STARACZKI 2026
-
WIADOMOŚĆ
-
Nutka15 wrote:Oj biedna 😞 daj znać co ci lekarz powie. Ja czekam na @ i też się umawiam. Chyba, że infekcja się mocno rozwinie, to będę szukać obojętnie u kogo terminów na już... Może się czegoś dowiesz, może zleci jakieś badania. Trzymam kciuki, żeby w przyszłym cyklu się udało ✊
Dzwoniłam, ale Pani dr do której chciałam pójść, wraca z urlopu za tydzień więc poczekam. Oby były jakieś wolne terminy jak zadzwonię, ale cóż, czekałam tyle to poczekam jeszcze chwilkę.Nutka15 lubi tę wiadomość
-
Milunia wrote:Moje plamienia po 3 dniach się rozkręciły na maksa - a już myślałam że będzie mi dane jutro siknąć na test 🤷🏼♀️
Psychicznie już troszkę lepiej, i próbuje ułożyć plan na dalsze starania. Po niedzieli umawiam się do giną, zobaczymy co podpowie. Na ten moment trochę się wyciszę, będę czytać, może czasem coś napiszę. Wrócę z informacjami co u nas po konsultacji z lekarzem.
Oj współczuję. Mam nadzieję że wizyta u gina podniesie Cie na duchu ☺️
Idziesz do swojego gina czy do jakiegoś specjalistycznego ?
Głowa do góry 🍀👩32 🧔♂️37 🐕
2025⛪️👰♀️🤵♂️
2024 3 nieudane cykle
2025.08 powrót do starań
Actifolin Magnez Omega 3 6 9 Wiesiołek Witamina D3
Pregna Start On -
Hej dziewczyny, mam pytanie:
Zawsze miałam dość długie cykle, ok. 34 dni, a od tego miesiąca zaczęłam brać Miostiogyn.
Zaskoczyło mnie to, że dostałam okres dużo szybciej – po 28 dniach. Jednak to nie bylo plamienie implantacyjne
Czy to normalne, że Miostiogyn aż tak reguluje cykl?
Też tak miałyście na początku? Zastanawiam się, czy to dobry znak czy powinnam się niepokoić 🤔
Będę wdzięczna za Wasze doświadczenia ❤️
-
oliwia79 wrote:Hej dziewczyny, mam pytanie:
Zawsze miałam dość długie cykle, ok. 34 dni, a od tego miesiąca zaczęłam brać Miostiogyn.
Zaskoczyło mnie to, że dostałam okres dużo szybciej – po 28 dniach. Jednak to nie bylo plamienie implantacyjne
Czy to normalne, że Miostiogyn aż tak reguluje cykl?
Też tak miałyście na początku? Zastanawiam się, czy to dobry znak czy powinnam się niepokoić 🤔
Będę wdzięczna za Wasze doświadczenia ❤️
Ja biorę coś podobnego- ovarin. Mi nic nie wyregulowało... Raz cykl dłuższy, raz krótszy. A najgorsze jest to, że miałam ciągle jakieś bóle podbrzusza ostatnio i nie wiedziałam od czego to jest i się martwiłam. Skończył mi się i parę dni nie brałam i bóle przeszły, jak ręką odjął. Dopiero dzisiaj to powiązałam, że to może przez ten ovarin?😳 mam nowe opakowanie, ale nie wiem, czy będę brać... -
Nutka15 wrote:Ja biorę coś podobnego- ovarin. Mi nic nie wyregulowało... Raz cykl dłuższy, raz krótszy. A najgorsze jest to, że miałam ciągle jakieś bóle podbrzusza ostatnio i nie wiedziałam od czego to jest i się martwiłam. Skończył mi się i parę dni nie brałam i bóle przeszły, jak ręką odjął. Dopiero dzisiaj to powiązałam, że to może przez ten ovarin?😳 mam nowe opakowanie, ale nie wiem, czy będę brać...
Kurcze ja chyba bede kontynowac mimo to -
Hej dziewczyny. U mnie i przyszły cykl stracony. Kontaktowałam się dziś z lekarzem po tej histeroskopii i myślałam że w tym cyklu dostanę jakieś leki na stymulację i będziemy mogli się starać a doktor mi powiedział ze pozwolimy się macicy zagoić i dopiero w następnym 😭 także miesiąc znów czekania a jeszcze mi się ten okres nie zaczął. Jestem załamana. Dziś w nocy wyjeżdżam na wakacje, ale szczerze to nawet nie mam ochoty nigdzie się ruszać 😭 Boże jak to wszystko się przeciąga. Nie mam już siły
-
Anett9300 wrote:Hej dziewczyny. U mnie i przyszły cykl stracony. Kontaktowałam się dziś z lekarzem po tej histeroskopii i myślałam że w tym cyklu dostanę jakieś leki na stymulację i będziemy mogli się starać a doktor mi powiedział ze pozwolimy się macicy zagoić i dopiero w następnym 😭 także miesiąc znów czekania a jeszcze mi się ten okres nie zaczął. Jestem załamana. Dziś w nocy wyjeżdżam na wakacje, ale szczerze to nawet nie mam ochoty nigdzie się ruszać 😭 Boże jak to wszystko się przeciąga. Nie mam już siły👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 -
Iskierka2006 wrote:Oj współczuję. Mam nadzieję że wizyta u gina podniesie Cie na duchu ☺️
Idziesz do swojego gina czy do jakiegoś specjalistycznego ?
