Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lemoniade daj znać gdzie byłaś i co polecasz jeszcze w Bydzi bo ja też z tego miasta ;)

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MakeMeLemonade wrote:

A jeszcze takie pytanie, miałaś jakieś przeczucia że się udało? Nie chciałabym zapeszać ale jakoś zupełnie inaczej się czuje w tym cyklu, chociaż staram się przed tym bronić to podświadomie od początku czułam, że w tym cyklu zajdę. Mam takie poczucie, że coś się zadziało jest jakoś inaczej chociaż nie umiem dokładnie określić tego stanu umysłu ^^

U mnie w 14dpo piersi byly jak baloniki z woda i bialy sluz mialam.
    Srednio do 3 cykl udawalo mi sie zajsc w ciaze ale problem byl z utrzymaniem. Utrzymalam dopiero jak tsh mialam 1,4

• MakeMeLemonade Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje już teraz są bardzo nabrzmiałe ale tym się nie sugeruję bo zazwyczaj kilka dni po ovu takie mam, zobaczymy co będzie dalej. Jeżeli chodzi o śluz to trochę mnie dziwi, tzn dziwi bardziej jego brak. Zawsze miałam go dość sporo w drugiej fazie cyklu, musiałam nosić wkładki bo często zostawał na bieliźnie a teraz nie ma go praktycznie wcale chociaż czuję 'mokro'. Jak sprawdzałam palcem to faktycznie w środku śluz jest taki mleczny.

Tak czy siak 28 lipca mam wizytę u gin, będzie to pierwsza wizyta odkąd zaczęliśmy się starać i wtedy pogadam z nią o hormonach itp. Wolałabym wszystko przebadać już teraz bo jeżeli byłoby nie tak to od razu można podjąć jakieś kroki :)

Kokardka jak tylko znajdę laboratorium i je przetestuję to dam znać :D Niestety nie mam za dużo rozeznania co do lekarzy itp w Bydgoszczy bo odkąd pamiętam chodzę do jednej bardzo dobrej pani ginekolog, więc nie mam porównania :) A jakie są Twoje doświadczenia z lekarzami w naszym pięknym mieście ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 10:02

'When life gives you lemons, make lemonade.'

p19ucsqvpqr2ffxm.png

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia881 wrote:
    dziś nie bede spała chyba ze stresu czy beta to potwierdzi!!

Misia daj znać jak beta! Trzymamy kciuki ^^

p19ucsqvpqr2ffxm.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 19:15

MakeMeLemonade, bacha8709, lotta.89 lubią tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    2025r
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej dziewczyny :)
    Misia super gratuluje - ale beta to tylko formalność jak az 4 t esty ci pozytywne wyszly :)

Ja tez jestem z bydzi, albo bardziej jego okolic bo wyprowawadzilam sie do niemcza na wioske zeby odpoczywac :D a ja ogolnie chodze do Vitalabo - ksozt bety 40 zl. Mniej wiecej wszedzie tak sie ceny ksztaltuja niestety...
    Jzeli chodzi o gina to polecam Bartlomiej Wolski(dosc drogi ale naprawde wart wszystkich pieniedzy), a jezeli chodzi o klinike to - klinika leczenia nieplodności Zdrówko w Osielsku. Ja tam chodzilam na monitoring - 150 zl za calosc. Wiec koszt spoko :)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego odpoczywania Olu :)

Ola_45 lubi tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wyprowadziłam się z Bydzi niecałe 3 lata temu ale w druga stronę - mieszkam koło Brzozy ^^ I bardzo sobie chwalę życie poza miastem <3

Tak właśnie też znalazłam Vitalabo i pewnie ostatecznie tam pójdę jeżeli nie znajdę nic tańszego.

Wygooglowałaam Pana Wolskiego i ma świetne opinie, może też się do niego wybiorę jeżeli rozmowa z moją obecną gin mnie nie usatysfakcjonuje bo np stwierdzi ze na wszelkie badania itp itd jest za wcześnie.

Btw, okazało się że Pan Bartłomiej ma swój gabinet w budynku gdzie pracuje mój M hah, świat jest mały ;)

Olu ale zazdroszczę, taka pogoda piękna i leniuchowanie! Ciesz się póki możesz :) Ja od rana w biurze...a za oknem tylko hałas ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 10:32

Ola_45 lubi tę wiadomość

p19ucsqvpqr2ffxm.png
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia gratulacje i przesyłaj dużo wirusków :):)

Ja dziś mam wizytę u ginekologa nie wiem co moge się dowiedziec dziś mam 20 dc ale niestety nie było szans dopchac się wcczesniej do tego ginekologa :/

Nasz synuś :)
    thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Misia to czekamy na dobre wieści z wynikami bety. Po 4 pozytywnych testach musi być dobrze. A potem porozsyłaj mnóstwo wirusów.

