Staraczki z Francji
-
WIADOMOŚĆ
-
Neytiri - podoba mi się twój tok myślenia - nie skupiasz się na tym nastepnym ivf, jakby to był jakiś ostatni ratunek, ale masz już plan B i nawet C w zanadrzu! Tak trzymać! My i tak mamy dużo szczęścia, że tu mieszkamy i ivf jest w całości refundowane a nawet jak tu się poddają to możemy płacić i jechać do Hiszpanii czy Czech. Gdybyśmy były w Pl, to niestety oszczędności życia poszłyby na nasze leczenie... Co się odwlecze to nie uciecze - gdzieś tam jest dzieciątko dla was czekające na właściwy moment by się pojawić 😘
Mimi - super pozytywna historia twojej szwagierki.
Olive - miałam 3 nieudane IUI. A mój maluszek już sam siedzi uzbroj się w cierpliwość
Lejla - kciuki za punkcje. Daj znać jak się czujesz po.Neytiri, Lejla92, Olive lubią tę wiadomość
niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
- 28.01 transfer - [*] 8 tydzień
- 25.06 crio - mamy serduszko! - > mamy synka!
2022 - nieudany transfer mrozaczka -
Neytiri jet ta strona fiv.fr oni chyba korzystali z niej bo procedure wykonywali w Brno i to klinika sie wszystkim zajmowała włacznie z dojazdem z lotniska i zakwaterowaniem oni chyba tylko musieli doplacic za weekend bo im tak wychodziło a tak to klinika organizowała wszystko. Tak samo z badaniami i dokumentami pomagała we wszystkim. I z tego co wiem placili okolo 5 tys ale cześć z tego została im z remboursowana przez ich ubezpieczenie tu we fr.
olive uda wam sie napewno.
Lejla kciuk za punkcje trzymaj sie dzielnie .EllaDe, Neytiri, Lejla92, Olive lubią tę wiadomość
-
Lejla, teraz trzymamy kciuki za ciebie 🤞🏻
Dzieki dziewczyny za wsparcie 😘Lejla92 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecko od 05/2018
Obustronna niedrożność jajowodów. Nieudana laparoskopia. AMH 1,1.
✖️01/2020 I IVF - stymulacja przerwana - brak pęcherzyków
✖️07/2020 II IVF - 7 zarodków - wszystkie padły, brak transferu
✖️10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał jeden… transfer 3-dniówki - Beta <1
✖️03/2021 IV IVF IMSI - 5 zarodków - przetrwały 2… transfer 2x 3-dniówki - Beta <1
ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
▪️05/2021 IVF z KD
▪️09/2021 mamy 3 blastki ❄️❄️❄️
▪️25/10/2021 transfer ❄️ 4AA - 14dpt Beta <2
Przerwa na odpoczynek i dodatkowe badania -
Hej dziewczyny! Ja po punkcji - 19 jajeczek . Jutro będziemy wiedzieć ile się zaplodnilo. Wszystko przebiegło dobrze, pobolewa mnie brzuch. Szpital american jest naprawdę mega 🤗🤞🏽❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2020, 10:39
Olive, Evli lubią tę wiadomość
👩🏽 29
👱🏽♂️ 37
• 2017 👼🏼
• 2020 - 2 IUI
👩🏽 MTHFR - hetero
👱🏽♂️ MTHFR homo
26.10.2020 punkcja
9 śnieżynek ❄️
(ivf+Icsi) 🙏🏼
25.11 transfer
❤️
20.08.2021 🤱🏽
7.08.21 Nikodem 🎈🦕
Moje największe szczęście!
• I will never stop dreaming • -
Lejla, masz chyba na mysli 19 oocytow o embrionach dopiero dowiesz sie jutro niemniej piekna liczba! Nie wiedzialam, ze moze byc wiecej jajeczek niz pecherzykow 😳
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2020, 22:30
✖️10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał jeden… transfer 3-dniówki - Beta <1
✖️03/2021 IV IVF IMSI - 5 zarodków - przetrwały 2… transfer 2x 3-dniówki - Beta <1
ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
▪️05/2021 IVF z KD
Lejla - masz już jakiś update z kliniki?
Dziewczyny, tak off-topic, jak myślicie, będziemy mieć kolejne 'confinement'? Wiem, że części z nas która, jak ja, siedzą w domach z maluszkami, jest to raczej obojętne, bo niewiele dla nas zmienia. A reszta? Dziewczyny pracujące i starające się, jakie u was nastroje? Albo u partnerów? Jutro rząd będzie obradował, co dalej. Czy czas na zrobienie zapasu papieru toaletowaego właśnie nadszedł? (to ostatnie zdanie, to oczywiście żart )niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
Tak przepraszam dziewczyny ale coś mi się pochrzaniło- w każdym bądź razie przed chwila dzwonili i mamy 10 okruszkow i zostawiają je do 5 doby 🤞🏽❤️ Jakie macie z tym doświadczenia ? Jest na co liczyć ?
Susanne, EllaDe lubią tę wiadomość
👩🏽 29
👱🏽♂️ 37
• 2017 👼🏼
• 2020 - 2 IUI
👩🏽 MTHFR - hetero
👱🏽♂️ MTHFR homo
26.10.2020 punkcja
9 śnieżynek ❄️
(ivf+Icsi) 🙏🏼
25.11 transfer
❤️
20.08.2021 🤱🏽
7.08.21 Nikodem 🎈🦕
Moje największe szczęście!