Głowa do góry 🍀
Jeszcze nigdy nie byłam u tej dr do której chce iść. Ma bardzo dobre opinie, ale przyjmuje prywatnie więc to taki minus. -
PA wrote:U mnie też chyba kolejny stracony. Dziś miałam monitoring wprawdzie pęcherzyk ładny, ale endometrium za cienkie i może nic z tego nie być. Przez co kolejny cykl będzie naturalny z biopsja endometrium. Juz mam powoli dosyć tych starań
Może się uda. Raz mi jedna ginekolog mowila ze czasem mimo cienkiego endometrium dochodzi do zagnieżdżenia także bądź dobrej myśli. Ja właśnie czekam na wyniki biopsji. Mam nadzieję że nic nie wyjdzie. Ale coś czuję ze jeszcze przede mną daleka droga 😞 -
Lekarka też mi mówiła, że czasami dochodzi do zagnieżdżenia i mamy się starać. W kolejnym cyklu również mamy się starać. Tylko chyba wtedy odpuszczę kontrolę i spróbujemy co 2 dzień przez cały cykl. I przy okazji ogarnę sobie cytologię👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 -
Dziewczyny a jak macie 1 dzień lub czasami 2 takie niewielkie krwawienie/plamienie z lekkim tylko bólem brzucha to liczycie to już jako 1dc?
Czy jako plamienie przed okresem a okres od takiego konkretnego krwawienia?
Ostatnio tak mam kilka miesięcy i nie wiem jak to liczyć bo nie wiem czy to plamienie przed bo mam za niski poziom progesteronu czy okres👩34l 👨32l
Starania od 06.2025
Hashimoto od 10lat, Letrox125, anty TPO 16, TSH 2,5
Nadwaga, praca zmianowa (kortyzol?)
Cykle 27-34 dni, od 3 miesięcy widzę chyba brak owulacji
Pueria UNO, Czysty Magnez, FeMe, staram się Niski IG
Ferrytyna 13, żelazo 9,3
Prolaktyna 14, HOMA 1,07
B12: 466, Wit D 33
AMH 8,18- bez zmian PCOS w USG, (testosteron?)
23DC Estradiol 44, Progesteron <0,50 😔 -
Nowa1991 wrote:Dziewczyny a jak macie 1 dzień lub czasami 2 takie niewielkie krwawienie/plamienie z lekkim tylko bólem brzucha to liczycie to już jako 1dc?
Czy jako plamienie przed okresem a okres od takiego konkretnego krwawienia?
Ostatnio tak mam kilka miesięcy i nie wiem jak to liczyć bo nie wiem czy to plamienie przed bo mam za niski poziom progesteronu czy okresAle za to mam pytanie w inna stronę . Jak liczycie koniec @ ? Bo ja mam tak że już jest koniec i przez pół dnia nic nie ma ale raz poleci mi jeszcze taki brązowy śluz. No i też nie wiem czy to jeszcze liczyć czy nie 😆
👩🏼28👨🏽27
4x🐈🐈⬛🐈🐈⬛
•endometrioza
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - SN na świat przyszła Sara🥰
🔹Starania o drugie dziecko od 1.08.2025☺️
-
Monia• wrote:Ja liczę od czasu kiedy pojawi się jakakolwiek krew
Ale za to mam pytanie w inna stronę . Jak liczycie koniec @ ? Bo ja mam tak że już jest koniec i przez pół dnia nic nie ma ale raz poleci mi jeszcze taki brązowy śluz. No i też nie wiem czy to jeszcze liczyć czy nie 😆
Ja coś takiego odnotowuje jako plamienie.🧑🏻🦲 34 👩🏽 30 🐶 4
Starania od VII 2024
4 cs
⏸️ 10.24
💔 11.24
2 cs
⏸️ 14.03
💔 02.05 Florian 🩵
2 cs - wracamy do starań
Manifestuje najpiękniejsze prezent urodzinowy 🤞🏻
👩🏻🦲 Morfologia 0% -> 2%
Fragmentacja DNA 8%
Kariotyp ✅️
👩🏽 Hashimoto -> Euthyrox 112
Kariotyp ✅️
Hormony wszelkiej maści ✅️
Morfologia ✅️
🟠 Mutacja c.3980A>G p.(His1327Arg) w układzie heterozygotycznym
🟠 Genotyp heterozygotyczny 4G/5G polimorfizmu w genie SERPINE1
-> Acard 75 & heparyna -
Default.owa wrote:Ja coś takiego odnotowuje jako plamienie.
