Staraczki z Francji
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny
Nie bylo gladko i przyjemnie ale najwazniejsze ze juz po (dostalam przed zabiegiem tabletke na rozszerzenie szyjki, co sie okazalo to tabletki co sie daje na wywolanie poronienia - bolalo , dobrze ze nie wiedzialam wczesniej bo bym nie wziela za nic, lista efektow ubocznych by starczyla na garsc innych prochow) , jeszcze oslabienie po narkozie mnie trzyma ale jutro powinno byc lepiej ...
Wyciachal chirurg jakies ogniska z mikropolipami o ile dobrze zrozumialam , teraz dwa tygodnie na wyniki histopatologiczne trzeba czekac. Co mnie troche zmartwilo to to ze mam w opisie widoczne jakies male wybrzuszenie miedzy "ostiums" (ujsciami ? - nie wiem jak to przetlumaczyc) , no i nie wiem czy trzeba bedzie cos z tym robic czy jakies dodatkowe badania czy zostawimy to tak ech ... musze przetlumaczyc wyniki i wyslac do Polski , zobaczymy co powie lakarka.
EllaDe kciuki za jutro zacisniete
Evli mowili cos kiedy przewiduja ze Was puszcza do domu ? Alice musi nabrac do jakiejs wagi i wtedy dopiero ?38 lat, starania od 2013
2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
2018, kumulacja komórek x2
2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI -
Eh no to nie za fajnie Dobrze że masz to już za sobą.
Co do wyjścia ze szpitala to jeszcze trochę, napewno nie w tym miesiącu
Wagowo musi mieć koło 2 kilo ale to nie wszystko. Przede wszystkim musi być stabilna oddechowo. Płucka potrzebują czasu..Dopiero tydzień temu została odłączona od respiratora. Musi też nauczyć się jeść. Także jeszcze2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
EM80, kurcze, ale cię wymeczyli. Wypoczywaj teraz.
Chyba w końcu się będę testować w piątek. Zapytałam męża, czy chciałby wiedzieć jutro przed wyjściem do pracy, czy woli wiadomość w ciągu dnia. Powiedział, że w sumie wolałby piątek. Zgodziłam się
Przy pierwszym podejściu był bardzo optymistycznie nastawiony. Przy tym, jest bardziej neutralny.niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
- 28.01 transfer - [*] 8 tydzień
- 25.06 crio - mamy serduszko! - > mamy synka!
2022 - nieudany transfer mrozaczka -
EM80 super, ze sie odezwalas.. mam nadzieje, ze wyniki beda dobre a ty szybko wrocisz do siebie!
EllaDe, piatek to tez fajny dzien na testowanie
Ja czekam na jakis skok tempki, poki co jest tak jak w kazdym innym cyklu, ale to dopiero 4 dpo. Licze, ze jeszcze tempka podskoczy bardziejStarania o pierwsze dziecko od 05/2018
Obustronna niedrożność jajowodów. Nieudana laparoskopia. AMH 1,1.
✖️01/2020 I IVF - stymulacja przerwana - brak pęcherzyków
✖️07/2020 II IVF - 7 zarodków - wszystkie padły, brak transferu
✖️10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał jeden… transfer 3-dniówki - Beta <1
✖️03/2021 IV IVF IMSI - 5 zarodków - przetrwały 2… transfer 2x 3-dniówki - Beta <1
ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
▪️05/2021 IVF z KD
▪️09/2021 mamy 3 blastki ❄️❄️❄️
▪️25/10/2021 transfer ❄️ 4AA - 14dpt Beta <2
Przerwa na odpoczynek i dodatkowe badania -
Tak jest piąteczek to dobry dzień na testowanie!
Ja miałam dwie kreski w piąteczek
Kciuki ✊
A ja właśnie zrobiłam dobry uczynek, oddałam 6litrow mojego mleka innym dzieciaczkom ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2019, 10:31
EllaDe lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Jest druga kreska. Bledsza od testowej, ale jest
Evli, Neytiri, eM80 lubią tę wiadomość
niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
EllaDe, yeeeeeessssss!!!! Gratulacje
EllaDe lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecko od 05/2018
✖️10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał jeden… transfer 3-dniówki - Beta <1
✖️03/2021 IV IVF IMSI - 5 zarodków - przetrwały 2… transfer 2x 3-dniówki - Beta <1
ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
▪️05/2021 IVF z KD
To dopiero początek. Nie chcę się za bardzo nakręcac. poczekam na usg końcem miesiąca.
niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
EllaDe wrote:To dopiero początek. Nie chcę się za bardzo nakręcac. poczekam na usg końcem miesiąca.
EllaDe lubi tę wiadomość
ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
▪️05/2021 IVF z KD
EllaDe gratulacje !!! , a tam od razu nakręcać , ciesz się bo jesteś w ciąży ! , będzie dobrze
Neytiri to teraz czekamy na Twoja druga kreskę
pozwolicie ze ja sierpień zarezerwuje - umówiłam się już końcem lipca do lekarki w PL i mam nadzieje coś ruszymy.EllaDe, Evli, Neytiri lubią tę wiadomość
38 lat, starania od 2013
eM80 wrote:EllaDe gratulacje !!! , a tam od razu nakręcać , ciesz się bo jesteś w ciąży ! , będzie dobrze
Neytiri to teraz czekamy na Twoja druga kreskę
pozwolicie ze ja sierpień zarezerwuje - umówiłam się już końcem lipca do lekarki w PL i mam nadzieje coś ruszymy.eM80 lubi tę wiadomość
ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
▪️05/2021 IVF z KD
Hej eM80, tak robiłam betę.
