Staraczki z Francji
-
WIADOMOŚĆ
-
Neytiri - tak mi przykro 😢 nie poddawaj się! Niebawem musi wam się udać.
Neytiri lubi tę wiadomość
niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
- 28.01 transfer - [*] 8 tydzień
- 25.06 crio - mamy serduszko! - > mamy synka!
2022 - nieudany transfer mrozaczka -
Neytiri przykro mi
👩🏽 29
👱🏽♂️ 37
• 2017 👼🏼
• 2020 - 2 IUI
👩🏽 MTHFR - hetero
👱🏽♂️ MTHFR homo
26.10.2020 punkcja
9 śnieżynek ❄️
(ivf+Icsi) 🙏🏼
25.11 transfer
❤️
20.08.2021 🤱🏽
7.08.21 Nikodem 🎈🦕
Moje największe szczęście!
• I will never stop dreaming • -
Olive - przykro mi. Smutny dzień dziś na wątku...
Lejla - też miałam na znieczuleniu miejscowym i bardzo sobie chwalę. Nie bój się, nic nie czuć. I trwa to dosłownie parę minut. Będziesz przytomna, więc od razu ci powiedzą ile oocytow pobrali. Tylko tamtego popołudnia byłam bardzo senna - u mnie dają ci relanium na dzień dobry a na mnie to działa mega mocno (2x w życiu próbowałam). Kolejnego dnia spokojnie możesz iść do pracy, no chyba że hiperka... Jeśli chcesz odpocząć parę dni to wydaje mi się, że musisz wziąć wolne. Ale nie jestem pewna... 🤞🤞🤞Lejla92 lubi tę wiadomość
niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
- 28.01 transfer - [*] 8 tydzień
- 25.06 crio - mamy serduszko! - > mamy synka!
2022 - nieudany transfer mrozaczka -
Ellade o 12:45 punkcja właśnie dostałam wiadomość. Jutro 3 zastrzyki.. décapeptyl, orgalutran i ovitrelle 🤭
a po czym stwierdzić ze zrobiła się hiperstymulacja? Pęcherzyków jest dużo ale tych dojrzałych było wczoraj około 4...👩🏽 29
👱🏽♂️ 37
• 2017 👼🏼
• 2020 - 2 IUI
👩🏽 MTHFR - hetero
👱🏽♂️ MTHFR homo
26.10.2020 punkcja
9 śnieżynek ❄️
(ivf+Icsi) 🙏🏼
25.11 transfer
❤️
20.08.2021 🤱🏽
7.08.21 Nikodem 🎈🦕
Olive walczcie dalej, przykro mi👩🏽 29
👱🏽♂️ 37
• 2017 👼🏼
• 2020 - 2 IUI
👩🏽 MTHFR - hetero
👱🏽♂️ MTHFR homo
26.10.2020 punkcja
9 śnieżynek ❄️
(ivf+Icsi) 🙏🏼
25.11 transfer
❤️
20.08.2021 🤱🏽
7.08.21 Nikodem 🎈🦕
Olive, myslalam, ze chociaz tobie sie uda.. przykro mi.
Nie wiem czy kiedykolwiek nam sie uda stworzyc normalny zarodek. Po 3cim dniu wszystkie padaja. To juz chyba nie jest tylko kwestia moich komorek tylko faktycznie jest problem z nasieniem i nie wiem co oni jeszcze moga nam zaproponowac..
Wczoraj rozmawialam z mezem, podejdziemy moze jeszcze raz, w zaleznosci od tego co powie nasz lekarz, a jak sie nie uda to jedziemy do Hiszpanii po zarodek.Starania o pierwsze dziecko od 05/2018
Obustronna niedrożność jajowodów. Nieudana laparoskopia. AMH 1,1.
