X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STARACZKI 2026
Odpowiedz

STARACZKI 2026

Oceń ten wątek:
  • Reja13 Nowa

Wysłany: 8 czerwca, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_M wrote:
    Witamy! <3
    Mi stuknęła 30 w tym roku i jestem z Łodzi :)

Ja też z Łodzi 💙 35 stuknie we wrześniu

Pyz_a, Panna_M lubią tę wiadomość

35 😍 38 😎
    Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓

💊 Suplementy:
    witamina D3, Q10, Omega-3, kelp, kwas foliowy

🕐 Długość cyklu - 28 - 30 dni

TSH - 2,72 🆘
    Ferrytyna - 58
    Żelazo - 118
    D3 - 28,3
    AMH - 0,65
    FSH - 5,86
  • Alaria Debiutantka

Wysłany: 8 czerwca, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beamyx wrote:
    O i jak miło, że ktoś ze Śląska.. tak rzadko się tutaj spotyka osoby z tych okolic 🥹🤩

Ja też ze Śląska 🙋🏼‍♀️

beamyx, Lianaa lubią tę wiadomość

👩🏻98' 🧔🏻‍♂️93' 🐶15'

👩🏻 •PCOS (?)•
    AMH -7,24
    TESTOSTERON - 1,38 🔺
    ANDROSTENDION -1,87 🔺
    DHEAS - 467 🔺
    LH - 6,72
    FSH - 7,27
    LH:FSH 0.92 ✅

🧔🏻‍♂️
    05.25r
    Całkowita liczba - 19.48mln 🔻
    Koncentracja -10.25 mln/ml 🔻
    Ruch postępowy - 15.76% 🔻
    Plemniki żywe - 33% 🔻
    Plemniki prawidłowej budowy - 4% ✅
    DFI - 11.06.

7cs
  • beamyx Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak któraś ze śląska ma ochotę na priv to śmiało, zawsze cenię sobie takie kontakty, lubię wymianę zdań i polecajki z najbliższej okolicy, często to są super znajomości 🌸

Lianaa, Panna_M lubią tę wiadomość

202111041762.png

4.11.2021 ❤️🙏🏻 Nasz wymarzony Cud ❤️
  • Pyz_a Koleżanka

Wysłany: 8 czerwca, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okami wrote:
    Olej z wiesiołka pijesz taki tłoczony na zimno czy w tabletkach? Też chce dołączyć do suplementacji olej

Stosuje w tabletkach od Aliness. Po weekendzie mam dostać maila od dietetyka, który ma mi sprawdzić suplementy, które biorę :) jeśli okaże się zły, dam znać😉

Okami lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 30 (nied. tarczycy)👱‍♂️ 35
    Starania od 03.2024
    👱‍♀️
    05/25 🔍APTT - 24 ❌️, Homocysteina - 8,8 µmol/l🤔 Prolaktyka 13,7 ✔Wit B12 - 583✔ Kwas Foliowy 7,92✔ Wit D3 43,6✔ Żelazo 67,7✔ Ferrytyna 18,7❌️
    03/25🔍 TSH 1,5✔ AMH 3,7✔ D3 38✔
    02/25 Monitoring cyklu, poprawna owulacja bez leków✔
    01/25 HSG ✔
    10-12/24 trzy stymulowane cykle (Duphaston, Etruzil, Ovitrelle) prawidłowe
    08/24 Glukoza 89✔ FSH 9,8✔ LH 12,8 ✔Estradiol 50,5✔ Prolaktyna 17,1✔ Testosteron 32,9✔ Ferrytyna 37,4 ✔AMH 4,35✔

