Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Francji
Odpowiedz

Staraczki z Francji

Oceń ten wątek:
  • Mimi Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym szpitalu co mam rodzić niby w zgloszeniu wybrałam sale prywatna ale nie mozna jej zarezerwowac w najgorszym wypadku trafie na dwójke co tez jest ok , z tym ze jedzenie donosza do sali woda tez w swoim zakresie personel wchodzi w ustalonych godzinach no i chyba ze ich wezwe. No i za 2 os sale nie doplacam nic.

EllaDe po części myśle że mieliście szczescie bo twoj maz byl z toba i nie musiałaś za łozko dla niego dopłacać no ale jak nawet to on był z toba ze mna maz moze być ale tylko jak bedziemy w sali prywatnej w 2 os nie ma opcji aby został no i za niego musze dopłacić. Ostatnio doktorek mi mówił że do 11 maja wszystkie sale byly pojedyńcze na dwójkach troche nizszy standard ale i tak masz ja cała dla siebie ale powiedział ze pomału zaczynaja kłaść dwie mamy razem oczywiście bez symptomów i wtedy maż nie może zostać.

• Mimi Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki co tu taka cisza ?

Nathalie jak mała Lisa , urodziłaś już ( najukochansze z pytań )?😁

Neytiri już czerwiec zaraz zaczniesz stymulacje 🤞

EllaDe jak tam mały lepiej ?

Evli jak sie czujesz ?

Suzanne a ty co nic nie piszesz ? maż chyba ma niebawem badanie ?

Patka 33 zrobiłaś badania kiedy wizyta ?

A reszta dziewczyn olcia i ams , poupee zagladacie jeszcze do nas ?

Evli lubi tę wiadomość

• EllaDe Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mimi,

U nas lepiej :) po kilku trudnych nockach, przestawiliśmy się chyba na nowy rytm dobowy. Nocki zaczynamy wcześniej o 1,5 godziny, drzemek w ciągu dnia jest mniej. Wróciliśmy do probiotyka i jednej dawki calmosine na dzień. I w nocy budzimy się ok. godz. 2 a potem 5. Jeszcze ten schemat nie jest 100% ustabilizowany, ale mam nadzieję, że się utrwali. :)
    No i zaczęłam kupowac ubranka na kolejne 2 rozmiary :) głównie z Showroom privée, więc na dostawę trzeba dluuugo czekać :( no ale mam chyba jeszcze trochę czasu zanim wskoczymy w nowy rozmiar. :)
    Mimi - Twoje zamówienia już doszły?
    Evli - zdobyłaś się na poodcinanie metek?

Neytiri - jajniki gotowe? 🤣 🤞🤞🤞🤞🤞

niepłodność idiopatyczna
    2017 - 3x IUI :(
    2019 - IVF
    - 28.01 transfer - [*] 8 tydzień
    - 25.06 crio - mamy serduszko! - > mamy synka!
    2022 - nieudany transfer mrozaczka
  • EllaDe Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, i Mały zdobył nową umiejętność - obrót wokół własnej osi. Układam go ładnie w łóżeczku, śpiącego, a ten się zaczyna wiercić przez sen i po kilku minutach główka i nóżki dotykają szczebelków po obu stronach łóżeczka 🤣

Evli lubi tę wiadomość

niepłodność idiopatyczna
    2019 - IVF
  • Evli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    U mnie w sumie bez zmian, dzień jak każdy 🙃
    Mała ostatnio przez dwa dni była znowu mało ruszająca się 🙆‍♀️ Zwariować można 🥴 na szczęście już wróciła do szturchań 😃 metek jeszcze nie zerwałam..za tydzień mam usg, po - jeśli wszystko będzie dobrze mam nadzieje biorę się za odrywanie, pranie i prasowanie 🙃 Wkurzyłam się ostatnio bo okazało się że z Cafu nie należy mi się absolutnie nic, nawet prime de naissance 🥺 liczyłam na te pieniążki, bo nie mam żadnych dochodów a tu zonk..nie potrafię tego zrozumieć jak można bazować się na sytuacji finansowej dwa lata wcześniej 😟 lipton

EllaDe no teraz to już synek będzie co chwile zaskakiwał Cię nowymi umiejętnościami 😃

Mimi a Ty jak tam? Coraz bliżej co 😜 masz już wszystko ?

