X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lemoniade daj znać gdzie byłaś i co polecasz jeszcze w Bydzi bo ja też z tego miasta ;)

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MakeMeLemonade wrote:

A jeszcze takie pytanie, miałaś jakieś przeczucia że się udało? Nie chciałabym zapeszać ale jakoś zupełnie inaczej się czuje w tym cyklu, chociaż staram się przed tym bronić to podświadomie od początku czułam, że w tym cyklu zajdę. Mam takie poczucie, że coś się zadziało jest jakoś inaczej chociaż nie umiem dokładnie określić tego stanu umysłu ^^

U mnie w 14dpo piersi byly jak baloniki z woda i bialy sluz mialam.
    Srednio do 3 cykl udawalo mi sie zajsc w ciaze ale problem byl z utrzymaniem. Utrzymalam dopiero jak tsh mialam 1,4

• MakeMeLemonade Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje już teraz są bardzo nabrzmiałe ale tym się nie sugeruję bo zazwyczaj kilka dni po ovu takie mam, zobaczymy co będzie dalej. Jeżeli chodzi o śluz to trochę mnie dziwi, tzn dziwi bardziej jego brak. Zawsze miałam go dość sporo w drugiej fazie cyklu, musiałam nosić wkładki bo często zostawał na bieliźnie a teraz nie ma go praktycznie wcale chociaż czuję 'mokro'. Jak sprawdzałam palcem to faktycznie w środku śluz jest taki mleczny.

Tak czy siak 28 lipca mam wizytę u gin, będzie to pierwsza wizyta odkąd zaczęliśmy się starać i wtedy pogadam z nią o hormonach itp. Wolałabym wszystko przebadać już teraz bo jeżeli byłoby nie tak to od razu można podjąć jakieś kroki :)

Kokardka jak tylko znajdę laboratorium i je przetestuję to dam znać :D Niestety nie mam za dużo rozeznania co do lekarzy itp w Bydgoszczy bo odkąd pamiętam chodzę do jednej bardzo dobrej pani ginekolog, więc nie mam porównania :) A jakie są Twoje doświadczenia z lekarzami w naszym pięknym mieście ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 10:02

'When life gives you lemons, make lemonade.'

p19ucsqvpqr2ffxm.png

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia881 wrote:
    dziś nie bede spała chyba ze stresu czy beta to potwierdzi!!

Misia daj znać jak beta! Trzymamy kciuki ^^

p19ucsqvpqr2ffxm.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 19:15

MakeMeLemonade, bacha8709, lotta.89 lubią tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej dziewczyny :)
    Misia super gratuluje - ale beta to tylko formalność jak az 4 t esty ci pozytywne wyszly :)

Ja tez jestem z bydzi, albo bardziej jego okolic bo wyprowawadzilam sie do niemcza na wioske zeby odpoczywac :D a ja ogolnie chodze do Vitalabo - ksozt bety 40 zl. Mniej wiecej wszedzie tak sie ceny ksztaltuja niestety...
    Jzeli chodzi o gina to polecam Bartlomiej Wolski(dosc drogi ale naprawde wart wszystkich pieniedzy), a jezeli chodzi o klinike to - klinika leczenia nieplodności Zdrówko w Osielsku. Ja tam chodzilam na monitoring - 150 zl za calosc. Wiec koszt spoko :)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego odpoczywania Olu :)

Ola_45 lubi tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wyprowadziłam się z Bydzi niecałe 3 lata temu ale w druga stronę - mieszkam koło Brzozy ^^ I bardzo sobie chwalę życie poza miastem <3

Tak właśnie też znalazłam Vitalabo i pewnie ostatecznie tam pójdę jeżeli nie znajdę nic tańszego.

Wygooglowałaam Pana Wolskiego i ma świetne opinie, może też się do niego wybiorę jeżeli rozmowa z moją obecną gin mnie nie usatysfakcjonuje bo np stwierdzi ze na wszelkie badania itp itd jest za wcześnie.

Btw, okazało się że Pan Bartłomiej ma swój gabinet w budynku gdzie pracuje mój M hah, świat jest mały ;)

Olu ale zazdroszczę, taka pogoda piękna i leniuchowanie! Ciesz się póki możesz :) Ja od rana w biurze...a za oknem tylko hałas ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 10:32

Ola_45 lubi tę wiadomość

p19ucsqvpqr2ffxm.png
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia gratulacje i przesyłaj dużo wirusków :):)

Ja dziś mam wizytę u ginekologa nie wiem co moge się dowiedziec dziś mam 20 dc ale niestety nie było szans dopchac się wcczesniej do tego ginekologa :/

Nasz synuś :)
    thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Misia to czekamy na dobre wieści z wynikami bety. Po 4 pozytywnych testach musi być dobrze. A potem porozsyłaj mnóstwo wirusów.