💊omega-3, koenzym Q10, wit. C, D, NAC, Inozytol, methylo folian, jod, olej z wiesiołka
    👱‍♂️
    03/2025 Morfologia 2%❌️ HBA✔ SwimUp (29mln/ml, ruchliwość 67%)✔ IgG IgA✔ Chromatyna (dobra integralność 72%, średnia
    13%)✔
    💊Tenfertil ON, Omega 3-6-9, B6, Probiotyk, Multiple Sport Witaminy (magnez, A, D, E , C, B1, B2, Niacyna Wit B6, B12, Biotyna...), olej z czarnuszki
  • Pyz_a Koleżanka

Wysłany: 8 czerwca, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_M wrote:
    Witamy! <3
    Mi stuknęła 30 w tym roku i jestem z Łodzi :)
    Ja również 30 i również z okolic Łodzi 💖💖💖

Panna_M lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 30 (nied. tarczycy)👱‍♂️ 35
    Starania od 03.2024
    👱‍♀️
    05/25 🔍APTT - 24 ❌️, Homocysteina - 8,8 µmol/l🤔 Prolaktyka 13,7 ✔Wit B12 - 583✔ Kwas Foliowy 7,92✔ Wit D3 43,6✔ Żelazo 67,7✔ Ferrytyna 18,7❌️
    03/25🔍 TSH 1,5✔ AMH 3,7✔ D3 38✔
    02/25 Monitoring cyklu, poprawna owulacja bez leków✔
    01/25 HSG ✔
    10-12/24 trzy stymulowane cykle (Duphaston, Etruzil, Ovitrelle) prawidłowe
    08/24 Glukoza 89✔ FSH 9,8✔ LH 12,8 ✔Estradiol 50,5✔ Prolaktyna 17,1✔ Testosteron 32,9✔ Ferrytyna 37,4 ✔AMH 4,35✔

💊omega-3, koenzym Q10, wit. C, D, NAC, Inozytol, methylo folian, jod, olej z wiesiołka
    👱‍♂️
    03/2025 Morfologia 2%❌️ HBA✔ SwimUp (29mln/ml, ruchliwość 67%)✔ IgG IgA✔ Chromatyna (dobra integralność 72%, średnia
    13%)✔
    💊Tenfertil ON, Omega 3-6-9, B6, Probiotyk, Multiple Sport Witaminy (magnez, A, D, E , C, B1, B2, Niacyna Wit B6, B12, Biotyna...), olej z czarnuszki
  • beamyx Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bez porządnych przygotowań nie podchodzę póki co do starań, są wstępne ustalenia z mężem, ale zero konkretów.
    Gdybym za pierwszym razem wiedziała, że trzeba parę rzeczy odhaczyć z listy starań to byłoby dużo łatwiej.. + same badania, których było tak wiele i których już nie pamiętam nawet..
    I jak sobie pomyśle, że znowu będzie tego aż tyle, że to wszystko przecież trzeba spamiętać to mi słabo. Jednak wolę coś zrobić na 100 % niż na 49% :( A ostatnio mam wrażenie, że wszystko takie jest, jakieś mało konkretne.
    Ta chemia w jedzeniu, ten ciągły stres, nawet techniki relaksacyjne które się kiedyś sprawdzały już nie dają takiego efektu jak kiedyś.
    Czasem sobie myślę, że prościej byłoby mieć luz, slow life, tylko jak znowu być w tym punkcie..

Lianaa lubi tę wiadomość

202111041762.png

• Lianaa Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niedawno się pożarłam z mężem i ten cykl chyba pójdzie na straty 😌 mam dość tego, jak wiele inicjatywy wychodzi z mojej strony. Jest zaangażowany ale dopiero po fakcie, mam wrażenie że jeszcze dobrze nie zaczęliśmy a już jest problem

beamyx, Okami, Pyz_a lubią tę wiadomość

📝Agata
    ⏳31 lat minęło, jak jeden dzień…
    ⏰🗓️Staraczka od: Czerwiec 2025
    •Zaczynamy na luzie…🍓🍋‍🟩🍋
    •Wstępne badania cytologiczne oraz USG: OK
    •USG Tarczycy: niewielkie zmiany zapalne - nie wymagają leczenia
    •Hormony tarczycy ok
    •Długie cykle 31-33
    •Czasami cykl lubi poświrować
    •Refluks, Nadciśnienie, Wahania Glikemii

Czekamy…✊
  • beamyx Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lianaa - myślę, że dobrze byłoby posłuchać podcastu akademii płodności jak wyglądają starania z męskiego punktu, otwiera oczy i wyjaśnia wiele.

