Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • Patus_777 Autorytet
    Postów: 1179 326

    Wysłany: 22 lutego 2016, 12:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik...niezbyt :/
    Anty- tg 1.08 lU/ml wart ref 0-4,11
    Anty- tpo 0.54 lU/ml. min 0- 9.00max
    Tsh3-generacja 3.252 ulU/ml min0,3-5,6max
    FT3 3,90 pg/ml min 2,5 - 3,9 max
    FT4 1.06 ng/dl min 0,61- 1,12 max

    patkaaxx90 lubi tę wiadomość

    mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

    klz98u69uvgetej6.png
  • Hashija Autorytet
    Postów: 1453 993

    Wysłany: 22 lutego 2016, 13:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuś no to endokrynolog się kłania. zrobisz z tym porządek i bedzie dobrze :) na nfz to sie naczekasz wiec proponuję isc prywatnie. mi jak rodzinna napisała cito na nfz to i tak miesiac czekałam. tabletki wszystko załatwią :)

  • Hashija Autorytet
    Postów: 1453 993

    Wysłany: 22 lutego 2016, 13:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andromeda przykro mi..
    Doti jak tam w szpitalu? wywołujecie?
    aniaB przykro mi z obrotu sprawy. masz młodego lekarza, że tak "to spoko" rzuca?

  • Kicior Autorytet
    Postów: 611 474

    Wysłany: 22 lutego 2016, 13:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati no ale z tych wynikow wyczytalam ze miescisz sie w normach tak? To chyba nie jest az tak zle :-) ale racja ze endo warto odwiedzic, a jak Twoja @? Pokazala sie?

    Doti odzywaj się!

    26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
    mhsv2n0asvtkxel6.png
  • Hashija Autorytet
    Postów: 1453 993

    Wysłany: 22 lutego 2016, 13:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    to, że się mieści to fakt, ale hormony tarczycy trzeba wyregulować, bo one mogą blokować ciążę albo powodować problem z utrzymaniem.

    Patus_777 lubi tę wiadomość

  • Doti87 Autorytet
    Postów: 2470 1307

    Wysłany: 22 lutego 2016, 13:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero będę jechała... I zobaczymy co będzie... Aaaaaaaaaaaa ale się denerwuje...

    Patus no niby są w granicy, ale i tak wyniki są do poprawy. Kochana leć do endokrynologa i wszystko będzie super:-)

    f2w3s65g6ss24352.png

    f2wli09k74bg1ma0.png
  • Patus_777 Autorytet
    Postów: 1179 326

    Wysłany: 22 lutego 2016, 14:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIĘKI KOCHANE:****

    Madziulla lubi tę wiadomość

    mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

    klz98u69uvgetej6.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 lutego 2016, 15:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus dobry endokrynolog wyregulujesz i zaciazysz szybko. Tym bardziej jak Twój ma takie żołnierzyki :D szybko szukaj lekarza co zaciazysz razem. :D

    Patus_777 lubi tę wiadomość

  • Patus_777 Autorytet
    Postów: 1179 326

    Wysłany: 22 lutego 2016, 15:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ♥♥♥ MADZIU :**

    Madziulla lubi tę wiadomość

    mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

    klz98u69uvgetej6.png
  • She86 Autorytet
    Postów: 825 858

    Wysłany: 22 lutego 2016, 17:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 wrote:
    Dopiero będę jechała... I zobaczymy co będzie... Aaaaaaaaaaaa ale się denerwuje...

    Patus no niby są w granicy, ale i tak wyniki są do poprawy. Kochana leć do endokrynologa i wszystko będzie super:-)
    Doti wpadłam zobaczyć czy są jakieś wieści od Ciebie :) to w takim razie życze szybkiego i szczęśliwego porodu !! :*

    Na pewno wszystko bedzie dobrze!! :))

    Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

  • Doti87 Autorytet
    Postów: 2470 1307

    Wysłany: 22 lutego 2016, 18:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dupa blada...my wracamy do domu... Moja szyjka ma 2,5cm i zero oznak na poród... W niedzielę jadę już na porodowke na 9 rano i będzie wywoływal bo teraz to sensu w ogóle nie było cokolwiek robić... No masakra jakaś... :-( :-(

    f2w3s65g6ss24352.png

    f2wli09k74bg1ma0.png
  • Hashija Autorytet
    Postów: 1453 993

    Wysłany: 22 lutego 2016, 18:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    HA HA HA Piotruś chce zostać jak najbliżej mamusi :D a termin miałaś dobrze obliczony?

    Mnie też czeka szpital :( czekam teraz na miesiączkę, potem mam zrobić biopsję i po wynikach dostanę skierowanie do szpitala na wycięcie zmian na szyjce macicy :( dziewczyny czy Wy robicie sobie kolposkopie chociaż raz w roku? ja przez 4 lata chodziłam do 2 różnych lekarzy i każdy twierdził, że jest wszystko dobrze. jak poroniłam trafiłam do dr P. Karonia w KK i nagle okazało się, że są zmiany widoczne podczas kolposkopii. Dziewczyny zachęcam do gruntownego badania się, bo życie trwa zbyt krótko a jest takie cenne...