Lotta zobaczysz co ci powie, może akurat miałaś późno owulacje i jeszcze coś u Ciebie wypatrzy.

Ola też poleniuchowałabym na wsi. Będę mieć na szczęście okazje w weekend bo jedziemy do teściów na wieś.

Doti a jak twoje samopoczucie?

Powiem, wam żę już nie mogę się doczekać urlopu i wyjazdu. Już mi się tak marzy odpocząć gdzieś z dala od pracy i wszystkich spraw. Wybraliśmy Albanie, wiem ze daleka droga samochodem, ale podróż dzielimy sobie na dwa dni żeby się nie zmęczyć.Na razie gin nie widzi żadnych przeciwwskazań, ciąża rozwija się prawidłowo i mam nadzieję ze już tak zostanie.

Ola_45 lubi tę wiadomość

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny u mnie wszystko poszalało w tym cyklu owulacja była 3 dni wcześniej niż zawsze... co automatycznie program mi zmienił termin @... do tego zaraz po owulacji tak mi nabrzmiały piersi i tak okropnie bolą że wczoraj poszłam do sklepu po większe staniki.....masakra jakaś....

Misia gratulacje :):):)

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha no jak tak sobie rozkładacie pordóż to bedzie oki :) moja kolezanka w 7 miesiącu jechała z Holandii gdzie mieszkają do Polski samochodem bez noclegu i mówiła że spoko tylko spuchły jej stopy :) wiec trzymam kciuki ze i u Ciebie będzie bez problemu :)a kiedy jedziesz? Moi teście jada w poniedziałek do Albanii:)

Ja dziś mam 20dc i na moje oko 7 dpo ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 11:52

thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotta i dalej utrzymuje Ci sie termin miesiączki na 14.07 ???

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no przypuszczam teraz że jeśli ovu była tydzień temu w czwartek to @ będzie wcześniej może koło 10 lipca.

thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wyznaczyło na 12.07... ale chyba bedzie wcześniej bo juz wszystkie dolegliwości na @ są i to wyraźne

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja za wcześnie jeszcze na oznaki @ zobaczymy wątpię żeby ginekolog dziś coś widział ale mam do niego sporo pytań. Zobaczymy ja wolałabym z ewentualnym testowaniem poczekac nawet do 14 lipca choć nie wiem czy jest szansa ze wytrzymam:P

thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • misia881 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta dodatnia 199

bacha8709, MakeMeLemonade, aniabbb, agisia, patkaaxx90, Smużka, violett lubią tę wiadomość

• jussio Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia gratulacje :D

Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
    15 <3 cykl starań - Ten szczęśliwy
    18.06.2016 Szymek jest już z nami :D
    Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej.
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia gratulacje :)
    Ola no prosze a ja z jeszcze innej strony bo będę się budować w Łochowie :D hihi
    Ja w Bydzi mam ginekolog P. Zegarska , muszę właśnie do niej zadzwonić oj oj oj
    w Vitalabo też robię badania, a jest klinika leczenia niepłodności koło policji tam byliśmy z badaniem nasienia i zastanawiam się czy nie skupić się na tej klinice.

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotta.89 wrote:
    Bacha no jak tak sobie rozkładacie pordóż to bedzie oki :) moja kolezanka w 7 miesiącu jechała z Holandii gdzie mieszkają do Polski samochodem bez noclegu i mówiła że spoko tylko spuchły jej stopy :) wiec trzymam kciuki ze i u Ciebie będzie bez problemu :)a kiedy jedziesz? Moi teście jada w poniedziałek do Albanii:)

Ja dziś mam 20dc i na moje oko 7 dpo ;/

Wyjeżdżamy 14 sierpnia dopiero. Dlatego podzieliliśmy na dwa dni, żebym się nie zmęczyła jazdą. Wiadomo że będziemy robić przestanki co 2-3 godziny żeby się rozprostować, ale zawsze to jakieś obciążenie dla organizmu.
    Daj znać czy rodzice zadowoleni z wyjazdu. W który rejon się wybierają?

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
‹‹ 345 346 347 348 349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