Lotta zobaczysz co ci powie, może akurat miałaś późno owulacje i jeszcze coś u Ciebie wypatrzy.

Ola też poleniuchowałabym na wsi. Będę mieć na szczęście okazje w weekend bo jedziemy do teściów na wieś.

Doti a jak twoje samopoczucie?

Powiem, wam żę już nie mogę się doczekać urlopu i wyjazdu. Już mi się tak marzy odpocząć gdzieś z dala od pracy i wszystkich spraw. Wybraliśmy Albanie, wiem ze daleka droga samochodem, ale podróż dzielimy sobie na dwa dni żeby się nie zmęczyć.Na razie gin nie widzi żadnych przeciwwskazań, ciąża rozwija się prawidłowo i mam nadzieję ze już tak zostanie.

Ola_45 lubi tę wiadomość

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny u mnie wszystko poszalało w tym cyklu owulacja była 3 dni wcześniej niż zawsze... co automatycznie program mi zmienił termin @... do tego zaraz po owulacji tak mi nabrzmiały piersi i tak okropnie bolą że wczoraj poszłam do sklepu po większe staniki.....masakra jakaś....

Misia gratulacje :):):)

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha no jak tak sobie rozkładacie pordóż to bedzie oki :) moja kolezanka w 7 miesiącu jechała z Holandii gdzie mieszkają do Polski samochodem bez noclegu i mówiła że spoko tylko spuchły jej stopy :) wiec trzymam kciuki ze i u Ciebie będzie bez problemu :)a kiedy jedziesz? Moi teście jada w poniedziałek do Albanii:)

Ja dziś mam 20dc i na moje oko 7 dpo ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 11:52

thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotta i dalej utrzymuje Ci sie termin miesiączki na 14.07 ???

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no przypuszczam teraz że jeśli ovu była tydzień temu w czwartek to @ będzie wcześniej może koło 10 lipca.

thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wyznaczyło na 12.07... ale chyba bedzie wcześniej bo juz wszystkie dolegliwości na @ są i to wyraźne

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja za wcześnie jeszcze na oznaki @ zobaczymy wątpię żeby ginekolog dziś coś widział ale mam do niego sporo pytań. Zobaczymy ja wolałabym z ewentualnym testowaniem poczekac nawet do 14 lipca choć nie wiem czy jest szansa ze wytrzymam:P

thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • misia881 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta dodatnia 199

bacha8709, MakeMeLemonade, aniabbb, agisia, patkaaxx90, Smużka, violett lubią tę wiadomość

• jussio Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia gratulacje :D

Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
    15 <3 cykl starań - Ten szczęśliwy
    18.06.2016 Szymek jest już z nami :D
    Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej.
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia gratulacje :)
    Ola no prosze a ja z jeszcze innej strony bo będę się budować w Łochowie :D hihi
    Ja w Bydzi mam ginekolog P. Zegarska , muszę właśnie do niej zadzwonić oj oj oj
    w Vitalabo też robię badania, a jest klinika leczenia niepłodności koło policji tam byliśmy z badaniem nasienia i zastanawiam się czy nie skupić się na tej klinice.

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotta.89 wrote:
    Bacha no jak tak sobie rozkładacie pordóż to bedzie oki :) moja kolezanka w 7 miesiącu jechała z Holandii gdzie mieszkają do Polski samochodem bez noclegu i mówiła że spoko tylko spuchły jej stopy :) wiec trzymam kciuki ze i u Ciebie będzie bez problemu :)a kiedy jedziesz? Moi teście jada w poniedziałek do Albanii:)

Ja dziś mam 20dc i na moje oko 7 dpo ;/

Wyjeżdżamy 14 sierpnia dopiero. Dlatego podzieliliśmy na dwa dni, żebym się nie zmęczyła jazdą. Wiadomo że będziemy robić przestanki co 2-3 godziny żeby się rozprostować, ale zawsze to jakieś obciążenie dla organizmu.
    Daj znać czy rodzice zadowoleni z wyjazdu. W który rejon się wybierają?

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
‹‹ 345 346 347 348 349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