X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka22 wrote:
    dziewczyny umówiłam sie do ginekologa,jako że dopiero zaczynam starania o maluszka,stąd moje pytanie,o co powinnam pytać? i jakie badania powinna mi zlecić??;)
    Tsh, ft4, prolaktyna, cytologia, mocz, morfologia ale myślę ze bardziej doświadczone dziewczyny się wypowiedzą, jq również zaczęłam starania i te badania to niezbędne minimum.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 14:43

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• kas50 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczorajsze wyniki tsh 2,270 ( 0, 27-4, 20), ft4 1,45 ( 0, 93-1,71), ft3 3,49 ( 2, 00-4, 40). Co myslicie?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tsh mam w porzadku robilam jakies 3 miesiace temu,wiec watpie aby mi to zlecila :/...ale dzieki już sobie zapisuje ;)

• aniabbb Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nieco za wysokie tsh,ale tragedii chyba nie ma :)dla staraczki powinno być 1-2.

Invicta Warszawa
    07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
    transfer 13.09 -biochemiczna.
    19.10 histeroskopia
    transfer 12.11- czekamy na cud
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniabb jesli chodzi o bxykanie to z tym nie musi nas namawiać haha :) bardziej sie martwie o to,ze moge miec problem z zajsciem w ciaze,bo od stycznia do marca leczylam sie z przewlekłej grzybicy,ktora dostalam po antybiotykach (okazalo sie,ze lekarz za malą ilosc oslony mi polecil na ten antybiotyk) grzybica byla przenoszona okolo 2 lat zadnych symptomow nie bylo,tylko co jakis czas uporczywe zapalenie pęcherza i dopiero w tym roku trafilam do swietnej p. doktor ktora mnie wyleczyla i mam spokoj :)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniabbb wrote:
    nieco za wysokie tsh,ale tragedii chyba nie ma :)dla staraczki powinno być 1-2.
    Od dziś po konsultacji z endo mam brać 1tabl.euthyrox25 codziennie aż dojde do dawki 31,5. Mialam wcześniej incydent nadczynnosci stąd takie wolne dawkowanie...

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• aniabbb Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka nie panikuj,dajcie sobie chociaż 3 miesiace :) może wszystko jest ok hormony sprawdz na wszelki wypadek, ale nie ma co myśleć o najgorszym,lepiej podchodzić do tego pozytywnie 60% podobno udaje sie w pierwszych 3 miesiącach a 90% starających w przeciągu roki.

Invicta Warszawa
    19.10 histeroskopia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniabb dzięki za słowa otuchy :) masz racje,ja po prostu lubie być świadoma tego,że wszystko jest dobrze....wizyte mam wyznaczoną na koniec września,więc na spokojnie przede mną jeszcze 2 ovu :) ;)

• Hashija Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka a to ciekawe co piszesz. ja od 17r.ż. miałam kłopoty z grzybiczymi zapaleniami pochwy. mi mówiono, że jak raz wystąpiło to będzie wracać. jak dostawałam to dostawałam tabletki doustne i dopochwowe. a tak to sama musiałam znaleźć sposób na ograniczenie występowania grzybic. czyli szukanie odpowiedniego płynu do higieny intymnej, rezygnacja z papierów zapachowych, rezygnacja z podpasek siateczkowych, rezygnacja z kąpieli na rzecz pryszniców itd.
    a jak Ciebie wyleczyła?

• aniabbb Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będzie dobrze każdej z nas się uda, jesteśmy wszystkie zaj.biste i zasługujemy na potomstwo :) hihi

asiun, Ev lubią tę wiadomość

Invicta Warszawa
    19.10 histeroskopia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hashija na samym poczatku leczylam sie urafuraginą (bo jeszcze wtedy nie wiedzialam ze to moze byc grzybica,zadnych uplawow,tylko to pieczenie cewki po zjedzeniue 3 opakowan mialam spokoj na jakis czas srednio co 3 miesiace wracalo wiec poszlam do ginekolog przepisala mi macmiror na 6 dni i mialo pomoc,nie pomoglo bylo jeszcze gorzejmdo tego stopnia ze wyladowalam w szpitalu tam powiedzieli,ze to zapalenie cewki moczowej wiec kazali brac monural ulga na jakis tydzien w koncu sie przyzwyczailam ze srednio co 2 miesiace bylam na l4 na tydzien tuz przed @ bo szczypalo,pieklo,bolalo,swedzialo (zadnych uplawow) nayczylam sie z tym zyc,ale w grudniu dostalam takich bolesci ze zaczelam mdlec i znowu to pieczenie wiec poszlam prywatnie,do znajomej ginekolo ktora leczyla moja mame,zbadala,ba nawet powąchala śluz! czego zaden lekarz nie robi...postawila diagnoze przewlekła grzybica przepisala fure lekow 2 antybiotyki i 3 miesiace uzupelnienia flory bakteryjenj i dodatkowo jeszcze przez miesiac nawilżający aby przywrocic rownowage i oczywiscie tez dla męża leki i obowiązkowa wstrzemięźliwość (koszt leczenia 350 zl i wizyta 200) finał =zdrowiuśko,czyściutko,pachnąco jak nowo narodzona :)

