X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Francji
Odpowiedz

Staraczki z Francji

Oceń ten wątek:
  • EllaDe Autorytet

Wysłany: 24 października 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neytiri - podoba mi się twój tok myślenia - nie skupiasz się na tym nastepnym ivf, jakby to był jakiś ostatni ratunek, ale masz już plan B i nawet C w zanadrzu! Tak trzymać! My i tak mamy dużo szczęścia, że tu mieszkamy i ivf jest w całości refundowane a nawet jak tu się poddają to możemy płacić i jechać do Hiszpanii czy Czech. Gdybyśmy były w Pl, to niestety oszczędności życia poszłyby na nasze leczenie... Co się odwlecze to nie uciecze - gdzieś tam jest dzieciątko dla was czekające na właściwy moment by się pojawić 😘

Mimi - super pozytywna historia twojej szwagierki.

Olive - miałam 3 nieudane IUI. A mój maluszek już sam siedzi :) uzbroj się w cierpliwość :)

Lejla - kciuki za punkcje. Daj znać jak się czujesz po.

Neytiri, Lejla92, Olive lubią tę wiadomość

niepłodność idiopatyczna
    2017 - 3x IUI :(
    2019 - IVF
    - 28.01 transfer - [*] 8 tydzień
    - 25.06 crio - mamy serduszko! - > mamy synka!
    2022 - nieudany transfer mrozaczka
  • Mimi Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neytiri jet ta strona fiv.fr oni chyba korzystali z niej bo procedure wykonywali w Brno i to klinika sie wszystkim zajmowała włacznie z dojazdem z lotniska i zakwaterowaniem oni chyba tylko musieli doplacic za weekend bo im tak wychodziło a tak to klinika organizowała wszystko. Tak samo z badaniami i dokumentami pomagała we wszystkim. I z tego co wiem placili okolo 5 tys ale cześć z tego została im z remboursowana przez ich ubezpieczenie tu we fr.

olive uda wam sie napewno.

Lejla kciuk za punkcje trzymaj sie dzielnie .

EllaDe, Neytiri, Lejla92, Olive lubią tę wiadomość

• Neytiri Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lejla, teraz trzymamy kciuki za ciebie 🤞🏻

Dzieki dziewczyny za wsparcie 😘

Lejla92 lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze dziecko od 05/2018
    Obustronna niedrożność jajowodów. Nieudana laparoskopia. AMH 1,1.
    ✖️01/2020 I IVF - stymulacja przerwana - brak pęcherzyków
    ✖️07/2020 II IVF - 7 zarodków - wszystkie padły, brak transferu
    ✖️10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał jeden… transfer 3-dniówki - Beta <1
    ✖️03/2021 IV IVF IMSI - 5 zarodków - przetrwały 2… transfer 2x 3-dniówki - Beta <1
    ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
    ▪️05/2021 IVF z KD
    ▪️09/2021 mamy 3 blastki ❄️❄️❄️
    ▪️25/10/2021 transfer ❄️ 4AA - 14dpt Beta <2
    Przerwa na odpoczynek i dodatkowe badania
  • Olive Ekspertka

Wysłany: 26 października 2020, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lejla, powodzenia 🤞🤞🤞

8.2021 👧
    23.04.23 ⏸️
    19.05.23 ♥️

preg.png
  • Lejla92 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ja po punkcji - 19 jajeczek . Jutro będziemy wiedzieć ile się zaplodnilo. Wszystko przebiegło dobrze, pobolewa mnie brzuch. Szpital american jest naprawdę mega 🤗🤞🏽❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2020, 10:39

Olive, Evli lubią tę wiadomość

👩🏽 29
    👱🏽‍♂️ 37
    • 2017 👼🏼
    • 2020 - 2 IUI :(
    👩🏽 MTHFR - hetero
    👱🏽‍♂️ MTHFR homo
    26.10.2020 punkcja
    9 śnieżynek ❄️
    (ivf+Icsi) 🙏🏼
    25.11 transfer
    ❤️
    20.08.2021 🤱🏽

7.08.21 Nikodem 🎈🦕
    Moje największe szczęście!

• I will never stop dreaming •
  • Olive Ekspertka

Wysłany: 26 października 2020, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiesci 😁 i dalej trzymam kciuki 🤞
    Odpoczywaj kochana 🤗

8.2021 👧
    23.04.23 ⏸️
    19.05.23 ♥️

preg.png
  • Mimi Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lejla wow , odpoczywaj i czekamy na wiadomość i ile sie zapłodniło

• Neytiri Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lejla, masz chyba na mysli 19 oocytow ;) o embrionach dopiero dowiesz sie jutro ;) niemniej piekna liczba! Nie wiedzialam, ze moze byc wiecej jajeczek niz pecherzykow 😳

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2020, 22:30

✖️10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał jeden… transfer 3-dniówki - Beta <1
    ✖️03/2021 IV IVF IMSI - 5 zarodków - przetrwały 2… transfer 2x 3-dniówki - Beta <1
    ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
    ▪️05/2021 IVF z KD
  • EllaDe Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lejla - masz już jakiś update z kliniki?