202111041762.png

• Nattkaa9888 Znajoma

Wysłany: 8 czerwca, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA wrote:
    Witaj 🙂

Ja za chwilę 32 i jestem z okolic Poznania

Oooo, a ja Poznań 🫶🏼🙈

👩‍🦰 niedoczynność tarczycy, PCOS, brak owulacji, AMH-12,83.
    🧔‍♂️w trakcie badań nasienia, hormony ✅

11/2024 początek starania 👶

11/2024-04/2025 naturalne starania 🤰

05/2025 stymulacja Lametta+Miovelia NAC 💊
    05.06/2025 mamy jeden pęcherzyk, zastrzyk Ovitrelle 💉
  • Nattkaa9888 Znajoma

Wysłany: 8 czerwca, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lianaa wrote:
    Ja niedawno się pożarłam z mężem i ten cykl chyba pójdzie na straty 😌 mam dość tego, jak wiele inicjatywy wychodzi z mojej strony. Jest zaangażowany ale dopiero po fakcie, mam wrażenie że jeszcze dobrze nie zaczęliśmy a już jest problem

Ja też miałam ciągle wrażenie, że ja bardziej zabiegam.. Wydaje mi się, że mężczyźni po prostu tak działają.
    Myślę, że dla nich jest to też ważne, ale inaczej przez to przechodzą. Mój na początku był tak nastawiony średnio, bo myślał że to wszystko pójdzie tak łatwo i prosto… zdziwił się po paru miesiącach starań - niestety. No i w tym momencie jak już parę miesięcy nie wyszło, widzę że jest bardziej zaangażowany i sam wychodzi w różnych sytuacjach z inicjatywą „a może to i tamto”. Choć każdy z nas też jest inny.. i inaczej przechodzi i radzi sobie z comiesięcznymi badaniami, bielem na teście, kolejnymi lekami itd.. 😕

• PA Znajoma

Wysłany: 9 czerwca, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattkaa9888 wrote:
    Oooo, a ja Poznań 🫶🏼🙈
    Leczysz się w jakiejś klinice?

👩 PCOS, hiperprolaktynemia
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle
  • Reja13 Nowa

Wysłany: 9 czerwca, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a słyszałyście o akupunkturze, która odpowiednio rozluźni ciało? Myślę żeby spróbować, bo dostałam już namiar na Panią.

35 😍 38 😎
    Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓

💊 Suplementy:
    witamina D3, Q10, Omega-3, kelp, kwas foliowy

🕐 Długość cyklu - 28 - 30 dni

TSH - 2,72 🆘
    Ferrytyna - 58
    Żelazo - 118
    D3 - 28,3
    AMH - 0,65
    FSH - 5,86
  • Lianaa Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beamyx - chętnie posłucham ☺️ choć na razie mam focha, bo czemu ja się mam edukować jak reaguje facet - a facet nie edukuje się jak działa kobieta.

Nattka - no dokładnie takie to jest uczucie. Decyzja była wspólna a ja mam wrażenie, ze spoczywa tylko na moich barkach. Ale solidny opierdol podziałał, nie przebierałam w slowach. Czasami zimny kubeł sie przyda. Ciągle pytania „serio, tylko tyle dni płodnych?” Pyta facet, który zdobył wiele tytułów naukowych. Powiedzialam, że niech sobie poczyta to się dowie. Nie mam zamiaru go więcej informować. Powiedziałam, że więcej mojej inicjatywy nie uraczy i niech się zacznie interesować, że super że ma wiele hobby, zainteresowań i aż biedaczysko nie wie co w co ręce włożyć - ale po staraniach o rodzinę tego nie widać.

