Staraczki z Francji
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Evli, u nas wszystko ok. . W przyszłym tyg zaczynam 'rééducation de perrine' z położną. Mały rośnie jak na drożdżach złapaliśmy już jakiś rytm dzienny i próbujemy się go trzymać. Ze spaniem, czasem trafia się fajne nocki, czasem hmmm.. Mniej fajne ale nie narzekam. Théo jest dość spokojnym dzieckiem i nie płacze bez powodu, co ułatwia mi życie haha
Co u ciebie?
Evli lubi tę wiadomość
niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
- 28.01 transfer - [*] 8 tydzień
- 25.06 crio - mamy serduszko! - > mamy synka!
2022 - nieudany transfer mrozaczka -
EllaDe jakie przyjemne ćwiczenia Cię czekają😅 Ja tego nie zrobiłam, teraz raczej już mnie nie ominie.
Super że masz wyrozumiałe i grzeczne dziecko 😃
Dziś byłam na wizycie ale to tylko consultation była. Waga mnie przeraża +10 🐖🐖🐖🐷🐽🙈
Jutro mam usg. Trzęsę portkami..
Stwierdzam że mam tyle ciuszków na pierwszy miesiąc że mogłabym ubrać troje 🙆♀️ Zaczęłam dziś prać ciuszki po Alicji, jutro może wezmę się za metki 😉EllaDe lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Evli, wagą na razie się nie przejmuj. O ile dobrze pamiętam, to jesteś wysoka, więc 10 kg to nie jest dużo. Ja przytyłam 13, zostało mi jeszcze 3 do zrzucenia i w sumie od miesiąca nic nie zrzuciłam. Chyba muszę ograniczyć jedzenie Magnum double caramel
Dla Théo miałam najmniejsze ubranka na rozmiar 1m (53-56cm, sporo za duże jak się urodził, ale po dwóch tygodniach były o. K. ) I miałam tylko 8 body i 6 pajaców, jakieś jedne spioszki, dwa kaftaniki i kombinezon dresowy. I w tym przechodził 7 tygodni 🤣 na 3 miesiące (obecnie) mam całkiem fajny wybór ubranek, ale i tak trafiły się rzeczy których praktycznie nie używamy. Np. Kaftaniki - baaardzo rzadko mu zakładamy. Fajnie się kompletuje garderobę maluszka - życzę miłej zabawy w najbliższych dniach my zaczęliśmy kupować 6-12m i tylko na wyprzedażach. Z niecierpliwością czekam na 2 kolejne paczki, by to wszystko wizualnie ogarnąć i pomyśleć co by jeszcze dokupić 🤔😅💰💰💰
A usg się nie bój. Na tym etapie to czysta formalność. Już naprawdę niedlugo wam zostałoniepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
Hehe lody 🙈 też w nich siedzę 😜
Ja po Alicji mam z 15 par body 0-1mc ale to na długi rękaw, dokupilam kilka na krótki, do tego jeszcze dostałam spadek ciuszków od kuzynki który idzie pocztą.. wydaje mi się dużo, no ale...może ubierze 🙃
Wkurzają mnie tylko te rozmiarówki bo rozmiar rozmiarowi nie równy i ciężko mi to ogarnąć co do czego 🤷♀️ Brak wyobraźni bez dziecka 🙆♀️
Strojenie dzieciaczka uwielbiam 🥰
Nie czekasz na soldy 15 lipca?
Waga hmm no wysoka jestem, ale te liczby mnie przerażają, tyle jeszcze nie ważyłam 😅 no ale...kiedy mogę sobie pozwolić na nutelle i lody jak nie teraz 😜😃 jest wymówka przecież 😃
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Evli, właściwie lubię te różne rozmiarowki. Dzięki temu, że fr są mniejsze a uk/pl większe, przejścia między 1 a 3 à 6 miesięcy sa płynne. Ciuszki zamawialam z bebeboutik (polski producent żeby było zabawnie) i różne z showroomprive, więc tam i tak ciągle sa wyprzedaże na letnie wyprzedaże czekam z niecierpliwością, ale boję się, że 6m zaczniemy zakładać jeszcze przed tą datą
Nutellowej kolacji życzęniepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
Nawet nie wiedziałam że polskie są większe weszłam kiedyś na tą stronę bebeboutik ale tam nic nie można zobaczyć, trzeba założyć najpierw konto.. może kiedyś..narazie nic nie kupuje 🙈 starczy 😃
Na kolacje bigosik 😜 ale nutella już zjedzona wcześniej 😅
Fajnie że znajdujesz czas na wejście na forum po porodzie 😉EllaDe lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Hej dziewczyny.
Troche mnie tu nie bylo, ale juz wracam wznowili nam od jakiegos czas rehabilitacje i wzielismy sie ostro do pracy, kazdego dnia moj wojownik dzielnie cwiczy. Od wrzesnia idziemy na basen czekamy na badania w uspieniu w Katowicach, mamy miec koncem lipca. Co sie okazuje maly bardzo kiepsko widzi na prawe oko, cos sie tam dzieje ale nie moga bez uspienia zobaczyc co dokladnie, ale staram sie o tym nie myslec bo zglupieje. Maly sobie radzi super, jeszcze nie chodzi sam ale z moja pomoca po calym mieszkaniu tupta. Jest grzecznym i rozesmianym chlopcem, smieje sie z narzeczonym ze takich dzieci to moge miec i 10. Powoli przymierzamy sie do rodzenstwa dla malego, biore witaminy i kwas, jeszcze czeka mnie pare badan i wizyta u ginekologa zeby sprawdzil czy wszystko ok i zrobil wymaz. Ale ja sie boje, czy bedzie zdrowe, czy oczka znowu cos nie zaatakuje albo czy cos innego sie nie przypalenta. Ale narzeczony jest nastwiony o wiele lepiej na wszystko.
Evli bardzo sie ciesze ze wszystko wporzadku z kruszynka, trzymam kciuki za dzisiejsze usg i napewno bedziesz mogla juz oderwac metki
EllaDe synek rosnie jak na drozdzach, nim sie obejrzysz bedziecie swietowac roczek
Neytiri powodzenia w dalszych staraniach, przez tego wirusa wszystko sie wstrzymalo ale mam nadzieje ze teraz tylko do przodu.
Nathalie pewnie juz urodzilas
Mimi jak samopoczucie, ktory to juz tydzien?
Pouppe trzymam kciuki za 2 kreseczki, powodzenia.
Pozdrawiam dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2020, 08:03
niedoczynnosc tarczycy
4.04.2018- [*] moj aniolek 5 tydz.
28.03.2019- Kordian❤️
10.05.2021- Dawid❤️ -
Olcia fajnie że się w końcu odezwalas 🙃
Super że Kordianek jest grzecznym chłopczykiem, oby z tymi oczkami było dobrze 🙏🏻
Wiem że się boisz następnej ciąży, ja też trzęsę portkami ale musi być dobrze 🙏🏻
Wpadaj do Nas częściej !
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Ja po wizycie 🙃 Mała rośnie jak na drożdżach, dziś 1653 gramy 🙆♀️ Zaczynała od 7 centyla, dziś jest już na 67😃 Leży jakoś dziwnie na skos , ale lekarz mówi że może dlatego że moja macica ma dziwny kształt, cokolwiek to znaczy 🙄
Dostałam nawet zdjęcie 3D bo mąż nadal nie ma wstępu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2020, 14:07
EllaDe, Susanne, olcia77, Neytiri lubią tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Evli - Nina nieśmiała - zakrywa twarzyczkę rękami i jaka duża! Ciesz się tą końcówką ciąży.
Olcia - fajnie, że się odezwałaś. Wesołe dzieci to skarb - oby rodzeństwo też takie się trafiłoEvli, olcia77 lubią tę wiadomość
niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
Evli cudowne wiesci ! Niedlugo bedziesz tulila kruszynke
Mam nadzieje ze u mnie nastepna ciaza zakonczy sie zdrowym dzieckiem, bardzo duzo przeszlismy a jeszcze ile przed nami, przeraza mnie to ale walczymy bo kto jak nie my. Jezeli cos sie dzieje z prawym oczkiem powaznego, jedziemy leczyc za granice. Ciagle sie zastanawiam czy to juz odpowiedni moment na rodzenstwo, bo duzo stresow, obowiazkow i wyjazdow w zwiazku z oczkami. Takie tylko pocieszenie ze Kordianka lewe oczko jest w dobrym stanie( oby tak zostalo), a i takie wiesci mam ze widzenia obuocznego nie bedzie, ale prawe oczko w razie czego trzeba ratowac. Zobaczymy po badaniach...
EllaDe zgadza sie, fajnie jakby rodzenstwo bylo tak laskawe jak maly😁
Buziaki dziewczynyniedoczynnosc tarczycy
4.04.2018- [*] moj aniolek 5 tydz.
28.03.2019- Kordian❤️
10.05.2021- Dawid❤️ -
Mimi I Nathalie chyba rzeczywiście sa na porodówce 🤔 tak dawno ich nie było 🐣👶
Olcia, jakby czekać na odpowiedni moment na dziecko, to można nigdy takiego nie znalesc tak więc, jak chcesz drugie, to do robotyniepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
No Mimi i Nathalie wcięło 🍼🤭
Olcia, EllaDe ma racje, wiesz jak to jest z czekaniem na odpowiedni moment..może nigdy nie nastąpić, a jak nastąpi to może się okazać że na ciąże jednak będzie trzeba poczekać 😏
Heh ja spać nie mogę, albo mała mnie boksuje albo komar atakuje 🙆♀️😣
Dziś nostalgiczne patrzę na moj suwaczek, na tym etapie moja l ciąża się skończyła 🥺2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Evli, a my dziś mieliśmy najlepszą noc od narodzin Małego miał problem, żeby zasnąć, ale jak już zasnal o 21, to spał do 5 rano. Jak się obudziłam o 5, to nie mogłam w to uwierzyć! Po karmieniu zasnął od razu i obudził się po 8.
À u was jeszcze tylko 6 tygodni I ciąża będzie donoszona 🐣 metki odrywane? Ubranka wyprane?Evli lubi tę wiadomość
niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
Evli, ale fajne zdjecie malutkiej 😍 do powieszenia w ramce ❤️
EllaDe, luksus z tym spaniem! Oby juz tak zawsze bylo 😊
Olcia, ciesze sie, ze miedzy wami sie uklada i mam nadzieje, ze szybciutko sie uda zajsc w ciaze
Ja wczoraj zostalam ciocia, a moj maz prawdziwym wujkiem 😂😊 Jego bratu urodzil sie synek 😊 Ponoc akcja byla nie z tej ziemi.. poszli do szpitala na wizyte i juz ich zatrzymali. Maly sie przekrecil w poprzek, owiniety pepowina zaczal tracic tetno. Jej odeszly wody podczas badania i zaczela dolem wychodzic pepowina! 😱 na sale operacyjna wjechala z reka poloznej miedzy nogami. Cesarke jej zrobili w 15 minut! Na szczescie wszystko jest dobrze ❤️ Podziwiam ja!! Ma ponad 40 lat, udalo jej sie zajsc naturalnie dosc szybko, cala ciaze byla mega spokojna i do wszystkiego podchodzila na luzie, a to jej pierwsze dziecko 😳 Czasami mialam wrazenie, ze ona mniej wie o ciazy niz ja hehehe w kazdym razie jestem happy!!! 😍Evli, EllaDe lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecko od 05/2018
Obustronna niedrożność jajowodów. Nieudana laparoskopia. AMH 1,1.
