X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • aniabbb Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, a ja dziś mam dzień lenia,nawet nie obudziłam się żeby temperaturę zmierzyć ,a co tam co ma być to będzie :D

Invicta Warszawa
    07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
    transfer 13.09 -biochemiczna.
    19.10 histeroskopia
    transfer 12.11- czekamy na cud
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo hej dziewczyny :) widze,że nasz watek odżył :)

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys też łykałam bromka na obniżenie prolaktyny.
    Pojawiają się u Ciebie jakieś skutki uboczne? Długo go zażywasz?

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha pewnie, że pojawiły się skutki uboczne, głównie na początku. Po pierwszej tabletce nie wstałam rano do pracy, tzn. przeszłam się do toalety, ale zawroty głowy, zimny pot, ciśnieniomierz 3 razy z rzędu błąd pokazał i musiałam jeszcze zostać w łóżku. Potem był weekend który cały przekimałam, snując się półprzytomna. Pierwszy miesiąc było mi ciężko, bo byłam senna i ogólnie osłabiona, wspomagałam się glukardiamidem, żeby choć trochę podnieść ciśnienie, które mam z natury niskie bo nawet 90/60, a jak bromek jeszcze obniżył to już wogóle. Biorę go od ponad 3 miesięcy, szybko mi prolaktyna spadła bo po miesiącu z 30 na 5. Jak doszedł mi duphaston w II połowie cyklu, to miałam straszilwe zaparcia. Od sierpnia zmniejszyłam dawkę na 1/2 tabletki i po miesiącu mam wynik 6,8 więc chyba nieźle. No i czuję się już normalnie i zaparcia zniknęły z czego się bardzo cieszę :-D
    A jak długo Ty zażywasz i z jakimi przebojami? :-)

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę dostinex i pierwsze 3 tyg była tragedia. Mdlosci, bóle i zawroty głowy, senność. .. masakra. Tydz temu było lepiej a teraz jest niemal zupełnie dobrze. Organizm się chyba w końcu przyzwyczaja.... nareszcie. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny,mam pytanie co z ta temperaturą ginekolog mi powiedziała,że mierzy się rano po 8h spania,ale można tez mierzyć w trakcie dnia,jeśli byl bierny odpoczynek od 1h i więcej,co o tym myślicie?

• aniabbb Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka tu masz wszystko wyjaśnione
    https://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/pomiar-temperatury,3.html#24

Invicta Warszawa
    19.10 histeroskopia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniabbb dzięki za linka,juz czytałam :) i dlatego mam mętlik,ale ginekolog mnie bardziej przekonuje :)

• kirys Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla to super, że Twój organizm też się przyzwyczaił :-)

Smerfetka, aniabbb - z ciekawości sięgnęłam po broszurę dot. metody objawowo-termicznej i wg niej m.in.:
    - pomiaru dokonuje się po co najmniej 3 godzinnym spoczynku (czyli tak jak w bazie wiedzy ovufriend)
    - można mierzyć w ciągu dnia po godzinnym wypoczynku (ale nadal o stałej porze), jeśli nie ma się innej możliwości (np. pracując na zmiany)

Madziulla lubi tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys dzięki :) za informacje okazalo się na wizycie u gin,że za "płytko" wkladałam termometr...to mój pierwszy cykl,więc jestem w tym zielona :D teraz leze godzine i czekam co się pojawi na termometrze,mam jeszcze 20 min :)

• Patus_777 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 wrote:
    Chyba wszystkie w weekend piły u każda z kacem leży hihihihi

Przyznaję piłam:D :D :D skąd wiedziałaś;D hehhe jako,że dostałam nową pracę rodzice mi przynieśli wódkę z gór...gruszkową mega mocna 50% alko....dwa drinki ledwo wypiłam:D hah

Co u WAS :*** Tęsknię :) nie mogę być z Wami tak na bieżąco, jak wcześniej...w końcu pracuje 40 h tyg;/

KURDE LASKI ZACIĄŻY KTÓRAŚ TERAZ:) ja odpadam u mnie licho z serduszkowaniem było...

mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ale za to nie mam problemów z dupkiem;) w tamtym cyklu zdechłam, teraz organizm się chyba przyzwyczaił i nic mnie nie boli:)

mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • williams1 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dzisiaj 9 dpo u mnie i 1 kreska na teście znowu. Zatestuje we wtorek ponownie ale chyba dupa blada w tym cyklu.
    Aniabbb a Ty jakieś przeczucia?

dev139prs__.png

Tymon 09.04.2009 Iwo 17.12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 7dpo i jakoś dziwnie się czuje :(

• aniabbb Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    williams1 wrote:
    Cześć dziewczyny, dzisiaj 9 dpo u mnie i 1 kreska na teście znowu. Zatestuje we wtorek ponownie ale chyba dupa blada w tym cyklu.
    Aniabbb a Ty jakieś przeczucia?
    ja nie testowałam, ale nie nastawiam się na nic

Invicta Warszawa
    19.10 histeroskopia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tempke mierze,ale tez patrze na śluz i szyjke dzisiaj zbadałam w piątek sie przestraszyłam bo na bieliźnie zobaczyłam coś dziwnego,dziewczyny na innym wątku mówią,że to śluz książkowy na ciąże

• williams1 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka22 wrote:
    ja tempke mierze,ale tez patrze na śluz i szyjke dzisiaj zbadałam w piątek sie przestraszyłam bo na bieliźnie zobaczyłam coś dziwnego,dziewczyny na innym wątku mówią,że to śluz książkowy na ciąże

Tzn jaki masz?
    Rozciągliwy czy jaki?
    Jestem ciekaw bo takich info nie posiadam.

Aniabb ale jestes opanowana :)

dev139prs__.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w piątek czułam się jakbym się zsiusiała w majtki,poszłam do toalety,patrze na bielizne i szok biały "puszek",w dotyku delikatny i bez zapachu i dzisja w trakcie przytulanek takie uczucie że jest go dużo i gesto,a zazwyczaj w 24dc to jest sucho

• williams1 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to widzisz, nic takiego nie mialam w obydwu ciążach, a ostatnia była w zeszlym roku. Hmm każdy organizm inny. Z reszta ja tylko testowi uwierze a objawy można sobie wmówić ;-)

dev139prs__.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no więc właśnie dlatego czekam cierpliwe na 14 września,zrobie test i będe miec pewność,nie doszukuje sie obajwów tj ból piersi itp bo jedne moga miec bolące,a inne nie musza nic odzczuwać :)

‹‹ 586 587 588 589 590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