Staraczki z Francji
-
WIADOMOŚĆ
-
No widzisz Neytiri dobrze że masz mnie to Ci przypomnę 😅
Z drugiej strony fajnie że potrafisz „zapomnieć” i nie myśleć non stop o staraniach 💪
Mnie one wykańczały psychicznie 😔
Nathalie wywołuje Cię!
Ams Ciebie też!Neytiri lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Hej dziewczyny
Olcia, super, że się odezwałaś. Trzymam kciuki za prawe oczko Kordianka i za owocne staranie o rodzeństwo
Neytiri, gratuluję, ciociurany, ale poród traumatyczny z tą pępowiną co wypadła, ponoć to szalenie niebezpieczne.... Dobrze, że wszystko w porządku...
Mimi, towarzyszko niedoli!trzymam kciuki za sprawny poród i żeby bobo zaszczyciło Cię swoją obecnością kiedy sobie tego zażyczysz !
Evli, cieszę się z całego serca, że Nina jest zdrowa i że ładnie rośniePrzykoksiła Ci panienka !
Wagą się nie przejmuj, szybko zrzucisz. Zazdroszczę lodów i Nutelli. Ja z cukrzycą ciążową muszę badzo uważać i z jednej strony trochę mnie to frustruje, a z drugiej - przytyłam póki co 6 kg więc chociaż taki plus...
No właśnie, jak po tej nocy z twardnieniami brzucha? Już spokój?
Taaaaaaaaaaaaaaaaa, ja na porodówce, bardzo śmieszneW poniedziałek miałam ostatnią wizytę i naprawdę nie wiem czego dokładnie się spodziewałam, ale liczyłam na coś innego niż "szyjka długa i zamknięta, czekamy". Florka przenosiłam więc pewnie i teraz przenoszę
I generalnie miałabym to gdzieś gdyby nie to, że za namową mojej gin będę próbować SN i naprawdę byłoby mi to dużo bardziej na rękę gdyby akcja zaczęła się naturalnie bo jedyną opcją indukcji porodu jest u mnie cewnik Folleya , działa to różnie, znam 3 osoby osobiście, na które nie podziałało to nic a nic i wiecie co... rzygać mi się chce na myśl o gryzieniu ścian z bólu tylko po to żeby znowu skończyć na bloku... No ale.... co będzie to będzie. Do terminu jeszcze 13 dni. W weekend przyjeżdża teściowa z mężem i psem którego "uwielbiam". Zresztą oni sami bywają kompanami dość trudnymi więc może podniosą mi wystarczająco ciśnienie żeby wywołać poród
a wieczorem zaatakuję męża, niech podrzuci mi trochę prostaglandyn, na pewno nie zaszkodzi
choć jak w niedzielę ogoliłam nogi to czułam się jakbym pole kartofli przekopała, a gdzie mi tam do seksów... No ale tonący brzytwy się chwyta
Evli, Neytiri lubią tę wiadomość
-
EllaDe przeszło naszczescie 😊 Nie wiem może za dużo ruchu było w weekend bo mnie wzięło na 8km spacerki 🤦🏻♀️ Wiec był wyczyn bo na tygodniu to przeważnie moim jedynym ruchem jest spacer z kanapy do lodówki 🤣
Nathalie hmmm myślałam że już tulisz malutką...Może teściowa przyspieszy Ci poród 🤭🤣 albo mąż 😅 Ja to już nie pamietam co to seks 🙈
Nogi jeszcze jakoś gole, za to paznokcie obcina i maluje mi mąż 😜
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
hej dziewczyny ,
Neytiri daj znac kiedy wizyta i od kiedy stymulacja.
Evli no to po takim spacerku mial prawo ci brzuch twardnieć, ja wlasnie po tym jak sie ruszyłam wiecej jak zwykle wyladowałm ze skurczami , więc ty moze też sie już nie przemeczaj po 37 tyg rob takie maratony 😜
Nahalie serio ja tez myslalam ze zaraz nam napiszesz ze masz juz za soba i mała jest z wami , oby wizyta teściów przyniosła jakiś efekt i życze ci szybkiej akcji porodowej , teraz polożna mówiła że statystycznie drugi porod jest dość szybki bo kazdy nastepny jest już wolniejszy i że to właśnie przy drugim wiecej jest porodów domowych 🤣Oczywiście nie życze ci abys nie zdazyła do szpitala ale chociaż żeby szybko poszło i obyło sie bez wywoływania i cewników , trzymam kciuki 🤞Neytiri lubi tę wiadomość
-
Mimi wrote:
Suzanne fajnie ze cukry i hormony ok oby udało sie wyregulować tarczyce no i jak tam wyniki męża ?