✖️01/2020 I IVF - stymulacja przerwana - brak pęcherzyków
✖️07/2020 II IVF - 7 zarodków - wszystkie padły, brak transferu
✖️10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał jeden… transfer 3-dniówki - Beta <1
✖️03/2021 IV IVF IMSI - 5 zarodków - przetrwały 2… transfer 2x 3-dniówki - Beta <1
ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
▪️05/2021 IVF z KD
▪️09/2021 mamy 3 blastki ❄️❄️❄️
▪️25/10/2021 transfer ❄️ 4AA - 14dpt Beta <2
Przerwa na odpoczynek i dodatkowe badania -
Neytiri kochana walczcie poki mozecie moja bratowa od blizniakow przeszla 6 inseminacji i 5 invitro. Nigdy przy stymulacji nie miala duzej ilosci komorek zaplodnialy sie i obumieraly jak u ciebie ale zawsze dochodzilo do transferu za trzecim razem zaszla ale poronila w 11tc pozniej podeszli jeszcze raz to procedury z jej komorkami nie udalo sie lekarze robili transfery pomimo ze miala endometrioze trzecie a nawet 4 stopnia przed czwartym razem przeszla dwie laproskopie jej rezerwa komorkowa spadla prawie do zera zdecydowali ze podejda ostatni raz ale nie we francji( we francji nik im nie dawal szans) pojechali to czech po komorke dawczyni z jego nasieniem.Pobrali 11 komorek zaplodnilo sie 6 dwa zarodki 5 dobowe zabrali ze soba 4 zamrozili. Dziś z tych zarodków cieszymy sie blizniakami. Zdecydowali sie na czechy ale tez rozwazali Hiszpanie, wizualnie mozna dobrac wyglad matki i dawczyni lepiej bo dawczynie w hiszpani jako hiszpanki maja ciemniejsza karnacje( ale tez pamieta ze geny matki sie mieszaja z genami dawczyni i genami mezczyzny, dlatego tez blizniaki posiadaja wiele jej cech) i warunki były dogodniejsze ale tez wiele ich znajomych decydowalo sie na Hiszpanie. Tak że trzeba mieć najdzieje do końca oni walczyli 8 Lat w tym roku ona skończyła 40 on 44 ja wierze że i wam sie uda tylko sie nie podwajcie .Jak masz jakies pytania pisz.
Neytiri, Olive, EllaDe lubią tę wiadomość
-
Dzieki Mimi, ze opisalas historie swojej bratowej ❤️ Daje nadzieje.. oczywiscie rozwazam kd, ale
prawda jest taka, ze jesli sa problemy z nasieniem to wywalimy pare tys euro, a moze nie byc znow zadnych zarodkow
Adopcja zarodka jest tansza i jakos do mnie bardziej przemawia... tutaj we Francji na dawczynie sie czeka ok. 2 lata. Tak pomyslalam, ze jesli nas zakwalifikuja to bedziemy na liscie, ale w miedzy czasie i tak pojedziemy do Hiszpanii.
Zobaczymy co powie nasz lekarz, wizyte mam 16 listopada.
Starania o pierwsze dziecko od 05/2018
✖️10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał jeden… transfer 3-dniówki - Beta <1
✖️03/2021 IV IVF IMSI - 5 zarodków - przetrwały 2… transfer 2x 3-dniówki - Beta <1
ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
▪️05/2021 IVF z KD
Nie, ale z tego co wiem immuno nie ma wplywu na jakosc komorek/zarodkow tylko na zagniezdzenie.
Robilismy kariotypy.
Lekarz wprost powiedzial, ze problemem jest slaba jakosc komorek... w tym cyklu na 7 pecherzykow mialam tylko 3 dojrzale komorki...
Co najlepsze w lipcu mialam az 8 dojrzalych komorek i 7 sie zaplodnilo, szkoda, ze wtedy nie robilismy IMSI.
Zbadam sobie ponownie AMH bo juz rok nie robilam i zobacze jak bardzo spadlo po 3 procedurach
Mimi, dzieki tobie zaczelam patrzec na kliniki w Czechach. W sumie jest to dobre rozwiazanie, bo moglabym sie zatrzymac u rodzicow we Wrocku. Ostrava jest tylko 2h autem.
Koncze smecic dziewczyny, dowiem sie wiecej na wizycie u gina, zobaczymy co tym razem zaproponuje.Starania o pierwsze dziecko od 05/2018
ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
▪️05/2021 IVF z KD
Neytiri, najwazniejsze, ze jest plan, dzialasz i sie nie poddajesz. Jestem pewna, że w końcu się uda ❤
-
Neytiri, a ja miałam ogromne nadzieje, że to Tobie się uda 🥺
Decyzję podjęte, to to już krok do przodu 🙂
Dziewczyny, dzięki za miłe słowa.
Przygotowywałam się na taki wynik a mimo to, ta gasnąca iskierka nadziei zabolala.
Teraz po otarciu łez wybieram się do apteki i mam nadzieję szybko zacząć kolejną stymulację 😤
Lekarka mówiła o 3iui, więc trzecia będzie albo tą która wszystko zakonczy albo tą która zamknie tylko rozdzial 🤷Neytiri lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jesteście dzielne!
Neytiri widać ze jesteś silna babeczka- musi się w końcu udać i się uda :* głowa do góry!
Olive u nas były dwie inseminacje i tez niestety się nie udało.. a ja już kiedyś raz zaszłam naturalnie w ciąże ale niestety poroniłam... teraz to już ostateczna ostateczność..Olive, Neytiri lubią tę wiadomość
👩🏽 29
👱🏽♂️ 37
• 2017 👼🏼
• 2020 - 2 IUI
👩🏽 MTHFR - hetero
👱🏽♂️ MTHFR homo
26.10.2020 punkcja
9 śnieżynek ❄️
(ivf+Icsi) 🙏🏼
25.11 transfer
❤️
20.08.2021 🤱🏽