  • Patus_777 Autorytet
    Postów: 1179 326

    Wysłany: 22 lutego 2016, 18:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 wrote:
    No i dupa blada...my wracamy do domu... Moja szyjka ma 2,5cm i zero oznak na poród... W niedzielę jadę już na porodowke na 9 rano i będzie wywoływal bo teraz to sensu w ogóle nie było cokolwiek robić... No masakra jakaś... :-( :-(

    Coś Piotrusiowi się nie spieszy :D dobrze mu pod twoim sercem :D

    mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

    klz98u69uvgetej6.png
  • Doti87 Autorytet
    Postów: 2470 1307

    Wysłany: 22 lutego 2016, 19:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo tylko już niech powoli wychodzi bo kurde coraz większy jest i gorzej będzie mi go urodzić.
    Hashija to trzymam mocno kciuki żeby wszystko dobrze się ułożyło kochana!!! Też miałam biopsje robiona jak mi z cytologii wyszło podejrzenie zmian jakiś. Ale na szczęście wszystko wyszło w porządku :-)

    Patus_777 lubi tę wiadomość

    f2w3s65g6ss24352.png

    f2wli09k74bg1ma0.png
  • Kicior Autorytet
    Postów: 611 474

    Wysłany: 22 lutego 2016, 20:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Doti ależ masz uparciuszka :) no nic nie zrobisz kochana, trzeba czekać do niedzieli :)

    26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
    mhsv2n0asvtkxel6.png
  • Doti87 Autorytet
    Postów: 2470 1307

    Wysłany: 22 lutego 2016, 20:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo właśnie się zastanawiam po kim taki uparty... Ale chyba po tatusiu hihihihi

    A już byłam dzisiaj nastawiona że będę miała wywoływany poród i bąbel będzie z nami dzisiaj/jutro... A tu nadal czekamy...

    f2w3s65g6ss24352.png

    f2wli09k74bg1ma0.png
  • kirys Autorytet
    Postów: 823 761

    Wysłany: 22 lutego 2016, 21:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus z Twoją tarczycą nie jest tragicznie z tego co się orientuję. Anty są ok, więc nie ma stanu zapalnego, FT3 i FT4 naprawdę przyzwoite, ale ze względu na podwyższenie TSH jak na starania wizyta u endokrynologa jest konieczna. Ja miałam podobne wyniki i szybko zbiłam, ale leki muszę stałe brać, a teraz to w coraz większych dawkach. Tak że będzie dobrze! Powodzenia :-)

    Hashija nie miałam nigdy kolposkopii, żaden lekarz mi o tym nie mówił, myślałam że reguralna cytologia wystarczy... Trzymam kciuki za Ciebie!

    Doti a to Ci dopiero mały uparciuszek! ;-) Ciekawe czy zdąży się urodzić w niedzielę, bo jak w pn to będzie miał urodziny co 4 lata hihi :-) żartuję

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:50

    Patus_777 lubi tę wiadomość

    Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • aleala Autorytet
    Postów: 3091 3524

    Wysłany: 22 lutego 2016, 23:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus podpytaj Emilianke o tarczyce, ona sie orientuje

    Patus_777 lubi tę wiadomość

    PCOS, hiperinsulinemia, insulinoopornosc, wada serca zabraniajaca przyjmowania hormonow...
    Los daje więcej niż śmiemy wymarzyć
    f2w3skjoz11z0g13.png
    Po 3 latach wreszcie mogę Cię utulić
    3i49p07wdwr2kg3x.png
  • Hashija Autorytet
    Postów: 1453 993

    Wysłany: 22 lutego 2016, 23:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiris ja też tak myślałam, że wystarczy cytologia regularna. z ostatniej cytologii wyszła mi jakaś bakteria, którą można załapać w sianie o ile dobrze pamiętam, ale nic poza tym a biopsja pokazała co tam naprawdę było.


    Doti jakby się urodził w niedzielę byłby długo młody a jaka oszczędnośc na urodzinach :D

    Edit
    Kiris o kolposkopii lekarze nie mówią, bo nie mają takiego sprzętu w swoich gabinetach... a kobiety nie dopytują, bo nie wiedzą. mi lekarz sam zaproponował bez żadnych dopłat za wizytę, a dopiero później ja sama zaczęłam się dokształcać co to w ogóle jest.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 23:46

  • Patus_777 Autorytet
    Postów: 1179 326

    Wysłany: 23 lutego 2016, 00:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleala wrote:
    Patus podpytaj Emilianke o tarczyce, ona sie orientuje

    Juz pisałam :** do naszej specjalistki

    mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

    klz98u69uvgetej6.png
‹‹ 747 748 749 750 751 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego