Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne staraczki w UK
Odpowiedz

staraczki w UK

Oceń ten wątek:
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza bolerioza to wstretne chorobsko. I niestety nie do calkowitego wyleczenia.
    Szukalas na jakichś forach kobiet z tym schorzeniem? Mysle ze nie Ty jedna możesz mieć problem z płodnością przy tej chorobie. ( nie chodzi o jakis zwiazek przyczynowo-skutkowy, ale problemy z płodnością ma teraz ogrom ludzi i Mysle ze sa tez ci z bolerioza)

• lusia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka ma rację. Poszukaj na forach może któraś kobietka coś pomoże doradzi. Niektórych chorób nie da się wyleczyć ale da się je uśpić.

• zuza1212 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie ze wszystkiego zdaje sprawe, mam obgadana sprawe z moim lekarzem od boreliozy, zarowno z moim gin z polski, zreszta bylam u dwoch. Wiec co mnie czeka, wiem jakie mam zalecenia. Co do boreliozy to wielu ludzi nie wie ze na nia choruje, potrafi sie uaktywnic w kazdej chwili, kto zreszta nie chodzi po lasach, lakach, parkach, trzeba miec pecha po prostu niby tylko 30% kleszczy roznosi bakterie. Atakuje wtedy kiedy organizm jest oslabiony:), przerobilam temat wzdluz i wszerz.
    Nie mam zamaiaru mowic tutaj w uk ze choruje na ta chorobe bo znam ich stanowisko w tej sprawie, pulmonolog z stad powiedzial mi ze nie mam co liczyc na pomoc w tym kraju zebym leczyla sie w swoim, ludzie stad wyjezdzaja za granice sie leczyc, calkowita prawda. Oni nie maja zielonego pojecia, bylam u neurologa, ktory w ogole takie bzdury gadal ze nie moglam wytrzymac tej wizyt tak mnie wkurzal...:/. Szkoda ze usa jest tak daleko maja tam znakomitego najlepszego na swiecie specjaliste od boreliozy:), sprawdzam czy przypadkiem nie bedzie mial jakies konferencji we francji bo z mija checia bym pojechala na jego wyklad i sie z nim spotkala. Moze tak sie stanie:)

09.2010- 1 poronienie/ciaza naturalna
    06.2015- 2 poronienie/ciaza naturalna
    11.2015 / 12.2015- 2proby iui- nie udane
    01.2016- 3 poronienie/ciaza naturalna

• adora Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Ja z Northamptonshire. Nie ufam lekarzom tu, bo zanim zaszlam w ciaze z synem, zrobili mi badania i powiedzieli, ze wszystko ok, ze mam jeden jajowod niedrozny i chyba pcos. Poszlam wiec prywatnie do pl lekarza i sie okazalo, ze moj progesteron jest na dolnej granicy normy i ze nawet jesli zajde to na bank ciaza sie nie utrzyma. Dla nich norma to norma.
    Zaczelam brac progesteron i zaszlam w ciaze ale szybko poronilam. Kolejna to syn. Wtedy bylam na tabletkach. Po ciazy odstawilam. Odstawilam rowniez tyroxyne, zmienilam diete. W lipcu zaszlam w ciaze ale w 6 tyg plod przestal sie rozwijac i w 11 tyg poszlam do szpitala. Dostalam tabletki na wywolanie poronienienia. Teraz konczy sie moj 1 cykl po poronieniu. Midwife mowila zebym zaczela starania po 1 normalnej miesiaczce ale nie posluchalam. Jesem ciekawa czy udalo mi sie zajsc czy nie.
    Pozdrawiam Was.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 20:45

• zuza1212 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adora dlatego wiekszosc z nas nie leczy sie wylacznie tutaj, jezdzimy do PL i robimy wszystkie badania, chodzimy do polskich gin. Kazdy kraj ma inne swoje zasady:) Tutaj akurat moim zdaniem potrafia przetrwac tylko te najsilniejsze zielone kroki :), reszta sobie glowy nie zawracaja, selekcja naturalna wedlug nich...

adora lubi tę wiadomość

09.2010- 1 poronienie/ciaza naturalna
    06.2015- 2 poronienie/ciaza naturalna
    11.2015 / 12.2015- 2proby iui- nie udane
    01.2016- 3 poronienie/ciaza naturalna

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adora. Zuza ma racje. Wiekszosc z nas robi badania w pl. Bo tam mozna je zrobic bez skierowania. Tu o wszystko trzeba sie upominac. Jesli masz problemy z progesteronem to warto miec dupka lub luteine i kilka dni po ovu zaczac przyjmowac. Bo niski prog moze uniemozliwic zagniezdzenie.

