X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamaja wrote:
    Cześć dziewczyny, u mnie chyba w tym cyklu lipa... :(
    Kurde, po raz kolejny przeżywam ten zawód.
    Ahh... Szkoda słów.

Ja jadę do Polski samochodem 15 sierpnia i też będę się męczyć. Podobno żar się z nieba leje! :)

b35b97be76362a815055732b49687aca.png

Żar to mało powiedziane;D 38 stopni miałam dziś w cieniu;/ masakra

mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uu jaka cisza... Dzień dobry wszystkimV:-)
    Życzę miłej niedzieli :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy i wzajemnie:)) tu znowu 37 stopni w cieniu wiec znow nad zalew bo inacZej sie nie da:)) miłej niedzieli:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś przyjemnie 23 stopnie :) milej niedzieli ;)

• Zambia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Babeczki !
    Madziulla - 23 stopnie - to skąd jesteś ?
    Kate - juz bliżej niz dalej. Dasz radę!
    Jussio - wracaj jak trochę ochłoniesz!
    Przepraszam ze nie napisze nic "nowym" dziewczynom ale jakoś ostatnio nie mam czasu na czytanie i pisanie a teraz nie sposób odpisać wszystkim :)
    Dzięki za info o zaproszeniach. Tez nigdy tam nie zaglądam a teraz zobaczyłam ze mam kilka zaproszeń :)
    Tez byłam ostatnio obejrzeć tabele Jussio - góra z dołem jest naprawdę wyrównana. To jest szczęśliwe forum :)
    U mnie nic. Ciąża zapiernicza strasznie. Wszystko u nas ok. Zaczynam powoli chodzić jak kaczka :)
    No i jakies zakupy planuje niebawem bo juz czas najwyższy zacząć :)
    Pozdrawiam Was serdecznie.
    Nieustannie przesyłam wirusy.
    Szaraczkom życzę, żeby w kolejnym cyklu ta @wreszcie nie przyszła ! Uda sie Wam zobaczycie.
    A ciężarówkom - spokojnej ciazy:)
    A która pierwsza rodzi u nas bo juz nie pamietam a teraz nie mam jak spojrzeć na 1 stronę ? Nadziejka Ty ? Juz sie boisz czy jeszcze luz i nie myślisz o tym ?

Patus_777 lubi tę wiadomość

• Zambia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz sprawdziłam - Nadziejka dobrze zapamiętałam widzisz ze byłaś pierwsza :)

Ola 45 - wybrałaś szpital juz ? Ja chyba znowu pójdę na żelazna :)

• kirys Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 34 stopnie, wybrałam się z mężem na rowerach nad pobliską rzeczkę, na rowerku było ok, ale nad rzeką, w słońcu nie do wytrzymania! Nie chciałam się zanurzać, żeby nie złapać jakiejś infekcji, tylko trochę się pochlapałam brodząc w wodzie. Z tego gorąca aż mi się trochę słabo zrobiło, a raczej tak nie mam, bardzo lubię lato i nawet upały. Ech, to pewnie sprawka hormonów, które biorę (bromek). Teraz zabukowałam się w domu, waham się czy wychodzić do ogrodu, czy dopiero jak się ochłodzi. A mężuś pojechał zobaczyć się z kolegą - a niech ma - wróci stęskniony! ;-P

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej ja dziś nad wodą :) och jak dobrze było;) teraz zmęczona:) ale lepiej chociaż, bo chłodniej;)
    Od jutra czekam na @, bo kończę dupka... daje sobie 7 dni ...po tym jak nie przyjdzie testuje...zobaczymy;/

Całuski dla wszystkich:***

mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zambia ja z Gdyni :) jest dziś idealna pogoda jest ciepło ale nie gorąco. Ja w piątek wzięłam dostinex pierwsza dawkę i czułam się do dupy. Teraz Naszczescie jest dobrze.jakby tak było to by było naprawdę spoko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    U mnie 34 stopnie, wybrałam się z mężem na rowerach nad pobliską rzeczkę, na rowerku było ok, ale nad rzeką, w słońcu nie do wytrzymania! Nie chciałam się zanurzać, żeby nie złapać jakiejś infekcji, tylko trochę się pochlapałam brodząc w wodzie. Z tego gorąca aż mi się trochę słabo zrobiło, a raczej tak nie mam, bardzo lubię lato i nawet upały. Ech, to pewnie sprawka hormonów, które biorę (bromek). Teraz zabukowałam się w domu, waham się czy wychodzić do ogrodu, czy dopiero jak się ochłodzi. A mężuś pojechał zobaczyć się z kolegą - a niech ma - wróci stęskniony! ;-P

