Forum Starając się - ogólne STARACZKI Z 2017 r., które dalej się starają
Odpowiedz

STARACZKI Z 2017 r., które dalej się starają

Oceń ten wątek:
  • SylwiaLu Autorytet
    Postów: 493 421

    Wysłany: 19 lutego 2019, 10:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie krytykuje ani kariery, ani rodzenia dzieci w wieku 16 lat. Ja akurat pracuję, żeby żyć, a nie żyję, żeby pracować, co nie znaczy, że zabezpieczenie finansowe nie jest ważne. To co napisałam odnosi się tylko do tego, co ja chciałam zrobić ze swoim życiem :) Nie próbuję narzucać, ani nawet sugerować co inni powinni zrobić ze swoim :)
    Ciężko znaleźć tu czerń albo biel. Temat zbyt obszerny. Ja bardzo lubię swoją pracę, ale po poronieniu bez wahania wzięłam 8 tygodniowy macierzyński, musieli sobie radzić. W żywej ciąży wezmę roczny też bez wahania, mimo że to obniży wynagrodzenie do 80%. Każdy ma inne priorytety, ale to nie znaczy, że jedne są lepsze lub gorsze od drugich :)

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

    22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6509 4974

    Wysłany: 19 lutego 2019, 12:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja się zgadzam. Ja mam ciążę wysokiego ryzyka i już dawno jestem na zwolnieniu. To samo z urlopem macierzyńskim, zdecydowanie idę na roczny. Ale z drugiej strony, czas który poświęciłam na karierę, czyli ugruntowaną pozycję w miejscu pracy i dobre zarobki nie uważam za stracony.
    Wydaje mi się też, że jako osoba po 30-stce jestem dużo dojrzalsza niż np. te 5 lat temu :)

    A jeśli chodzi o rodzenie dzieci w wieku lat 20 w dzisiejszych czasach, to ja mam mieszane uczucia.
    Dzieci powinny mieć osoby samodzielne i odpowiedzialne, takie jest moje zdanie.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 12:00

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • SylwiaLu Autorytet
    Postów: 493 421

    Wysłany: 11 kwietnia 2019, 08:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

    Co tam u Was?
    Magda - mbc 30tydzień już! :O jak się czujesz?
    Kal, Mała Mi?

    Ja kończę trzeci cykl po poronieniu, a niestety drugi bezowulacyjny :(
    Na następny mam już przepisany letrozol. Mam nadzieję, że zdążę zanim endometrioza mnie znowu zarośnie.

    Pozdrawiam! :)

    22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6509 4974

    Wysłany: 11 kwietnia 2019, 10:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaLu wrote:
    Hej dziewczyny :)

    Co tam u Was?
    Magda - mbc 30tydzień już! :O jak się czujesz?
    Kal, Mała Mi?

    Ja kończę trzeci cykl po poronieniu, a niestety drugi bezowulacyjny :(
    Na następny mam już przepisany letrozol. Mam nadzieję, że zdążę zanim endometrioza mnie znowu zarośnie.

    Pozdrawiam! :)

    Hej, dobrze, ale z przygodami, bo w 24tc. miałam zakładany szew ratujący na szyjkę.
    A robiłaś jakieś badania po poronieniu?
    Trzymam kciuki, mam nadzieję, że cykl na letrozolu będzie szczęśliwy! :)

    I przyłączam się do pytania - dziewczyny, co tam u Was?

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • SylwiaLu Autorytet
    Postów: 493 421

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 09:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Hej, dobrze, ale z przygodami, bo w 24tc. miałam zakładany szew ratujący na szyjkę.
    A robiłaś jakieś badania po poronieniu?
    Trzymam kciuki, mam nadzieję, że cykl na letrozolu będzie szczęśliwy! :)

    Tak, genetyczne. Mam mutację MTHFR heterozygotyczną. Biorę metylowany kwas foliowy i witaminy prenatalne. Homocysteinę miałam 10 w lutym, więc do obniżenia.

    W piątek miałam monitoring i na szczęście letrozol zadziałał. Były 2 pęcherzyki 16 i 18 mm :)
    Jeszcze 8 maja się zapisałam, że sprawdzić czy popękały. Teraz działamy no i czekamy.