✖️01/2020 I IVF - stymulacja przerwana - brak pęcherzyków
✖️07/2020 II IVF - 7 zarodków - wszystkie padły, brak transferu
✖️10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał jeden… transfer 3-dniówki - Beta <1
✖️03/2021 IV IVF IMSI - 5 zarodków - przetrwały 2… transfer 2x 3-dniówki - Beta <1
ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
▪️05/2021 IVF z KD
▪️09/2021 mamy 3 blastki ❄️❄️❄️
▪️25/10/2021 transfer ❄️ 4AA - 14dpt Beta <2
Przerwa na odpoczynek i dodatkowe badania -
EllaDe brawo dla Théo 👏👏
Tak metki poodrywałam, wyprałam i wyprasowałam już wszystko 😊 zostaje mi tylko spakowanie torby 🙃 ( do której dalej nie wiem co włożyć)
Neytiri ale akcja, dobrze że byli w szpitalu! Gratuluje ciociu 😃
Bierzesz już provames? Kiedy stymulacja?2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
hej dziewczynki nadrobiłam was ;p
Suzanne fajnie ze cukry i hormony ok oby udało sie wyregulować tarczyce no i jak tam wyniki męża ?
EllaDe fajnie ze łapiecie rytm i oby więcej takich nocek jak dziś.
Evli świetne newsy mała nadrobiła z waga już nie taka mała , a ty masz tylko 10+ ja na tym etapie miałam ze 14 teraz na szczęście waga aż tak nie wzrosła jestem tylko o 1 kg cięższa niż 3 tyg temu 😂Korzystaj teraz w ciaży po ciaży bedziesz sie martwić kg .
Dobrze że po odrywałaś metki i wzięłaś sie za pranie , ja kupowałam ubranka narazie na 53-56 z racji właśnie że te rozmiarówki sa różne w każdym sklepie no i na co najmniej pierwsze 2 tyg będa ok bo maluszek i tak zwija sie w kłębuszek dopiero później sie prostuje wiec nawet jak urodzi sie taki 52-56 to i tak ponosi chwile , ale na 62 mam też kilka głównie rampersy i body na krótki rękaw. Pewnie na soldach coś kupie na większe rozmiary
(o ile w sklepach pojawia sie ciuchy 😏).
Czytałyście o tym że sklepy odzieżowe przestały szyć ubrania w dobie pandemi i zaczeli szyć maseczki w rezultacie teraz w sklepach jest małe zaopatrzenie ubrań a oni zostali z 20 mln niesprzedanych maseczek.
Olcia kciuki za starania obyś na rezultat nie musiała długo czekać , super że z narzeczonym udało wam sie dojść do porozumienia. Kordianek dzielny chłopiec oby badanie w katowicach nie wykazało w prawym oczku dużych zmian. A i nigdy nie ma odpowiedniego momentu zawsze sie coś znajdzie jak sie chce.
Neytiri Gratulacje poród jak z filmu troche dobrze że wszystko sie dobrze skończyło i że mama i maluszek wyszli cało o zdrowo z takiej akcji i brawa dla ciebie ze cieszysz sie ich szczęściem.
A ja dziewczyny jeszcze nie na porodówce chociaż porodówkę już zobaczyłam ;p w tamtym tyg pojechałam ze skurczami co 3 min trwajace 60 s no i w ciagu 40 minut nie ustępowały najgorsze że były regularne brzuch mi z twardniał i był dość bolesny więc pojechaliśmy, na ktg zapisało sie kilka dość mocnych no i tętno małego skakało do 190 więc dostałam czopek i zastrzyk do mięśniowo i na szczęście wszystko sie wyciszyło, puścili mnie do domu i kazali sie oszczędzać przynajmniej jeszcze tydzień aby dotrwać do 37 tyg.
Oczywiście skurcze mam nadal ale jest ich mniej niż 20 na dobe więc w normie i sa nieregularne od przyszłego zaczynam monitoring ktg .
Byłam na wizycie w tym tyg u mojego doktorka ale na poród przedwczesny sie nie zapowiada, szyjka ponad 4 cm zamknięta wiec te skurcze nie maja na nia jakoś wpływu mały ułożony głowa w dół ale dość wysoko więc też nie naciska na szyjke. Natomiast jest ułożony buźka do kręgosłupa a to zapowiada na bóle krzyżowe przy porodzie więc jak sie nie odwróci to troche sie pewnie pomęczę za nim go urodzę.
