Staraczki w 2015 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
MakeMeLemonade wrote:
A jeszcze takie pytanie, miałaś jakieś przeczucia że się udało? Nie chciałabym zapeszać ale jakoś zupełnie inaczej się czuje w tym cyklu, chociaż staram się przed tym bronić to podświadomie od początku czułam, że w tym cyklu zajdę. Mam takie poczucie, że coś się zadziało jest jakoś inaczej chociaż nie umiem dokładnie określić tego stanu umysłu ^^
U mnie w 14dpo piersi byly jak baloniki z woda i bialy sluz mialam.
Srednio do 3 cykl udawalo mi sie zajsc w ciaze ale problem byl z utrzymaniem. Utrzymalam dopiero jak tsh mialam 1,4 -
Moje już teraz są bardzo nabrzmiałe ale tym się nie sugeruję bo zazwyczaj kilka dni po ovu takie mam, zobaczymy co będzie dalej. Jeżeli chodzi o śluz to trochę mnie dziwi, tzn dziwi bardziej jego brak. Zawsze miałam go dość sporo w drugiej fazie cyklu, musiałam nosić wkładki bo często zostawał na bieliźnie a teraz nie ma go praktycznie wcale chociaż czuję 'mokro'. Jak sprawdzałam palcem to faktycznie w środku śluz jest taki mleczny.
Tak czy siak 28 lipca mam wizytę u gin, będzie to pierwsza wizyta odkąd zaczęliśmy się starać i wtedy pogadam z nią o hormonach itp. Wolałabym wszystko przebadać już teraz bo jeżeli byłoby nie tak to od razu można podjąć jakieś kroki
Kokardka jak tylko znajdę laboratorium i je przetestuję to dam znaćNiestety nie mam za dużo rozeznania co do lekarzy itp w Bydgoszczy bo odkąd pamiętam chodzę do jednej bardzo dobrej pani ginekolog, więc nie mam porównania
A jakie są Twoje doświadczenia z lekarzami w naszym pięknym mieście ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 10:02
'When life gives you lemons, make lemonade.'
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 19:15
MakeMeLemonade, bacha8709, lotta.89 lubią tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
2025r -
hej hej dziewczyny
Misia super gratuluje - ale beta to tylko formalność jak az 4 t esty ci pozytywne wyszly
Ja tez jestem z bydzi, albo bardziej jego okolic bo wyprowawadzilam sie do niemcza na wioske zeby odpoczywaca ja ogolnie chodze do Vitalabo - ksozt bety 40 zl. Mniej wiecej wszedzie tak sie ceny ksztaltuja niestety...
Jzeli chodzi o gina to polecam Bartlomiej Wolski(dosc drogi ale naprawde wart wszystkich pieniedzy), a jezeli chodzi o klinike to - klinika leczenia nieplodności Zdrówko w Osielsku. Ja tam chodzilam na monitoring - 150 zl za calosc. Wiec koszt spoko
-
Ja też wyprowadziłam się z Bydzi niecałe 3 lata temu ale w druga stronę - mieszkam koło Brzozy ^^ I bardzo sobie chwalę życie poza miastem
Tak właśnie też znalazłam Vitalabo i pewnie ostatecznie tam pójdę jeżeli nie znajdę nic tańszego.
Wygooglowałaam Pana Wolskiego i ma świetne opinie, może też się do niego wybiorę jeżeli rozmowa z moją obecną gin mnie nie usatysfakcjonuje bo np stwierdzi ze na wszelkie badania itp itd jest za wcześnie.
Btw, okazało się że Pan Bartłomiej ma swój gabinet w budynku gdzie pracuje mój M hah, świat jest mały
Olu ale zazdroszczę, taka pogoda piękna i leniuchowanie! Ciesz się póki możeszJa od rana w biurze...a za oknem tylko hałas ;/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 10:32
Ola_45 lubi tę wiadomość
'When life gives you lemons, make lemonade.'
-
Witajcie
Misia to czekamy na dobre wieści z wynikami bety. Po 4 pozytywnych testach musi być dobrze. A potem porozsyłaj mnóstwo wirusów.
Lotta zobaczysz co ci powie, może akurat miałaś późno owulacje i jeszcze coś u Ciebie wypatrzy.
Ola też poleniuchowałabym na wsi. Będę mieć na szczęście okazje w weekend bo jedziemy do teściów na wieś.
Doti a jak twoje samopoczucie?
Powiem, wam żę już nie mogę się doczekać urlopu i wyjazdu. Już mi się tak marzy odpocząć gdzieś z dala od pracy i wszystkich spraw. Wybraliśmy Albanie, wiem ze daleka droga samochodem, ale podróż dzielimy sobie na dwa dni żeby się nie zmęczyć.Na razie gin nie widzi żadnych przeciwwskazań, ciąża rozwija się prawidłowo i mam nadzieję ze już tak zostanie.Ola_45 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny u mnie wszystko poszalało w tym cyklu owulacja była 3 dni wcześniej niż zawsze... co automatycznie program mi zmienił termin @... do tego zaraz po owulacji tak mi nabrzmiały piersi i tak okropnie bolą że wczoraj poszłam do sklepu po większe staniki.....masakra jakaś....
Misia gratulacjeMiłosz
Honoratka
-
Bacha no jak tak sobie rozkładacie pordóż to bedzie oki
moja kolezanka w 7 miesiącu jechała z Holandii gdzie mieszkają do Polski samochodem bez noclegu i mówiła że spoko tylko spuchły jej stopy
wiec trzymam kciuki ze i u Ciebie będzie bez problemu :)a kiedy jedziesz? Moi teście jada w poniedziałek do Albanii:)
Ja dziś mam 20dc i na moje oko 7 dpo ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 11:52
Nasz synuś
cykl starań
-
ja za wcześnie jeszcze na oznaki @ zobaczymy wątpię żeby ginekolog dziś coś widział ale mam do niego sporo pytań. Zobaczymy ja wolałabym z ewentualnym testowaniem poczekac nawet do 14 lipca choć nie wiem czy jest szansa ze wytrzymam:PNasz synuś
cykl starań
-
Misia gratulacje
Ola no prosze a ja z jeszcze innej strony bo będę się budować w Łochowiehihi
Ja w Bydzi mam ginekolog P. Zegarska , muszę właśnie do niej zadzwonić oj oj oj
w Vitalabo też robię badania, a jest klinika leczenia niepłodności koło policji tam byliśmy z badaniem nasienia i zastanawiam się czy nie skupić się na tej klinice.Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
-
lotta.89 wrote:Bacha no jak tak sobie rozkładacie pordóż to bedzie oki
moja kolezanka w 7 miesiącu jechała z Holandii gdzie mieszkają do Polski samochodem bez noclegu i mówiła że spoko tylko spuchły jej stopy
wiec trzymam kciuki ze i u Ciebie będzie bez problemu :)a kiedy jedziesz? Moi teście jada w poniedziałek do Albanii:)
Ja dziś mam 20dc i na moje oko 7 dpo ;/
Wyjeżdżamy 14 sierpnia dopiero. Dlatego podzieliliśmy na dwa dni, żebym się nie zmęczyła jazdą. Wiadomo że będziemy robić przestanki co 2-3 godziny żeby się rozprostować, ale zawsze to jakieś obciążenie dla organizmu.
Daj znać czy rodzice zadowoleni z wyjazdu. W który rejon się wybierają?