    22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6509 4974

    Wysłany: 2 maja 2019, 21:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, kciuki zaciśnięte &&& !

    SylwiaLu lubi tę wiadomość

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1611 471

    Wysłany: 3 maja 2019, 15:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaLu wrote:
    Hej dziewczyny :)

    Co tam u Was?
    Magda - mbc 30tydzień już! :O jak się czujesz?
    Kal, Mała Mi?

    Ja kończę trzeci cykl po poronieniu, a niestety drugi bezowulacyjny :(
    Na następny mam już przepisany letrozol. Mam nadzieję, że zdążę zanim endometrioza mnie znowu zarośnie.

    Pozdrawiam! :)


    Hej hej :) U nas zmiany. Nie wiem czy Wam wspominalam mój mąż wkurzył sie że ciągle nam nie wychodzi i zwolnil się z pracy. Bo lekarz powiedział że przez chemię w pracy jego plemniki są bardzo słabe. Czekamy na decyzję w sprawie dotacji i próbujemy przez rok rozkręcić firmę:) Nie chodzimy póki co do lekarza już jakieś 7 miesięcy. Dam nam jakieś pół roku jak się nie uda to będziemy myśleć dalej :) trzymajcie kciuki żeby firma się rozkrecila bo trochę mnie to stresuje :)

    Magda - mbc, SylwiaLu, Camarilla lubią tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3

    Badanie na sierpień: ANA1

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75, witamina B12, Ascofer

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne leukocyty
  • SylwiaLu Autorytet
    Postów: 493 421

    Wysłany: 9 maja 2019, 09:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lipa. Pęcherzyki nie pękły - mam dwie torbiele po ok. 34 mm :(
    Od dzisiaj duphaston, czekanie na okres monitoring czy zeszły, potem już letrozol + ovitrelle

    :(

    22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2953 1173

    Wysłany: 16 maja 2019, 22:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny nie wiem czy mnie ktoś tutaj jeszcze pamieta.
    Magda -mbc gratulacje to już 34 tydzień sporo mnie tutaj nie było.Jak się czujesz t już niedługo :)
    Mała Mi co u Ciebie?
    Macie jakiś kontakt z innymi staraczkami z 2017?
    Cała ciąże przechodziłam z wami na wątki do testowania i się stęskniłam. Mam taki sentyment . Teraz nawet gdybym chciała to brak czasu. Przeczytałam o Sung przykro mi :( Widziałam ze chyba konto usunęła eh Pozdrawiam i zostawiam kciuki ;)

    SylwiaLu lubi tę wiadomość

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1611 471

    Wysłany: 18 maja 2019, 11:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Właśnie sluchajcie u mnie taka sytuacja w czwartek miałam mieć @ Ale w środę lub w czwartek nie pamiętam kiedy miałam jedorazowe zabarwienie jasnorozowe na papierze. Chybato bylo jednak w srode. Więc mówię nie robie w dzien @ testu bo sie rozkreci. Ale się nie rozkrecila. Jajniki bardzo delikatnie czuje. Wczoraj zrobilam test negatywny Ale ok godziny 17.30 A nie rano. I wieczorem przepraszam za wyrażenie poczułam wilgoć więc pomyślałam zaczyna się patrzę A tu sluz gesty.
    Bardzo dziwna sytuacja którą mnie napawa znowu optymizmem.co Wy o tym sądzicie?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3

    Badanie na sierpień: ANA1

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75, witamina B12, Ascofer

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne leukocyty
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6509 4974

    Wysłany: 19 maja 2019, 17:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Hej dziewczyny. Właśnie sluchajcie u mnie taka sytuacja w czwartek miałam mieć @ Ale w środę lub w czwartek nie pamiętam kiedy miałam jedorazowe zabarwienie jasnorozowe na papierze. Chybato bylo jednak w srode. Więc mówię nie robie w dzien @ testu bo sie rozkreci. Ale się nie rozkrecila. Jajniki bardzo delikatnie czuje. Wczoraj zrobilam test negatywny Ale ok godziny 17.30 A nie rano. I wieczorem przepraszam za wyrażenie poczułam wilgoć więc pomyślałam zaczyna się patrzę A tu sluz gesty.
    Bardzo dziwna sytuacja którą mnie napawa znowu optymizmem.co Wy o tym sądzicie?

