staraczki w UK
-
WIADOMOŚĆ
-
Zuza bolerioza to wstretne chorobsko. I niestety nie do calkowitego wyleczenia.
Szukalas na jakichś forach kobiet z tym schorzeniem? Mysle ze nie Ty jedna możesz mieć problem z płodnością przy tej chorobie. ( nie chodzi o jakis zwiazek przyczynowo-skutkowy, ale problemy z płodnością ma teraz ogrom ludzi i Mysle ze sa tez ci z bolerioza) -
ja sobie ze wszystkiego zdaje sprawe, mam obgadana sprawe z moim lekarzem od boreliozy, zarowno z moim gin z polski, zreszta bylam u dwoch. Wiec co mnie czeka, wiem jakie mam zalecenia. Co do boreliozy to wielu ludzi nie wie ze na nia choruje, potrafi sie uaktywnic w kazdej chwili, kto zreszta nie chodzi po lasach, lakach, parkach, trzeba miec pecha po prostu niby tylko 30% kleszczy roznosi bakterie. Atakuje wtedy kiedy organizm jest oslabiony:), przerobilam temat wzdluz i wszerz.
Nie mam zamaiaru mowic tutaj w uk ze choruje na ta chorobe bo znam ich stanowisko w tej sprawie, pulmonolog z stad powiedzial mi ze nie mam co liczyc na pomoc w tym kraju zebym leczyla sie w swoim, ludzie stad wyjezdzaja za granice sie leczyc, calkowita prawda. Oni nie maja zielonego pojecia, bylam u neurologa, ktory w ogole takie bzdury gadal ze nie moglam wytrzymac tej wizyt tak mnie wkurzal.... Szkoda ze usa jest tak daleko maja tam znakomitego najlepszego na swiecie specjaliste od boreliozy:), sprawdzam czy przypadkiem nie bedzie mial jakies konferencji we francji bo z mija checia bym pojechala na jego wyklad i sie z nim spotkala. Moze tak sie stanie:)09.2010- 1 poronienie/ciaza naturalna
06.2015- 2 poronienie/ciaza naturalna
11.2015 / 12.2015- 2proby iui- nie udane
01.2016- 3 poronienie/ciaza naturalna
-
Czesc dziewczyny. Ja z Northamptonshire. Nie ufam lekarzom tu, bo zanim zaszlam w ciaze z synem, zrobili mi badania i powiedzieli, ze wszystko ok, ze mam jeden jajowod niedrozny i chyba pcos. Poszlam wiec prywatnie do pl lekarza i sie okazalo, ze moj progesteron jest na dolnej granicy normy i ze nawet jesli zajde to na bank ciaza sie nie utrzyma. Dla nich norma to norma.
Zaczelam brac progesteron i zaszlam w ciaze ale szybko poronilam. Kolejna to syn. Wtedy bylam na tabletkach. Po ciazy odstawilam. Odstawilam rowniez tyroxyne, zmienilam diete. W lipcu zaszlam w ciaze ale w 6 tyg plod przestal sie rozwijac i w 11 tyg poszlam do szpitala. Dostalam tabletki na wywolanie poronienienia. Teraz konczy sie moj 1 cykl po poronieniu. Midwife mowila zebym zaczela starania po 1 normalnej miesiaczce ale nie posluchalam. Jesem ciekawa czy udalo mi sie zajsc czy nie.
Pozdrawiam Was.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 20:45
-
adora dlatego wiekszosc z nas nie leczy sie wylacznie tutaj, jezdzimy do PL i robimy wszystkie badania, chodzimy do polskich gin. Kazdy kraj ma inne swoje zasady:) Tutaj akurat moim zdaniem potrafia przetrwac tylko te najsilniejsze zielone kroki , reszta sobie glowy nie zawracaja, selekcja naturalna wedlug nich...
adora lubi tę wiadomość
09.2010- 1 poronienie/ciaza naturalna
06.2015- 2 poronienie/ciaza naturalna
11.2015 / 12.2015- 2proby iui- nie udane
01.2016- 3 poronienie/ciaza naturalna
-
Adora. Zuza ma racje. Wiekszosc z nas robi badania w pl. Bo tam mozna je zrobic bez skierowania. Tu o wszystko trzeba sie upominac. Jesli masz problemy z progesteronem to warto miec dupka lub luteine i kilka dni po ovu zaczac przyjmowac. Bo niski prog moze uniemozliwic zagniezdzenie.
-
Nie sadze, ze mam niski progesteron, bo z pol roku temu bylam u pol gina i mowil, ze mam pogrubione endometrium. Poza tym ostatnia ciaza przestala sie rozwijac w 6 tyg a ja musialam wziac leki na wywolanie poronienia w 11 tyg, bo organizm dalej produkowal horony ciazowe. Mysle, ze nie mam problemu z progesteronem.
-
Jestem jeszcze zielona w tych sprawach ale uważam że to zależy od lekarza który cię prowadzi. Zależy do jakiego trafisz i tu wydaje mi się bez różnicy czy to uk czy pl. Kretyn to kretyn. Może to zależy od regionu, nie mam pojęcia. Pewno powiem więcej w przyszłym miesiącu albo i za dwa:) badania hormonów zawsze warto zrobić to nic nie zaszkodzi.
-
Czesc dziewczny ale chlod przyszedl co? Robilam dzis test ale negatyw. Moze za wczesnie jeszcze. Dopiero teraz do mnie dochodzi, ze w zwiazku z tym, ze jade na kurs do Pl, nie zobacze mojego meza ponad miesiac. I co ja najlepszego zrobilam???
-
Ja tam stresow mam malo. Ale jak juz sie nazbiera to robie duze zakupy. Zamykam sie w kuchni i wszyscy na diecie niech uciekaja. Robie ze 3 rodzaje ciast czy ciasteczek na raz. Do tego jakis obiad. I tu tez ze 2-3 dania. A jak juz sie zmecze i na to wszystko popatrze to trace apetyt i ide spac.
-
Hej dziewczyny
Zuza widze ze jestesmy na podobnym etapie co do iui. Ja w czwartek sie chyba w koncu dowiem kiedy zaczynamy procedure.
Cytrynka, ja mysle ze skoro masz juz jedno dziecko to iui ani ivf Ci sie nie nalezy, ale badania powinni Ci zrobic i clo i pregnyl powinni Ci przepisac w klinice, wiec warto probowac.
Adora, progesteron bezwzglednie bada sie okolo 7-8dpo. Reszte badan mieziy 2-5dc.
Trzymam kciuki dziewczynyadora lubi tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty