Staraczki w 2015 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
jussio wrote:Hej dziewczyny.
Witam w ten piękny baaardzo zimny poniedziałek
Chwalić się dziewuszki kto ma już śnieg Bo u mnie w prawdzie zimno ale nadal zielono
Agisia super że połówkowe w normie
Hashija zazdroszczę fotek i z niecierpliwością czekam aż nam pokażesz swoją małą księżniczkę
Andromeda piesio śliczny, taki słodziak przecudny
Aaaaaa i coś jeszcze ode mnie na poprawę humoru dla tych co nie lubią poniedziałków
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b96cabac9e1f.jpg
Mój dzisiejszy, robiony w 13dpo z drugiego sikańca
Jestem przeszczęśliwa
HURAAAAAAAAAAAAAA:) KOCHANA:) NARESZCIE MOJA DROGA:) AŻ MAM OCHOTĘ PIĆ ZE SZCZĘŚCIA, Z TOBĄ:**** WIDZICIE?! każda z nas doczeka się 2 kresek:)jussio, Bajkaanna lubią tę wiadomość
mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
Hsg sono- jajowody drożne
Było clo i letrozol....nic
..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
4 lata starań CUD!!!
-
Hashija wrote:a oto moja Gabrysia 2 kg szczęścia
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a4a0ea615da8.jpg
Kochane cudoooo;)Hashija lubi tę wiadomość
mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
Hsg sono- jajowody drożne
Było clo i letrozol....nic
..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
4 lata starań CUD!!!
-
Byłam u gina, najprawdopodobniej owu była - chociaż tym razem nie był 100% pewny, ale i tak kazał brać luteine.
z tego rozjazdu @ spodziewam się więc wcześniej - 26 października.
Jeśli przyjdzie to potem ide na HSG - serio to tak boli? Czy gin mnie specjalnie wystraszył żebym zaciążyła z obawy przed bólem? -
Taka sytuacja-ja tez bede miala droznosc robiona w nast cyku:/ mam juz wytyczne: antybiotyk i przeciwbolowe... Zobaczymy, ale jakos przeciez musi byc, nie my pierwsze, nie ostatnie. Trzymam kciuki za nas obie:)Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
GAMETA Gdynia od 01.2020
3x IUI 👎
ICSI: ❄❄❄❄❄❄
1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc) -
A ja Wam powiem, że mimo bólu bardzo chętnie bym poszła na drożność i to nawet już. Bo mnie już lekko trafia, że niby wyniki w normie, a dalej nic Wolałabym więc wiedzieć czy tam w środku u mnie wszystko gra. A tak to nie wiem, gin już jakiś czas mówił mi o laparoskopii - ale czy przy tym też bada się drożność?
Taka Sytuacja, Andromeda - trzymam kciuki za Wasze zabiegi - napewno dacie radę!Andromeda lubi tę wiadomość
Helenka Rośnij zdrowo córeczko!
-
No wlasnie tez sie zdziwilam, ale moja gin ktora tez bedzie robic zabieg powiedziala, ze musi byc antybiotyk-moze w razie infekcji 'po'...Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
GAMETA Gdynia od 01.2020
3x IUI 👎
Dziewczyny ja miałam hsg, jeśli są zrosty to boli niestety jak cholera, każda zresztą to inaczej przeżywa. Podobno sonohsg jest mniej bolesne, ja miałam w ogole na nfz robione wiec wiecie jakie tam sa leki przeciwbolowe. takie co nie dzialaja
Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
-
Kate dobrze że skurcze się wyciszają oby tak jak najdłużej A ile musisz jeszcze wytrzymać tak do bezpiecznego terminu?
Hashija towja Gabrysia prześliczna
Myshka pisz częściej co tam u ciebie bo coś ostatnio faktycznie zamilkłaś i jakoś mam wrażenie że u ciebie humor raczej taki pesymistyczny
Violett ja też pamietam jak zakładałam ten temat tyle że mi się wydaje że to było wczoraj tylko po ciążach dziewczyn widzę jak ten czas ucieka
Czasami mam wrażenie że wszystkie robiły testy tydzień temu a tu już Nadziejka zdążyła urodzić Szok jak to leci...
