Staraczki z Francji
-
WIADOMOŚĆ
-
Evli - za każdym razem jak w wiadomościach są strajki w Paryżu, reakcja mojego męża jest jadna: 'oh lalala ale jestem szczęśliwy mieszkając na prowincji' Tuluza wiadomo zawsze zakorkowana, ale u nas luzik.
Termin mam na 22 marca, w ten weekend mija 27 tydzień. Maluch wczoraj na usg był główka w dół, ale tulow jeszcze lekko na ukos. Czuję się ogólnie bardzo dobrze, ale ociezale i popołudniami nie mam energii na nic i poruszam się sztywno jakbym miała 80 latniepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
- 28.01 transfer - [*] 8 tydzień
- 25.06 crio - mamy serduszko! - > mamy synka!
2022 - nieudany transfer mrozaczka -
Evli, ale numer!!! Leć na betę! Na kiedy miałabyś termin miesiączki?!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 11:21
niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
Zabijanie ludzi jest tu nielegalne hahaha najwyżej się nasluchasz wykładu o niebezpieczeństwach... Będzie dobrze! Powiedz, że to wina męża, bo gumka się zsunela, albo nie wyciągnął na czas 🤣
Ale fajna wiadomość z samego rana aż mój Maluch kopie z radościWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 11:33
niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
Eveli aaaa ale wspaniała wiadomość Gratulacje !!!! lekarz nie zabije powiedze ze przez ostatnie wydarzenia smierć dziecka nie zabardzo z mezem zwracaliscie uwage na dni plodne no i Alice pewnie maczala w tym swoje paluszki I lepiej tak niz bys znowu miala liczyc strancone cykle . Wszystko bedzie dobrze nie ty jedna co po cesarce nie odczekala roku bedziesz musiala bardziej na siebie uwazac. Nie rob bety umow sie na wizyte , super zaczyna sie nasz wysp ciazowy
-
Evli omg!!!! To sprawka Alice!!! Nie zostawila was samych! O Boziu Boziu Boziu!!!!Starania o pierwsze dziecko od 05/2018
Obustronna niedrożność jajowodów. Nieudana laparoskopia. AMH 1,1.
✖️01/2020 I IVF - stymulacja przerwana - brak pęcherzyków
✖️07/2020 II IVF - 7 zarodków - wszystkie padły, brak transferu
✖️10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał jeden… transfer 3-dniówki - Beta <1
✖️03/2021 IV IVF IMSI - 5 zarodków - przetrwały 2… transfer 2x 3-dniówki - Beta <1
ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
▪️05/2021 IVF z KD
▪️09/2021 mamy 3 blastki ❄️❄️❄️
▪️25/10/2021 transfer ❄️ 4AA - 14dpt Beta <2
Przerwa na odpoczynek i dodatkowe badania -
Evli, ja wiedzialam, ze tak bedzie 😂 a do tego Alice pomogla i ciaza gotowa trzymam kciuki z calych sil! To przeznaczenieStarania o pierwsze dziecko od 05/2018
Obustronna niedrożność jajowodów. Nieudana laparoskopia. AMH 1,1.
✖️01/2020 I IVF - stymulacja przerwana - brak pęcherzyków
✖️07/2020 II IVF - 7 zarodków - wszystkie padły, brak transferu
✖️10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał jeden… transfer 3-dniówki - Beta <1
✖️03/2021 IV IVF IMSI - 5 zarodków - przetrwały 2… transfer 2x 3-dniówki - Beta <1
ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
▪️05/2021 IVF z KD
▪️09/2021 mamy 3 blastki ❄️❄️❄️
▪️25/10/2021 transfer ❄️ 4AA - 14dpt Beta <2
Przerwa na odpoczynek i dodatkowe badania -
Evli, spokojnie, jeśli natura zadecydowała za ciebie, to znak, że twoje ciało jest gotowe. Rozumiem przerażenie, bo na tym wątku w sumie większość z nas jest po jakiś przejściach, jestesmy świadome różnych zagrożeń, o których 'normalne staraczki' nie mają pojęcia, i to rzutuje na nasze nastroje. Lekarze mówią nam o zagrożeniach, bo jesteśmy specjalnymi przypadkami. tak więc spróbuj się zrelaksować w ten weekend, nie bij się z myślami, porostu poczekaj na wizytę u gina lub betę. Bądź dobrej myśli, bo to znak od losu.
Swoją drogą, chciałabym zobaczyć minę twojego męża, jak mu ten test pokazałas 😂niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
Męża obudziłam po nocce i popatrzył na test zaspanym okiem mówiąc "ale to pewne?", "ale to niedobrze bo za wcześnie nie?"
Z radości nie skaczemy bo wiadomo bo takich przejściach to podchodzimy do tego z dystansem, różnie może być, trzeba uzbroić się w cierpliwość i czekać.EllaDe, Neytiri lubią tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Bete chyba zrobię bo muszę napisać do lekarza więc dobrze by było żebym znała jakąs wartość żeby jej napisać. Kreska jest bordowa jak testowa więc musi być w miarę wysoka.
Kurde dopiero 2 tyg temu przestałam ściągać pokarm i znowu mnie cycki zaczynają boleć2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
AAAAAAAAA Evli !!!
Spociły mi się oczy i dostałam gęsiej skórki!
Gratulacje !!! Wiesz co... za szybko czy nie za szybko, teraz to już nieważne, widocznie tak miało być, tak wam było pisane i teraz pozostaje zaciskać kciuki za przebieg ciąży i za maluszka, ale jestem pewna, że limit nieszczęść macie już wyczerpany i że wszystko będzie w porządku! Wiadomo, że zajść w ciążę miesiąc czy dwa po cesarce to nie jest super wielka odpowiedzialność, ale ile było przypadków, że wszystko super się kończyło? A u Ciebie to jeszcze duuużo później. Czekam niecierpliwie na wyniki bety! :* -
Eveli jaki wysoki wynik Gratulacje !!! to już pewnie jakoś koniec 5tc a poczatek 6 tc hehe no to nieźle przegapiłaś okres umówiłaś sie do lekarza ? Powtórz dla spokoju aby też lekarz miał porównanie czy ładnie przyrasta.
Ja dziś po wizycie maluszek ma już prawie 2 cm serce 160 uderzeń widać raczki nóżki mam zdjecie 3d i po Nowym roku na usg genetyczne i bede robić pierwsze papp-a ale moj lekarz powiedział że to sa tylko statystyki na podstawie mojego wieku i jeszcze tam jakis wytycznych i ze lepsze sa dpni wiec w sumie mnie tylko utwierdził w mojej decyzji. Dziś też zrobiłam badania wszystkie.
EllaDE jak tam sie czujesz ?
Nettiri czeka na okres a eM80 na testowanie trzymam kciuki sezon na ciaze rozpoczety wiec bedzie dobrzeNeytiri, Evli, EllaDe lubią tę wiadomość