Ale on mówi, że jest ze mną też z powodu, że lubi wyzwania więc niech ma 🤣

Panna_M lubi tę wiadomość

📝Agata
    •Hormony tarczycy ok
    •Długie cykle 31-33

Czekamy…✊
  • Nattkaa9888 Znajoma

Wysłany: 9 czerwca, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA wrote:
    Leczysz się w jakiejś klinice?

Tak, chodzę do kliniki Invimed. Polecam dr. Agnieszkę Szymczak-Biały, jeśli jeszcze nie znalazłaś „swojego” lekarza.
    A Ty gdzie chodzisz? :)

• Nattkaa9888 Znajoma

Wysłany: 9 czerwca, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reja13 wrote:
    Dziewczyny, a słyszałyście o akupunkturze, która odpowiednio rozluźni ciało? Myślę żeby spróbować, bo dostałam już namiar na Panią.

Totalnie nie słyszałam, co to w sumie daje w kwestii starań? :)

• Nattkaa9888 Znajoma

Wysłany: 9 czerwca, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lianaa - W teorii to decyzja obojga, ale jak się tak przyjrzeć, to Ty niesiesz większość tego na swoich barkach. I to wcale nie powinno tak wyglądać. Faceci często zachowują się, jakby mieli jeszcze czas, jakby wszystko mogło poczekać, a to my czujemy pilność, odpowiedzialność i emocje. Ty działasz z serca, a on… może za bardzo się przyzwyczaił, że to Ty ciągniesz temat. Myślę, że kubeł 🪣 zimnej wody na głowę i taktyczna z**ba*, zadziała jak złoty eliksir 🧪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca, 10:22

• oliwia79 Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattkaa9888 wrote:
    Ja też miałam ciągle wrażenie, że ja bardziej zabiegam.. Wydaje mi się, że mężczyźni po prostu tak działają.
    Myślę, że dla nich jest to też ważne, ale inaczej przez to przechodzą. Mój na początku był tak nastawiony średnio, bo myślał że to wszystko pójdzie tak łatwo i prosto… zdziwił się po paru miesiącach starań - niestety. No i w tym momencie jak już parę miesięcy nie wyszło, widzę że jest bardziej zaangażowany i sam wychodzi w różnych sytuacjach z inicjatywą „a może to i tamto”. Choć każdy z nas też jest inny.. i inaczej przechodzi i radzi sobie z comiesięcznymi badaniami, bielem na teście, kolejnymi lekami itd.. 😕

U mnie dosłownie tak samo :)

Nattkaa9888 lubi tę wiadomość

• oliwia79 Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka888 wrote:
    Witam wszystkie starajace się 🙂

Zaczynamy z mężem starania o pierwsze dziecko. Zobaczymy jak to pójdzie. Będzie to 1 Cs.

Mam 36 lat, jestem z okolic Krakowa.

A Wy w jakim wieku jesteście? I z jakich części kraju?

Ja mam 27 lat , staramy sie o pierwsze dziecko :) jestem z okolic Warszawy :)

• Lianaa Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattkaa9888 wrote:
    Lianaa - W teorii to decyzja obojga, ale jak się tak przyjrzeć, to Ty niesiesz większość tego na swoich barkach. I to wcale nie powinno tak wyglądać. Faceci często zachowują się, jakby mieli jeszcze czas, jakby wszystko mogło poczekać, a to my czujemy pilność, odpowiedzialność i emocje. Ty działasz z serca, a on… może za bardzo się przyzwyczaił, że to Ty ciągniesz temat. Myślę, że kubeł 🪣 zimnej wody na głowę i taktyczna z**ba*, zadziała jak złoty eliksir 🧪

Dokładnie tak!! Ty się martwisz, sprawdzasz, dbasz o siebie a chłop myśli, że jego magiczny fallus zadziała jak różdżka.
    No i właśnie uważam, że przywrócenie ustawień fabrycznych jest potrzebne i solidna zjeba xd niech się bierze do roboty

Pyz_a lubi tę wiadomość

📝Agata
    •Hormony tarczycy ok
    •Długie cykle 31-33

Czekamy…✊
  • Okami Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyz_a to daj znać co powie o tych tabletkach, bo też wolę tabletki nie olej pić.