• I will never stop dreaming • -
Lejla super 🧡
EllaDe właśnie mnie to tez zastanawia co jeszcze wymyślą... Jak nas zamkną to całkiem padnie ekonomia wiec chyba aż tak drastycznie nie będzie 🧐
Ja chce do Polski na święta 😢Lejla92 lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Evil, Ja też chce do Polski na święta i myślę, że to tam jest się bardziej czym przejmować. Wygląda na to, że specjalnie chcieli wywołać fale strajków, żeby mieć podkładkę pod ewentualny lockdown.
Tu we Francji największe ryzyko pewnie w tych czerwonych departamentach. JA przyszły cykl stymulacja i mam nadzieje, że tym razem nie będę miała kontaktu z nikim zakażonym. Nie sądzę, żeby u nas wprowadzili lockdown, ale cholera wie. Chwilowo jestem bardziej przejęta tym co się dzieje w Polsce, także nie jestem na bieżąco z planami tutejszej władzy. Czyli jutro obrady? No zobaczymy
A ogólnie nastroje takie średnie, u mnie zawodowo jedna wielka klapa, jestem fotografem więc ten rok dał mi totalnie po dupie. Mąż też ma własną działalność, ale u niego odczucie kryzysu jest niewielkie, plus to chodzący optymista więc jakoś mnie trzyma przy życiu
Nie ukrywam, chciałabym siedzieć w domu teraz z naszą kruszynką, ale jestem uzbrojona w cierpliwość po pachy. Nie mam wyboru. -
Lejla, super wynik 😁👏
Co do confinement to sama nie wiem. Akurat mamy z mezem takie prace ze mozemy spokojnie w domu pracowac, ale martwie sie czy za kilka miesiecy nie bedzie zadnych ciec 🥺 Do tych zmartwien dochodzą tez te staraniowe - czy znowu wszystko zamkną i będziemy musieli czekac kilka miesiecy. Z niecierpliwością czekam na jutrzejsze decyzje.
Susanne, tez staram sie śledzić to co sie dzieje w Pl i brakuje mi slow zeby ta sytuację skomentowac 🤬
U mnie dziś 1dc i czekam na maila od lekarki czy moge zaczac stymulacje. Jestem jakoś dziwnie spokojna co nie znaczy ze jestem pewna odpowiedzi🤔
Z pozytywnych rzeczy to w koncu dostalam swoja druga paczke 😁
Ze smiesznych, dpd wyslalo mi maila zebym ocenila ich usluge 😂 tylko ze po wybraniu negatywnej oceny wyskakuje mi info ze strona juz nie istnieje 🤔
Neytiri, a jak Twoja karta? Doszla?
-
Lejla, piekny wynik! Teraz musisz uzbroic sie w cierpliwosc, tak naprawde nie wiadomo co bedzie z zarodkami. Ja w poprzedniej probie mialam 7 i zaden nie dotarl do 5 doby, ale tobie zycze samych blastek
Olive, karta nie dotarla. Skontaktowalam sie z bankiem i kazali mi zrobic opposition. Maja mi wyslac nowa..
Zrobilam tez zamowienie na stronie HM i sie zastanawiam kiedy i czy dojdzie, po tych cyrkach z paczka Evli to nie wiadomo 😳Lejla92 lubi tę wiadomość
ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
▪️05/2021 IVF z KD
EllaDe wiesz że po Twojej wiadomości pojechaliśmy z mężem na zakupy 🙈🙈🙈
Co prawda nie za papierem ale jakieś małe zapasy zrobione. W sumie to najbardziej obawiam się o brak pampersów, muszę zrobić jakiś mały stock ale dziś w Carrefourze „3” wyszły 🙄
Basiu podczytywaczu witam 😉😊2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Evli - my pampersy i tak hurtem kupujemy. W intermarche co mniej więcej 6 tyg jest promocja, że za pakę 120 pampersów (rozmiar 3) płacisz w kasie ok 26euro, ale zwracają ci na kartę klienta 18-19 euro, które możesz wykorzystać już przy kolejnych zakupach. Więc 120 pampersów ostatnim razem mnie wyszło 7,5euro 😁 kupiłam 3 paki 😁 Mały ząbkuje na dobre - teraz nawet z biegunką, więc pampersow idzie więcej niż zwykle.
Chyba też się wybiorę na zakupy jutro przed jutrzejszą przemową Macrona. Czas zapełnić zamrażarkę 😜
Evli lubi tę wiadomość
niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
Evli wrote:EllaDe wiesz że po Twojej wiadomości pojechaliśmy z mężem na zakupy 🙈🙈🙈
Co prawda nie za papierem ale jakieś małe zapasy zrobione. W sumie to najbardziej obawiam się o brak pampersów, muszę zrobić jakiś mały stock ale dziś w Carrefourze „3” wyszły 🙄
Basiu podczytywaczu witam 😉😊
Witam Evli😊 -
Evli wrote:To teraz masz zadanie😅 Musisz nam streścić Twoją półtoraroczną nieobecność 🙃 Co tak znikłaś, opowiadaj co u Ciebie i Hani ?🤗
Hehe radość ze ja mam pochłonęła mnie na 100 % chciałam z nią spędzać cały czas. Wykańczanie domu w pl i tak sid jakos to wszystko skumulowało ... teraz 5 miesięcy byłam z Hania w Polsce wróciłyśmy we wrześniu po rodzeństwo ... niestety stymulacja znów 5 komórek pobrano 2 się zaplodnilo podali mi3 dniowy zarodek a drugi w 5 dobie obumarł 😭
Dzisiaj byłam na becie 12dpt beta 37,8
Od poniedziałku miałam plamienia brązowe później różowawe później czerwone 😭 dzisiaj to już czerwone niby nie okres bo nie „ leci” non stop ale jednak załamałam się ... dobija mnie fakt ze chcąc spróbować jeszcze raz muszę znów zaczynać od nowa 😭😭😭 ot cała historia.
A tutaj was czytałam oczywiście ...