Staraczki z Francji
-
WIADOMOŚĆ
-
Lejla - testowanie tuż tuż trzymam kciuki
Olive - życzę ładnego prezentu na święta w postaci dwóch kresek.
Suzanne - super! Ciesz się świętami w Polsce! Stymulacja od nowego roku to bardzo dobry pomysł
Co do świąt... Zostajemy w domku, ale na pewno pojedziemy na parę dni do teściów. Choinka wczoraj przywieziona, dziś ją ubierzemy
Ja bardzo lubię gotować, mam dość bogaty repertuar dań do wyboru. Jeszcze nie wiem co dokładnie zrobię, bo nie jestem pewna jak i gdzie będziemy spędzać wigilię. Ale raczej wybiorę coś z kuchni francuskiej plus barszcz :p
Ale co do zamawiania - Olive, nie wahaj się, zamawiaj. Aktualnie wszystkie dobre boucherie rozdają ulotki z ich menu świątecznym i te dania są naprawdę super. Nawet niektóre rzeczy z supermarketów są świetne. A co do polskich dań, to na Facebooku ciągle wyskakuje mi reklama polskich delikatesów we Fr, które wysyłają jedzonko do klientów, więc też coś można znaleźć, nawet jeśli w pobliżu nie masz polskiego sklepu. Święta są od świętowania, a nie od przemęczania się :p
Basia - podjęliście jakąś decyzję?
Mia - co u ciebie?
Olcia - jak przebiega ciąża? Który to już tydzień?Olive lubi tę wiadomość
niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
- 28.01 transfer - [*] 8 tydzień
- 25.06 crio - mamy serduszko! - > mamy synka!
2022 - nieudany transfer mrozaczka -
Hehe ja to tylko placka mam zamiar upiec na święta, ewentualnie rybę, ale cała wigilie zamówiłam z Polski( mamy kolegę co prowadzi restauracje z typowymi daniami polskimi, pierogi, krokiety, gołąbki, itd ) wiec wszystko zamówiłam u niego. Szczerze to tez nie jestem dobra kucharka, mam kilka dań które mi wychodzą dobre metodami prób i błędów ale gotować się nauczyłam dopiero 5 lat temu. Pozatym mam czarna matowa kuchnie i robienie tam pierogów to chyba nie na moje nerwy 😅Placka robię z przepisu mojej mamy który zawsze jak przyjeżdżam do PL to zamawiam 😍 może mi tez wyjdzie...
oczywiście tez wszystko zależy od całego nastroju jak to będzie z ta ciąża... bo jak nie wyjdzie to znów będą beznadziejne te święta już mam dość słuchania przy łamaniu się opłatkiem ze życzą nam powiększenia rodziny... a my zawsze odpowiadamy ze za rok już nas będzie wiecej.. i tak od 5 lat... Tym razem o tyle ‚dobrze’ ze zostajemy tutaj. Bo to by mnie strasznie rozczuliło tymbardziej ze nikt nie wie o tych naszych ‚sprawach’
Olive : Trzymam kciuki 🤞🏽
Dzięki dziewczyny. Ale jutro mam dostać okres i dziś czuje pobolewanie brzucha. Zaczyna mi być strasznie smutno ...EllaDe, Olive lubią tę wiadomość
👩🏽 29
👱🏽♂️ 37
• 2017 👼🏼
• 2020 - 2 IUI
👩🏽 MTHFR - hetero
👱🏽♂️ MTHFR homo
26.10.2020 punkcja
9 śnieżynek ❄️
(ivf+Icsi) 🙏🏼
25.11 transfer
❤️
20.08.2021 🤱🏽
7.08.21 Nikodem 🎈🦕
Moje największe szczęście!
• I will never stop dreaming • -
Lejla - lubię to, jak rozwiązałaś świąteczne gotowanie nie smuc się jeszcze, 'okresowy' brzuch przed pozytywnym testem to normaniepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
Susanne tez wierze, ze uda Wam się polecieć 🤞leć i ładuj baterie 😁
A jak wyglądają połączenia z Twoich okolic?
