Staraczki w 2015 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Tsh, ft4, prolaktyna, cytologia, mocz, morfologia ale myślę ze bardziej doświadczone dziewczyny się wypowiedzą, jq również zaczęłam starania i te badania to niezbędne minimum.smerfetka22 wrote:dziewczyny umówiłam sie do ginekologa,jako że dopiero zaczynam starania o maluszka,stąd moje pytanie,o co powinnam pytać? i jakie badania powinna mi zlecić??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 14:43
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyaniabb jesli chodzi o bxykanie to z tym nie musi nas namawiać haha
bardziej sie martwie o to,ze moge miec problem z zajsciem w ciaze,bo od stycznia do marca leczylam sie z przewlekłej grzybicy,ktora dostalam po antybiotykach (okazalo sie,ze lekarz za malą ilosc oslony mi polecil na ten antybiotyk) grzybica byla przenoszona okolo 2 lat zadnych symptomow nie bylo,tylko co jakis czas uporczywe zapalenie pęcherza i dopiero w tym roku trafilam do swietnej p. doktor ktora mnie wyleczyla i mam spokoj
-
Od dziś po konsultacji z endo mam brać 1tabl.euthyrox25 codziennie aż dojde do dawki 31,5. Mialam wcześniej incydent nadczynnosci stąd takie wolne dawkowanie...aniabbb wrote:nieco za wysokie tsh,ale tragedii chyba nie ma :)dla staraczki powinno być 1-2.
-
smerfetka nie panikuj,dajcie sobie chociaż 3 miesiace
może wszystko jest ok hormony sprawdz na wszelki wypadek, ale nie ma co myśleć o najgorszym,lepiej podchodzić do tego pozytywnie 60% podobno udaje sie w pierwszych 3 miesiącach a 90% starających w przeciągu roki.
Invicta Warszawa
07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
transfer 13.09 -biochemiczna.
19.10 histeroskopia
transfer 12.11- czekamy na cud -
nick nieaktualny
-
smerfetka a to ciekawe co piszesz. ja od 17r.ż. miałam kłopoty z grzybiczymi zapaleniami pochwy. mi mówiono, że jak raz wystąpiło to będzie wracać. jak dostawałam to dostawałam tabletki doustne i dopochwowe. a tak to sama musiałam znaleźć sposób na ograniczenie występowania grzybic. czyli szukanie odpowiedniego płynu do higieny intymnej, rezygnacja z papierów zapachowych, rezygnacja z podpasek siateczkowych, rezygnacja z kąpieli na rzecz pryszniców itd.
a jak Ciebie wyleczyła? -
będzie dobrze każdej z nas się uda, jesteśmy wszystkie zaj.biste i zasługujemy na potomstwo
hihi
asiun, Ev lubią tę wiadomość
Invicta Warszawa
07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
transfer 13.09 -biochemiczna.
19.10 histeroskopia
transfer 12.11- czekamy na cud -
nick nieaktualnyhashija na samym poczatku leczylam sie urafuraginą (bo jeszcze wtedy nie wiedzialam ze to moze byc grzybica,zadnych uplawow,tylko to pieczenie cewki po zjedzeniue 3 opakowan mialam spokoj na jakis czas srednio co 3 miesiace wracalo wiec poszlam do ginekolog przepisala mi macmiror na 6 dni i mialo pomoc,nie pomoglo bylo jeszcze gorzejmdo tego stopnia ze wyladowalam w szpitalu tam powiedzieli,ze to zapalenie cewki moczowej wiec kazali brac monural ulga na jakis tydzien w koncu sie przyzwyczailam ze srednio co 2 miesiace bylam na l4 na tydzien tuz przed @ bo szczypalo,pieklo,bolalo,swedzialo (zadnych uplawow) nayczylam sie z tym zyc,ale w grudniu dostalam takich bolesci ze zaczelam mdlec i znowu to pieczenie wiec poszlam prywatnie,do znajomej ginekolo ktora leczyla moja mame,zbadala,ba nawet powąchala śluz! czego zaden lekarz nie robi...postawila diagnoze przewlekła grzybica przepisala fure lekow 2 antybiotyki i 3 miesiace uzupelnienia flory bakteryjenj i dodatkowo jeszcze przez miesiac nawilżający aby przywrocic rownowage i oczywiscie tez dla męża leki i obowiązkowa wstrzemięźliwość (koszt leczenia 350 zl i wizyta 200) finał =zdrowiuśko,czyściutko,pachnąco jak nowo narodzona
Hashija lubi tę wiadomość
-
smerfetka22 wrote:hashija na samym poczatku leczylam sie urafuraginą (bo jeszcze wtedy nie wiedzialam ze to moze byc grzybica,zadnych uplawow,tylko to pieczenie cewki po zjedzeniue 3 opakowan mialam spokoj na jakis czas srednio co 3 miesiace wracalo wiec poszlam do ginekolog przepisala mi macmiror na 6 dni i mialo pomoc,nie pomoglo bylo jeszcze gorzejmdo tego stopnia ze wyladowalam w szpitalu tam powiedzieli,ze to zapalenie cewki moczowej wiec kazali brac monural ulga na jakis tydzien w koncu sie przyzwyczailam ze srednio co 2 miesiace bylam na l4 na tydzien tuz przed @ bo szczypalo,pieklo,bolalo,swedzialo (zadnych uplawow) nayczylam sie z tym zyc,ale w grudniu dostalam takich bolesci ze zaczelam mdlec i znowu to pieczenie wiec poszlam prywatnie,do znajomej ginekolo ktora leczyla moja mame,zbadala,ba nawet powąchala śluz! czego zaden lekarz nie robi...postawila diagnoze przewlekła grzybica przepisala fure lekow 2 antybiotyki i 3 miesiace uzupelnienia flory bakteryjenj i dodatkowo jeszcze przez miesiac nawilżający aby przywrocic rownowage i oczywiscie tez dla męża leki i obowiązkowa wstrzemięźliwość (koszt leczenia 350 zl i wizyta 200) finał =zdrowiuśko,czyściutko,pachnąco jak nowo narodzona