Wyniki dodałam w ostatnim wpisie w pamiętniku. Chyba jest okej
Pozostało mi HSG do zrobienia i mogę wrócić do Doktorka po plan działania.
Dużo zdrówka Brzuchate 🤗 zegarek tyka.
Olcia, trzymam kciuki za kolejne starania 🤞
Neytiri, jak dobrze, że wszystko poszło sprawnie! To się nazywa akcja porodowa! Gratuluję ciociu
Ja znam jedną mamę, która nawet nie wie co to betaHCGMówi, że pewnie badała, ale co to i kiedy to nie pamięta
Szczęście w niewiedzy.
EllaDe, no to więcej takich spokojnych nocy życzę
Neytiri, Evli lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, jak po weekendzie?
Nathalie - ty w domku, czy teściowa podniosła Ci ciśnienie wystarczająco, żeby Cie na porodówkę wysłać?
Mimi - jak się trzymasz?
Neytiri - klujesz się już?
Evli - ile słoików nutelli zjadłaś przez weekend? 🤣niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
- 28.01 transfer - [*] 8 tydzień
- 25.06 crio - mamy serduszko! - > mamy synka!
2022 - nieudany transfer mrozaczka -
Hej hej 😃
EllaDe nuteli nie jadłam, za to zrobiłam wypad do carrefoura bo była promocja na lody magnum 🙈🤣
Myślałam o Tobie wcinając double caramel 😝 swoją droga to trochę oszukane są bo mniejsze niż reszta smaków..
Szykuje się psychicznie na upały 🥵 masakra będzie w ten tydzień.. będę siedzieć w domu na dupce a w nocy to nie wiem gdzie się podzieję..spać będzie ciężko 😔
Jeszcze 5 tyg i mam ciąże donoszoną 🙏🏻 Zaczynam zbierać rzeczy do walizki szpitalnej ale boje się ją spakować żeby nie wywołać wilka z lasu. Stresuje mnie ta końcówka 🥴
A co u ciebie? Jak Théo? Grzeczniutki nadal?
Nathalie, Mimi jeszcze w dwupaku?ams lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Evli - Théo jest naprawdę grzeczniutki i ciągle roześmiany. Nawet jak w nocy się budzi to w sumie rzadko kiedy płacze (czasem jak go przewijam przed karmieniem to zapłacze, ale krótko). W dzień dużo bawimy się na macie, z reguły siedzę przed nim i co kilka minut bawię się z nim aktywnie (w przerwach pozwalam mu bawić się samemu). Zasypia albo na cycu, albo w objęciach taty albo w wózku (w dzień). Zaczynam myśleć nad nauka samodzielnego zasypiania, mamy na to jeszcze trochę czasu, a na razie się boję, bo czasami Mały się krztusi w sumie bez powodu (boję się, że jakby zaniósł się płaczem, to się zachłysnie). W sumie stracił trochę rytm nocny i czasem budzi się co 3h, a czasem tylko raz, a potem już rano (np. tej nocy poszedł spać po 20, obudził się dopiero o 3:30 à potem o 7 rano.
Za to dwie nocki temu po raz pierwszy włączył mi się alarm monitoru oddechu 😱 nie wiem czemu, bo jak podbiegłam do łóżeczka to Mały był o. K. Co prawda ułożony w poprzek, ale to chyba nie to uruchomiło alarm 🤔
Jutro mamy drugie szczepienie (WZW b), więc chyba jedno z lżejszych.
U nas była promocja na lody Hagen dazs. Zrobiliśmy zapas 😁🍦🍨Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 11:18
niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
EllaDe to fajnie że synek jest grzeczniutki i nocki macie ok 😊 już 3 miesiące, ale ten czas leci 😊
Ja też juz monitor zainstalowałam w łóżeczku, pozostaje tylko włożenie baterii. No to musiałaś się niezle wystraszyć.. może po prostu zadzwonił bez powodu, czasem tez się zdarza ..