EllaDe naprawdę zazdroszczę talentu kulinarnego 😂 👏
Co do zamawiania potraw to skorzystałam z oferty jednej z pań, które ogłaszają się na fb. Wigilia będzie polska 😁 i juz na sama mysl ślinka mi cieknie bo uwielbiam pierogi i barszcz czerwony😍
Lejla, ostatnie dni w czekaniu na test sa najgorsze, ale nie poddawaj się! 🤞
Po ostatnich nowinach ciesze się, ze zostajemy na święta we Fr. Kuzynka męża jest w ciąży, wie tylko kilka osob i podejrzewam ze bedzie chciala się chwalic w święta. Niby ciąże w otoczeniu juz nie robią na mnie takiego wrażenia jak kiedyś, a mimo to ciesze się, ze ominie mnie ta niespodzianka🤷Lejla92 lubi tę wiadomość
-
Olive- skąd ja to znam 🥺 ciagle się dowiaduje ze ktoś jest w ciąży z naszych znajomych, czy rodziny...👩🏽 29
👱🏽♂️ 37
• 2017 👼🏼
• 2020 - 2 IUI
👩🏽 MTHFR - hetero
👱🏽♂️ MTHFR homo
26.10.2020 punkcja
9 śnieżynek ❄️
(ivf+Icsi) 🙏🏼
25.11 transfer
❤️
20.08.2021 🤱🏽
7.08.21 Nikodem 🎈🦕
Hej dziewczyny
Olive tak, decyzja zapadła że jedziemy 😁 opony zmieniamy w sobotę😃 mam tylko nadzieje że Polska nie wprowadzi kwarantanny .... Zastanawia mnie również godzina policyjna 🤔 Bo my chcemy jechać na noc i pytanie czy jak opuścimy mieszkanie np. o 1h w nocy to czy dostaniemy mandat?
Lejla, Olive trzymam kciuki byście te święta spędziły już w dwupaczku ✊✊✊Olive lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Dziewczyny dwie kreseczki dziś rano ❤️❤️❤️
EllaDe, Olive, Evli, Susanne, olcia77, Koora lubią tę wiadomość
👩🏽 29
👱🏽♂️ 37
• 2017 👼🏼
• 2020 - 2 IUI
👩🏽 MTHFR - hetero
👱🏽♂️ MTHFR homo
26.10.2020 punkcja
9 śnieżynek ❄️
(ivf+Icsi) 🙏🏼
25.11 transfer
❤️
20.08.2021 🤱🏽
7.08.21 Nikodem 🎈🦕
Lejla - świetnie! Już po cichutku gratuluję! 🤗 I spokojnej ciąży życzę 🤗
Lejla92 lubi tę wiadomość
niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
Lejla, wspaniałe wieści! 🎈
Evil, ja uważam, że jeżeli jedziecie w podróż to nikt nie będzie się czepiał, tylko sobie jakieś attestation przygotujcie i będzie git.
Olive, nasze połączenie to Barcelona - Kraków. Też teoretycznie możemy mieć problem na granicy, ale moi znajomi już jeździli do Hiszpanii podczas tej kwarantanny i nikt problemu nie robił.Evli lubi tę wiadomość
-
Leja ogromne gratulacje ❤️
Co do Nas postanowiliśmy dać sobie czas odpocząć psychicznie od tego wszystkiego i na badanie do szpitala jestem umówiona 25 stycznia .... chce odpocząć bo jednak ostatnia sytuacja ze strata podłamała mnie psychicznie 😞
My na święta sid wybieramy do polski 😊(oczywiście na dzień dzisiejszy bo jeśli wprowadza kwarantannę to zostajemy we Francji 😤czego bardzo nie chce ) chce odpocząć. Wybieramy się autem jak zawsze 😊 ale gdybym zostawała tutaj to oczywiście paczka z pilski od mamy z pierogami uszkami by przyszła heheeh a tak no to w tym roku ja coś pogotuje 😊bo lubię piec i robić różne nowości 😊😊😊 pochwale się ze mąż na urodzinki kupił mi kitchenaid 🙏🏼 Nie mogę się doczekać jak go przetestuje 😊😊😊a dzisiaj świętuje 28 urodziny 😱 nie wiem kiedy to zleciało 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Jakie są u was tradycjne potrawy ?