To podziwiam bo wlasnie z powodu morderczych upałów wogole na rower nie wsiadam:) jak widziałam dzisiaj jak jechaliśmy nad zalew jakiegoś biednego niedobitka z tour the Pologne to az mi sie goraco jeszcze bardziej robiło:)) powiem Wam ze w takie upały to nawet klima w aucie nie do końca jest wydolna:)
    Wlasnie sprawdziliśmy aplikacje pogodowa i najchłodniej ma byc o 5 rano bo 18 stopni a o 21 ma byc 26...:)

• kirys Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, jedynie ze względu na niewielką odległość do pokonania, zdecydowałam się wybrać na rowerze. Myślałam, że będzie gorzej, że bardziej gorąco, ale w trakcie jazdy czuć wiaterek i jest ok :-)

Patus - trzymam kciuki!

Madziulla, dostinex bierzesz na prolaktynę?
    Ja biorę Bromergon, po jakimś czasie przyzwyczaił mi się organizm do tego świństwa, zostały "tylko" zaparcia, zwłaszcza w dniach, w których biorę również Dupka (16-25 d.c.). W tym cyklu zmniejszyłam więc dawkę Bromka z 1 do 0,5 tabletki, bo już nie mogłam wytrzymać z tymi skutkami ubocznymi, a zmniejszenie dawki sugerował mi lekarz na poprzedniej wizycie. Zobaczymy po miesiącu, czy nie skoczy ta prolaktyna...

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • martal1290 Debiutantka

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny czytam wasze posty juz od dłuższego czasu i postanowiłam napisać, mam pytanie staramy się z mężem juz 7 cykl u mnie niby wszystko ok, nie wiem czy wziąść juz męża w obroty, czy ma już iść na jakieś badanie jak to u was wyglada? Pozdrawiam wszystkie zafasolkowane pewnie to super uczucie być juz w ciąży ehh. .. Jussio dopisz mnie do listy martal1290_ 7 cykl_ 1 dziecko [email protected]

AniaReh lubi tę wiadomość

Martal1290
    7 cykl starań
  • aniabbb Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wszystkim,dawno się nie odzywałam,pozdrawiam serdecznie wszystkie nowe staraczki i te które już znam oczywiście też,niestety nie jestem w stanie nadrobić zaległości przykro mi, ale od dziś będę już częściej na forum:)
    Właśnie wracam z M z Czech, Praga jest piękna po prostu ,tylko te upały -wczoraj o 22 w Pradze było 31stopni.

Invicta Warszawa
    07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
    transfer 13.09 -biochemiczna.
    19.10 histeroskopia
    transfer 12.11- czekamy na cud
  • marjotka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleala wrote:
    Nie wiem Doti nie mam sily o tym teraz myslec... Maz mnie pociesza ze najgorsze co moge zrobic to stracic nadzieje... Ze zaczniemy patrzec na kliniki poza zacofana polska ze gdzies nam pomoga!

alea kochanie, z tego co wiem, to w Dusseldorf jest jedna z najlepszych klinik do leczenia niepłodnosci ! Sama się tam wybieram !

Ogolnie to odpusciłam sobie troche forum, bo jakby nie patrzeć wszędzie jakieś zafasolkowane i troche meczące uczucie, ze ja nadal nie... Stoimy w miejscu, bo Pani ktróra miała nam tłumaczyc w klinice zawołała od nas 50-70 euro za godzine ! czyli, jakby jakies dluzsze badania itd to zbankrutuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 20:41

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Ania, jedynie ze względu na niewielką odległość do pokonania, zdecydowałam się wybrać na rowerze. Myślałam, że będzie gorzej, że bardziej gorąco, ale w trakcie jazdy czuć wiaterek i jest ok :-)

Patus - trzymam kciuki!

Madziulla, dostinex bierzesz na prolaktynę?
    Ja biorę Bromergon, po jakimś czasie przyzwyczaił mi się organizm do tego świństwa, zostały "tylko" zaparcia, zwłaszcza w dniach, w których biorę również Dupka (16-25 d.c.). W tym cyklu zmniejszyłam więc dawkę Bromka z 1 do 0,5 tabletki, bo już nie mogłam wytrzymać z tymi skutkami ubocznymi, a zmniejszenie dawki sugerował mi lekarz na poprzedniej wizycie. Zobaczymy po miesiącu, czy nie skoczy ta prolaktyna...