Neytiri właśnie co tam, dostałaś skierowanie na badania?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2020, 13:24

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • EllaDe Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli - wydaje mi się, że caf bazuje na obecnej sytuacji finansowej 🤔 znaczy z zeszłego roku podatkowego. Przy czym próg dochodowy od pary jest niski - nam też się absolutnie nic nie należało.

niepłodność idiopatyczna
    2019 - IVF
  • Evli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EllaDe caf teraz bazuje się na podatkach z 2018 roku 😡 i nikogo to nie obchodzi że to teraz nie masz dochodów.. no nic trudno 😔 dobrze że już 90% wyprawki miałam 😊

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Susanne Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Mimi, Tak, mąż jutro ma badania. Ja robiłam pełen przegląd w sobotę i dalej czekam na wyniki, trzeba się na prawdę nauczyć cierpliwości w tym kraju. Do tego endo zapisał krzywe cukrowe, bez insuliny i jestem zła, bo sam cukier to pewnie niewiele powie. Skierowanie napisał ręcznie, więc nie mam pewności, bo za nic nie mogę się doczytać :D
    Dodatkowo ostatni cykl był bardzo ładny, wykres książkowy, więc się cieszę, bo to pierwszy taki od kiedy prowadzę obserwację. Zobaczymy jak będzie teraz.
    Mam też skierowanie na HSG, ale ciężko się wcisnąć z terminem, tym bardziej przy moich nieregularnych jak dotąd cyklach.

Evil, super, że masz usg niedługo, zawsze to pewnie spokojniejszy człowiek po.
    Ja to dalej nie mogę dojść do siebie po tej kwarantannie, jakoś tak jestem wybita z rytmu totalnie.

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Mimi Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EllaDe super ze pomału sie regulujecie i raczej ten schemat bedzie sie wolno zmieniał ale fajne ze macie juz jakas rutyne napewno bedzie coraz lepiej maly bedzie coraz bardziej kumaty to i interakcja bedzie z nim latwiejsza. Gartuluje nowych umiejetnosci to takie pocieszne jak nasz dzidzius osiaga nowe zdolnosci i wiadomo mniej stresujace dla rodzice ze wszytko jest ok.

Evli nam tez sie nic nie nalezy ale ja akurat na to nie liczylam bo wiedzialm jak bedzie ale chore to to jest ze bazuja na danych z 2018 roku .

Mi znowu ubezpieczalnia nie aktualizowala jeszcze karty zdrowotnej i tak wszedzie musze te papierki brac wiecej kasy wydam na poczcie na znaczki niz mi zwroca. Teraz mam spotkania z polozna tez karta potrzebna no wkurza mnie to strasznie a najgorsze jest to ze to jest ich wina.

Moje zamowienia ciagle ide bo ja ciagle cos zamawiam 😂 Ale to z orchestra jest najgorsze bo podzielili mi je na kilka paczek i tak jak na pierwsza czekalam pare dni tak na najwazniejsze lózeczko chyba sobie jeszcze poczekam 😏A tak czekam na dostawe ubranek i tez zaczynam pranie i prasowanie bo reszta juz stoi rozstawiona żeby sie wywietrzyło. Maż wózek musi z piwnicy przynieść w ten weekend to go tylko wypiore, walizyke na dniach spakuje i w sumie to jestem gotowa mam nadziej ze młody nie bedzie kazał na siebie długo czekać.

• Mimi Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzanne kciuki za meza za jutro , na wyniki tez sie troche czeka wiec cierpliwość sie przyda. Nie pamietam jak długo czekałam na swoje ale po tyg juz napewno były chyba ze jakies specyficzne to po dwoch ale nie dłuzej.
    U mnie z terminem hsg nie było problemu tylko juz nie pamietam jak to dokladnie bylo czy to doktorek wszytko zalatwial czy ja dzwonilam do centrum radiologi i doktorka informowałam o dacie i godzinie i one sie dostosował.