Cześć wszystkie nowe dziewczyny! Fajnie, że tutaj jesteście ❤️ Ja mam za miesiąc 30, dopiero 4 cykl starań, ale dobrze, że trafiłyście tutaj też na początku, gdzie kobieta zadaje sobie pytanie - ale jak to nie zaszłam za 1 razem? Co jest nie tak. Tutaj można dostać trochę otuchy i wsparcia i zobaczyć, że to jednak nie jest takie proste jak nam mówili - ale to nie znaczy, że borykasz się z tym samym.

Co do akupunktrury, chodzę właśnie ze względu na bolesne miesiączki, ogólnie powiedziała mi 'moja pani' że mam bardzo pospinany brzuch, że dużo stresu, kupiłam też matę do akupresury, byłam w sumie na razie na 2 sesjach, na razie ciąży brak, ale też trochę pomaga się to mi rozluźnić i ja sobie w głowie układam rzeczy i to żebym się mniej stresowała.

Co do mężów, to naprawdę zazdroszczę tutaj dziewczynom takich mężów współpracujących. Nie to żebym narzekała na mojego, że jest zły itp. tylko w tej konkretnej sprawie - to ja inicjuje, on nie pyta mnie kiedy są płodne dni, tylko ja muszę albo zainicjować - a często on mówi, że może nie dziś, że w weekend a ja wtedy, że jutro jest owulacja - to ostatnio usłyszałam, że strasznie histryzuje, że nic się nie stanie jak w weekend.... no mam tak jak Lianaa i się zastanawiam czy on nie uważał na biologi. I on już taki zły że to dziś akurat musi być, wiecie jak to wygląda. A ja nie chce w sumie się obrażać, bo dla mnie to wtedy cały cykl starań moich na nic, jak w ten dzień się obrażę. W ogóle teraz tylko serduszkujemy w dni płodne, nie ma już nic poza tym, czuje się trochę jak robot, mąż pewnie też, ale nie wiem zupełnie jak podejść inaczej, jak mu mówię, że są dni płodne to on tylko że o tym temacie w kółko mówię, jak mu nie mówię, a inicjuję to ze strachem, że dziś nie zechce, a ja jutro mam owulacje. Powiem wam, że to naprawdę wpływa też na takie życie sexualne i w ogóle na całokształt. Nie wiem czy to spowodowane takim straszeniem kiedyś, że się zajdzie w ciąże nastoletnią i on ma to w głowie, że to takie proste. Ale psychicznie wiem, że wpływa to na kobiety z takimi mężami niewspółpracującymi, że to one muszą zabiegać, a mąż pewnie znów myśli, że jest tylko dawcą i tak to się kręci niezdrowo, ale co poradzimy na to że są szanse takie małe i tylko tyle dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca, 10:54

Pyz_a lubi tę wiadomość

29 👱‍♀️ 29 💁‍♂️

żelazo 14,3
    TSH 2,461
    FT3 2,57
    FT4 0,95
    FSH 5,16
    LH 4,02
    Estradiol 34,00
    Testosteron 31,34
    Proklatyna 30,68 ng/ml | 650.42 μIU/mL❌
    Witamina B12 389,0 ⬆️
    Kwas foliowy 14,06
    Ferrytyna 44,41 ⬆️
    Witamina D3 metabolit 25(OH) 25,30 ⬆️

Długość cyklu: 26
    Suplementacja: Pregnastart + DHA
    On: Pregnastart on

▶️ 03.2025r.
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