Staraczki z Francji
-
WIADOMOŚĆ
-
No widzisz Neytiri dobrze że masz mnie to Ci przypomnę 😅
Z drugiej strony fajnie że potrafisz „zapomnieć” i nie myśleć non stop o staraniach 💪
Mnie one wykańczały psychicznie 😔
Nathalie wywołuje Cię!
Ams Ciebie też!Neytiri lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Hej dziewczyny
Olcia, super, że się odezwałaś. Trzymam kciuki za prawe oczko Kordianka i za owocne staranie o rodzeństwo
Neytiri, gratuluję, ciociu rany, ale poród traumatyczny z tą pępowiną co wypadła, ponoć to szalenie niebezpieczne.... Dobrze, że wszystko w porządku...
Mimi, towarzyszko niedoli! trzymam kciuki za sprawny poród i żeby bobo zaszczyciło Cię swoją obecnością kiedy sobie tego zażyczysz !
Evli, cieszę się z całego serca, że Nina jest zdrowa i że ładnie rośnie Przykoksiła Ci panienka ! Wagą się nie przejmuj, szybko zrzucisz. Zazdroszczę lodów i Nutelli. Ja z cukrzycą ciążową muszę badzo uważać i z jednej strony trochę mnie to frustruje, a z drugiej - przytyłam póki co 6 kg więc chociaż taki plus...
No właśnie, jak po tej nocy z twardnieniami brzucha? Już spokój?
Taaaaaaaaaaaaaaaaa, ja na porodówce, bardzo śmieszne W poniedziałek miałam ostatnią wizytę i naprawdę nie wiem czego dokładnie się spodziewałam, ale liczyłam na coś innego niż "szyjka długa i zamknięta, czekamy". Florka przenosiłam więc pewnie i teraz przenoszę I generalnie miałabym to gdzieś gdyby nie to, że za namową mojej gin będę próbować SN i naprawdę byłoby mi to dużo bardziej na rękę gdyby akcja zaczęła się naturalnie bo jedyną opcją indukcji porodu jest u mnie cewnik Folleya , działa to różnie, znam 3 osoby osobiście, na które nie podziałało to nic a nic i wiecie co... rzygać mi się chce na myśl o gryzieniu ścian z bólu tylko po to żeby znowu skończyć na bloku... No ale.... co będzie to będzie. Do terminu jeszcze 13 dni. W weekend przyjeżdża teściowa z mężem i psem którego "uwielbiam". Zresztą oni sami bywają kompanami dość trudnymi więc może podniosą mi wystarczająco ciśnienie żeby wywołać poród a wieczorem zaatakuję męża, niech podrzuci mi trochę prostaglandyn, na pewno nie zaszkodzi choć jak w niedzielę ogoliłam nogi to czułam się jakbym pole kartofli przekopała, a gdzie mi tam do seksów... No ale tonący brzytwy się chwytaEvli, Neytiri lubią tę wiadomość
-
EllaDe przeszło naszczescie 😊 Nie wiem może za dużo ruchu było w weekend bo mnie wzięło na 8km spacerki 🤦🏻♀️ Wiec był wyczyn bo na tygodniu to przeważnie moim jedynym ruchem jest spacer z kanapy do lodówki 🤣
Nathalie hmmm myślałam że już tulisz malutką...Może teściowa przyspieszy Ci poród 🤭🤣 albo mąż 😅 Ja to już nie pamietam co to seks 🙈
Nogi jeszcze jakoś gole, za to paznokcie obcina i maluje mi mąż 😜
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
hej dziewczyny ,
Neytiri daj znac kiedy wizyta i od kiedy stymulacja.
Evli no to po takim spacerku mial prawo ci brzuch twardnieć, ja wlasnie po tym jak sie ruszyłam wiecej jak zwykle wyladowałm ze skurczami , więc ty moze też sie już nie przemeczaj po 37 tyg rob takie maratony 😜
Nahalie serio ja tez myslalam ze zaraz nam napiszesz ze masz juz za soba i mała jest z wami , oby wizyta teściów przyniosła jakiś efekt i życze ci szybkiej akcji porodowej , teraz polożna mówiła że statystycznie drugi porod jest dość szybki bo kazdy nastepny jest już wolniejszy i że to właśnie przy drugim wiecej jest porodów domowych 🤣Oczywiście nie życze ci abys nie zdazyła do szpitala ale chociaż żeby szybko poszło i obyło sie bez wywoływania i cewników , trzymam kciuki 🤞Neytiri lubi tę wiadomość
-
Mimi wrote:
Suzanne fajnie ze cukry i hormony ok oby udało sie wyregulować tarczyce no i jak tam wyniki męża ?