A dlaczego masz skierowanie na krzywa masz podejrzenia cukrzycy ?

Susanne lubi tę wiadomość

• Susanne Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi wrote:
    Suzanne kciuki za meza za jutro , na wyniki tez sie troche czeka wiec cierpliwość sie przyda. Nie pamietam jak długo czekałam na swoje ale po tyg juz napewno były chyba ze jakies specyficzne to po dwoch ale nie dłuzej.
    U mnie z terminem hsg nie było problemu tylko juz nie pamietam jak to dokladnie bylo czy to doktorek wszytko zalatwial czy ja dzwonilam do centrum radiologi i doktorka informowałam o dacie i godzinie i one sie dostosował.

A dlaczego masz skierowanie na krzywa masz podejrzenia cukrzycy ?

Po tym jak endokrynolog zobaczył usg (pcos) i przeprowadził wywiad, stwierdził, że trzeba to sprawdzić. Miałam też w grudniu dość wysoki cukier na czczo. Także czekam na wyniki, jak na szpilkach.
    A co do hsg to też endo przepisał i kazał się umówić około 12 dc, po @, a przed owulacją. Dlatego ciężko się wstrzelić, a tu u nas w ogóle dodzwonić się jest ciężko do radiologów, nie wiem co oni mają z tym nieodbieraniem telefonów na recepcji :D

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi mam nadzieje że orchestra się ogarnie i w końcu dostaniesz zamówienie 😅

Ja ostatnio zamawiałam i tak Amazon 2 dni, bebe9- 4, kiabi najdłużej 10dni czekania. Zamówiłam sobie takie koszulki ciazowe że 🙆‍♀️ heh trochę duże, nawet suszarka nie dała rady ich trochę zmniejszyć 😅 wziełam się za grubaskę 😅 trudno albo przytyje jeszcze albo jak to mąż powiedział będziesz mieć do spania 🙈

Susanne ja jak zapisywałem się na hsg to miałam dzwonić w 1 dniu @ i wtedy zapisywali na 11-12dc i 48h miałam zrobić bete mimo wszystko. To było dobre rozwiązanie że zapisy były w dniu @ bo tak to ciężko wycelować 😏 a sama krzywa nie wystarczy? (Ja nigdy insuliny nie miałam badanej 🤔)

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Neytiri Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EllaDe, no to rosnie Wam maly akrobata :)
    Evli, mam nadzieje, ze juz niedlugo sie wezmiesz za te meteczki, bo czas troche goni 😅 ja bylam pewna, ze becikowe sie nalezy kazdemu bez wzgledu na dochody 😳
    Mimi, fajnie, ze juz wszystko prawie gotowe, mam nadzieje, ze ostatnie zamowienia szybko dojda! Ja na jedno juz czekam miesiac :(
    Susanne, trzymam kciuki za badania! Ja akurat mam cykle regularnie, wiec na podstawie daty @ zapisywalam sie na badanie HSG, ale ty lepiej zrob jak Evli pisze. U mnie nie bylo problemow z terminami.

Ja wrocilam do pracy, wiec czas zaczal szybciej plynac ;) za ok 10 dni zaczynam provames. Mam wszystkie skierowania, wiec na dniach pojdziemy zrobic badania. W sumie to mamy jeszcze zapas czasu.. mam tylko nadzieje, ze moj maz ogarnie ten swoj spermogram, bo na to najdluzej sie czeka. Ja sie zastanawiam czy nie bede musiala powtorzyc konsultacji z anestezjologiem, bo nie wiem ile to jest wazne. EllaDe pamietasz moze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2020, 17:39