    A który masz dpo dziś?

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6509 4974

    Wysłany: 19 maja 2019, 17:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Hej dziewczyny nie wiem czy mnie ktoś tutaj jeszcze pamieta.
    Magda -mbc gratulacje to już 34 tydzień sporo mnie tutaj nie było.Jak się czujesz t już niedługo :)
    Mała Mi co u Ciebie?
    Macie jakiś kontakt z innymi staraczkami z 2017?
    Cała ciąże przechodziłam z wami na wątki do testowania i się stęskniłam. Mam taki sentyment . Teraz nawet gdybym chciała to brak czasu. Przeczytałam o Sung przykro mi :( Widziałam ze chyba konto usunęła eh Pozdrawiam i zostawiam kciuki ;)

    Hej Ineczko, no jasna sprawa, że pamiętam :)
    Tak, Sung po kolejnej stracie usunęła konto... :(
    Ja się czuje ogólne okej, gdyby nie te wszystkie przygody, to byłaby to bardzo fajna ciąża :P
    Ja mam kontakt z KAL, głównie na priv, a tak to chyba średnio. Jedynie tutaj jak coś skrobniemy :)

    A jak tam u Was?

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1611 471

    Wysłany: 19 maja 2019, 18:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    A który masz dpo dziś?

    Dzisiaj teoretycznie 19. Ale nie mierze temp Ani nie robie testow owulacyjnych. Więc mogło się przesunąć.

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3

    Badanie na sierpień: ANA1

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75, witamina B12, Ascofer

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne leukocyty
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6509 4974

    Wysłany: 19 maja 2019, 20:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Dzisiaj teoretycznie 19. Ale nie mierze temp Ani nie robie testow owulacyjnych. Więc mogło się przesunąć.
    No to jeśli tak, to test wyszedłby z popołudniowego moczu spokojnie. Chyba że przesunęła Ci się owu.
    A Wy serduszkujecie cały cykl co 2 dzień, czy tylko w potencjalną owu?

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6509 4974

    Wysłany: 19 maja 2019, 20:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaLu wrote:
    U mnie lipa. Pęcherzyki nie pękły - mam dwie torbiele po ok. 34 mm :(
    Od dzisiaj duphaston, czekanie na okres monitoring czy zeszły, potem już letrozol + ovitrelle

    :(
    SylwiaLu, przykro mi :(
    ale będę trzymać kciuki przy następnym cyklu też i przesyłam Ci dobre wiruski *******

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1611 471

    Wysłany: 19 maja 2019, 20:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    No to jeśli tak, to test wyszedłby z popołudniowego moczu spokojnie. Chyba że przesunęła Ci się owu.
    A Wy serduszkujecie cały cykl co 2 dzień, czy tylko w potencjalną owu?

    Przez cały cykl nie Ale trochę za owu tak :p nie nastawiam się:) zobaczymy:) będę zdawała relacje na bieżąco:)

    Magda - mbc lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3

    Badanie na sierpień: ANA1

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75, witamina B12, Ascofer

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne leukocyty
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1611 471

    Wysłany: 20 maja 2019, 10:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic chyba zaczyna się kolejny cykl :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3

    Badanie na sierpień: ANA1

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75, witamina B12, Ascofer

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne leukocyty
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6509 4974

    Wysłany: 20 maja 2019, 16:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    No nic chyba zaczyna się kolejny cykl :)
    Kciuki za nadchodzący cykl &&&&!

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1611 471

    Wysłany: 20 maja 2019, 22:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Kciuki za nadchodzący cykl &&&&!

    A Ty kochana którego rodzisz?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3

    Badanie na sierpień: ANA1

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75, witamina B12, Ascofer

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne leukocyty
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6509 4974

    Wysłany: 21 maja 2019, 06:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    A Ty kochana którego rodzisz?
    Szew zdejmują mi coś koło 3.06 (37+1)i od tego momentu to w zasadzie w każdej chwili. Termin z OM mam na 23.06 :)

    atdcl6d8afs9zxzu.png
‹‹ 23 24 25 26 27
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.