11dpt 176
13dpt 330
Wyglada lepiej niż poprzednim razem - wtedy 15dpt miałam tylko jakieś 250. Jutro robię trzecią i wysyłam wynik ro kliniki. Jak wszystko pójdzie dobrze, to usg mam 30/07.Evli, eM80, ams, Neytiri lubią tę wiadomość
niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
eM80 trzymam kciuki końcem lipca
EllaDe piękna beta
Neytiri kiedy sikasz?
Reszta dziewczyn halllo, jest tam ktoś ?
U nas ok. Mała chcą mi utuczyć jak kaczkę. W 7 dni przybrała 300 gram i wyglada jak mały sumo
Ma teraz 1600. Rozmawiałam z lekarzem w tamtym tyg, wg niego Alice wyjdzie gdzieś w połowie sierpnia. Płucka musza się poprawić.
Łóżeczko już stoi skręcone
Byłam wczoraj u lekarza. Mam zrobić badanie na zakrzepicę i zespół antyfosfolipidowy. Zaproponowała mi tez histeroskopie.
Mam wyniki łożyska i wychodzi na to że to ono było wszystkiemu winne.
Mam napisane placenta circumvallé i z tego co znalazłam w necie to pisze że to jest łożysko obwodowe które zdarza się na 1-7% ciąż (ma się to szczęście). Skutki : niska masa dziecka, brak wód, poród przedwczesny, oderwanie łożyska -wszystko się u mnie zgadza ...eM80, ams lubią tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
1600g - super wiadomość czyli za jakiś miesiąc będziesz miała Alice w domku teraz możesz zacząć większe zakupy
Dobrze też, że się znalazło wyjaśnienie tych wszystkich problemów. W tej sytuacji pewnie nie musisz już robić tych badań genetycznych o których mówiłaś?niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
EllaDe krew na badania oddaliśmy jakieś 2 tyg temu. Ale nie wiem w końcu na czym stanęło, bo babka od genetyki mówiła że żeby szukać czegoś w genetyce to trzeba mieć jakiś punkt zaczepienia, typu kształt uszu, twarzy, wyciąganie języka itp, inaczej można szukać igły w stogu siana i może to trwać latami. Zrobiła wtedy zdjęcie Alice i powiedziała że narazie żadnego punktu zaczepienia nie ma.2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
EllaDe super !
Evli moze faktycznie byc cos z ta zakrzepica , mam tu tzn na innym forum taka dziewczyne , ona ma trombofilie i tez problemy z lozyskiem od poczatku ciazy , niestety odstawila aspiryne i pojawily sie problemy z przeplywami i cisnieniem 26tc i synek wazy tylko pol kg, lekarze juz jej podali sterydy na plucka i chca robic cesarke za tydzien dwa , dobrze ze Ty bralas ta aspiryne ! . Porobisz badania i bedziesz wiedziala , w razie cos da sie zabiespieczyc podczas ciazy heparyna jakas czy innymi lekami.
Super ze juz za miesiac bedziecie razem w domu38 lat, starania od 2013
EllaDe, super wynik betki czekamy na usg
Evli, jesli to sprawa z lozyskiem, to dlaczego na to wczesniej nie wpadli? Nawet te 1-7% przypadkow to i tak sporo... ciekawe czy daloby sie temu jakos zapobiec albo podleczyc? Malutka juz niezle przybrala
Ja z sikaniem czekam do @, raczej nie bede testowac wczesniej. Zawsze mnie to stresuje. Owulka mi sie przesunela, a ze faza lutealna trwa u mnie 15 dni to termin wypada dopiero na 16/07. Generalnie czuje sie tak troche okresowo, czasem brzuch mnie cmi, ale zwykle na tydzien przed @ duzo bardziej mnie boli brzuch no i piersi bola, a w tym cyklu mam spokoj Tempka wysoka, ale stabilna, jak zwykle w tej fazie cyklu.
Na nic sie nie nastawiam, bo od laparoskopii w ogole mam jakies dziwne bole i klocia tu i tam, o roznych porach cyklu.
Tak w ogole, w ten weekend jedziemy nad jezioro troche sie wyluzowac, a w sierpniu do AndoryStarania o pierwsze dziecko od 05/2018
ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
▪️05/2021 IVF z KD
Neytiri nie wiem czemu nie wpadli wcześniej Szykują Ci się super wakacje
A ja wczoraj miałam mały kryzys..Przenieśli Alice do pokoju w którym się urodziła..
Jak to zobaczyłam to miałam wrażenie że wróciliśmy do początku. Z tym pokojem miałam wspomnienia, to był już rozdział dla mnie zamknięty, później zmieniła szpital, później wróciła ale dostała inny (z oknami, słoneczny)), następny etap to miało być przeniesienie na « soin intensif », teraz jest w « réanimation « Także szliśmy do przodu a tu nagle miałam wrażenie że wróciliśmy do samego początku. Jak siadłam w tym pokoju, bez okien (tzn.są ale wychodzą na korytarz i jest ciemność) to się rozryczałam. Pielęgniarka nie pomyślała że powrót do tego miejsca może być trudny..do tego psycholog przykleiła mi się do nogawki
Mam nadzieje że szybko ją przeniosą, co to w ogóle za pomysł, już ma 1,5 mc miała uczyć się rozróżniać dzień od nocy a tu wrzucili ją do groty...
A na marginesie to przenieśli ją bo raz w roku czyszczą dokładnie pokoje, klimatyzacje itp ale to nie był jedyny pokój wolny, mogli dać ja do innego).2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