Starania o pierwsze dziecko od 05/2018
    Obustronna niedrożność jajowodów. Nieudana laparoskopia. AMH 1,1.
    ✖️01/2020 I IVF - stymulacja przerwana - brak pęcherzyków
    ✖️07/2020 II IVF - 7 zarodków - wszystkie padły, brak transferu
    ✖️10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał jeden… transfer 3-dniówki - Beta <1
    ✖️03/2021 IV IVF IMSI - 5 zarodków - przetrwały 2… transfer 2x 3-dniówki - Beta <1
    ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
    ▪️05/2021 IVF z KD
    ▪️09/2021 mamy 3 blastki ❄️❄️❄️
    ▪️25/10/2021 transfer ❄️ 4AA - 14dpt Beta <2
    Przerwa na odpoczynek i dodatkowe badania
  • EllaDe Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neytiri - nie mam pojęcia ile to jest ważne. Szczerze to nawet nie pamiętam tej konsultacji. 🙄 Ja miałam tylko znieczulenie miejscowe do punkcji.

niepłodność idiopatyczna
    2019 - IVF
  • Mimi Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli ja to samo pozamawiałam ubrania i sa za duże a wziełam rozmiar M myslałam spoko , ale nie sadziłam że aż tak beda odstawać.

Neytiri fajnie bo coś sie dzieje szybko zleci a teraz jeszcze jak wróciłas do pracy to nawet sie nie ogladniesz i będziesz nam tu pisać ile komóreczek masz :)

• Evli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi ja to byłam lepsza, wzięłam xl 🙆‍♀️😅🙈 w kiabi ten rozmiar jest OGROMNY 😅 a bluzkę za 5 czy 10 e nie opłaca się zwracać, bo przesyłka płatna.
    Neytiri super że zaczyna się coś dziać!

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Neytiri Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EllaDe, kurcze to fajnie mialas, ja chyba tez bym wolala tak, ale u mnie w klinice nie daja wyboru i wszyscy maja pod znieczuleniem ogolnym... a ze konsultowalam sie z anestezjologiem w listopadzie to pewnie bede musiala jeszcze raz choc do tych 20 minut znieczulenia on mi nawet badan nie zlecil.. jedynie o przeciwwskazania wypytal, wzrost i wage 🙄
    Podpytam mojego lekarza..

Dzieki dziewczyny, czas szybko uplynie i zaraz znow sie bede ostrzykiwac. Ciekawe co tym razem wyhoduje po takiej przerwie 😉

Starania o pierwsze dziecko od 05/2018
    Obustronna niedrożność jajowodów. Nieudana laparoskopia. AMH 1,1.
    ✖️01/2020 I IVF - stymulacja przerwana - brak pęcherzyków
    ✖️07/2020 II IVF - 7 zarodków - wszystkie padły, brak transferu
    ✖️10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał jeden… transfer 3-dniówki - Beta <1
    ✖️03/2021 IV IVF IMSI - 5 zarodków - przetrwały 2… transfer 2x 3-dniówki - Beta <1
    ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
    ▪️05/2021 IVF z KD
    ▪️09/2021 mamy 3 blastki ❄️❄️❄️
    ▪️25/10/2021 transfer ❄️ 4AA - 14dpt Beta <2
    Przerwa na odpoczynek i dodatkowe badania
  • Evli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neytiri jak to co, dorodny kurnik tym razem, wypoczełaś na kwarantannie, teraz jajca będą rosły 🙏🏻😃

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Susanne Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neytiri trzymam kciuki za hodowle jajeczek 🤞🤞

Evil, może sama cukrowa mu wystarczy. Mam już wyniki krzywej, jest w normie ale przy granicach, mogło by wskazywać na hipoglikemie reaktywna, ale poczekam co na to doktorek. Hormony ogólnie ok, poza tarczyca, mam nadzieję, że na to też coś poradzi. Homocysteina spadła, więc jestem zadowolona. Teraz tylko to hsg i mam komplet ze skierowania. Mężu już po badaniu, wyniki za tydzień, tak jak pisalyscie.
    No to czekamy ⏳😅

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co u Was?

Ams, Olcia gdzie Was wcięło 😟

Nathalie? Turlasz się jeszcze, czy już urodziłaś ? 😉

Susanne kiedy wizyta u doktorka ?

EllaDe, Neytiri, Mimi co u Was?

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