Wyniki dodałam w ostatnim wpisie w pamiętniku. Chyba jest okej
Pozostało mi HSG do zrobienia i mogę wrócić do Doktorka po plan działania.
Dużo zdrówka Brzuchate 🤗 zegarek tyka.
Olcia, trzymam kciuki za kolejne starania 🤞
Neytiri, jak dobrze, że wszystko poszło sprawnie! To się nazywa akcja porodowa! Gratuluję ciociu
Ja znam jedną mamę, która nawet nie wie co to betaHCG Mówi, że pewnie badała, ale co to i kiedy to nie pamięta Szczęście w niewiedzy.
EllaDe, no to więcej takich spokojnych nocy życzę
Neytiri, Evli lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, jak po weekendzie?
Nathalie - ty w domku, czy teściowa podniosła Ci ciśnienie wystarczająco, żeby Cie na porodówkę wysłać?
Mimi - jak się trzymasz?
Neytiri - klujesz się już?
Evli - ile słoików nutelli zjadłaś przez weekend? 🤣niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
- 28.01 transfer - [*] 8 tydzień
- 25.06 crio - mamy serduszko! - > mamy synka!
2022 - nieudany transfer mrozaczka -
Hej hej 😃
EllaDe nuteli nie jadłam, za to zrobiłam wypad do carrefoura bo była promocja na lody magnum 🙈🤣
Myślałam o Tobie wcinając double caramel 😝 swoją droga to trochę oszukane są bo mniejsze niż reszta smaków..
Szykuje się psychicznie na upały 🥵 masakra będzie w ten tydzień.. będę siedzieć w domu na dupce a w nocy to nie wiem gdzie się podzieję..spać będzie ciężko 😔
Jeszcze 5 tyg i mam ciąże donoszoną 🙏🏻 Zaczynam zbierać rzeczy do walizki szpitalnej ale boje się ją spakować żeby nie wywołać wilka z lasu. Stresuje mnie ta końcówka 🥴
A co u ciebie? Jak Théo? Grzeczniutki nadal?
Nathalie, Mimi jeszcze w dwupaku?ams lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Evli - Théo jest naprawdę grzeczniutki i ciągle roześmiany. Nawet jak w nocy się budzi to w sumie rzadko kiedy płacze (czasem jak go przewijam przed karmieniem to zapłacze, ale krótko). W dzień dużo bawimy się na macie, z reguły siedzę przed nim i co kilka minut bawię się z nim aktywnie (w przerwach pozwalam mu bawić się samemu). Zasypia albo na cycu, albo w objęciach taty albo w wózku (w dzień). Zaczynam myśleć nad nauka samodzielnego zasypiania, mamy na to jeszcze trochę czasu, a na razie się boję, bo czasami Mały się krztusi w sumie bez powodu (boję się, że jakby zaniósł się płaczem, to się zachłysnie). W sumie stracił trochę rytm nocny i czasem budzi się co 3h, a czasem tylko raz, a potem już rano (np. tej nocy poszedł spać po 20, obudził się dopiero o 3:30 à potem o 7 rano.
Za to dwie nocki temu po raz pierwszy włączył mi się alarm monitoru oddechu 😱 nie wiem czemu, bo jak podbiegłam do łóżeczka to Mały był o. K. Co prawda ułożony w poprzek, ale to chyba nie to uruchomiło alarm 🤔
Jutro mamy drugie szczepienie (WZW b), więc chyba jedno z lżejszych.
U nas była promocja na lody Hagen dazs. Zrobiliśmy zapas 😁🍦🍨Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 11:18
niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
EllaDe to fajnie że synek jest grzeczniutki i nocki macie ok 😊 już 3 miesiące, ale ten czas leci 😊
Ja też juz monitor zainstalowałam w łóżeczku, pozostaje tylko włożenie baterii. No to musiałaś się niezle wystraszyć.. może po prostu zadzwonił bez powodu, czasem tez się zdarza ..
