Staraczki w 2015 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyaniabbb wrote:o kasie już nie będę wspominać
no nam jesli sie do konca roku naturalnie nie uda to na przelomie roku idziemy do kliniki. na poczatek nastawiam sie ze zaproponuja IUI no ale wiadomo to zalezy od wynkow badan jakie zrobia i tak dalej jesli powiedza ze IUI sie nie uda ze tylko IN VITRO to prawdopodobnie odlozymy to sporo w czasie. nie stac nas bedzie poprostu na to -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny!
Co jakiś czas Was podczytuje ale mniej się udzielam....Miałam zrobione w szpitalu wszytskie badania hormonalne i wszytsko wyszlo w porządku, 2 monitoringi z potwierdzona owulacją. Teraz Pani ginekolog zasugerowała żeby mąż zrobił badanie nasienia i wczoraj otrzymaliśmy wyniki....Z tego co widzę to niestety najlepsze nie są....ehhh. We wtorek idę z tymi wynikami do Pani doktór i zobaczymy co ona na to...mowiła że następnym krokiem bedzie HSG...ale teraz to nie wiem czy mnie skieruje przy tych wynikach.
Wypiszę je, może którąs z Was się choć trochę na tym zna i może cokolwiek mi powiedzieć na ten temat. Czy jest faktycznie tragicznie ? My bardzo się denerwujemy ;(
Czas abstynencji - 5 dni
Liczba plemników w 1 ml ejakulatu - 9,5 mln (norma minimum 15mln)
Liczna plemników całkowita w ejakulacie - 34,2 mln (norma to minimum 39 mln)
Plemniki o ruchu progresywnym A+B - 53 % (norma minimum 32%)
Plemniki o ruchu progresywnym szybkim A - 38 %
Plemniki o ruchu wolnym B - 15 %
Plemniki o ruchu nieprogresywnym C - 6 %
Ruchliwość A+B+C -59% (norma minimum 40%)
Liczba plemników progresywnych A+B - 5 mln/ml (nie ma podanej normy)
Czas upłynnienia - 15 min
Ph- 7,7
Aglutynacja - brak
Objętość 3,6 ml
Plemniki o prawidłowej budowie 5 % (norma to minimum 4 %)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 14:37
-
Ma dobre jest w normie można morfologię i liczbę (ilość) w 3 miesiące poprawić. ..nie ma żadnej diagnozy jak my ..także on jest ok:-)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 11:19
agatkaa lubi tę wiadomość
mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
Hsg sono- jajowody drożne
Było clo i letrozol....nic
..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
4 lata starań CUD!!!
-
My mamy ciągle diagnozę przy badaniu i wtedy pojawiają się problemy u mężczyzn. ..1 badania to oligoasthenozoospermia i teratozoospermia. ..2 badanie lepsze niż pierwsze po suplementacji asthenozoospermia czyli ruch do dupy. ..słabe są. .
Także ty masz boskoWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 11:19
mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
4 lata starań CUD!!!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
agisia wrote:Kokardka ja miałam plan CLO, później inseminacja. Wyszłam od lekarza zadowolona, że w końcu coś wiem. Zaszłam do apteki i czekałam na @ żeby wziąć CLO. I co? Mam nieotwarte opakowanie hahah
THE BEST:) PRZYDA SIĘ NIEDŁUGO:) JAK SIĘ SPÓŹNI KOLEJNA @@mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
4 lata starań CUD!!!
-
Kokardka44 wrote:Dziewczyny ja miałam plan 3 inseminacji i dopiero potem in vitro, może któraś też tak spróbuje
heheh takie plany są dobre:D udało się bez:) DA się chyba wszytko jest takie w życiu w najmniej oczekiwanej sytuacji:)mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
4 lata starań CUD!!!
-
agisia wrote:Pati przekonałam się jak wiele psuje psychika. A najlepsze,że w cyklu kiedy zaszłam to wykupiłam tu abonament,zaczęłam mierzyć temp,baaa zamówiłam nawet nowy termometr
Dobre hahahamamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
4 lata starań CUD!!!
-
agisia wrote:Pati przekonałam się jak wiele psuje psychika. A najlepsze,że w cyklu kiedy zaszłam to wykupiłam tu abonament,zaczęłam mierzyć temp,baaa zamówiłam nawet nowy termometr
Coś w tym jest. Mi też lekarz przecież powiedział, że z tego cyklu nic nie będzie, dał dupka na złuszczenie i porządną @ a tu proszę - jest mały fasolek
Ja na chwilę obecną dobrze się czuje, czasami mnie zemdli ale ogólnie to ok, aż się boję czy to nie zły znak... Chyba oszaleje do tego porodu, najbardziej chcę już czuć ruchy maluszka żeby wiedzieć że wszystko u niego dobrze, bo na razie ta niewiedza mnie trochę dobija, a nie mogę przecież co chwilę latać na usg.
Jutro mówię w pracy o ciąży, jestem ciekawa reakcji i tego co ze mną zrobią, bo niedługo kończy mi się umowa, a pracuję na zastępstwo, szczerze to w chwili obecnej mi nie zależy na pracy, mogę iść nawet na L4 już teraz niż denerwować się pracą i niektórymi ludźmi -
starająca się15 wrote:Coś w tym jest. Mi też lekarz przecież powiedział, że z tego cyklu nic nie będzie, dał dupka na złuszczenie i porządną @ a tu proszę - jest mały fasolek
Ja na chwilę obecną dobrze się czuje, czasami mnie zemdli ale ogólnie to ok, aż się boję czy to nie zły znak... Chyba oszaleje do tego porodu, najbardziej chcę już czuć ruchy maluszka żeby wiedzieć że wszystko u niego dobrze, bo na razie ta niewiedza mnie trochę dobija, a nie mogę przecież co chwilę latać na usg.
Jutro mówię w pracy o ciąży, jestem ciekawa reakcji i tego co ze mną zrobią, bo niedługo kończy mi się umowa, a pracuję na zastępstwo, szczerze to w chwili obecnej mi nie zależy na pracy, mogę iść nawet na L4 już teraz niż denerwować się pracą i niektórymi ludźmi
Jak pracujesz na zastępstwo..nie mogą cię też zwolić wystarczy, że im rzucisz l-4 i potem ci płaci zus do dnia porodu, potem masz zasiłek. Wiem, bo w przedszkolu tak miała koleżanka u nas...tylko chyba musisz mieć 3 miesiąc ciązy,żeby zus traktował ciąże przepisowo....mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
4 lata starań CUD!!!