Dziewczyny, tak off-topic, jak myślicie, będziemy mieć kolejne 'confinement'? Wiem, że części z nas która, jak ja, siedzą w domach z maluszkami, jest to raczej obojętne, bo niewiele dla nas zmienia. A reszta? Dziewczyny pracujące i starające się, jakie u was nastroje? Albo u partnerów? Jutro rząd będzie obradował, co dalej. Czy czas na zrobienie zapasu papieru toaletowaego właśnie nadszedł? (to ostatnie zdanie, to oczywiście żart ;) )

niepłodność idiopatyczna
    2019 - IVF
  • Lejla92 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak przepraszam dziewczyny ale coś mi się pochrzaniło- w każdym bądź razie przed chwila dzwonili i mamy 10 okruszkow i zostawiają je do 5 doby 🤞🏽❤️ Jakie macie z tym doświadczenia ? Jest na co liczyć ?

Susanne, EllaDe lubią tę wiadomość

👩🏽 29
    👱🏽‍♂️ 37
    • 2017 👼🏼
    • 2020 - 2 IUI :(
    👩🏽 MTHFR - hetero
    👱🏽‍♂️ MTHFR homo
    26.10.2020 punkcja
    9 śnieżynek ❄️
    (ivf+Icsi) 🙏🏼
    25.11 transfer
    ❤️
    20.08.2021 🤱🏽

7.08.21 Nikodem 🎈🦕
    Moje największe szczęście!

• I will never stop dreaming •
  • Evli Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lejla super 🧡

EllaDe właśnie mnie to tez zastanawia co jeszcze wymyślą... Jak nas zamkną to całkiem padnie ekonomia wiec chyba aż tak drastycznie nie będzie 🧐
    Ja chce do Polski na święta 😢

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Susanne Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil, Ja też chce do Polski na święta :( i myślę, że to tam jest się bardziej czym przejmować. Wygląda na to, że specjalnie chcieli wywołać fale strajków, żeby mieć podkładkę pod ewentualny lockdown.
    Tu we Francji największe ryzyko pewnie w tych czerwonych departamentach. JA przyszły cykl stymulacja i mam nadzieje, że tym razem nie będę miała kontaktu z nikim zakażonym. Nie sądzę, żeby u nas wprowadzili lockdown, ale cholera wie. Chwilowo jestem bardziej przejęta tym co się dzieje w Polsce, także nie jestem na bieżąco z planami tutejszej władzy. Czyli jutro obrady? No zobaczymy :P
    A ogólnie nastroje takie średnie, u mnie zawodowo jedna wielka klapa, jestem fotografem więc ten rok dał mi totalnie po dupie. Mąż też ma własną działalność, ale u niego odczucie kryzysu jest niewielkie, plus to chodzący optymista więc jakoś mnie trzyma przy życiu :D
    Nie ukrywam, chciałabym siedzieć w domu teraz z naszą kruszynką, ale jestem uzbrojona w cierpliwość po pachy. Nie mam wyboru.

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Olive Ekspertka

Wysłany: 27 października 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lejla, super wynik 😁👏

Co do confinement to sama nie wiem. Akurat mamy z mezem takie prace ze mozemy spokojnie w domu pracowac, ale martwie sie czy za kilka miesiecy nie bedzie zadnych ciec 🥺 Do tych zmartwien dochodzą tez te staraniowe - czy znowu wszystko zamkną i będziemy musieli czekac kilka miesiecy. Z niecierpliwością czekam na jutrzejsze decyzje.

