STARACZKI 2026
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula-1407 wrote:Najgorsze jest gadanie wszystkich dookoła ,ostatnio byliśmy na weselu a wiaodmo ,że jak się człowiek najem to jest wzdęty i już słyszałam teksty " o już się staracie"
"Jesteś w ciąży?" " To kiedy dzidzia"?
Nie powiem , kulturalnie zwróciłam uwagę że takie pytania są nie na miejscu ...
O masakra, że też ludzie mają taki tupet...
U mnie akurat tylko pojawiały się naciski o dziecko wyłącznie ze strony najbliższej rodziny. Mama z babcią straszyły mnie już dosłownie wszystkim, łącznie z tym, że nie zobaczę po nich żadnych spadków jak nie będę miała już TERAZ dziecka. 😅 Ciekawe, bo jestem jedynaczką i moja mama również. Tato też swojego czasu sugerował, że to już odpowiedni czas, ale od dawna zamilkł. Chyba stwierdził w końcu, że zajmie się swoimi problemami.
Trochę przykre, gdy najbliższe osoby próbują rządzić życiem dorosłej córki.♀️30, ♂️34
Bez zabezpieczeń od 01.2025
Starania rozpoczęte 08.2025
09.2025: Prolaktyna 48,48 ng/ml przy max górnej granicy 26,53 ng/ml
💊 Pueria Pre, Magnez, Aliness B50, Omega 3, D3, Niepokalanek
🌱 Wege od 2015 -
Melle🧜🏼♀️ wrote:O masakra, że też ludzie mają taki tupet...
U mnie akurat tylko pojawiały się naciski o dziecko wyłącznie ze strony najbliższej rodziny. Mama z babcią straszyły mnie już dosłownie wszystkim, łącznie z tym, że nie zobaczę po nich żadnych spadków jak nie będę miała już TERAZ dziecka. 😅 Ciekawe, bo jestem jedynaczką i moja mama również. Tato też swojego czasu sugerował, że to już odpowiedni czas, ale od dawna zamilkł. Chyba stwierdził w końcu, że zajmie się swoimi problemami.
Trochę przykre, gdy najbliższe osoby próbują rządzić życiem dorosłej córki.
U mnie rodzice i teście akurat nic nie mówią.. i dobrze bo wtedy to bym w ogóle się załamała... Ale niestety ,wszyscy dookoła dosłownie .. dziewcyzny które miałam za przyjaciółki odzywają się do mnie tylko po to żeby dowiedzieć się czy w końcu już jestem w ciąży czy nie ,nie miło. -
Hej,
zachodziła któraś z was może w ciążę po wkładce mirena? Bo moja historia jest taka że mieliśmy z mężem zakończyć na 1 dziecku, ale plany się zmieniły i w maju wyciągnęłam wkładkę i do teraz nic się nie udaje, niby owulacja jest bo pik udaje mi się wyłapać na testach. Podobno po wkładce płodność wraca od razu ale chciałabym może poznać czyjąś historię kto był w tym samym miejscu -
Paula-1407 wrote:U mnie rodzice i teście akurat nic nie mówią.. i dobrze bo wtedy to bym w ogóle się załamała... Ale niestety ,wszyscy dookoła dosłownie .. dziewcyzny które miałam za przyjaciółki odzywają się do mnie tylko po to żeby dowiedzieć się czy w końcu już jestem w ciąży czy nie ,nie miło.
Może wiedzą, że Ci bardzo zależy, dlatego o to pytają, a równocześnie nie zdają sobie sprawy jak bardzo Cię bolą niepowodzenia i tym samym rozmowy o tym. Nie chcę nikogo usprawiedliwiać, po prostu tak "głośno myślę".♀️30, ♂️34
🌱 Wege od 2015 -
Melle🧜🏼♀️ wrote:Tylko poziom i od razu był Bromergon przepisany przez Panią gin.
Ja mam makroprolakrynemie, ale miałam na to osobne badanie. Wiem też, że niektóre dziewczyny mają jakieś testy obciążenia.Melle🧜🏼♀️ lubi tę wiadomość
👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138- czekamy na wyniki
09/25 lametta+ ovaleap -
Melle🧜🏼♀️ wrote:O masakra, że też ludzie mają taki tupet...
Trochę przykre, gdy najbliższe osoby próbują rządzić życiem dorosłej córki.
Na szczęście od dłuższego czasu zamilki ☺️07.2022 CB
24 lata
26 lat m
starania od 03.2022
długie cykle
TSH- 3,5
14.12.2022 - cień cienia
15.12.2022- dwie kreski
15.12.2022-beta 17,82 mlU/ml
17.12.2022-beta 45,15mlu/ml
23.12.2022-beta 659,90mlU/ml
27.12.2022- piękny pęcherzyk ciążowy 😍 (5 tydzień ciąży)
10.01.2023- 0.78 cm dzidziutka z bijącym serduszkiem
26.04.2023- połówkowe - 450g, zdrowej, bardzo ruchliwej i upartej księżniczki
euthyrox 25
-
Melle🧜🏼♀️ wrote:Może wiedzą, że Ci bardzo zależy, dlatego o to pytają, a równocześnie nie zdają sobie sprawy jak bardzo Cię bolą niepowodzenia i tym samym rozmowy o tym. Nie chcę nikogo usprawiedliwiać, po prostu tak "głośno myślę".
Rozumiem ,tylko że ,gdy chce z nimi porozmawiać na inne tematy to niestety nie ma takiej opcji bo albo unikają ,albo zwyczajnie w świecie nie odbierają , odzywają się jak chcą się coś dowiedzieć o mnie ,no ale nie będę się przejmować co ma być to będzie -
Paula-1407 wrote:Rozumiem ,tylko że ,gdy chce z nimi porozmawiać na inne tematy to niestety nie ma takiej opcji bo albo unikają ,albo zwyczajnie w świecie nie odbierają , odzywają się jak chcą się coś dowiedzieć o mnie ,no ale nie będę się przejmować co ma być to będzie
No to faktycznie dziwne... 😥♀️30, ♂️34
🌱 Wege od 2015 -
Hej dziewczyny, jestem tu nowa. Staramy się od ponad roku o dzidziusia z mezem. Teraz IUI robimy we wrześniu pierwsza. Ogolnie potrzebuje trochę pogadac i podpytać o pare rzeczy. Np jak przechodzilyscie 1 inseminację i czy ktoraś brala aromek i jak sie po nim czulyscie??
Pozdrawiam 😘Ja 29, dodatnie ANA, podejrzenie twardziny ukladowej, jajowody drożne, AMH 8,8 , cykle owulacyjne, starania od 08.2024r.
On 31, orchidektomia(2,5r temu), seminogram 2% prawidłowej budowy, reszta w normie.
09.25 Przygotowania do IUI, aromek 3dc do 7dc 2x1, encorton 5mg, acard 75mg. -