Violett a może podasz aktualne dane do tabelki
Zambia kochana czy ty już wiesz kto tam zamieszkuje u ciebie w brzuszku? Bo jakoś nie pamiętam czy się już chwaliłaś
Taka Sytuacja, Andromeda trzymam kciuki za bezbolesne Hsg i dobre wyniki.
Kirys ja miałam robioną laparoskopie i hsg za jednym zamachem i to był dla mnie plus bo bólu nie czułam w ogóle z racji tego że do laparo masz znieczulenie ogólne i odlatujesz a oni robią co do nich należy
I pamiętam że przed zabiegiem musiałam mieć zrobioną czystość pochwy żeby wykluczyć wszelkie infekcje bo przy HSG wprowadzają sprzęt przez pochwe i wpuszczając kontrast jest możliwość przeniesienia ewentualnych infekcji głębiej na przydatki, a zapalenie przydatków to nie żarty więc myślę że ten antybiotyk to tak na wszelki wypadek.Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
15 cykl starań - Ten szczęśliwy
18.06.2016 Szymek jest już z nami
Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej. -
Jussio a tą laparoskopie miałaś na NFZ? Badanie czystości pochwy też? Mi lekarz mówił że zabieg zrobi mi na NFZ, ale nie wiem jak badanie. Dotychczas miałam robiony wymaz bakteriologiczny, mówił że jeszcze muszę zrobić na chlamydie i mykoplazmy.
A wogóle jak się czujesz? Jakieś dolegliwości ciążowe czy jeszcze za wcześnie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 08:19
Helenka Rośnij zdrowo córeczko!
-
ja za hsg bede prywatnie placic 500zl:/ ale coz, przynajmniej zobaczymy co tam u mnie sie dzieje...
jussio, a Ty jak sie dzis odnajdujesz w nowej rzeczywistosci? jak ja Ci zazdroszcze!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 08:42
jussio, jussio lubią tę wiadomość
Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
GAMETA Gdynia od 01.2020
3x IUI 👎
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jussio nie wiem dlaczego, ale wchodząc dziś na forum pomyślałam sobie o Tobie, a tutaj proszę wspaniałe wieści od Ciebie!!!!!
Bardzo, bardzo się cieszę!! i życzę Ci spokojnej i zdrowej ciąży kochanajussio lubi tę wiadomość
Natalia 27.03.2016
-
kirys wrote:Jussio a tą laparoskopie miałaś na NFZ? Badanie czystości pochwy też? Mi lekarz mówił że zabieg zrobi mi na NFZ, ale nie wiem jak badanie. Dotychczas miałam robiony wymaz bakteriologiczny, mówił że jeszcze muszę zrobić na chlamydie i mykoplazmy.
A wogóle jak się czujesz? Jakieś dolegliwości ciążowe czy jeszcze za wcześnie?
A ja narazie przyzwyczajam się do myśli że już nie jestem sama, a wygląda to tak że chodzę i w kółko sobie powtarzam ...jestem w ciąży... Dolegliwości żadnych jeszcze nie mam, ale to jeszcze za szybko.
Dziś wybieram się na bete a jutro do gin chociaż wiem że nic mi nie pokaże ale muszę być pod kontrolą od początku ze wzgledu na tą moją wcześniejszą pozamaciczną.
Ja czasami robię swoje dżemy, jak będe mogła to pomogę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 10:46
Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
15 cykl starań - Ten szczęśliwy
18.06.2016 Szymek jest już z nami
Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej. -
nick nieaktualnyJussio no wiec znalazłam w necie przepis na dżem
500 g pomarańczy
500 g marchewek
2 kwaśne jabłka ( ok 120 g)
skórka z 2 pomarańczy pokrojona w paseczki lub starta
sok z 1 cytryny
250 g wody
500 g cukru
20 g pektyny jabłkowej lub 1 dżemix 2:1 (niekoniecznie)
1 łyżeczka posiekanych listków lawendy i rozmarynu
wolałabym nie używać zelfixu bo jak zobaczyłam skład wczoraj tego syfu to sie załamałam... powiedz mi czy przy takich składnikach (bez zelfixu) wyjdzie gesty? czy cos powinnam dołożyć co go zagęści? czy powinno sie go dłużej podgotowywać?
no i cukru dałabym mniej bo dla mnie 1/2 kg to przeginka....Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 10:55