Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne staraczki w UK
Odpowiedz

staraczki w UK

Oceń ten wątek:
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej.

No dla mnie to nie do konca takie uczciwe. Bo jak mam jedno nie oznacza ze nie pragne drugiego. I powinno to byc umozliwione. Moze nie tak szybko i latwo w przypadku par bezdzietnych ale powinno.
    Bo to zadna roznica czy pierwszy czy drugie. Pragnie sie go tak samo mocno jak pierwszego.
    A teraz zmienie temat.

Zamówiłam paski ciazowe z ebay.
    I wychodzi mi na nich slabiutka cieniutka kreseczka. Ale na zadnych innych testach mi nic nie wychodzi.
    Pasko sa 10 a inne testy 25. Slyszalam ze 10 moga pokazywac wynik falszywie dodatni alw jeszcze sie z tym nie spotkalam. Macie jakies doawiadczenie w tym temacie?
    Oszukal was kiedys test?

• zuza1212 Ekspertka

Wysłany: 4 października 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ich nie obchodzi to co ktos pragnie, nigdy pary majace dziecko nie beda brane pod uwage,refunduja tylko zabiegi osoba ktore nie maja zadnych dzieci. Zgadzam sie z nimi, jakbym miala jedno dziecko bym juz nie plakala i bym sie nie domagala zeby mi refundowali, bo wiedzialabym ze osoby ktore nie maja dzieci sa w ciezszej sytuacji i im tak naprawde nalezy sie pomoc a nie osoba ktorej juz maja dziecko. A jakby mi sie zechcialo kolejne to bym z wlasnej kasy probowala. Bo wiedzialabym, ze nie jestem w tym przypadku osoba potrzebujaca... sa osoby ktore bardziej sa potrzebujace, bylo by to samolubne.
    Mnie nigdy nie oszukaly testy, ani w ta strone ani w druga. Zarowno paskowej zwykle testy jak bylam w ciazy wyszly mi pozytywne tak samo elektroniczne, nidgy test ciazowy nie pokazal mi wyniku dodoatniego a okazlo sie pozniej ze nie bylama. Jak nie bylam to test byl negatywny a jak bylam to pozytywny:P

09.2010- 1 poronienie/ciaza naturalna
    06.2015- 2 poronienie/ciaza naturalna
    11.2015 / 12.2015- 2proby iui- nie udane
    01.2016- 3 poronienie/ciaza naturalna

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a mi te jedne paski wychodza z ta druga kreska a dzis chociazby robilam clearblue digital i wyszlo not pregnat. Wiec nie wiem juz sama co myslec. Czy te paski sa takie mega czule czy sa wadliwe. Ehhh.

• zuza1212 Ekspertka

Wysłany: 5 października 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem jak to jest, jak bylam w ciazy to zrobilam zwykly test paskowy i wyszla mi bardzo wyrazna kreska i to po poludniu 2 dni przed terminem@ zrobilam clearblue i pokazal mi tygodnie od zaplodnienia, wiec wszystko sie pokrylo. Moze trafilas na wadliwe testy.

• lusia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrząc na twój wykres to wszystko możliwe;) temperatura nie spadła wiec wszystko może się wydarzyć. Mi też się nie zdarzyło by mnie jakiś wprowadził w błąd, zawsze negatyw; p

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie juz naczytalam o lini ewaporacyjnej (ale ona pojawia sie jak moc juz wysechl a ja widze praktycznie od reki linie). O torbielach, cystach i ciazach biochemicznych...

• lusia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O torbielach to ja zawsze się naczytam jak mnie jajniki za długo bola:) głową do góry przy takim wykresie coś tam dziać się musi;)

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cos sie dzieje na pewno. Tylko w dobra czy zla strone?
    Umowilam sie do lekarza. Na nastepna srode. Jak @ nie przyjdzie bede blagac o bete (kiedys mi sie udalo uprosic). A jak @ przyjdzie to poprosze o hormon level test.

• lusia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na co działa ten level test? Nigdy o nim nie slyszalam

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwykle badanie hormonow. Kolezanka mi podpowiedziala ze moge zrobic.

• lusia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha :) ja miałam badania w 2dc i 21. Piguła tak mnie pokula ze miałam rękę sina jakby mnie mąż bił :)

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zobaczymy czy @ przyjdzie do tego czasu. Jak nie. To bede wymuszac bete. Juz raz mi sie udalo;) to moze i teraz byloby to mozliwe.

• lusia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ze tak. Powtórz test jutro rano;) trzymam kciuki za zielonego kropka;)

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak noe wytrzymalam i kupilam test. W asdzie. Asdowy. Wiec nie wiem jak z nim bedzie. Ale posobno najtansze najlepsze.

• lusia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tam testy?

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negatyw. Temp w dol. Wiec czekam spokojnie na @.
    Strasznie dluga ta faza lutealna no ale cuzz

• zuza1212 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zawsze jak sie nastawialam na robienie testow zawsze wychodzily negatywne, w cyklu w ktorym sie udalo robilam rzadko testy, zrobilam 10dpo i wyszedl negatywny. Stwierdzilam pierdziele nie robie tych glupich testow i 11dpo nie zrobilam testu rano. Cos mnie tknelo po 12:00 zeby jednak zrobic test chociaz bez przekonania, bo przeciez robienie testu o tej godzinie nie ma sensu, ale zrobilam bylam w szoku jak zobaczylam od razu druga kreske. Mysle ze najlepiej nie myslec o tym...Teraz przynajmniej przy IUI bede wiedziec ze owu byla pecherzyki itp. a nie ciagle czlowiek sie domysl co tam sie dzieje i na chybil trafil:P

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza. Nie robilabym tyle testow gdyby nie fakt ze moja faza lutealna trwa juz 18 dni. Jakby @ przyszla to mialabym spokoj. A tak sie denerwuje ze cos jest nie tak. Bo skoro nie ma ciazy i nie ma @ to jest cos zlego.

• zuza1212 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka_ masz regularne@? skad wiesz ze owulacja sie przypadkiem nie opoznila? a jak sie opoznila to wtedy ta druga faza wcale nie jest taka dluga. Podobno dopiero po 2 tygodniach jak sie spoznia @ mozna zaczac sie denerwowac ze cos jest nie tak, chociaz ja bym tyle czasu nie wytrzymala i bym juz po tygodniu poszla do lekarza

• zuza1212 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczynam w nastepnym cyklu IUI tak bynajmniej dzisiaj powiedziala nam pielegniarka, nie moge juz sie doczekac:) nareszcie poczuje ze robimy wszystko co w naszej mocy zeby nasze marzenie sie spelnilo:)

‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