Z tymi szczepieniami to nie ma nic po narodzinach tak? Dopiero w 6 tyg?
Na sierpniowkach jest teraz rozmowa o tym i w Polsce szczepią w pierwszej dobie i mnie to zastanawia, dlaczego w Pl szczepią a tutaj nie 🤔2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Evli - patrzę na kalendarz szczepień, który dostałam u lekarza. Nie ma nic w pierwszej dobie. Obowiązkowe zaczynają się dopiero drugim miesiącu. W pierwszym sugerują szczepić na gruźlicę, ale nie jest obowiązkowe. My zaszczepimy za jakiś czas, bo gruźlica wraca. Wygoogluj sobie 'calendrier simplifié des vaccinations' i wszystkie info tam znajdziesz
Evli lubi tę wiadomość
niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
Hej dziewczyny ,
My w sumie dobrze właśnie wróciłam od położnej robiła mi ktg i oczywiście skurcze regulrane dość mocne wysłała mnie do domu kazała wziaść kapiel leki i leżec wiec tez tak robie młody niech chociaż jeszcze trochę ponad tydzień posiedzi.Sprawdziła szyjke mówi że w sumie dł ok 3 cm a rozwarcie jakieś wewnetrzne jest młody głowa w dół ale na ostatniej wizycie miał głowe w dole ale lekarz mówił że dość wysoko ona mówi że w dole ja znowu nie czuje aby mi sie brzuch obniżył.
Co do lodów to ja uwielbiam ten najnowszy smak magnum ruby
EllaDe fajnie że twój mały z tych grzeczniejszych, przynajmniej możesz też i ty troche odpoczać.
Evli w polsce szczepia na BCG a we francji od 2015 roku jest juz nie obowiazkowe. -
Kurcze Mimi trzymam kciuki za nie za szybkie rozwiazanie!! Oby jeszcze ten tydzien wytrzymal malutki... lez i nogi zaciskaj jak to pisze Evli 😂
Evli, ja w ciazy nie jestem, ale lody jem na potege 😉 najbardziej lubie lody Nuii z maslem orzechowym i syropem klonowym 😋 ale dobrym magnumem tez nie pogardze..
EllaDe, ciesze sie, ze Theo grzeczniutki 😊 fajnie, ze mozecie sobie troszku pospac 😊
Moja @ przyszla wczoraj wieczorem, wiec dzis dzwonie do lekarza, zeby sie dowiedziec kiedy mam sie zaczac ostrzykiwac, liczylam na polowe tego tyg, a ten do mnie oddzwania i mowi: 2 lipca!!! W 11 dniu cyklu!! Do 11 dc mam brac provames. Niby wszystko przekalkulowali i to ze wzgledu na sytuacje z covidem. Nie wiem, moze miejsc nie maja wczesniej, ale jestem lekko w szoku, ze tak pozno. Ciekawe co z tego wyjdzie 🙄Starania o pierwsze dziecko od 05/2018
Obustronna niedrożność jajowodów. Nieudana laparoskopia. AMH 1,1.
✖️01/2020 I IVF - stymulacja przerwana - brak pęcherzyków
✖️07/2020 II IVF - 7 zarodków - wszystkie padły, brak transferu
✖️10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał jeden… transfer 3-dniówki - Beta <1
✖️03/2021 IV IVF IMSI - 5 zarodków - przetrwały 2… transfer 2x 3-dniówki - Beta <1
ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
▪️05/2021 IVF z KD
▪️09/2021 mamy 3 blastki ❄️❄️❄️
▪️25/10/2021 transfer ❄️ 4AA - 14dpt Beta <2
Przerwa na odpoczynek i dodatkowe badania -
Neytiri troszke dziwne zaczynać stymulację w 11dc ale lekarz napewno wie co robi 👍
Będziemy tu wszystkie trzymać kciuki za piękne jajeczka ✊💪
Jakie w ogóle macie plany na wakacje dziewczyny, któraś gdzieś się wybiera, czy wszystkie zostajecie na miejscu?
Ja z wiadomych przyczyn zostaje w domu. Już drugie wakacje z rzędu..w tamtym roku mieliśmy Alice w szpitalu 😔 Brakuje mi Polski, grilii, jazdy na rowerze i wiejskich widoczków 🥺2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