• adora Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie sadze, ze mam niski progesteron, bo z pol roku temu bylam u pol gina i mowil, ze mam pogrubione endometrium. Poza tym ostatnia ciaza przestala sie rozwijac w 6 tyg a ja musialam wziac leki na wywolanie poronienia w 11 tyg, bo organizm dalej produkowal horony ciazowe. Mysle, ze nie mam problemu z progesteronem.

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wcześniej mialas problem z progesteronem z tego co czytam? Moze warto zbadac to. W 7dpo.
    I prolaktyne. I tarczyce.

• adora Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie musze sie zastanowic jakie zrobic bad I kiedy. Lekarz mowil zeby zbadac w 3 dc estrogen, progesterone , fsh , lh oraz prolaktyne o Ile dobrze pamietam. Poradzcie dziewczyny.

• lusia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jeszcze zielona w tych sprawach ale uważam że to zależy od lekarza który cię prowadzi. Zależy do jakiego trafisz i tu wydaje mi się bez różnicy czy to uk czy pl. Kretyn to kretyn. Może to zależy od regionu, nie mam pojęcia. Pewno powiem więcej w przyszłym miesiącu albo i za dwa:) badania hormonów zawsze warto zrobić to nic nie zaszkodzi.

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 02:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron najlepiej w 7dpo. Wtedy powinien byc najwyzszy i wiesz czy ten poziom wystarcza do utrzymni ciazy. Prolaktyne bez roznicy. Czesc faktycznie dobrze robic na poczatku cyklu. Ale juz nie pamiętam ktore.

adora lubi tę wiadomość

• adora Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczny ale chlod przyszedl co? Robilam dzis test ale negatyw. Moze za wczesnie jeszcze. Dopiero teraz do mnie dochodzi, ze w zwiazku z tym, ze jade na kurs do Pl, nie zobacze mojego meza ponad miesiac. I co ja najlepszego zrobilam???

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A on nie moze przyleciec do Ciebie?

Ja chyba ten cykl tez wpisze w straty. Nadal nie wiem czy moj bedzie mial jak jechac ze mna do pl. A akurat plodne wypadaja na czas mojego wyjazdu.

• adora Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie ciezko mu bedzie ale kto wie, moze wezmie pare dni urlopu, bo nie wytrzyma z tesknoty.

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u Ciebie zawsze tyle plamien jest przed owu? Dziwnie to wyglada.

• lusia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój cykl chyba tez na straty. Malpa ma przyjść w piątek i juz ja chyba czuje po moich humorkach:/ mam do was pytanie innej beczki. Mianowicie jak sobie radzicie ze stresem i całym tym napięciem?

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam stresow mam malo. Ale jak juz sie nazbiera to robie duze zakupy. Zamykam sie w kuchni i wszyscy na diecie niech uciekaja. Robie ze 3 rodzaje ciast czy ciasteczek na raz. Do tego jakis obiad. I tu tez ze 2-3 dania. A jak juz sie zmecze i na to wszystko popatrze to trace apetyt i ide spac.

• adora Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moj pierwszy cykl po poronieniu wywolywanym dlatego tyle plamienia. Organizm sie dlugo oczyszczal.

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie doczytałam. Sorry.
    Mysle ze polozna miala racje odnośnie miesiaca bez staran. Zeby dac czas sie oczyscic do konca.

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Zuza widze ze jestesmy na podobnym etapie co do iui. Ja w czwartek sie chyba w koncu dowiem kiedy zaczynamy procedure.

Cytrynka, ja mysle ze skoro masz juz jedno dziecko to iui ani ivf Ci sie nie nalezy, ale badania powinni Ci zrobic i clo i pregnyl powinni Ci przepisac w klinice, wiec warto probowac.

Adora, progesteron bezwzglednie bada sie okolo 7-8dpo. Reszte badan mieziy 2-5dc.

Trzymam kciuki dziewczyny :)

adora lubi tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