O kurczr... przestraszyłaś mnie troszkę... bardzo często boli mnie pęcherz, a właściwie cewka, jakoś w kwietniu nawet krew mi cewką leciała. Byłam u lekarza internisty no i on twierdził, że to od nerek, ale usg nerek nic nie wykazalo. Teraz od kwietnia mam spokój, bo całe szczęście nie miałam aż takich boleści...a bolało ojjj strasznie, chyba najgorszy ból w moim życiu. A cytologia wykazała by taką grzybice ?
⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓 -
pojechałam prywatnie do ginekologa( koleżanki mojej kuzynki)bo rozmawiałam z kuzynką i powiedziałam o co chodzi a ona szybko zadzwoniła i załatwiła mi wizytę dopiero wróciłam .... i z usg dowiedziałam się że CIĄŻA ŻYWA
PĘCHERZYK CIĄŻOWY 12,7mm
ZARODEK 2,6mm
odpowiednik na 5tydzień i 3 dzień ciąży
co do plamień to lekarka powiedział że nie widzi zagrożenia dla ciąży, dostałam witaminy i jutro po odebraniu bety mam do niej jechać z wynikiem. Powiedziała że mam odpoczywać i się nie denerwować bo takie plamienia się zdarzają. Nadal nie mogę uwierzyć.
aniabbb, nick nieaktualny, Doti87, Andromeda, Ola_45, Hashija, Patus_777, Kicior, aleala, kirys, JoHanna, Smużka lubią tę wiadomość
aneczka

-
nick nieaktualny
-
fiolet teraz pora na ciebie.... ja nadal nie wierze nawet jeszcze do męza nie dzwoniłam pokaże mu usg jak wroci z pracy. Już się nie moge doczekac. Jestem w szoku ale nadal sie boje tych plamien niby dzis już ich prawie nie mam tyle tylko co rano przez jakis czas ale jednak sie pojawiają
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
aneczka

-
nick nieaktualnyTwoj maz oszaleje ze szczescia:) Strasznie sie ciesze, naprawde. widzisz tak sie martwilas a nie potrzebnie, malenstwo teraz potrzebuje duuuuzo spokoju
)
duzo zdrowia Wam zycze i pieknych 9 miesiecy razem a potem juz calego zycia
ja to tam pal licho juz, boli mnie wszystko jak na @ wiec juz pewnie nadchodzi. -
Aneczka a mozesz opisac te plamienia dokładniej ? Tzn., kolor, ilość itd... będę wdzięczna.aneczka290388 wrote:fiolet teraz pora na ciebie.... ja nadal nie wierze nawet jeszcze do męza nie dzwoniłam pokaże mu usg jak wroci z pracy. Już się nie moge doczekac. Jestem w szoku ale nadal sie boje tych plamien niby dzis już ich prawie nie mam tyle tylko co rano przez jakis czas ale jednak sie pojawiają⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓

...ale dzieki już sobie zapisuje