Hashija lubi tę wiadomość

• asiun Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka22 wrote:
    hashija na samym poczatku leczylam sie urafuraginą (bo jeszcze wtedy nie wiedzialam ze to moze byc grzybica,zadnych uplawow,tylko to pieczenie cewki po zjedzeniue 3 opakowan mialam spokoj na jakis czas srednio co 3 miesiace wracalo wiec poszlam do ginekolog przepisala mi macmiror na 6 dni i mialo pomoc,nie pomoglo bylo jeszcze gorzejmdo tego stopnia ze wyladowalam w szpitalu tam powiedzieli,ze to zapalenie cewki moczowej wiec kazali brac monural ulga na jakis tydzien w koncu sie przyzwyczailam ze srednio co 2 miesiace bylam na l4 na tydzien tuz przed @ bo szczypalo,pieklo,bolalo,swedzialo (zadnych uplawow) nayczylam sie z tym zyc,ale w grudniu dostalam takich bolesci ze zaczelam mdlec i znowu to pieczenie wiec poszlam prywatnie,do znajomej ginekolo ktora leczyla moja mame,zbadala,ba nawet powąchala śluz! czego zaden lekarz nie robi...postawila diagnoze przewlekła grzybica przepisala fure lekow 2 antybiotyki i 3 miesiace uzupelnienia flory bakteryjenj i dodatkowo jeszcze przez miesiac nawilżający aby przywrocic rownowage i oczywiscie tez dla męża leki i obowiązkowa wstrzemięźliwość (koszt leczenia 350 zl i wizyta 200) finał =zdrowiuśko,czyściutko,pachnąco jak nowo narodzona :)

O kurczr... przestraszyłaś mnie troszkę... bardzo często boli mnie pęcherz, a właściwie cewka, jakoś w kwietniu nawet krew mi cewką leciała. Byłam u lekarza internisty no i on twierdził, że to od nerek, ale usg nerek nic nie wykazalo. Teraz od kwietnia mam spokój, bo całe szczęście nie miałam aż takich boleści...a bolało ojjj strasznie, chyba najgorszy ból w moim życiu. A cytologia wykazała by taką grzybice ?

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • aneczka290388 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pojechałam prywatnie do ginekologa( koleżanki mojej kuzynki)bo rozmawiałam z kuzynką i powiedziałam o co chodzi a ona szybko zadzwoniła i załatwiła mi wizytę dopiero wróciłam .... i z usg dowiedziałam się że CIĄŻA ŻYWA
    PĘCHERZYK CIĄŻOWY 12,7mm
    ZARODEK 2,6mm
    odpowiednik na 5tydzień i 3 dzień ciąży
    co do plamień to lekarka powiedział że nie widzi zagrożenia dla ciąży, dostałam witaminy i jutro po odebraniu bety mam do niej jechać z wynikiem. Powiedziała że mam odpoczywać i się nie denerwować bo takie plamienia się zdarzają. Nadal nie mogę uwierzyć.

aniabbb, Fiolet742, Doti87, Andromeda, Ola_45, Hashija, Patus_777, Kicior, aleala, kirys, JoHanna, Smużka lubią tę wiadomość

aneczka
    bfaregz2kvw6dd5b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aczeckza serce tak sie ciesze!!!!!!! a mowilam!!!!!!!!!!!!!

• asiun Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochAna gratuluję !!!!!

Monia555 lubi tę wiadomość

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • aniabbb Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka ale super gratulation :)

Invicta Warszawa
    19.10 histeroskopia
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super aneczka :-* gratuluję kochana...

Dziewczyny bez fochow i obrażenia się, każda próbuje pomoc... Spokój tylko nam pomoże..

Patus_777, She86 lubią tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • aneczka290388 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fiolet teraz pora na ciebie.... ja nadal nie wierze nawet jeszcze do męza nie dzwoniłam pokaże mu usg jak wroci z pracy. Już się nie moge doczekac. Jestem w szoku ale nadal sie boje tych plamien niby dzis już ich prawie nie mam tyle tylko co rano przez jakis czas ale jednak sie pojawiają

Fiolet742 lubi tę wiadomość

aneczka
    bfaregz2kvw6dd5b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twoj maz oszaleje ze szczescia:) Strasznie sie ciesze, naprawde. widzisz tak sie martwilas a nie potrzebnie, malenstwo teraz potrzebuje duuuuzo spokoju :))
    duzo zdrowia Wam zycze i pieknych 9 miesiecy razem a potem juz calego zycia <3

ja to tam pal licho juz, boli mnie wszystko jak na @ wiec juz pewnie nadchodzi.

• asiun Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka290388 wrote:
    fiolet teraz pora na ciebie.... ja nadal nie wierze nawet jeszcze do męza nie dzwoniłam pokaże mu usg jak wroci z pracy. Już się nie moge doczekac. Jestem w szoku ale nadal sie boje tych plamien niby dzis już ich prawie nie mam tyle tylko co rano przez jakis czas ale jednak sie pojawiają
    Aneczka a mozesz opisac te plamienia dokładniej ? Tzn., kolor, ilość itd... będę wdzięczna.

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
‹‹ 545 546 547 548 549 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