X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STARACZKI 2026
Odpowiedz

STARACZKI 2026

Oceń ten wątek:
  • Milunia Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka15 wrote:
    Oj biedna 😞 daj znać co ci lekarz powie. Ja czekam na @ i też się umawiam. Chyba, że infekcja się mocno rozwinie, to będę szukać obojętnie u kogo terminów na już... Może się czegoś dowiesz, może zleci jakieś badania. Trzymam kciuki, żeby w przyszłym cyklu się udało ✊

Dzwoniłam, ale Pani dr do której chciałam pójść, wraca z urlopu za tydzień więc poczekam. Oby były jakieś wolne terminy jak zadzwonię, ale cóż, czekałam tyle to poczekam jeszcze chwilkę.

Nutka15 lubi tę wiadomość

• Iskierka2006 Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milunia wrote:
    Moje plamienia po 3 dniach się rozkręciły na maksa - a już myślałam że będzie mi dane jutro siknąć na test 🤷🏼‍♀️
    Psychicznie już troszkę lepiej, i próbuje ułożyć plan na dalsze starania. Po niedzieli umawiam się do giną, zobaczymy co podpowie. Na ten moment trochę się wyciszę, będę czytać, może czasem coś napiszę. Wrócę z informacjami co u nas po konsultacji z lekarzem.

Oj współczuję. Mam nadzieję że wizyta u gina podniesie Cie na duchu ☺️
    Idziesz do swojego gina czy do jakiegoś specjalistycznego ?
    Głowa do góry 🍀

👩32 🧔‍♂️37
    Początek początków

2024 3 nieudane cykle i przerwa do 08.2025
  • oliwia79 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam pytanie:
    Zawsze miałam dość długie cykle, ok. 34 dni, a od tego miesiąca zaczęłam brać Miostiogyn.
    Zaskoczyło mnie to, że dostałam okres dużo szybciej – po 28 dniach. Jednak to nie bylo plamienie implantacyjne
    Czy to normalne, że Miostiogyn aż tak reguluje cykl?
    Też tak miałyście na początku? Zastanawiam się, czy to dobry znak czy powinnam się niepokoić 🤔
    Będę wdzięczna za Wasze doświadczenia ❤️

• Nutka15 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    Hej dziewczyny, mam pytanie:
    Zawsze miałam dość długie cykle, ok. 34 dni, a od tego miesiąca zaczęłam brać Miostiogyn.
    Zaskoczyło mnie to, że dostałam okres dużo szybciej – po 28 dniach. Jednak to nie bylo plamienie implantacyjne
    Czy to normalne, że Miostiogyn aż tak reguluje cykl?
    Też tak miałyście na początku? Zastanawiam się, czy to dobry znak czy powinnam się niepokoić 🤔
    Będę wdzięczna za Wasze doświadczenia ❤️

Ja biorę coś podobnego- ovarin. Mi nic nie wyregulowało... Raz cykl dłuższy, raz krótszy. A najgorsze jest to, że miałam ciągle jakieś bóle podbrzusza ostatnio i nie wiedziałam od czego to jest i się martwiłam. Skończył mi się i parę dni nie brałam i bóle przeszły, jak ręką odjął. Dopiero dzisiaj to powiązałam, że to może przez ten ovarin?😳 mam nowe opakowanie, ale nie wiem, czy będę brać...

• oliwia79 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka15 wrote:
    Ja biorę coś podobnego- ovarin. Mi nic nie wyregulowało... Raz cykl dłuższy, raz krótszy. A najgorsze jest to, że miałam ciągle jakieś bóle podbrzusza ostatnio i nie wiedziałam od czego to jest i się martwiłam. Skończył mi się i parę dni nie brałam i bóle przeszły, jak ręką odjął. Dopiero dzisiaj to powiązałam, że to może przez ten ovarin?😳 mam nowe opakowanie, ale nie wiem, czy będę brać...

Kurcze ja chyba bede kontynowac mimo to

• Anett9300 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. U mnie i przyszły cykl stracony. Kontaktowałam się dziś z lekarzem po tej histeroskopii i myślałam że w tym cyklu dostanę jakieś leki na stymulację i będziemy mogli się starać a doktor mi powiedział ze pozwolimy się macicy zagoić i dopiero w następnym 😭 także miesiąc znów czekania a jeszcze mi się ten okres nie zaczął. Jestem załamana. Dziś w nocy wyjeżdżam na wakacje, ale szczerze to nawet nie mam ochoty nigdzie się ruszać 😭 Boże jak to wszystko się przeciąga. Nie mam już siły

• PA Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Hej dziewczyny. U mnie i przyszły cykl stracony. Kontaktowałam się dziś z lekarzem po tej histeroskopii i myślałam że w tym cyklu dostanę jakieś leki na stymulację i będziemy mogli się starać a doktor mi powiedział ze pozwolimy się macicy zagoić i dopiero w następnym 😭 także miesiąc znów czekania a jeszcze mi się ten okres nie zaczął. Jestem załamana. Dziś w nocy wyjeżdżam na wakacje, ale szczerze to nawet nie mam ochoty nigdzie się ruszać 😭 Boże jak to wszystko się przeciąga. Nie mam już siły
    U mnie też chyba kolejny stracony. Dziś miałam monitoring wprawdzie pęcherzyk ładny, ale endometrium za cienkie i może nic z tego nie być. Przez co kolejny cykl będzie naturalny z biopsja endometrium. Juz mam powoli dosyć tych starań

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
    06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
    07/25 lametta + estrofem + cyklogest
  • Milunia Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka2006 wrote:
    Oj współczuję. Mam nadzieję że wizyta u gina podniesie Cie na duchu ☺️
    Idziesz do swojego gina czy do jakiegoś specjalistycznego ?
    Głowa do góry 🍀

Jeszcze nigdy nie byłam u tej dr do której chce iść. Ma bardzo dobre opinie, ale przyjmuje prywatnie więc to taki minus.

• Anett9300 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA wrote:
    U mnie też chyba kolejny stracony. Dziś miałam monitoring wprawdzie pęcherzyk ładny, ale endometrium za cienkie i może nic z tego nie być. Przez co kolejny cykl będzie naturalny z biopsja endometrium. Juz mam powoli dosyć tych starań

Może się uda. Raz mi jedna ginekolog mowila ze czasem mimo cienkiego endometrium dochodzi do zagnieżdżenia także bądź dobrej myśli. Ja właśnie czekam na wyniki biopsji. Mam nadzieję że nic nie wyjdzie. Ale coś czuję ze jeszcze przede mną daleka droga 😞

‹‹ 62 63 64 65 66
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