Susanne, tez staram sie śledzić to co sie dzieje w Pl i brakuje mi slow zeby ta sytuację skomentowac 🤬

U mnie dziś 1dc i czekam na maila od lekarki czy moge zaczac stymulacje. Jestem jakoś dziwnie spokojna co nie znaczy ze jestem pewna odpowiedzi🤔

Z pozytywnych rzeczy to w koncu dostalam swoja druga paczke 😁
    Ze smiesznych, dpd wyslalo mi maila zebym ocenila ich usluge 😂 tylko ze po wybraniu negatywnej oceny wyskakuje mi info ze strona juz nie istnieje 🤔
    Neytiri, a jak Twoja karta? Doszla?

8.2021 👧
    23.04.23 ⏸️
    19.05.23 ♥️

preg.png
  • Neytiri Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lejla, piekny wynik! Teraz musisz uzbroic sie w cierpliwosc, tak naprawde nie wiadomo co bedzie z zarodkami. Ja w poprzedniej probie mialam 7 i zaden nie dotarl do 5 doby, ale tobie zycze samych blastek :)

Olive, karta nie dotarla. Skontaktowalam sie z bankiem i kazali mi zrobic opposition. Maja mi wyslac nowa..

Zrobilam tez zamowienie na stronie HM i sie zastanawiam kiedy i czy dojdzie, po tych cyrkach z paczka Evli to nie wiadomo 😳

ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
    ▪️05/2021 IVF z KD
  • Evli Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EllaDe wiesz że po Twojej wiadomości pojechaliśmy z mężem na zakupy 🙈🙈🙈
    Co prawda nie za papierem ale jakieś małe zapasy zrobione. W sumie to najbardziej obawiam się o brak pampersów, muszę zrobić jakiś mały stock ale dziś w Carrefourze „3” wyszły 🙄

Basiu podczytywaczu witam 😉😊

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • EllaDe Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli - my pampersy i tak hurtem kupujemy. W intermarche co mniej więcej 6 tyg jest promocja, że za pakę 120 pampersów (rozmiar 3) płacisz w kasie ok 26euro, ale zwracają ci na kartę klienta 18-19 euro, które możesz wykorzystać już przy kolejnych zakupach. Więc 120 pampersów ostatnim razem mnie wyszło 7,5euro 😁 kupiłam 3 paki 😁 Mały ząbkuje na dobre - teraz nawet z biegunką, więc pampersow idzie więcej niż zwykle.

Chyba też się wybiorę na zakupy jutro przed jutrzejszą przemową Macrona. Czas zapełnić zamrażarkę 😜

Evli lubi tę wiadomość

niepłodność idiopatyczna
    2019 - IVF
  • Evli Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EllaDe a wiesz nie nie zwróciłam uwagi na pampersy w intermarche 🧐 zawsze mi się wydawały droższe niż w Carrefourze. Muszę popatrzeć, dzięki 😉

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Basia92 Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    EllaDe wiesz że po Twojej wiadomości pojechaliśmy z mężem na zakupy 🙈🙈🙈
    Co prawda nie za papierem ale jakieś małe zapasy zrobione. W sumie to najbardziej obawiam się o brak pampersów, muszę zrobić jakiś mały stock ale dziś w Carrefourze „3” wyszły 🙄

Basiu podczytywaczu witam 😉😊

Witam Evli😊

3jgx3e3kp6bjpxg3.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia92 wrote:
    Witam Evli😊

To teraz masz zadanie😅 Musisz nam streścić Twoją półtoraroczną nieobecność 🙃 Co tak znikłaś, opowiadaj co u Ciebie i Hani ?🤗

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Basia92 Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    To teraz masz zadanie😅 Musisz nam streścić Twoją półtoraroczną nieobecność 🙃 Co tak znikłaś, opowiadaj co u Ciebie i Hani ?🤗

Hehe radość ze ja mam pochłonęła mnie na 100 % chciałam z nią spędzać cały czas. Wykańczanie domu w pl i tak sid jakos to wszystko skumulowało ... teraz 5 miesięcy byłam z Hania w Polsce wróciłyśmy we wrześniu po rodzeństwo ... niestety stymulacja znów 5 komórek pobrano 2 się zaplodnilo podali mi3 dniowy zarodek a drugi w 5 dobie obumarł 😭
    Dzisiaj byłam na becie 12dpt beta 37,8
    Od poniedziałku miałam plamienia brązowe później różowawe później czerwone 😭 dzisiaj to już czerwone niby nie okres bo nie „ leci” non stop ale jednak załamałam się ... dobija mnie fakt ze chcąc spróbować jeszcze raz muszę znów zaczynać od nowa 😭😭😭 ot cała historia.
    A tutaj was czytałam oczywiście ...

3jgx3e3kp6bjpxg3.png
‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