Z tymi szczepieniami to nie ma nic po narodzinach tak? Dopiero w 6 tyg?
Na sierpniowkach jest teraz rozmowa o tym i w Polsce szczepią w pierwszej dobie i mnie to zastanawia, dlaczego w Pl szczepią a tutaj nie 🤔2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Evli - patrzę na kalendarz szczepień, który dostałam u lekarza. Nie ma nic w pierwszej dobie. Obowiązkowe zaczynają się dopiero drugim miesiącu. W pierwszym sugerują szczepić na gruźlicę, ale nie jest obowiązkowe. My zaszczepimy za jakiś czas, bo gruźlica wraca. Wygoogluj sobie 'calendrier simplifié des vaccinations' i wszystkie info tam znajdziesz
Evli lubi tę wiadomość
niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
Hej dziewczyny ,
My w sumie dobrze właśnie wróciłam od położnej robiła mi ktg i oczywiście skurcze regulrane dość mocne wysłała mnie do domu kazała wziaść kapiel leki i leżec wiec tez tak robie młody niech chociaż jeszcze trochę ponad tydzień posiedzi.Sprawdziła szyjke mówi że w sumie dł ok 3 cm a rozwarcie jakieś wewnetrzne jest młody głowa w dół ale na ostatniej wizycie miał głowe w dole ale lekarz mówił że dość wysoko ona mówi że w dole ja znowu nie czuje aby mi sie brzuch obniżył.
Co do lodów to ja uwielbiam ten najnowszy smak magnum ruby
EllaDe fajnie że twój mały z tych grzeczniejszych, przynajmniej możesz też i ty troche odpoczać.
Evli w polsce szczepia na BCG a we francji od 2015 roku jest juz nie obowiazkowe. -
Kurcze Mimi trzymam kciuki za nie za szybkie rozwiazanie!! Oby jeszcze ten tydzien wytrzymal malutki... lez i nogi zaciskaj jak to pisze Evli 😂
Evli, ja w ciazy nie jestem, ale lody jem na potege 😉 najbardziej lubie lody Nuii z maslem orzechowym i syropem klonowym 😋 ale dobrym magnumem tez nie pogardze..
EllaDe, ciesze sie, ze Theo grzeczniutki 😊 fajnie, ze mozecie sobie troszku pospac 😊
Moja @ przyszla wczoraj wieczorem, wiec dzis dzwonie do lekarza, zeby sie dowiedziec kiedy mam sie zaczac ostrzykiwac, liczylam na polowe tego tyg, a ten do mnie oddzwania i mowi: 2 lipca!!! W 11 dniu cyklu!! Do 11 dc mam brac provames. Niby wszystko przekalkulowali i to ze wzgledu na sytuacje z covidem. Nie wiem, moze miejsc nie maja wczesniej, ale jestem lekko w szoku, ze tak pozno. Ciekawe co z tego wyjdzie 🙄Starania o pierwsze dziecko od 05/2018
Obustronna niedrożność jajowodów. Nieudana laparoskopia. AMH 1,1.
✖️01/2020 I IVF - stymulacja przerwana - brak pęcherzyków
✖️07/2020 II IVF - 7 zarodków - wszystkie padły, brak transferu
✖️10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał jeden… transfer 3-dniówki - Beta <1
✖️03/2021 IV IVF IMSI - 5 zarodków - przetrwały 2… transfer 2x 3-dniówki - Beta <1
ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
▪️05/2021 IVF z KD
▪️09/2021 mamy 3 blastki ❄️❄️❄️
▪️25/10/2021 transfer ❄️ 4AA - 14dpt Beta <2
Przerwa na odpoczynek i dodatkowe badania -
Neytiri troszke dziwne zaczynać stymulację w 11dc ale lekarz napewno wie co robi 👍
Będziemy tu wszystkie trzymać kciuki za piękne jajeczka ✊💪
Jakie w ogóle macie plany na wakacje dziewczyny, któraś gdzieś się wybiera, czy wszystkie zostajecie na miejscu?
Ja z wiadomych przyczyn zostaje w domu. Już drugie wakacje z rzędu..w tamtym roku mieliśmy Alice w szpitalu 😔 Brakuje mi Polski, grilii, jazdy na rowerze i wiejskich widoczków 🥺2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