Tak na prolaktyne jest niby najlepszy bo najmniej skutkow ubocznych i wsumie poza piatkiem i sobota rano to jak narazie czuje się dobrze. ja biore 1/4 tabletki raz w tyg. Wszyscy mówią ze drogi... ja zaplacilam 46zl za 2 tabletki czyli za kuracje 2 miesięczną. Lekaz zapisal mi 2 tabletki i w aptece robia tak ze z opakowania gdzie jest 8 tabletek rozdzielaja i dziela odpowiednio cenę. Faktycznie jak bralam 3 lata temu to swirowalam troche ale moze teraz będzie lepiej. Mam taka nadzieję bo mam brac az do zaciazenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 21:13

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martal1290 wrote:
    Hej dziewczyny czytam wasze posty juz od dłuższego czasu i postanowiłam napisać, mam pytanie staramy się z mężem juz 7 cykl u mnie niby wszystko ok, nie wiem czy wziąść juz męża w obroty, czy ma już iść na jakieś badanie jak to u was wyglada? Pozdrawiam wszystkie zafasolkowane pewnie to super uczucie być juz w ciąży ehh. .. Jussio dopisz mnie do listy martal1290_ 7 cykl_ 1 dziecko [email protected]

Hej :-) witamy serdecznie. Jak chodziłam do lekarza to pierwsze co kazała zrobić to badanie nasienia u męża żeby go wykluczyć od razu bo u nas to może być milion powodów.
    To nie jest duży koszt, koło 150-200 zł i masz wszystko jasne :-)
    Zawsze warto spróbować. Ale z moim miałam przeboje żeby poszedł na to bo on uważał że to ja najpierw powinnam się przebadac. Po prostu taka linia obrony była jego, ale w końcu przemyślał i zrobił badania :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marjotka wrote:
    alea kochanie, z tego co wiem, to w Dusseldorf jest jedna z najlepszych klinik do leczenia niepłodnosci ! Sama się tam wybieram !

Ogolnie to odpusciłam sobie troche forum, bo jakby nie patrzeć wszędzie jakieś zafasolkowane i troche meczące uczucie, ze ja nadal nie... Stoimy w miejscu, bo Pani ktróra miała nam tłumaczyc w klinice zawołała od nas 50-70 euro za godzine ! czyli, jakby jakies dluzsze badania itd to zbankrutuje.

Oszaleli???? Taka cena???? Ooo matko.....

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martal1290 wrote:

U mnie sytuacja wyglada tak ze staramy sie juz 8 cykl i jest to dugi cykl stymulowany lekami gdyż u mnie wszystko jakos tak wolno działa,niby działa ale leniwie jak to gin określił,dał nam czas do końca wakacji i jesli nie zaskoczymy to wtedy maz bedaie sie musiał zbadać...

• martal1290 Debiutantka

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 wrote:
    Hej :-) witamy serdecznie. Jak chodziłam do lekarza to pierwsze co kazała zrobić to badanie nasienia u męża żeby go wykluczyć od razu bo u nas to może być milion powodów.
    To nie jest duży koszt, koło 150-200 zł i masz wszystko jasne :-)
    Zawsze warto spróbować. Ale z moim miałam przeboje żeby poszedł na to bo on uważał że to ja najpierw powinnam się przebadac. Po prostu taka linia obrony była jego, ale w końcu przemyślał i zrobił badania :-)

Dzięki, mój mąż jest chętny pójdzie na wszystko bylebym mu nie marudziła:) kurcze nic mi ginekolog nie powiedział żebym już robiła jakieś badania tylko tyle, że mamy się starać do roku czasu,a z tego co czytam u was, to już czas na to najwyższy na badania. Ja się tak spinam, że każdy miesiąc jest dla mnie stracony,kurcze nie chce czekać, aż roku.

Martal1290
    7 cykl starań
  • martal1290 Debiutantka

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaReh wrote:
    U mnie sytuacja wyglada tak ze staramy sie juz 8 cykl i jest to dugi cykl stymulowany lekami gdyż u mnie wszystko jakos tak wolno działa,niby działa ale leniwie jak to gin określił,dał nam czas do końca wakacji i jesli nie zaskoczymy to wtedy maz bedaie sie musiał zbadać...

Ja ostatni zauważyłam, że mam mało śluzu płodnego, muszę pogadać o tym z moim ginekologiem. Ile masz lat jeśli mogę spytać? Mnie za chwilę też pewnie czeka 8 cykl:(

Martal1290
    7 cykl starań
‹‹ 461 462 463 464 465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