Torbę dla małego i dla siebie spakowałam położna mówiła aby tylko na te pierwsze chwile po porodzie dla dziecka mieć body+pajac+czapeczka i grubszy kocyk a na reszte pobytu już tak normalnie bo na salach jest goraco, spiworków nie brać kocyk wsytarczy. Tatuś sie musi jeszcze spakować 😉
-
Mimi o kurcze to rzeczywiście synek narobił Ci stracha. Ale skoro szyjka długa to chyba jeszcze 🤔
Ja to bym chciała urodzić tak 37-38🙏🏻 Najbardziej boje się przenoszenia 🥴 chyba umrę ze strachu 🥺
Co do ciuszków to chyba bardziej nastawie się na długi rękaw ze względu na klime, próbuje tylko wyobrazić sobie rozmiar....mam większość na 56 ale rozmiarowo jedne większe od drugich 🙄 Niby mam porównanie, bo mam zdjęcia Alice w których chodziła ale jakoś i tak wyobraźni mi brak..
Chciałam ostatnio zamówić na orchestrze, stwierdziłam że może się już uspokoiło a jak nie to poczekam na przesyłkę, trudno.. mieli mnóstwo ślicznych czapeczek za 1euro, gigoteuse na lato za 8, ceny super...tylko wysyłka nastepne 8😲 strasznie dużo mi się wydaje. Jak się zamawia więcej czy droższe rzeczy to ok, ale zamówić rzeczy za 1euro żeby zapłacić za przesyłkę 8!🙆♀️ Narazie się wstrzymałam, bo to nie jest coś czego potrzebuje JUŻ 😏 doszło Ci łóżeczko w końcu?2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Evli nie czekam 🤣 myśle że może w tym tyg lub najpóźniej w nastepnym jak nie to bede do nich pisać.
Troche sie faktycznie nie opłaca jak masz tyle samo za przesyłkę płacić , ja chciałam w C&A zrobić zamówienie bo w sklepie nic nie ma ale ostatecznie też nie zamówiłam bo tam ogólnie na przesyłkę czeka sie dwa tyg a to też nie były jakieś rzeczy na już.
Ja tak bym chciała po 10 lipca rodzić ale to już będzie 39 tydzień , też sie boje przenoszenia jak tylko skończe 38 tydzień to zaczynam na piłce ćwiczenia i będe biegać po schodach może coś pomoże z córka nie robiłam nic i urodziła sie w 40 tyg wiec nie wiem czy to przyspiesza poród dziewczyny na forach pisza różnie jednym sie akcja rozkreciła jak wysprzatały mieszkanie innym po lisciach z malin a inne piły olej rycynowy ale ja sie nie zdecyduje na olej 🥴 -
Mimi, dobrze, ze sie uspokoilo z tymi skurczami, bo jeszcze za wczesnie. Co mu sie tak na ten swiat spieszy? 😉
Evli, Provames zaczynam jutro i dobrze, ze mi przypomnialas, bo bym zapomniala 😅 Ja w ogole do tej proby mam jakies luzne podejscie, nic nie kalkuluje. Staram sie nie przywiazywac do tego wagi. W tym tyg musimy sie z mezem wybrac na badania krwi.
Pracuje na chomage partiel (ok 16h pracy w tyg) i czas mi po prostu zapierdziela.. wracam do domu i od razu do ogrodu lece sprzatac, odchwaszczac itd 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 20:31
Evli lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecko od 05/2018
Obustronna niedrożność jajowodów. Nieudana laparoskopia. AMH 1,1.
✖️01/2020 I IVF - stymulacja przerwana - brak pęcherzyków
✖️07/2020 II IVF - 7 zarodków - wszystkie padły, brak transferu
✖️10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał jeden… transfer 3-dniówki - Beta <1
✖️03/2021 IV IVF IMSI - 5 zarodków - przetrwały 2… transfer 2x 3-dniówki - Beta <1
ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
▪️05/2021 IVF z KD
▪️09/2021 mamy 3 blastki ❄️❄️❄️
▪️25/10/2021 transfer ❄️ 4AA - 14dpt Beta <2
Przerwa na odpoczynek i dodatkowe badania