Jakieś ciasta ? Szukam inspiracji 😊 pomysł jest na sernika z biała czekolada na wierzchu z karmelem posypany popcornem 😍😍😍 -
Basia - wszystkiego najlepszego z okazji dniu urodzin. A Kitchenaid super sprawa, używam już od dwóch lat. 😊 Typowo świątecznych tradycyjnych ciast nie polecę, bo co roku zmieniam :p ale chyba jak dotąd najbardziej z siebie dumna byłam jak zrobiłam tort Esterhazy. 😋
Tak z ciekawości, w jaki sposób przesyłacie paczki z pierogami? Do tego potrzeba przecież chłodni? 🤔
Bawcie się dobrze w Pl I odpocznijcie od starań!niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
EllaDe, my mamy takiego stalego przewoźnika z rodzinnego miasta, który dojezdza w 24h i paczkę pakuja mi do takiej przenośnej lodówki. Jeździ jakos przez południe Polski, przejeżdżając przez poludnie Francji az do Madrytu. Przewozinik jest głównie od większych gabarytow, moj mąż z nim współpracuje, ale małe paczki tez zabiera
EllaDe lubi tę wiadomość
-
Evli, a kiedy planujecie wyjechać? Bo godzina policyjna jest od 15 grudnia, dobrze pamiętam? A po 15 grudnia, jesli chcecie wyjechac w nocy, hmm to dobre pytanie 🤔 ale tez mysle, że z attestation spokojnie wyjedziecie 😁
Planujecie jakies dłuższe postoje? Jaki masz pomysł z laktatorem?
Lejla jak emocje? Mąż juz wie?
Susanne, z Krakowa daleko jeszcze macie?
Wrócę do tematu osteopaty, rano dostalam maila, że zwolnilo sie miejsce na 17.12 wiec skorzystalam, bo wizyte mialam miec dopiero 7.01 i tak od rana smieje sie sama z siebie i do siebie, bo jestem ciekawa wrażeń z tej wizyty 😁
Basia, wszystkiego najlepszego 🎉 przerwa i odpoczynek to dobry pomysł 😁
Ja niestety pierogi jem tylko w Pl lub jak sama lece to zabieram. Kiedyś kupilam w polskim sklepie i mimo dobrej daty były zepsute. Podejrzewam, że za dlugo leżały w cieple 😟 Teraz jak na swieta będą dobre te co zamówiłam to chyba stanę sie stałą klientką tej pani 😂
Dziewczyny jeszcze w tamtym tygodniu pisałam Wam o moich problemach, a dziś mogę w końcu powiedzieć (mam nadzieje, ze nie zapesze) że wraca moja dobra passa 😁 Jak sobie przypomnę sytuacje z tamtego tygodnia to nie mogę uwierzyć, że tak łatwo wszystko się układa 🙆EllaDe lubi tę wiadomość
-
Basia wszystkiego najlepszego 🥳
28 lat tez bym chciała mieć 😜
Pierogi to ja sama sobie przywożę albo przywożę mamę i mi klei 😂
Olive my dopiero wyjedziemy 23 grudnia ...23 jeszcze mąż pracuje, wiec chciał się zdrzemnąć i wyruszyć w nocy. No ale właśnie nie wiemy czy nie dostaniemy mandatu...atestacji już po 15 grudnia nie będzie, tylko właśnie ta godzina policyjna😌
Co do laktatora to planuje zakupić jakiś na czas podróży..nie mam wyjścia, moje cycki tyle nie wytrzymają, Nina odzwyczaiła się z nich jeść, a ten co mam to jest do kontaktu 😏
Olive super że się zaczęło układaćWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 16:44
Olive lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