze jest za 450 i chyba z takiego skorzystamy bo cena okropna...

Czekamy na ⏸️🤞🏻🍍🍍

• Corazón Nowa

Wysłany: 25 października, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolczii wrote:
    Bejbi home check
    To one niestety lubią oszukiwać. Mnie wiele razy nabrały, ale inne testy, a potem beta sprowadziły na ziemię.

• Nutka15 Ekspertka

Wysłany: 25 października, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula-1407 wrote:

U nas 160 zł za to co napisała stokroteczka. No razie robimy to podstawowe.

Wysłany: 25 października, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka15 wrote:
    U nas 160 zł za to co napisała stokroteczka. No razie robimy to podstawowe.

To trochę przeplacam, a dzwonilam w różne miejsce zeby znaleźć dobra cenę i dogodny termin 😅 a kiedy Twoi partner idzie na badania?

👩‍❤️‍👨 33&34
    🍀 starania od 04.2025

Suple 💊
  • Nutka15 Ekspertka

Wysłany: 25 października, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokroteczka25 wrote:
    To trochę przeplacam, a dzwonilam w różne miejsce zeby znaleźć dobra cenę i dogodny termin 😅 a kiedy Twoi partner idzie na badania?

No my w mniejszym mieście robimy, więc przez to cena taka pewnie. W piątek idzie. Na pewno wiecie się musi być wstrzemięźliwość 5-7 dni. Ale też nie może być więcej, niż te 7 dni, bo plemniki mogą być mniej ruchliwe.
    Oj ciekawa jestem tych wyników. Podejrzewam, że za dobre nie będą... Mąż wiecznie podziębiony chodzi, a to pewnie też wpływa na plemniki... Może to jest powód dlaczego nam nie wychodzi. No zobaczymy. Podobno jak będą złe, to trzeba powtórzyć po miesiącu. Najwyżej pójdzie jeszcze. Ale podsumowując zdziwię się jak wyniki będą w porządku.

• Nutka15 Ekspertka

Wysłany: 26 października, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny wczoraj się trochę podłamałam, bo dowiedziałam się, że 2 dziewczyny z pracy starają się o dziecko... Jakoś boje się tego przeżyć, jak dowiem się, że im się udało... Dodatkowo jak one zajdą w ciążę, to spadnie na mnie jeszcze więcej obowiązków, niż mam teraz 😞 wiem, że każda z nas ma do tego prawo, ale no trochę mnie to dotknęło i boje się, że źle zareaguje i wpadnę w jeszcze większy smutek...
    Chciałabym ten cykl odpuścić, ale w głowie ciągle głos "po co marnować czas"... Powiem Wam, że ja najlepszy humor to mam tak od 3dnia miesiączki do jej zakończenia, bo wtedy wiem, że na pewno w ciążę nie zajde i nie myślę o tym 😅

‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