Ja zawsze liczyłam pierwszy dzień w momencie kiedy co kolwiek się pojawiło, a ostatni kiedy całkowicie ustało. Wyczytałam właśnie, że plamienia na początku to plamienia, a za pierwszy dzień bierze się pod uwagę dzień kiedy już coś leci więcej i jest widoczne nie tylko na papierze, natomiast koniec to definitywny koniec czyli końcowe plamienia też się wlicza w okres. 🤷🏼♀️
-
Hej dziewczyny. U syn zaś był chory, ale teraz na coś innego i znowu skończyło się skierowaniem do szpitala... Ale stwierdziliśmy, że znamy swoje dziecko, a diagnoza, która na nocnej opiece postawił młody lekarz była po prostu niedorzeczna i pojechaliśmy do domu. Na drugi dzień jak ręką odjął- wszystkie objawy ustąpiły... Ale co zaś stresu nam narobił ten lekarz to tylko my wiemy...
Dzisiaj pierwszy raz od początku starań miałam sen, że zobaczyłam 2 kreski i nie wierzyłam, że się udało i każdy mi mówił, że no przecież ewidentnie widać, że test jest pozytywny i mam w to uwierzyć 🙈 może to jakiś znak haha 😅 dziś 7dpo, za tydzień ma być @. Kusi mnie zatestować 25.07, bo mamy rocznicę ślubu, ale no to byłby cud jakby się udało w tym cyklu... Niby jestem pewna, że nic z tego, ale jakaś nutka nadziei jest... -
Wczoraj rano oznaczyłam hormony i wszystkie mieściły się w widełkach dla fazy folikularnej i lutealnej, ale progesteron wynosił 3,10 i wg norm to jeszcze nie była faza folikularna bo nie spadł, czyli to plamienie „przedokresowe” jeszcze mogę wliczyć do starego cyklu chyba? A dzisiaj już zaczyna się okres i będę liczyć od dzisiaj 1dc.👩34l 👨32l
Starania od 06.2025
Hashimoto od 10lat, Letrox125, anty TPO 16, TSH 2,5
Nadwaga, praca zmianowa (kortyzol?)
Cykle 27-34 dni, od 3 miesięcy widzę chyba brak owulacji
Pueria UNO, Czysty Magnez, FeMe, staram się Niski IG
Ferrytyna 13, żelazo 9,3
Prolaktyna 14, HOMA 1,07
B12: 466, Wit D 33
AMH 8,18- bez zmian PCOS w USG, (testosteron?)
23DC Estradiol 44, Progesteron <0,50 😔 -
Cześć dziewczyny. Próbuje nadrobić wątek. Jak się ,,dodrapie " do czego bardziej aktualnego będę odpisywać 😁 aktualizacja u mnie... Czekam na testowanie po iui dziś 9 dzień po - jakoś jestem spokojna, jeszcze się nie nakręcam... Zobaczymy ...8.01.2012 💙
26.07.2023 💙
Ja niskie AMH
Mąż niskie parametry nasienia
Starania o 3 .... -
Milunia wrote:Dziewczyny, a jaki macie stosunek do uzębienia? Latacie do dentysty co chwilę na sprawdzenie czy nic się nie psuje, czy raczej lajtowo? Mnie jeden stomatolog przestrzegał żeby absolutnie nie zachodzić w ciążę bez wyleczenia totalnie wszystkiego i nie dopuszczać w ciąży do zepsucia zęba? Wiadomo, o zęby dbamy, ale żeby co miesiąc chodzić i sprawdzać czy nie pojawiły się nowe ubytki to chyba przesada….8.01.2012 💙
26.07.2023 💙
Ja niskie AMH
Starania o 3 .... -
Cześć dziewczyny dziś miałam 11dpo test wyraźnie pozytywny dziś 😀 jeśli chodzi o objawy to od owulacji ciągle mokro co jaki czas kłucia w podbrzuszu od owu do terminu miesiączki jeszcze 3 dni ale na betę pójdę w terminie miesiączki
ŚWIEŻYNKA97, bambusek-94, Nutka15, Miśka 91, Reja13, cherivalkyrie lubią tę wiadomość
-
Wicia🙂🙂 wrote:Cześć dziewczyny dziś miałam 11dpo test wyraźnie pozytywny dziś 😀 jeśli chodzi o objawy to od owulacji ciągle mokro co jaki czas kłucia w podbrzuszu od owu do terminu miesiączki jeszcze 3 dni ale na betę pójdę w terminie miesiączki
Atomówka lubi tę wiadomość
8.01.2012 💙
26.07.2023 💙
Ja niskie AMH
Starania o 3 ....